6 Aralık 2010

Jorge Troiteiro'un Arkadaşı Andres

14 yıl önce Camp Nou manzaralı pencerelerinin kenarında bu fotoğrafı çektirdiklerinde Barcelona altyapısına yeni gelmişlerdi. Jorge Troiteiro'yu tanır mısınız? Ben tanımazdım. Muhtemelen İspanya'da birçok futbolsever de tanımıyordur. Yanındaki çocuk kadar zorluk çekmedi Jorge, ailesi Badalona'lıydı, yol yakındı. 12 yaşındaki Andres'i ise babası önce Real Madrid altyapısına götürmüştü. Sahalar güzeldi de çocukların kaldığı semti görünce, tuttu kolundan oğlunu La Masia'ya getirdi Barselona'ya. Tesis dediğin çiftlik evi. Hemen stadın yanında. Barcelona kulübü, 300 yıllık çiftlik evini Camp Nou'nun inşaatında çalışan mühendislere lojman olsun diye satın almış. Yıllarca kimse bakmamış yüzüne. Cruyff sayesinde de 1979'da altyap binası olmuş La Masia.Andres dursun bir kenarda.. Jorge büyük yetenekmiş, minikler turnuvasında en iyi oyuncu seçilmiş. Sene 1996. Aylardan Eylül. Büyüyecek, Barcelona'da futbol oynayacak. Olmadı. Her seferinde olmaz zaten. Barcelona altyapısından da 30 yılda 450 çocuk gelmiş geçmiş. A takımı çıkanlar arasına girememiş Jorge Troiteiro. Olmayınca, 2001'de almış valizi çıkmış kulüpten. Andres ise o yıl Barcelona B takımında forma giyiyor. İkisinin de fiziği zayıf diye A takım antrenörleri hep mesafeli. Fotoğraftaki çelimsiz ve Jorge'den ufak görünen Andres'in boyu 1.70 olmuş, Jorge Troiteiro ise 1.64'de kalmış. Andres, 2008 yazında Viyana'daydı. Onunla 14 yıl önce kader birliği yaptığı Jorge ise yılda 250 bin Euro kazanacağı bir kontratın peşinde koşturuyordu."Katalan kulübünde, Katalan olmayan" olarak bilinir Andres. Van Gaal onu A takıma çıkardı. Rijkaard, Xavi sakatlandığında ona sarıldı. O güne kadar ideal 11 oyuncusu olmayan Andres, adının hep beraber anıldığı Xavi'nin sakatlandığı 2005-2006 sezonunda sazı eline aldı. Camp Nou manzaralı odada büyüyen, ziyarete gelen ailesi dönüş yolunda La Masia'nın kapısında el sallarken ağlayan çocuk, şimdi büyük ihtimalle Altın Top ödülünü kaldıracak, dünyada yılın en iyi futbolcusu seçilecek.
Jorge mi? İşler yolunda gitmiyor bu sezon. 3. ligde; Extramadura forması giyiyor. 20 takımlı ligde son sıradalar...

6 yorum:

Akkavak dedi ki...

Bu olağan üstü sadelikte ve güzellikte yazılarınızı okurken sporun herhangi bir dalı ile ilgili herhangi bir yorum ya da yazı yazmayı bırakmam gerektiğini düşünüyorum.

Çok güzel bir hikaye daha...Ellerinize sağlık.

gegendiewand dedi ki...

vay bee...

Pasetto dedi ki...

bence bu guzellıktekı postlar kıtap halini almalı.ulkemızde spor uzerıne kıtap yok dıyoruz ama bır yerlerden baslanması gerekıyorsa bu postlar guzel bır baslangıc olabılır.

frodo555 dedi ki...

Ya tamam, futbolculuk mücadelesinin sadece kazananları yok, hatta kazanan kaybeden oranı 1/100 falan da...

Bu jorge denen eleman 3. ligde alt-kümeye aday takımlarda bile yıllık 250K€ kontrat alabiliyorsa hemen lacileri çıkartıp eşofmanları giyip takımdan ayrı düz koşulara başlarım valla :)

Ice-Man dedi ki...

fevkalade bir hikaye, ellerinize sağlık.ilk fotoğrafta ayrıca müthiş.

figoemre10 dedi ki...

ANDREASIN AYAKLARI ÇOK MU BÜYÜK YOKSA AYAKKABILAR MI BİLMEM AMA ŞANSLI BİR AYAKKABI O AYAKLARA GEÇTİĞİ İÇİN..