6 Ağustos 2010

Ronaldo'dan Kaka'ya

60 milyon Euro veriyorsun, adam sezonun yarısını sakat geçiriyor. İyileşiyor. Ya da iyileşiyor mu acaba? 1998'deki Ronaldo vakasından sonra Brezilya Milli Takımı şimdi de aynı hikayeyi bir kez daha okutturuyor futbol dünyasını. Sakat adam sahaya sürülür mü? Kaka'nın kendisi de ağrılardan şikayetçiyken, Dunga dahil teknik ekip de bilirken, oyuncuyu Dünya Kupası maçlarında oynattılar. Artık bunda ne kadar sponsor baskısı vardır, bilinmez. Aynı tartışma 12 yıl önce de yapılmıştı. Kaka'nın müzmin sakatlığı kasıklarından. Bu bölgede yaşanan sakatlıkların vücudun başka bölgelerinde de zayıflık yaratabileceği biliniyor. Kaka, ağrılarını ciddiye almamış. Real Madrid köpürüyor elbette. Brezilyalı, işin piri doktora ameliyat oldu. 4 ay sahalardan uzak kalacak. Toparlanması ancak ligin ikinci yarısını bulur. Mourinho şimdilik kuyruğunu dik tutuyor ama Real Madrid yönetimi bir taraftan Mesut transferi için düğmeye bastı. Gelecek sezon sonunda bonservissiz almayı planladıkları oyuncu için Almanlara bir başlık parası ödeyebilirler. Kaka gibi Robben için de durum aynı. İki oyuncu da kendi kulüplerinde bu sakatlıkları yaşasalar, kendilerini riske atmazlardı. İş milli takım ve Dünya Kupası olunca akan sular duruyor tabii. Her Dünya Kupası sonrasında artık bu ağır sakatlık haberlerini duymaya başladık. FIFA ve UEFA'nın insanı tüketen, izleyeni de bıktıran maç takvimi için Zidane bıraktığı gün konuşmuştu. Artık vücudum kaldırmıyor demişti. Onu dinlemediler, bakalım kimi dinleyecek Blatter ve Platini?

5 yorum:

Erdem dedi ki...

Ronaldo sevgim yerini Kaka'ya bırakmıştı onu da sakatlıklar yüzünden izleyemiyoruz bir türlü! Dediğiniz gibi Mourinho şimdilik kuyruğunu dik tutuyor, söz konusu R.Madrid olunca bu tavır daha bi kolaylaşıyor. UEFA hadi neyse de FIFA için gelen maç takvimi eleştirisini tam anlayamadım, yapılacak ne olabilir?

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Bu sakatlık yüzünden benim için dünyanın gelmiş geçmiş en büyük forveti olan Ronaldo'yu doya doya izleyemedim. Brezilyalılar bari Kaka'nın başını yemeseler..

Chucky dedi ki...

Futbol'da da NBA misali kluplerin milli takimda yasanan sakatliklar icin ek maddeler koydurmasi yakindir. Boyle bir sacmalik olamaz. Belki de bundan 10 yil sonra, basketboldaki Dunya Sampiyonasi'nda oldugu gibi katilmayan oyuncular gorecegiz.

sceamgid dedi ki...

kaka real madridin hazirlik macinda sakatlandi , madem boyle bir durumu var hazirlik macinda niye oynuyor,once bunu sorgulamalilar,dunya kupasi 4 yilda bir yapiliyor,tabikide oynamak isteyecek oyuncu,fifanin ne kabahati var bunda anlamadim,bir suru ligde abuk subuk bir suru kupa var,ilk once onlari kaldirsinlar mac takviminde sikintilari varsa.

unknown dedi ki...

@Chucky
Söylediklerine bende katılıyorum, 10 yıl sürmez bile belki.. Zayıf takımların yıldız oyuncuları şimdiden milli takımlarını bırakıyor hatta. Berbatov ve zlatan gibi (gerçi Zlatan dönmek istediğini söylemişti galiba en son)