11 Ocak 2012

Yasemin Oyunu Kime Vermiştin?

Bu dönemde spekülasyon haberlere kimsenin itirazı yok, "o geliyor, bu gidiyor"ların da sonu yok. Lakin yabancı medyayı kaynak gösterip yapılan haberlerde çeviri hatası ya da olmayan kaynağı varmış gibi gösterip yapılan gazeteciliğin de kıymeti harbiyesi yok..

Galatasaray'ın Melo ve Krasiç için Juventus'a 20 milyon Euro teklif ettiği haberlerini okuyoruz kendi dilimizde. Kaynak neresi... İtalyan medyası... Gazete, televizyon ismi var mı? Yok... Hadi yok diyelim, nereden çıkıyor bu haberler? İtalya'da Juventus'un elinden çıkartacağı oyuncuların bedelleri üzerine Tuttospor şöyle bir haber yazıyor. Krasiç, 15 milyon, Melo'nun opsiyonu ise 13 milyon. Juventus bu iki adamın bonservisinden 20 milyon Euro kazanırsa, transfer için bütçesini genişletebilir. Bu haber taklalar atıyor: Galatasaray, Krasiç+Melo için 20 milyon Euro önerdi diye kaleme alınıyor...
******
Melo için Fenerbahçe'nin de talip olduğunu "Juventus yöneticisi Pepe Marotta" (Bir kere adamın adı Giuseppe Marotta, kısaltacaksan da Beppe Marotta), "İtalyan medyasına" açıklamış. Hangi medya? Hangi gazete, hangi televizyon? O gazeteler her gün bu memlekete de geliyor, olmadı pdf versiyonları var, iPad'de okuyabiliyorsun, kısıtlı da olsa internet siteleri var. Bunları sadece gazeteciler takip etmiyor ki! Taraftar da peşinde bu haberlerin... Marotta nerede söylemiş bunu? Kaynak ne? İtalyan medyası... Kurumun adını verin.. Yok öyle bir haber, olanı da zaten Türkiye'yi kaynak göstermiş "Türkiye'de diyorlar ki diye başlıyor" yani takla...

Fenerbahçe'nin Melo gibi bir adama ihtiyacı var mı? Soru bu değil.. Koluna aslan dövmesi yaptırmış bir adamı Fenerbahçe alır mı? Soru bu da değil... Koluna aslan dövmesi yaptırmış bir adam bu imzayı atar mı? Soru bu da değil... Tolga Zengin'in karesinin İspanya'da yılın fotoğrafı olduğunu yazanlara da sorduk kaynak nedir diye... Hadi soru bu da değil!..

Soru bizim mesleğimiz... Soru, belki de "ÖTE YANDAN" Messi'nin dediği: "Bu arada Yasemin sen de oy kullandın. Oyunu kime vermiştin merak ettim?

10 yorum:

4numara dedi ki...

vay anam vay, bunları okuyup izleyince sanki bunlarsız olmazmış gibi hissediyorsun ama es geçersen anlıyorsun ki hepsi fasa fiso...yazık vallahi...

M e l k i t s e d e k dedi ki...

Yalnız bu kadının her senenin ocak ayında bir Messi röportajı yapmasını nasıl açıklayabiliriz doğrusu bilmiyorum!

2011:
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/16745512.asp?gid=373

2010:
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/13407909.asp?gid=229

Yani bu adamcağızın her sene aynı ödül töreninde Yasemin Akduman Pelosi'yi görüp "gene mi sen Yasemin!" diye haykırması çok muhtemel :-)

Sinan Yılmaz dedi ki...

:) Twitter'da muhabbet ederken Türkçe'yi de çevirebiliyorlar abi yetenekli adamlar demiştim. Olcan ile Galatasaray'ın ilgilendiğini kaç para teklif ettiğini vs öğrenmiştim. Haberi ilk ben yaptım 3-4 saat sonra Milliyet aldı. Cümleleri değiştirdi. Önerilen para aynı, takas için önerilen Serkan Kurtuluş aynı, bir de onlar Aydın olabilir diye ekleme yapmışlar üstüne tamam... Oldu haber Milliyet'in :)
Cümlelerin yeri değişince haber de değişiyor onların oluyor ne güzel iş.

Vdt dedi ki...

yazina yuzde yuz katilmakla beraber bir parantez acmak istedim;bacaginda kartal dovmesi olani alanlar,kolunda aslan dovmesi olanida alirlar bence sorunsuz

Mehmet Ata dedi ki...

http://ohabeprekazi.blogspot.com/2010/01/olmayan-gsm-operatorunden-messiye.html adresinde de; Ispanya'daki gsm operatorleri Amena, Movistar ve Vodafone'un kodları verilip, olmayan operatör numarasından Messi'ye nasıl ulaşıldığı sorgulanmış!

MadLover dedi ki...

konuyla çok alakasız ama bu isme cok zaafım var sanırım aşık olduğum kızın ismi olduğundan =) ismi bile kıskanır oldum..

Avram dedi ki...

Esat Yilmaer'in meshur Chicago Bulls soylesisi vardi, 15 sene gecti bir gidim ilerlemedi isler.

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/1998/06/08/48368.asp

Avram dedi ki...

Esat Yilmaer'in Chicago Bulls roportaji gibi olmus bu.

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/1998/06/08/48368.asp

cerkez1905 dedi ki...

benimle röportajımda ismim ile sadece messi konuştu ;)

M e l k i t s e d e k dedi ki...

The Empress Strikes Back :)

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/19710532.asp