25 Eylül 2010

Goikoetxea-Maradona-Schuster

Bu akşam A. Bilbao-Barcelona maçı var. Öncesinde İspanyol Canal + yine 80'lerdeki kavgayı gündeme getirmiş. Bu haberler Barça'nın her A. Bilbao deplasmanı öncesinde çıkar. Basklılar da iyice havaya girer. Ujfalusi'nin Messi'yi sakatladığı pozisyon, Bilbao Kasabı'nı akıllara getirdi elbette. Çek'in Goikoetxea olabilmesi için 40 fırın ekmek yemesi lazım. O pozisyonu da, bir yıl sonra çıkan kavgayı da bu 14 dakikalık belgeselde izleyebilirsiniz. Goikoetxea bir sezon önce Schuster'i sakatlamış, Alman'ın diz bağları gitmişti. Bir yıl sonra Schuster, Goikoetxea'ya daldığında pozisyondan yırtan Basklı o kafayla gidip Maradona'ya arkadan sıkmıştı. (Goikoetxea pozisyonda sarı kart görmüş, sonra 18 maç ceza verilmiş ve ceza 7 maça indirilmişti.) Bir yıl sonra da Santiago Bernabeu'da A. Bilbao, Kral Kupası'nda Barcelona'yı 1-0 mağlup ettiğinde Maradona çıldırmış, tekme tokat Basklılara saldırmıştı. O maçın içinde Schuster'in tribünden atılanları aynen tribüne iade etmesi görüntüleri güzel.
Maradona meydan kavgasında uçan tekmeler atarken, Schuster efendiliğini korumuş ve olayları uzaktan seyrediyor.
İrlanda Usulu İntikam
25 Yıl Önce Bugün Camp Nou'da

4 yorum:

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

i watched this on tv. andoni was a butcher. basque players are butcher. so i don't like catalan, basques and asturians.

castillan players are gentleman . like fernando torres , raul, casillas and iniesta...
VIVA CASTILLA

Unknown dedi ki...

Mactaydim. basklarin fc barcelona'dan nefret ettigi bir gercek, ama tamamen etnik durumdan kaynaklanmiyor bu, bu iki kulup camiasi birbirini pek sevmiyor.
Oyunun sertlesmesi de Bilbao seyircisine ofkeyle birlikte keyif de veriyordu aslinda. Ozellikle Pique'ye bir garez vardi, biraz da Iniesta'ya, Amorebieta'yi attirdigi icin.
Yine de Ispanya'da boyle atesli seyirci gorebilmek guzel.

tolga dedi ki...

" bunların aralarında bi problem mi var acaba!!! maç 2-0 olmuş hala kıran kırana oynuyorlar"

%100 futbol rıdvan dilmen

yazık

Adsız dedi ki...

Schuster'in belgeseldeki konuşmalarını biri tercüme etse süper olur, hatta ingilizce altyazılısı varsa o da yeter....