25 Ocak 2011

Mourinho vs. Valdano

Kavga aslında Higuain'in sakatlığı öncesine dayanıyor. İki büyük ego çarpışıyordu Madrid'de. Valdano ve Mourinho birbirlerinden sezon başından beri hoşlanmıyorlardı. Bugün tabelada 2-0 Mourinho yazıyor. Perez'in ilk döneminde her zaman kazanan Valdano olmuştu ama bu kez son maçta Santiago Bernabeu'da açılan "Ölene kadar Mourinho" pankartıyla da tribünler tarafını belli etti. Benzema dışında santrforu olmayan Mourinho transfer istiyordu. Valdano da hayır diyordu. Koz eline Almeria deplasmanında geçti. Mourinho, Fransızı kulübede oturttu. Bu adama güvenmiyorum, transfer istiyorum demenin bir başka yolu işte. Maç berabere bitince de Valdano konuştu: "Elinde santrfor var, ama o yedek kulübesinde oturtuyor." İnceldiği yerden kopacaktı ve bugün koptu. Önce idari bir karar. Mourinho, maçtan önce ve sonra soyunma odasına Valdano'nun gelmesini istemiyordu. Kabul ettirdi. Real Madrid'in kamp tesisleri Valdebebas'da da Valdano ortalıkta görünmeyecekti. Bunları kabul ettirebilmek için hafta sonunda "Sezon sonunda giderim ha" sinyalini çaktı. Blöf ya da değil, Perez, Portekizli'nin isteklerini kabul etti. Valdano, Kral Kupası'ndaki Sevilla deplasmanına takımla birlikte gidemedi. Artık maç günleri başkanın özel jetiyle gidecek. Tabeladaki ikinci gol Adebayor oldu. Manchester City'de yatan Adebayor'u sezon sonuna kadar kiraladılar. Oyuncuya verdikleri ücret brüt 2 milyon Euro. Satın alma opsiyonu için belirlenen rakam ise 14 milyon Euro. Asıl bomba ise sezon sonuna. Atletico Madrid'in Agüero için belirlediği bonservis bedeli 45 milyon Euro. Bu işi en iyi bilen adam Florentino Perez. Oyuncuyu ikna ettiğin takdirde Atletico Madrid'in eli kolu bağlanıyor. Agüero "Evet" derse Real Madrid bastırır parayı, giydirir beyaz formayı... Asıl kavga elbette ki El Clasico sonrasında kopacak. Real Madrid rövanşı alamadığı takdirde Barcelona ligi bitirir. O zaman 2-0 tabelada galip olan Mourinho'ya Valdano bir hat-trick yapar mı göreceğiz...
Truva Atı Jorge Valdano

20 yorum:

mucho dedi ki...

yapar...

lancey dedi ki...

Bence Perez olaya şu açıdan bakıyor.Baktı barcelona ligi götürüyor 2 senedir.Elim kolum bağlı artık Mourinho ne derse o olacak.Yeter ki Barcelonayı devirelim.Eğer devirebilirse gerçek hat-trick'i Mourinho yapar :)

Adsız dedi ki...

Mourinho La liga'ya yanlış zamanda geldi.DahÎ adam bu sefer baltayı taşa vurdu.Valdona EN AZ 3-2 yapar

bss dedi ki...

yaparsa klüp patlar.lakin mourinho dan daha iyi malesef yok...

flamboyant forward dedi ki...

independiente-racing çekişmesi nedeniyle, baş harfi "r" olan kulupte bile oynamam demişliği var agüero'nun ama du bakalım nolcek :)

mre dedi ki...

Tamamen bir komplo teorisi ama bu yıl Madrid'i şampiyon yaparsa sene sonu Liverpool'a yılların hasretini dindirmeye gider. Eğer bu yıl yapamazsa, seneye Liverpool'a gider.

alperensaylar dedi ki...

eğer ki el classico kazanılamazsa ve sezon yine 0 kupayla kapatılırsa bu sefer de mourinhonun dediği mi olur yoksa perez eski günlerine mi döner bu merak konusu bence.

psv dedi ki...

şampiyon kim olur bilemem ama bu futbol ile rövanşı alması imkânsız görünüyor. bir 5-0 daha yolda olabilir. son maç madrid bırakın 1 puanı puansız kapatacaktı kendi evinde. özellikle barcelona el clasico maçlarına daha farklı konsantre olunca yine %76 - %24

gnykrs dedi ki...

Bence Mourinho ve Real Madrid ego su birbirine uyan muthis bir ikili olarak duruyor. Bu etki hem tribunlerde hemde oyuncularda gormek mumkun. Mourinho bu dunyada kimi isterse takimda ertesi gun Perez onu takima katacagina inaniyorum. Real Madrid in sampiyonlugu kazandigi Schuster ile ve ondan sonra gelen Pelegrinni nin de yasadigi en buyuk sikinti klubun bu hocalari kabullenmemesidir. Suan yeniden Las Galacticos olusturma yolunda Real Madrid yapilandiriliyor. Ve bu Yildizlarin basindada sanirim en iyi hoca sonuna kadar kalacaktir. Sonuc bu sene her ne olursa olsun. Ama La Ligada sampiyonluk son haftaya kadar surecek gibi gozukuyor...

TA dedi ki...

mourinho nun 2 şansı var.ya CL yi alacak yada barcayı geçip ligi.ikisinden birini alırsa madridde krallığına devam eder.2de sıfır çekerse yolu tekrar adaya uğrar.ya liverpool ya çelsi yada city olur herhalde.

roland deschain of gilead dedi ki...

aguero real madrid kadrosu için çok gereksiz bir oyuncu...
adebayor transferine sevindim ama..benzema yı cacık yapmam .

mourinho sanki takımı psikolojik olarak çöküntüden çıkarmaya çalışıyor. barca'nın önünde ligi bitirebileceklerine inanmak için önce bu güveni aşılayacak bir kadro lazım. sahada ebnzema kenarda kimse olmayınca o güven gelmiyor bir türlü.

4numara dedi ki...

bu sene şampiyon olması zor görünüyor. ilişkiler pamuk ipliği. başka kim cesaret edebilir valdano'ya meydan okumaya. ama sene sonu ikincilik gelirse önümüzdeki sene daha zor geçer perez'i ikna etmesi biraz zor olur sanırım. bundan sonra gideceği yer de manchester united olur. sonuç olarak 2 sene 2 ikincilik diyorum.

Arrow Cave dedi ki...

Güzel bir yazı olmuş.Maurinho kupa almadan Real Madrid'den ayrılmaz..

Pamukk dedi ki...

heheh aslında çok eğlenceli keyifli bir ego karşılaşması :)

ama şu bi gerçek ki forvet istemekte %bi milyon haklı Mourinho, Valdano neden hayır dedi anlayamıyorum. kendi egoların ugruna takım feda edilmez ki

sedat dedi ki...

Lig olmazsa CL'yi alır Mourinho. Eli boş bitirmez sezonu.

Çağrı dedi ki...

Mourinho Real'e gelirken Barcelona gerçeğini elbette biliyordu. Elbette olacakları öngörmüştür. Bu sene tıpkı interdeki ilk sezonu gibi adaptasyon süreci.Bu sene olmasa bile seneye ne var ne yok alır Mourinho.

cCc in mourinho we trust cCc

eren kıyak dedi ki...

Valdano bence Madritista'da çiban gibi bir şey. Patlatıcak olsan çok acı verir acısı hiç dinmez. Patlaymayacak olsan olduğu yerde sancılar başlar. Yani Valdano işi yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal konumunda

Massimo dedi ki...

Hersey Cok Guzel Olacak filminde bir gun Mazhar Alanson, Cem Yilmaz'in evine yemege gelir. Cem Yilmaz'in filmdeki esi, Ceyda Duvenci birden tum sikayetlerini siralar Cem Yilmaz hakkinda. En sonunda, Ceyda Duvenci der ki, "Simdi de iki tane sandalye koydu buraya, bar acacakmis." Mazhar Alanson dayanamaz ve soyler, 'Onun adi Altan, acar da yapar da kapar da.'

Mourinho'nun hikayesi de oyle. Ligi lider bitirecekmis, transfer yapacakmis, Mourinho bu transfer yapar da, ligi lider de bitirir de, sampiyonlar ligini de alir da. Hayal kurmak bedava nasilsa.

sy dedi ki...

mourinho benzema'ya güvenmiyor, ama adamın dün attığı gol iyiydi.

Arrow Cave dedi ki...

Artık Adebayor var...