24 Ekim 2011

Van İçin

Eminim herkes elinden geleni yapıyor. "Van için ne yapabilirim?" diye soranlar için: Kızılay'ın sitesinden gıda paketi yardımı yapabilirsiniz...
Tüm yardım toplama noktaları ve ihtiyaçları da buradan takip edebilirsiniz.

5 yorum:

Omnis determinatio est negatio dedi ki...

Gıdaların pişirilmesi gerekmeyen, hazır gıda olmasında yarar var.

delgado dedi ki...

çok teşekkür ederiz aceto. bir süre daha bu üstte durursa, çok çok güzel olur :)

bercuhikarenyan dedi ki...

merhabalar;

orduspor taraftar grubu adına yardıma giden gönüllüler grubundanım. bu sabah bölgeden istanbul'a geldim, yarın sabah tekrar bölgeye uçuyorum. izin verirseniz bölgenin ihtiyacı ile ilgili kabaca birşeyler yazayım:

artık alışkanlığımız olan organizasyonsuzluk sebebiyle maalesef yardımlardan optimal fayda sağlanamıyor. şu an en acil ihtiyaçlar giysi, fakat haklı olarak yardımseverlerin aklına ilk olarak kışlık giysi, battaniye, çadır vs. geliyor. genelde yardımlar bunlar üzerine birikti. lütfen gönderebildiğiniz kadar temiz (mümkünse pazardan vs ucuza alabileceğiniz kullanılmamış!) iç çamaşırı, çorap vs; kuru gıda, süt, et (sek'e nakdi yardım karşılığı, kendiniz kesinlikle et ve et ürünleri göndermeyin), içme suyu vs; küçük tıbbi gereçler (yara bandından sargı bezine, tendürdiyot vs). artı son olarak rica, lütfen parasal yardımlarınızı devlet kurumlarına (örneğin kızılay, şişli belediyesi vs gibi makbuz! karşılığı), diğer yardımlarınızı da hem özel hem kamu yardım kuruluşlarına yapınız. kitap, kırtasiye yardımları da çokca geliyor ama öncelikli ihtiyaçlar maalesef onlar değil! son olarak maalesef gelen yardımlarla beraber ırkçı notlar, mektuplar var. rastgeldiğim için söylüyorum, çok yazık ki gönderilen giysilerin, çantaların ceplerinden içeriğini söylememe gerek olmayan iğrenç yazılar vs de çıkıyor. gelen yardımlar, yardım noktalarında temizlenmeye, kategorilendirilmeye vs çalışılıyor ve bu aptalca şeyler de ayıklanmaya çalışılıyor ama yani işte... yardım gönderene de, düşünene de, dua edene de, üzülene de çok çok teşekkürler. saygılar...

Omnis determinatio est negatio dedi ki...

bercuhikarenyan,
rica edersem benim irtibata geçebilir misin? e mailim: manastin@hotmail.com

M.Cagdas dedi ki...

Ben bu linkten Kizilay sayfasina ulasip yiyecek paketi bagisinda bulundum, ve bir numara verip bununla takip edebilirsiniz dedi.
Aradan bir hafta gecti neredeyse ve numaramla girdigimde bana tesekkur eden bir mesaj disinda herhangi bir bilgi yok, nereye ulastirildi, gitti mi falan.
Bununla ilgili bilgisi olan var mi?