7 Ekim 2010

Arda Filmi

"Arda Turan’ın 3-4 hafta öncesinde başlayan ve şiddetlenen kasık ağrıları olmuştur. Tolere edilebilir osteiti pubis ağrıları olduğu tespit edilen Arda Turan’ın oluşan kasık ağrılarının tedavisine ağırlık verilmiştir. Bunun yanı sıra Arda Turan milli takımın Belçika ile oynadığı maçta ayak bileğine aldığı darbe ile meydana gelen sakatlanmasının tedavisini de görmüştür."
Bu satırlar Galatasaray'ın resmi açıklaması. Buradan ne öğreniyoruz? Eylül ayı boyunca Arda'nın kasığındaki sakatlığı Galatasaray'ın gizlediğini.. Milli Takım doktoru bu sakatlığın çok daha eski olduğunu, 2-3 ay önce başladığını açıkladı. Tarihlerde anlaşamadılar ama ortak noktaları geride kalan bir ayda Arda'nın futbol kamuoyuna açıklanmayan ikinci bir sakatlığı olduğu. İki sakatlık raporu ve fizik tedavi programı varken Hiddink onu kadroya alıyor. Ne için? Denemek için... Denedi ve yanıldı. Hepsi bu kadar... Gerisi 48 saatlik bir B Movie!..

6 yorum:

lions dedi ki...

bülent bey kimden saklıcak ki ağrı bu sonuçta belçika macında ki sakatlığı yuzunden oynamıyor bu adam ağrıları değil ama galatasarayın dr ları durumu biliyor ve ona göre tedavisi var bu tedaviden milli takım haber dar ediyor ona rağmen antremana üstelik yükleme antremanına cıkartılıyor. Birincisi gs spor kulubu kimseye acıklamak zorunda değil her ağrı sı olan futbolcuyu sahada oynuyorsa bu tedavi devam eder ama ağrıları var diye hamile kadınlar gibi bildirmek zorunda değil. Ancak bunu milli takım dr larına bildirmeleri gerekir ki bildirmişler sanırım burda gs yönetiminin yada sağlık hekiminin en ufak bir hatası yoktur tek hataları Arda ya gereğinden fazla yüz vermektir. Basın olarka herseyi bilmek istemek gibi bir hakkınız da yok bizden saklamışlar mantığı da nedir yahu sizin herseyden haberiniz olmak zorunda değilki Gerekli yerler dr lar biliyor ve bunu gerekli yerlere bildiryor Mİlli takım gerisi artık onlarda ve futbolcuda ama hem milli takım hem futbolcu sorumsuz olunca boyle oluyor

mre dedi ki...

değneğin her tarafı boklu. bir değil bir kaç sakatlığı varken ve henüz fit değilken milli takıma alan, onu bu halde milli takıma gönderen, kariyeri söz konusuyken hiçe sayıp ısrarla oynamak için direnen, onu bu halde zorlayan doktorlar, bu sakatlığı medyaya bildirmeyenler vs.vs.vs...

az kaldı, elde avuçtaki bir kaç yıldızımızdan birini de kaybetmemize az kaldı. yakında emre ve acun abileriyle ps3'de oynar futbolu.

Unknown dedi ki...

işin en garip tarafı, emre bbelözoğlu'nun (bence bilinçli bir şekilde) galatasaray altyapısının kullandığı sentetik veya suni çim sahaları ortaya atması ve medyanın önde gelen kalemlerini bu işin üzerine atlaması. suni çimin, türkiye futbol federasyonu'nun bizzat teşvik ettiği, hatta kendisine başvuran her kulübe, masrafları da tamamen tff kasasından karşılanmak üzere yaptırdığı bir gerçek. özellikle mahmut özgener döneminde bu konu üzerinde durdular. işi bu noktadan galatasaray kulübü'ne ve yönetimine yıkmak, insafsızlık, cahilliktir. fenerbahçeli alex de pubis sorunu yaşadı, bugün kayserispor kadrosunda yer alan eren güngör de, türkiye'de çeşitli seviyelerde top koşturan onlarca futbolcu da... hepimiz arda'nın bu sezon attığı sert şutları keyifle izliyorduk. helal olsun çalışmış şutunu geliştirmiş diyorduk... bu pubis de o şut çalışmalarının faturasıdır bence. haddinden fazla yüklenmiş (kerem tunçeri'nin telefonunu meşgule aldığı esprili reklamdaki gibi) kendisine arda şutunu geliştirmek için. umarız çabucak sahalara döner

jugador dedi ki...

"Buradan ne öğreniyoruz? Eylül ayı boyunca Arda'nın kasığındaki sakatlığı Galatasaray'ın gizlediğini.."

ne kadar maksatlı bir ifade. hiç yakışmadı size.

bahtiyar dedi ki...

yani ne olursa olsun bu olayda asıl suçlu arda'dır. bir insan kendi sağlık durumunu bilmek zorunda. bu halde oynayamayacağını, oynamak isterse daha kötü şekilde sakatlanabileceğinin farkında olmalı. ama arda bunların hiçbirisini umursamadı, kendini göstermek uğruna almanya'ya karşı oynamak istedi, sonuçta hem almanya maçında oynayamayacak hem de galatasaray'ı ligde uzun süre yanlız bırakacak. birde son sakatlığından sonra kendisi, bundan sonra tamamen iyileşmeden kesinlikle oynamam diyordu, acaba ne oldu da bu kararından vazgeçti onu merak ediyorum.

aksilaz dedi ki...

Arda Turan kendini pazarlayan bir isimmiş demekki. madem sakatsın maçlara çıkmayacaksın, milli takımdan affnı isteyeceksin üm profesyonel futbolcular bunu yapar. Galatasaray aşkı, milli forma aşkı hikayeleri saçma. Sen iyi olacaksın ki takımlara faydan olsun.

Arda kendine dikkat etseydi ve korusaydı belki bu akşam ALmanya önünde en büyük gücümüz ve Galatasaray'ında kendine ihtiyaç duyduğu şu günlerde sahada olabilirdi.

Umarım en kısa sürede buraları terkeer ve profesyonel bir ülkede v eklüpte bunları öğrenir.