1 Aralık 2011

Çabuk Eve Dön!

Her ligden ağır diz sakatlıkları haberleri geliyor. WBA'dan Zoltan Gera sezonu kapadı. Liverpool'dan da Lucas Leiva için çok iyi haberler yok. (... sezonu kapadı) O da Chelsea maçında yıkıldı. Steven Gerrard bir var bir yok artık. Orta sahada iki yeni transfer Charlie Adam ve Jordan Henderson var ama yetmez elbette. Dalglish, Blackpool'a kiralık gönderdiği Jonjo Shelvey'i geri çağırmış. Ada futbolunda sözleşmeler de ilginç. Shelvey kiralık gittiği kulüpte kilit adamlardan biri olmayı başarmış, 6 gol atmış ama bonservisini elinde tutan kulüp gel dediği anda geri dönmek zorunda. Kiralık sözleşmelerinde bu bir opsiyon mudur yoksa ülke içinde tüm kiralık sözleşmelerinde geri çağırma hakkı var mıdır? Buna bir pas atabilirsiniz... Blackpool, Shelvey'i yollladı ama ümitlerini yitirmemişler, Liverpool ara transferde adam alırsa, tekrar isteriz diyorlar... Al-ver, al-ver...

2 yorum:

mre dedi ki...

FM'de (Football Manager) ki bu konuda kesin gerçeğiyle aynı yapmışlardır. Kulüplerin anlaşmasına bağlı olarak kiralama süresi (ne kadar uzun olursa olsun) dolmadan kiralayan kulübün geri çağırma hakkı oluyor. Tabi bu sözleşmede belirtiliyor.

hakancelep dedi ki...

Kiralık gönderme karşılığında herhangi bir ücret kabul etmez, maaşının tamamını siz ödüyorsanız oyuncunuzu istediğiniz an kiradan geri çağırabiliyorsunuz. PL kulüpleri, Championships veya Football League kulüplerine, oyuncuları maç tecrübesi artsın ve gelişimi durmasın diye bu yolu tercih ediyorlar. Jonjo Shelvey geçen sezon, yani Henderson ve Adam gelmeden önce Dalglish'in sisteminde önemli bir rol almıştı. Şimdi rotasyon sırası ona gelince, Liverpool'a hazır bir şekilde geri dönmüş oldu.