29 Ocak 2012

Xavi ve...

O meşhur vakanın üzerinden bir yıl geçmiş. Önce onu hatırlayalım. İngilizlerin efsane yorumcusu Andy Gray, Liverpool- Wolverhampton maçı için görevlendirilen yardımcı kadın hakem Sian Massey için karşılaşma öncesi "Yan hakem bir kadın. Kadınlar ofsayt kuralını bilmiyor" demişti. Gray, bu bayağı ve çok duyulmuş tespitini yaptığında yayında olduklarını bilmiyordu ama yakasındaki mikrofon kayıt etmeye devam ediyordu. Yayına çıkan bu görüntü, Gray gibi bu işe 20 yılını vermiş bir yorumcuyu koltuğundan etti. Sky'in bahane aradığı da söylendi sonraları ama cinsel ayrımcılık yaptı deyip kapının önüne koydular. Televizyon işi, ağzından çıkanın kulağının duymasının yetmediği bir iş...

Aradan bir yıl geçti, Gray nerede bilmiyorum ama Xavi de El Clasico sonrasında Barça kanalında benzer bir "teknik" hatanın kurbanı oldu. Yayın daha başlamamıştı ve Xavi, stüdyoda muhtemelen defalarca program yaptığı insanlarla sohbet ediyordu. Yani evindeydi... Bir gazete ya da televizyona Xavi, "Real Madrid kaybetmesini bilmiyor" dese çok mu büyük olay olur? Bunu diyen de çıkmıştır. Real Madrid kaybederken çirkefleştiği çok maç oldu. Ramos, sahayı milli takım arkadaşlarını tokatlayarak çıktı geçmişte.
Xavi devamını getiriyor. Lass'ın ikinci sarıdan atılması gereken pozisyon.. Messi'ye dalışı için normal bir yayında sanırım sert derdi, o sohbetin içinde "Lass hayvan gibi Messi'ye faul yaptı" diyor. Skandal denilebilecek bir açıklaması da yok... Sonra ne oldu? Kayıt Barcelona'nın resmi kulüp kanalından sızdı. Bunu ilk yayınlayan El Mundo gazetesi oldu. Barselona medyası, haberi görmezden geldi ve gazetelerinde kullanmadılar. Madrid tarafı kan kokusunu almıştı. Anında manşete çektiler. Barcelona kulübü, kanaldan görüntüleri sızdıranları bulmak için soruşturma başlattı.
Ertesi gün İspanya'da spor sayfalarının dışında iki büyük gelişme vardı. 2011 yılına ait istatistikler açıklandı. İşsizlik oranı %22'nin üzerinde çıktı. Avrupa'da rekordu bu rakam. Akşam saatlerinde de Spanair tüm satış kanallarında bilet satışını durdurdu. 20 bin yolcu elinde biletle kaldı. Deplasman giden ikinci lig takımları, bin kmden fazla yolu bu hafta sonu otobüsle gittiler. Spanair, yıllardır Katalan sermayesinin takviyesiyle ayakta durmaya çalışıyordu, battı!

O gün ülke yanarken, Xavi'nin Marca gazetesinde bu videosunun yer aldığı habere gelen yorum sayısı ben en son baktığımda 6 bin 400 idi!!! Günlük satışı 300 binin üzerine çıkmayan gazete, El Clasico sonrasında bir günde 4 milyon 600 bin tekil ziyaretçinin sitesine geldiğini açıkladı. Sonuç, gazetecilik ölmez, gazeteler ölür, Güneşli Pazartesiler bugünleri 10 yıl önceden görmüş... Ha bir de Xavi, Barça TV'yi bassa yeridir...

5 yorum:

pohurtsi dedi ki...

madrid'de ki fareden sonra şimdi de barça'da çıkması çok tuhaf. tesadüf değildir. arda turan'ın forma muhabbetine benziyor biraz da. çok sevgili trt prim yapacağını düşünüp kendi patlamıştı. arda haklı, xavi haklı da bunları sızdıranlar kim. onları sallandıracaksın.

felix mourinho dedi ki...

xavi tek basına basmaz oraları. arkasına busquets, yanına iniesta, önüne messi'yi alır, öyle atar yapar.

bu kanalda çalışanların ezeli rakibi tutması olayı heralde. bizde fenerbahçe tv'de galatasaray'ın şampiyonluk maçını görüntüleri vs. gibi böyle bir yerlerden sızmalar oluyor.

neticede adam "ümit kayıhan gibi oradan kelini görüp oradan altan girsin" de diyebilirdi :)

Arrow Cave dedi ki...

Wikileaks artık külüplere de mi sızdı..

gokhan dedi ki...

işte taraflılık burada başlıyor.önceki yorumumu yayınlamadınız. aynı şeyi mourinho ya da başka bir real li söyleseydi verilen tepki böyle olmazdı kesinlikle. "skadal bir açıklama yok" tabii ki!

cerkez1905 dedi ki...

o değilde abi şu güneşli pazartesileri senin sayende öğrendim ve izledim.olağanüstü keyif aldım ve canım sıkıldıkça takar izlerim iyi ki varsın..