25 Kasım 2010

El Clasico'ya Doğru #3

"Atina zor deplasman, taraftar baskısı var." Barcelona'ya sorsan vız gelir tırıs gider. Topu rakibe vermezsen nasıl gol atacak sana! Barça'nın Panathinaikos deplasmanında kazanması, skorun ne olduğundan öte bu istatistik dehşet. 746 pas yaptıkları 90 dakikada ev sahibi takım bunun sadece 5'te birini yapabilmiş. %79'a kadar çıkan topa sahip olma acımasız. El Clasico'da Real Madrid bu oranı nasıl düşürecek? Çok koşan, basan bir orta saha ile mi? Yoksa sezon başından beri namağlup gelen Mesut'lu kadro mu? Kritik tercih, 4-2-3-1 mi? Yoksa 4-3-2-1 mi? Madrid medyası da dün bunu tartışmaya açtı. Mesut mu Lass mı? anketi yaptılar. 50 bin kişi katılmış. %90 Mesut oynasın diyor. Xabi ve Khedira'nın yanına Mourinho 3. adamı koyacak mı? Ben sürpriz beklemiyorum. İki takım da ideal onbiriyle gelirler sahaya...

4 yorum:

nerduban dedi ki...

Bülent Abi, Okay Karacan ve Mehmet Demirkol ile yakınlığını az çok biliyoruz. Geçtiğimiz sene röportaja vesile olman büyük kıyaktı bizim için. Lafı uzatmayayım, Okay Karacan'ın bugün yayınlanan Classico yazısı muhteşemdi. Aracı olsan, rica etsen Mehmet Demirkol da karalasa haftasonuna dair bir yazı, biz de nasiplensek :)

Necdet dedi ki...

dünya kupasında real gibi gümbür gümbür gelen almanya'yı taktik değiştirmeyince ne hale gelinebileceğini göstermesi amacıyla nasihatlik, hollanda'yı ise taktiği çirkince değiştirdiğinde musibetlik izlemiştik. mourinho'nun terbiyesizleşeceğini düşünüyorum.lass'la başlar.

Anıl Can Yıldırım dedi ki...

mourinho'nun ne yapacağını kimse kestiremez taraftarının ne düşündüğü ne istediği sahada oynanan futbolun güzel olup olmaması hiç önemli değil, o sadece kazanmak ister bu yüzden de ne gerekirse yapar ben sanılanın aksine barcelonayı orta sahayı 3leyip 5leyip durdurmaya çalışmaktansa inter'de yaptığının aksine en az barcelona'nın sahip olduğu kadar teknik oyuncularıyla topa hükmedip, topu dolaştırarak barcelonanın topa sahip olmasını engelleyecektir.

zachpaulsen dedi ki...

barca gibi topa sahip olacak takımla çıkarsa; öyle bir ihtimal olamayacağı için fark yer.
ben lass'la başlayıp oyunu kitlemeyi düşüneceğini tahmin ediyorum. umarım ilk şekilde çıkar da daha çok fırın ekmek yemesi gerektiğini yaşayarak görür.