12 Kasım 2010

Mesut Barcelona'ya Gidiyordu

İddia Barselona'dan Sport gazetesine ait. Sezon başında Real Madrid'den önce Barcelona, Mesut Özil için kulübü Werder Bremen ile anlaşmaya varıyor. Üstelik rakam daha sonra Real Madrid'in ödeyeceği 15 milyon Euro'nun da yarısı. Mesut ile anlaşma sağlanınca ön kontrat yapılıyor ve bir haftalık opsiyon alınıyor. Ne oluyorsa o bir haftada oluyor. Guardiola, önce bir yıl sonra sözleşmesi sona erecek olan Mesut'un bonservisinin alınıp, bir yıl Bundesliga'da kiralık olarak oynamasını istiyor. Sonra yaşının çok genç olduğunu ve onun oynadığı bölgedeki oyuncularıyla rekabet edemeyeceğini düşünüyor. Guardiola olumsuz yanıt verince de Barcelona ön anlaşmanın iptal olduğunu iki tarafa da bildiriyor ve Mesut Özil, 15 milyon Euro bonservis, yıllık 5 milyon Euro'ya Real Madrid'e imza atıyor. Bugüne kadar yaptıkları ortada. Kendini kanıtladığından artık lafını da dinletiyor.El Clasico'nun tarihi 29 Kasım Pazartesi olarak açıklanınca fikrini sormuşlar. Mesut da "Ne gün oynayacağımız önemli değil, Barcelona'yı yeneceğiz" demiş. Bir istatistik, iki kulüp tarihlerinde iki kez Pazartesi günü El Clasico oynadılar. Birini Real Madrid, 2-1; diğerini ise Barcelona, 1-0 kazandı. O iki sezonun da şampiyonu Real Madrid...

4 yorum:

nikolatesla dedi ki...

her ne kadar real den nefret etsemde bence Mesut doğru bir karar verdi.

yoney dedi ki...

Aynen öyle, kazanan her zaman haklıdır. Real, Mesut için gerçekten iyi bir adres, orada olmayı da kesinlikle hak ediyor.

Selçuk YAŞAR dedi ki...

Bence Barcelona'da oynasaydı daha iyiydi.

[URL="http://www.cevapcantasi.com"][/URL]

Adsız dedi ki...

barcelona'nın kadrosunda mesut tipinde bir oyuncuya tam bir yer yok. o takımın en önemli özelliği oyun kurucusu xavi'nin aynı zamanda savunma yapan tam bir orta saha adamı karakterinde olması. onun arkasında 2 sert savunma adamı şart. geriye 3 forvet kalıyor ki kanat tam onun yeri değil. milli takımda santraforun arkasında gezgin adam. ama barcelona'da birçok zaman messi o rolü üstleniyor.

barcelona'nın çok önemli bir özelliği de herkesin kendi yerinde oynaması ve önemli bir oyuncunun kenarda oturmaması. o yüzden, mesut için de barcelona için de doğru tercih olmazdı o transfer.