29 Kasım 2010

El Clasico = 4 Milyar Euro

Sözleşmede yazan satış bedeli. Bu futbol tarihinde en çok Barça'nın canını yakmıştır. Futbolcuyu ikna edersen o kağıttaki rakamı ödeyen adamını kapar. Luis Figo işte. En bilinen örnektir. Barcelonalılar bu yüzden Luis Figo'dan nefret eder ama Deportivo La Coruna'dan Rivaldo'yu da transferin son gününde aynı yöntemle alanlar yine kendileridir. Sport gazetesi, El Clasico'nun ideal onbirinde yer alan futbolcuların satış bedellerini listeledi. Toplam rakam 4 milyar Euro!
Barcelona= 1.440 milyon Euro
Barcelona'da en yüksek satış bedeli elbette ki Messi'ye ait. Arjantinli yıldızın fiyatı 250 milyon. İniesta, David Villa ve Pique için Katalan kulübünün biçtiği değer 200 milyon Euro. Xavi ve Busquets'in bonservisinlerindeki rakam ise 80 milyon Euro. Dani Alves ve Abidal'in fiyatı 90 milyon Euro. Sol kanattaki Abidal için de Barça 90 milyon Euro fiyat biçti. Takımın bayrak adamı Puyol'ın fiyatı ise sembolik olarak 10 milyon Euro.Real Madrid= 2.530 milyon Euro
Cristiano Ronaldo için tarihin en yüksek bedeli olan 1 milyar Euro'yu Portekizli yıldızın kontratına yazan Real Madrid, Mesut Özil ve Xabi Alonso için 250 milyon, Khedira, Sergio Ramos, Di Maria, Casillas ve Higuain için 150 milyon Euro istiyor. Brezilyalı sol bek Marcio'nun fiyatı ise 120 milyon Euro. Kontratlardaki en düşük serbest kalma bedeli ise kariyerinin sonbaharında Real Madrid'e gelen Carvalho'ya ait: 40 milyon Euro.

9 yorum:

erdemkursat dedi ki...

türkiyenin dış borcu ne kadar dı ki:)))

Adsız dedi ki...

Abidal'e 10 milyon eurodan fazlasını veren delirmiş demektir.. Marcelo içinde en fazla 15 o da bu seneki performansına binaen.. Busquets'e bonservis vereni dvüyorlarmış zaten..

Fotballmanager10 dedi ki...

serbest kalma maddesi bu rakamlara bakınca anlaşıldığı gibi klüpler çok yüksek tutuyorlar bu bedeli ki oyuncuları ellerinden kaçmasın.

benden bu kadar dedi ki...

marcio yazmışsın abi marcelo yerine

yasince dedi ki...

puyol hariç hiç biri.bi yerimle güldüm bu beğenmişliğe

epsvl dedi ki...

Adnan Polat getirsin Puyol'u madem.

Unknown dedi ki...

FM tabiriyle "Minimum fee release clause" semboliktir, o yüzden Puyol'un 10 milyon'u da, C.Ronaldo'nun 1 milyar'ı da semboliktir. Yani bu iki takımdaki oyunculardan herhangi biri için herhangi bir takımın (belki delirmiş bir Chelsea veya M.City hariç) bu bedelleri çantasına koyup Real'in kapısını çalması mümkün değil. Böyle olunca elde kalan başka referans da yok. Transfermarkt komedisine bulaşmak isteyenlere iyi şanslar.

Maslow dedi ki...

bu rakamlara oyuncular için istenen bonservis bedellerinden ziyade serbest kalma bedelleri demek daha doğru olur yani marcello için real kimseden 120 milyon euro istemez

Unknown dedi ki...

Xavi gibi bir adamla Busquets'in bedellerinin ayni olmasina taktim ben...bir yerde bir yanlislik olmali