30 Haziran 2011

David De Gea

Ortada bir yetenek var, bir de fiyatı. Bir de bu rakamı ödeyebilecek kulüpler. Real Madrid ve Barcelona'da orta vadede bile kaleci problemi olmadığından yurt dışına bakmak lazım. Bayern Münih işini erken bitirdi. Inter, Juventus sorunsuz. Milan kaleye bu parayı harcamıyor. Roma'nın boyunu aşar. Fransa'yı zaten geç. Ada'ya geldiğinde de ya Manchester United ya da Arsenal (Viviano'nun peşindeler) Alex Ferguson'a boşuna vermemişler o Sir ünvanını. Adam hala Ronaldo'dan gelen parayı bitirmedi. Ashley Young'un ardından De Gea. Bağıra bağıra gelen bir transferdi. Van der Saar'ın yolun sonuna geldiği anda Schmeichel sonrasında çok karın ağrısı çeken Manchester United, 10 yıl kalesini koruyacak adamı buldu. De Gea, Leo Franco sonrasında transfer edilen Sergio Asenjo'nun işi batırması sayesinde kaleyi kaptı, bir daha da bırakmadı. Her hafta bu ligi izlediğimizden De Gea hakkında satır yazmak okuyana zaman kaybı. Atletico Madrid istediği rakamı aldı. 20 ile başladılar 25 ile bitirdiler. Manchester United, Scholes'un futbolu bırakması sonrasında transferde boş durmayacaktır. Orta sahaya iki adam gelir.

6 yorum:

4numara dedi ki...

bizi elediklerinde as kaleci kalede yok diyorlardı. Onun yerine bu 19'luk uzun oğlan kaledeydi. Bir adam, adamsa kimse engelleyemiyor işte. Her sene sezona Aykut ile başlamaktan bıktım.

dogan pamuk dedi ki...

sir sir ise modric i kaçırmamalı.niye halan modric için bekliyor büyükler anlamış değilim..

rylstx dedi ki...

Arsenal, Milan gibi kronik kaleci sikintisi ceken takimlarin aklina Ajax'ta Skatelenburg'un kapisini calmak gelmez mi hic? ManU'ya da Van der Saar'in hemserisini aldiracagini dusunurdum, cok sasirdim dogrusu. 10 yildir Amsterdam'da yasiyorum, son 3 yildir acaba Skatelenburg'u hangi dev alacak diye bekliyorum, hala ses yok. Bizim bilmedigimiz bir eksigi mi var acaba anlamak mumkun degil.

orion dedi ki...

Ben Akinfeev'i Man.Utd'ye her zaman daha fazla yakıştırmışımdır. Ama Sir'in bir bildiği vardır diyelim...

Marty dedi ki...

20 yıl sonra De Gea 40, Fergie 90 yaşına gelir birlikte bırakırlar futbolu. Geçen sene olmadı ama Rodwell'i bu sene alacaklarını tahmin ediyorum. Bir de Sneijder gelse tadından yenmez ama Glazerler o kadar çok parayı transfere ayırdı mı bilmiyorum.

mre dedi ki...

Para var huzur var, De Gea var.
Para yok huzur yok, Aykut var, Ufuk var.