14 Eylül 2011

Barcelona: 2 Milan: 2

Guardiola her şeyi kazandığından sonsuz krediye sahip bu da ona deney yapma şansını veriyor. Eninde sonunda bir gün arkada tek adam bırakıp bu oyunu rakip kaleye 60 metrede 9 adamla oynayacak ama daha zamanı var! Barcelona’nın ideal onbiri mükemmel ama sakat sayısı o onbirden 2-3 olduğunda doğal olarak çarklar işlemiyor. Pato santra ile birlikte deparı attığında Barça’nın defans göbeği kendi kalesine 30-35 metrede fotoğraf çektiriyordu. Tabii o nasıl toplu bir koşudur ve son vuruştur! Dani Alves-Mascherano-Busquets-Abidal dörtlüsünde Puyol ve Pique’nin sakatlığı nedeniyle kullanılan iki stoper bildiğin ön libero. Orta alanda Keita’ nın da suya sabuna dokunmayan oyunu eklenince Barça sıkıntı yaşıyor elbette. Buna rağmen ilk yarının son 30’unda Milan’ı bir Serie C takımına çevirdiler. Cassano neredeyse ön libero, çıkamayan Seedorf sol bek (!), sakatlanan Boateng’in yerine giren Ambrosini ve Van Bommel ile Thiago Silva-Nesta arasındaki mesafe taş çatlasa 10 metre. Pedro’nun golünde Messi’nin dalışından daha güzel, Abate’ye son düzlükte attığı fark.

Messi’nin direkten dışarı giden frikiği ve ardından ikinci yarının başında David Villa’nın astığı ampul. O dakikaya kadar sahada Milan’ın 10 oyuncusundan daha fazla pas yapan bir Xavi vardı. 2-1 sonrasında garip bir ruh hali. Sürekli yan pas, istediğimi aldım, üzerime gelme, fena yaparım bakışı Barça’nın. Milan ancak %32’lere çıkardı topa sahip olmayı ikinci yarıda. Açılışı gereğinden fazla erken yapan Milan’ın kapanışı da tribünler boşalırken yapması… Pique, Keita, Villa sahada olmayınca eşleşmede yaşanan boy problemi ve Thiago Silva’nın kestiği ceza… İtalyanlar Metin Türel üstadı tanımaz. Bu maça bir başlık atacak olsam: “Metin Türel’den Barça’ya sevgilerle”


Alexis Sanchez'den (2 ay) sonra Iniesta da sakatlandı ve 1 ay yok. Barça hafta sonunda evinde Osasuna ile oynuyor. Gelecek hafta Valencia deplasmanına gidecekler ardından Camp Nou'ya Atletico Madrid geliyor....

2 yorum:

görkem dedi ki...

cruyff yazsa daha tarafsız olurdu sanırım.

Celal Abbas dedi ki...

osasunamı desene gene gol atamayacak barca. Osasunada da biraz yetenekli ayaklar olsa yenerler dahi derim barcayı. Göbeği iyi kapatan osasunayı zor deler barcalılar.