6 Aralık 2010

Xavi-Iniesta-Messi

İtalyanlara dün sızan haber doğru çıktı. FIFA Altın Top ödülü için aday listesinde son üçe kalan Iniesta, Xavi ve Messi oldu. (Barcelona geçen sezon da ilk 5'e 4 adamını sokmuştu) İddianın devamında ödülü İniesta'nın alacağı söyleniyor. Messi, kariyeri boyunca bu sıralamada ilk üçte olur, hiç itiraz olmaz da Sneijder'e ayıp oldu biraz. İtalya'da 3 kupa, Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kupası'nda final...
İlk 3'e daha önce 2 kez, üç futbolcusunu sokan tek takım Milan. 1988'de Van Basten, Gullit, Rijkaard, 1989'da ise Van Basten, Baresi ve Rijkaard olarak sıralanmışlardı.

En iyi teknik diretör adayları ise Mourinho, Guardiola ve "Yeniköy Kasabı" Del Bosque. Şahsen Guardiola'ya pek şans tanımıyorum. Kulüp düzeyinde kupaları süpüren Mourinho ve Dünya Kupası'nı kaldıran Del Bosque kapışır. Sonuçlar 10 Ocak'ta açıklanacak, bir sonraki postta kim kazanır anketi yapalım...
Altın Top 2009
Altın Top 2008
Altın Top 2007

12 yorum:

Arkhe dedi ki...

Sneijder'e niye ayıp olsun. O kupaların hepsini Mourinho kazanmıştı ya, futbolcuların hiçbir payı yoktu.

Serkan Akkoyun dedi ki...

Aynı takımdan çıkan ilk iki 3'lüden iki sefer de aynı isim, Van Basten kazandı.Van Basten 88'de kazandıktan sonra 89'da tekrar kazandı.Ben bu durumda 2009 kazananı olarak yine Messi kazanır ve eder 40 demek istiyorum.

mre dedi ki...

o kadar xavi-iniesta diyoruz ki bu sporu çok yakından takip etmeyenler tip olarak olmasa da oyun olarak ikisini karıştırır oldu. mesela benim eşim ikisini tek bir insan sanıyordu real madrid maçında öğrendi :) oyum kıl payı farkla xavi'ye. iniesta kazanırsa finalde golü etkili olur.

coolasfcuk dedi ki...

niye böyle işlerle uğraşılıyor ki? world team xi olarak barcelona onbiri seçilsin, altın top da messi'ye verilsin; herkesin kafası rahat olsun.

delorean dedi ki...

Bir de Ancelotti katın tam olsun. Ne Del Bosque'si allah aşkına :)

Mephisto dedi ki...

cok zor karar. birine bakiyosun leblebi gibi gol asist yapmis, birine bakiyosun takim onsuz garip bi sekilde tokezliyor, digeri desen onsuz barcelona olmaz. xavi varken iniestanin almasi abes olur bence. adam daha napacak yani.

ebirinci61 dedi ki...

her nekadar iniestaya oy vermiş olsamda, xaviye verebilirler 30 yaşina geldi haketmedide değil hani. iniesta daha 26 yaşında 1-2 sene sonra alabilir ödülü düşüncesiyle.

frankello dedi ki...

su oylama da messinin kalip da sneijderin finale kalamamasi resmen sacmalik.ne oynadigi kulüp avrupada bi kupa kaldirabildi,ne de oynadigi takim yari finalden öteye gidebildi dünya kupasinda.ikiside lig kupasini kazandi,sneijder hem cl yi kazandı hemde dünya kuopasinda takimini finale tasidi.fanatizmden kör körüne fanatizmden baska bisi degil bu messinin finalde olmasi.

julien sorel dedi ki...

resmin devamı:

http://media1.ntvspor.net/C/I/89/messiiniesta600_D7056.jpg

dersini almış da ediyor ezber dedi ki...

sneijder'e çok büyük ayıp edildi. 2010 yılı performanslarına bakıldığında hepsinden açık ara öndedir. "sneijder ne yaptı ki?!" diyen arkadaşlar geçen yıldaki inter maçlarını yeniden incelesinler. kaç maçta inter'i son dakika gol-asistleriyle ipten almış,maçı getiren golün sahibi olmuş, frikikten kaç gol atmış baksınlar. hollanda'yı finale taşıyan adamların arasında da başta gelmesi cabası. adam orta saha oynamasına rağmen 5 gol attı dünya kupasında daha ne olsun?!

cozker dedi ki...

iniesta çocukluğunda da bembeyazmış :).

ödüller iniesta ve mourinho'ya gider bence..
iniesta attığı golle ispanya'ya tarihinin ilk dünya kupasını kazandırdı.. belki xavi takımı için daha önemli olabilir, ama o golün anlamı ödülü iniesta'ya kazandıracak kadar büyük!

mourinho'da inter'deki başarılarıyla bu ödülü fazlasıyla haketti..

Unknown dedi ki...

@frankello

2009-10 sezonu

lionel messi 48 maç 45 gol