28 Nisan 2011

Real Madrid: 0 Barcelona: 2

Kral Kupası’nda yanımda en delisinden bir Barcelona taraftarı var. Pedro golü atıyor, kendinden geçiyor arkadaş. Kolundan çekiyorum çünkü yardımcının bayrağından haberi yok. Sonrasında sohbet ede ede 90’ı bitiriyoruz. Fena sallıyor Guardiola'ya... “Soyunma odasını iyi idare ediyor ama oyunu okuyamıyor” diyor. Kadro derinliğinin olmadığında konusunda anlaşıyoruz. Sahadaki onbirin çıtası o kadar yüksek ki; kenarda bu adamlara alternatif olacak ve otururken arıza çıkartmayacak adamları bulmak kolay değil, neredeyse imkansız. Uzatmada değişiklik yapmayınca küfür ediyor Guardiola’ya. Ronaldo’nun uzatmanın ilk çeyreğinde attığı deparda “Adios Coppa” diye bağırıyor, olmuyor. Sonra 105 dakika oturduğumuz yerden uzakta oynanan oyunun finali. Di Maria dibimizden kesiyor, Ronaldo kafa ve kupa geliyor...0-5’ın ardından Santiago Bernabeu’daki ilk maç travmayı tedaviydi dedik, Kral Kupası’nda ilk maçta tutan taktiği değiştirmeyi düşünmedi. Rizikoluydu, tek maçta yesen ipin çekilecek, yemeden atmayı başardı. Açıkçası Şampiyonlar Ligi’nde Mourinho’nun devamını getirmeyeceğini düşünüyordum. İlk maçı kazanmak zorundaydı. Onun hesabı ise hep yememek üzerine kuruluydu. Evinde ya da deplasmanda bir tane atarsam finale giderim.. Evdeki hesap, evdeki hesap....
Iniesta’nın sakatlık haberi taktik bir aldatmaca değilmiş, öyle olduğunu iddia ettiler. Sistem elbette ki bozulacaktı. Villa’yı ileriye tek atıp, Messi’yi kanada çekip diğer kanada Afellay’ı monte edebilirdi Guardiola. Eğer evinde oynasaydı! UEFA rejisi bile Busquets’i Pique’nin yanına stoper yazdı maç başlamadan önce. Kral Kupası’ndan sonra yüksek toplar için Mascherano’yu mu ortaya attı derken, rejinin yanıldığını gördük. Guardiola da işleyen düzene dokunmamıştı.Barcelona’ya 3 adamla gol atmak. Ronaldo, Mesut ve Di Maria. Bu stadyum, Capello’yu savunma futbolu oynatıyor diye takım şampiyon olmasına rağmen kovan taraftarla doluyken... İki senedir herkes bu sorunun cevabını arıyor. Arsene Wenger de. Barcelona nasıl durdurulur? Mourinho cevabını verdi ama futbolseverden de küfürü yedi. Yedi savunmacıyla, ki biri geride, bir ortada iki hızar... İkisi de Camp Nou’da forma giyemeyecek. Ramos’un kartı da, Pepe’nin kırmızısı da doğru karar...
İlk yarı 22 futbolcunun değil, 2 teknik adamın oyuna ne kadar etki ettiklerinin ispatıydı. Evet, izleyen için işkenceydi. Ne Mesut vardı sahada, ne de Ronaldo... Diğer tarafta ne Messi top alabildi ne de Villa... Bir de karşılıklı çadır tiyatrosu... Pedro, Busquets, Di Maria bunlar her zaman iyi rol kesen adamlar...
Kağıt üzerinde bir yere kadar... Pepe atıldı (Mourinho'nun maçtan sonraki yorumu: "Ovrebo, Busacca şimdi de bu hakem... Chelsea ile bu yüzden finale gidemedim. Inter'i mucize kurtardı. Ne bu? UNICEF'in UEFA'daki gücü mü?) ve Mourinho’nun taktiği de çöpe gitti. Ortada ilk karşılayan adam düşünce, Barça klasiği başladı... Messi’nin ilk golde attığı deparda, Xabi’nin yaya kalması... İkincisi ise Messi klasiği... Sadece bu gol için 90 değil, 900 dakika futbol izlenir. Bu golün hemen ardından ekrana gelen Mourinho’nun bir bakışı var ki... Bir duble rakı söyle bir de beyaz peynir-kavun... Sonra otur karşısına “Hafız söyle; Pepe atılmasa böyle olur muydu?”Bir gün önceki basın toplantılarında kopan kıyamet, sahanın çimlerinin kesilmemesi ve sulanmaması, devre arasında oyundan atılan Pinto’nun Chendo’ya saldırması... İyi futbolu hiçbir zaman aramadım El Clasico’larda... Bu iş burada bitti... Haftaya Camp Nou’da Barcelona iki eksikli, kenarda hocası olmayan Real Madrid’e yine 5 atmak için çıkacak sahaya... Bunu Mourinho istedi!

23 yorum:

lancey dedi ki...

maçtan sonra moralim acayip bozuktu ama bu yazıdan sonra ( ki yazıda reali öven birşey yok) biraz daha iyiyim sanırım.teşekkürler bülent abi

Unknown dedi ki...

bunu mourinho istedi'ye aynen katiliyorum!

Onur Aydın dedi ki...

Ayrıcalıklı hissediyorum Bülent abi yazılarını okuduğum için. Teşekkür ederim.

dalgaizleri dedi ki...

Futbol kazandı !

Buğra dedi ki...

pepe'ye kırmızı nereye doğru karar yahu

SirEvo dedi ki...

Messi hunharca...
Hala Madrid'miş, he he öyle. :D

Unknown dedi ki...

Burada Carvalho'nun eksikliğini çok hissetti madrid ve yenilen göller bunu gösteriyor.İkinci maçta çok süprizler olacaktır diye düşünüyorum.Mourinho gelecek sene kalacaksa ortasahaya oyunun her iki yönününü çok iyi beceren bir oyuncu alması lazım.

Devil dedi ki...

Hele o ikinci gol Messi bu adam neyin nesi dedirten gollerden di :-) güzel bi 2.yarı güzel bi yazı eline sağlık abi

Gözünesabunkaçanhamamböceği dedi ki...

Messi hangi takımdaysa o takım kazanırdı.
Kırmızı kart Arsenal maçındaki kadar yanlış.

Büyük Kaptan dedi ki...

kral kupasında da o hızarlardan birinin atılması gerekiyordu. ligdeki maçta da hakeme teşekkür borçları var madridlilerin penaltı için. mou boşuna ağlamasın, madrid camiasının ş. ligi hakemini de etki altına almasını bekliyordu herhalde.

rövanşta daha beter olsun madrid diyorum. belki yeniden futbol oynamayı hatırlarlar.

tofi dedi ki...

çok kötü maçtı, 90 dk sıkıntıdan patladım... messi'yi savunurken adamların arasındaki mesafe 1 metreden fazlaysa böyle 4 e katlamalı çalımlar oluyor malesef:) ayrıca Xavi yine yeniden döktürdü...real madrid, onları yenmek istiyorsa Xavi, chelsea yada manchester city'ye derhal gitmeli, tabii alacak paraları, gidecek yüreği varsa!
ayrıca kaka ısına ısına yandı, valencia maçının yıldızı şu maçta 20 dk mı oynayamazdı...

Erdal dedi ki...

Hoşgeldin Bülent abi,

Maç güzel değildi, bu takımların bu kadar sık oynaması da iyi değil bence. Azalan marjinal fayda kanunu çalışıyor.

Bu kadar antifutbolla bu kadar ilerleyebiliyorsunuz. R. Madrid'lileri de anlamak mümkün değil. Evet belki müdahalenin kendisi kırmızı kart değil ama Pepe'nin gelişi kırmızı kartlık. İlla ki adamın ayağının kırılması mı gerekiyor kırmızı kart çıkması için. İlk maçı sarı kart olmadan tamamladı bu adam. Kral Kupası finalinde Arbeloa, Ramos, Pepe'nin yaptığı sertlikler daha gözümüzün önünde. (Unutanlar şuradan bakabilir: http://www.youtube.com/watch?v=M7KH4V5cpnk) Dün için Pedro ve Busquets'in yaptığı numaralar da hoş değil, o da kabulüm ama Marcelo ile Lass'ın da atılması gerekiyordu.

Futbol bu, hepimiz güzellikler görmek için, zevk almak için izliyoruz bu oyunu. Umarım Mourinho da biraz ders çıkarır gidişattan, zira bu gidiş gidiş değil.

Dogukan dedi ki...

Kupa maçında yanınızda oturan Katalan amca şimdi gerçekten utanıyordur sanırım; zira Guardiola yaptığı ince düzeltmelerle bence bu maça damgasını vurmuştur. Pedro ve Villa’yı çizgi üzerinde tutması Xavi’ye verimli kullanabileceği alanı yarattı. Messi de bu alandan fazlasıyla yararlandı ve Barcelona ileri adamları dört maçlık seride bu sefer Madrid defansının yüksek fizik gücü altında ezilmediler. Ayrıca normalde rakip alanın ortasında yapılan paslar bu sefer orta sahada yapıldı; böylece Mou’nun reaksiyon hızına dayalı kontra formülünün önüne geçildi. Saint Iker Villa’nın şutlarından birini çıkaramasaydı ve maç 11-11 iken gol gelseydi Mou yine hakeme sallayabilecek miydi?

Guardiola maç öncesinde herşey bir tarafa saat 20:45’te sahada karşı karşıya geleceğiz dedi ve sahadan istediğini çıkardı. Mou tarihdeki hakem hatalarına da atıfta bulunmuş. Inter mucizesinin bir parçası da Yaya Toure’nin vücuduna yapışık olan koluna çarpan top sayesinde gerçekleşmemiş miydi? Mou hiç ağlamasın dün akşam futbol oynamak isteyen taraf istemeyen tarafa güzel bir ders vermiştir.

Karpatský Maradona dedi ki...

11 kişi biten bir el classico gormek.. Bence gercek mucize bu olur.

Mourinho'ya tamamen katiliyorum, Barcelona'ya olan sempati o kadar yuksek ki, acik ca kayiriyolar.
Manu - Barca finalinde bunu daha da iyi gorucez.

sunshine dedi ki...

11 kişi biten bir el classico görmek için Pepe ve avanelerinin futbolu bırakması gerekir. Son iki maçtır hakemlerin anormallikleriyle maçları bitirmişti. Zaten getafe maçından sonra hala Madrit'te oynuyor olması bile el classico'ların 11-11 bitmeyeceğinin göstergesidir.

mre dedi ki...

Afellay değişikliği de maça damga vuran unsurlardan ama Mourinho yapmadığı için bu değişikliği bahsedilmiyor. Ayrıca Marcelo'nun Barnabeu'nun uzun çimlerine takılıp (!) düşmesi pozisyonun da gol olması entrasandı. Beni Barcelona'ya duyulan aşırı sempati kadar hatta daha fazla rahatsız eden bir şey var ki o da Real Madrid'e Şekerspor muamelesi yapılması. Real Madrid Barcelona'dan kadro olarak üstündür hatta baya üstündür. İki takımın dünkü yedek kulübeleri zaten durumu anlatıyordu. Futbolda sadece yetenek önemli olsaydı Manu'nun CL finalinde işi olmazdı.

shadowturk dedi ki...

futbol blog dünyasını burası ile tanıdım ama akşamdan beridir türk medyasının maçı anlatanlar, yorumlayanların pek adaletli olmadıkları kanısındayım.ewet barcelona çok süper takım.iyi oynuyor ama be mourinha'da sanki söylediklerinde haklı.pepeden 5 dk. önce mascerano'yu atsa hakem tamam pepe'nin kırmızısı doğru.maç orda bitti zaten.

Halim dedi ki...

real buyuk takimsa mourinho'yu kovar

Adsız dedi ki...

Mourinho yu elestrimek haddime deil ama ilk el clasico macında 5 yemenın depresyonunu atamadı bir türlü acık futbol oynatmak yerıne ılk mactakı gıbı 5 yıyecegıme 0 0 80 e kadar defans yapıp kendı sahasında barcayı bekleyerek dayanıp bır kontradan 1 olsun benım olsun taktıgı uzerıne yogunlastı dıger 3 el clasicoda ama yanı benzama higuain den yararlanmayıp orta sahada defansdan donme el clasico ıcın pepe xavı alanso ve khedira gıbı defans ozellıklerı olan hucumu kuramayan orta saha oyuncularını oynatırsan jose ne goze hos bır futbol izletırsın nede sonuca gidersin her macında 1 futbolcun atılır papaz her gün pilav yemez. bır kere olur barcaya bu futbolla galıbıyet

Pamukk dedi ki...

taa chelseayi elediklerinden beridir (rijkaard zamanı sanırım) barcelona her cl maçında korunuyo herkes sempatiyle bakıyo onlara tıpkı bu maçta messiye sempatiyle bakan alman hakem gibi

sheva dedi ki...

Pepe'nin kırmızısına doğru diyenlere şaşırdım. Aynı hareketi Pepe değil de Xavi,Messi,Di Maria gibi mimlenmemiş oyuncular yapsaydı belki de kartın rengi değişcekti.. Ayrıca futbol adına Messi'nin golünden başka olumlu hiçbir şey yoktu. Messi olmasaydı günlerce oynansa da maç 0-0 biterdi..

gurcan dedi ki...

Bu maçta Barcelona korundu demek için fanatik Madridli olmak gerek.Sahaya futbol oynamaya çıkmamış en az 3 kırmızıyı hakeden Madride fazla bile merhamet gösterildi.Futbol oynayan kazandı.
Bu arada 2 yıldır blogunu takip ettiğim Bülent abi ile Barcelonada karşılaşmak tanışmak hoş bir süpriz oldu.
(Barcelona osasuna maçı öncesi damdan düşer gibi '' Bülent Abi merhaba ''diyerek önüne atlayan Palamut formalı Fenerbahceli)

gokhan dedi ki...

messi olmasa iddia ediyorum barça gücünden %30 kaybeder. ekşi sözlükte güzel bir yorum vardı:barcelona uzaydan geldiyese.mourinho dünyayı kuraran adam!ayrıca barçalılar hiç yenilmediklerini önüne geleni yeneceklerini sandılar, boyunun ölçüsünü real karşısında aldılar.ayrıca pepe nin atılmasında bariz çirkeftiler, hepsi birden hakeme koştu