16 Haziran 2011

Son Çıkan Kapıyı Kapasın

Atletico Madrid taraftarının sadakatını en güzel anlatan hikaye, ikinci lig düştüklerinde dolu olan tribünlerdir. 40 bin kombine rakamları çıkmıştı 2. lig yılları için, biraz abartıydı ama 20 binin de üzerindeydi. Sezon bittiğine göre geçen sezon diyeceksek, bir önceki sezon gelen iki kupanın ardından yaşanan hayal kırıklığı büyük. Takım, şampiyonluktan bahsetmiyor ama Şampiyonlar Ligi'ne gidememek ve hatta Avrupa Ligi vizesinin bile bir ara tehlikeye girmesi yeteri kadar can sıkıcıydı. Vicente Calderon'da kapasite 54 bin. Her sezon 48-49 bin civarındaki kombine sahibi bu dönemde kombinelerini yeniliyor. Yeni sezona girerken %91 oranında yenileme olmuş. Sorun yok, çünkü sırada bekleyen çok. Kombine fiyatlarına gelen %3 zam da normal kabul ediliyor, üstelik bu sezon Avrupa Ligi ön eleme yüzünden ekstra iki maç var. Öyle ya da böyle sahaya Atletico Madrid forması giymiş 11 adam çıkacak ama kulüp zorda...
****

Agüero hikayesi bildik. "Gidiyorum" dedi, gidecek. De Gea da yolcu. Forlan, Reyes ve Ujfalusi için de Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, bugün Madrid'e gitti. Alır, alamaz, bu blogun derdi değil, spor sayfalarında yeteri kadar boğuşuyoruz zaten. Atletico Madrid'li ile konuştum. Bir cümlesi yetti: "Son çıkan kapıyı kapasın."

3 yorum:

İsmail Şayan dedi ki...

Burada şöyle bir şey de var:

İspanya'da yabancı futbolcular için vergi oranı %23 idi(Beckham Law diye bilinen yasa). Bu kaldırıldı, ancak yasa yürürlükteyken yapılmış anlaşmalarda "kazanılmış hak" nedeniyle uygulama sürüyor. Yeni vergi oranı %43. Mesela Forlan ya da Aguero'ya yılda 5 milyon ödüyorsunuz. Bunun size maliyeti vergiyle 6,5 milyon. Ama sözleşmeyi yenileme zamanı geldiğinde, oyuncu zam istemeyip eski ücretine razı olsa bile(ki bu da pek olmaz ya) maliyet 8,77 milyona çıkıyor. 4 yıllık sözleşmede 9 milyon Euro demek... Benzer durumda 3 oyuncunuz varsa ek maliyet 30 milyona yaklaşıyor. İspanya'da yabancı oyuncuların elden çıkarılmak isteneceği bir süreç yaşanabilir.

Benzeri sayılabilecek bir problem de İngiltere'de var. Kadrodaki oyuncu sayısına sınırlama geldiğinden(Benitez bir ara 60'ı aşmıştı) elden çıkarılmaları zorunlu hâle gelen oyuncular çıktı ortaya. Tottenham'da 7 tane mesela. Redknapp'ın bunları aldırmak için harcadığı para 80 milyonun üzerindeydi, şimdi gönderecek yer arıyor.

Bu Redknapp da Abramovic'le çok güzel tencere-kapak olur aslında ya, dur bakalım...

Halim dedi ki...

Gökhan Gönül: "Bence Arda'nın kesin olarak Avrupa'ya gitmesi gerekiyor, onun futbolundan çok herkes özel hayatını konuşuyor."

aceto sen gokhan gonulu surekli oversin (blogu takip ediyor herhalde?). bu dedikleri hakkinda ne dusunuyorsun ?

serkan dedi ki...

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=seattle%27%C4%B1+en+son+terk+eden+%C4%B1%C5%9F%C4%B1klar%C4%B1+kapas%C4%B1n%2F%2323348797