9 Ağustos 2010

Listedeki Elano

Fildişili Tiote öyle bir tekme atmış ki Elano'nun ayağındaki ödem ancak 6 haftada çözülmüş. Daha yeni düz koşulara başladı, transfer haberlerinde kimse bu sakatlığını önemsemiyor tabii. Sadece hazır değil. Galatasaray bugün çoğunluk için sürpriz bir kararla Elano'yu UEFA Avrupa Ligi play-off kadrosuna yazdı. Gelecek hafta oynanacak ilk maç için Elano'nun hazır olabilmesi mümkün değil. Sezon başı yüklemesi yapmayan bir oyuncuyu sahaya sürmezler. İkinci maç için de durum değişmez. Kritik karar, oldu ki oynattılar -ben inanmıyorum- bu kez satmaları neredeyse imkansız hale gelir. Hangi kulüp Galatasaray gibi santrforu sakatken Avrupa'da oynatamayacağı santrforu transfer eder ki! Elano'ya talip olduğu iddia edilen Inter-Milan-Juventus üçlüsü bu transferden çekilir. Oyuncunun değerinin düşmemesi ve gözden çıkartıldığı alenen ortaya çıkmaması için desek -ki ayyuka çıktı gönderileceği- bu da ufak ihtimal. Kadroda göstererek, kelepir sıfatından soymak istiyor. Son ihtimal, Pino'nun sakatlığı sonrasında Rijkaard'ın "Ben bu adamı milli takımındaki gibi sağda oynatırım, siz ortaya bir adam bulun, Elano iki pozisyonda da oynayabilir, Serdar da va kanatta" diye düşünüp, Brezilyalı'nın kadroda tutulması istediği. Galatasaray'da işler mantıklı yürümediğinden doğru bir tahmin yapabilmek elbette ki mümkün değil.

21 yorum:

sozcelyk dedi ki...

eğer rijkaard ''serdar da var kanatta'' derse vay galatasarayın haline.

Adsız dedi ki...

Bülent abi UEFA'nın sitesinde Elano hala kadroda görünmüyor. 3 dakika sonra yapılacak olan güncellemede de olacağını pek zannetmiyorum.

Buyrun link: http://en.uefa.com/uefaeuropaleague/clubs/club=50067/index.html

BT dedi ki...

@FCN Blog
Elano var listede. Emin olmasam bu sıcaklarda bu yazı yazılır mı?

mre dedi ki...

"Galatasaray'da işler mantıklı yürümediğinden doğru bir tahmin yapabilmek elbette ki mümkün değil"

hahahahahahahaha bu cümleyi düşünüp düşünüp gülüyorum. Ben de aylardır boşuna mantık arıyormuşum, bu cümle kendime getirdi. Elinize sağlık :)))))

firat selcuk dedi ki...

abi uefa'da oynayan adam sampiyonlar ligi oynayabiliyordu bu sezon yeni bir kural cıkmadıysa.. juve cekilir ama inter ve milan istiyorsa hala alabilir kendisini..

son bilinen ornek diarra(lass)'nın madrid'e gittiginde uefa'da oynamıs olmasına ragmen sampiyonlar ligi'nde oynayabildigi..

Umut dedi ki...

Açıkcası ben, Elano'nun Inter-Juve ve Milan tarafından transfer edilmek istendiğini düşünmüyorum.Veya transfer etmek istediler zamanında şimdi vazgeçtiler.Sezonun başlamasına ne kaldı şurada.Elano elimzde patladı sanırım.Yaz kampıda geçirmedi.Bu yılda verim alamayız kendisinden.Geçen yıl zaten bedavadan parasını aldı.Bu yılda aynısı olur.Seneyede Allah kerim.

Unknown dedi ki...

elano listede var ama sahada olmaz. kime gider kim gelir orası kısmet

Sinan Yılmaz dedi ki...

Abi bence, Elano Rijkaard'ın sağ kanadı olacak adam değil. Dunga'nın 4-3-2-1'inde 3'lünün sağında oynamakla, Rijkaard'ın sağında oynamak inanılmaz farklı meziyetler. Olursa tükürdüğümü yalarım ama geçen sene 1 kez bile denenmedi, deneneceğini de sanmıyorum. 4-4-1-1'de sağ kanat 2-3 maç oynamıştır City'de olabilir. Ama 4-3-3'ün kanadı olmak ve Elano? Şaşırdım bu fikre.

Adsız dedi ki...

@BT

Bülent ağabey hani iddia etmek gibi olmasın ama yanılma payın yok mu hiç :) Hayır ne gerek var adamın adını yazmaya, zorunluluktan oynayacak falan..

UEFA'nın sitesinde dün saat 09.39'da güncellenen listede Elano Blumer'in adı bulunmuyor. Hani yanlış anlama sakın ama edilmemesi yönünde umut bizimki de ve ciddi bir karışıklık var şu anda :) En net kadroya nerden nasıl ulaşırız acaba?

http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/clubs/club=50067/squad/index.html

Bu sayfa 9-8-2010 tarihinde ve sabah 09.39'da güncellenmiş.

BT dedi ki...

@FCN Blog
Yanılma payım olan şeyleri kesin yazmam. O listenin ne zaman güncellendiği çok önemli değil. Elano play-off listesinde var. Bazen unutuluyor galiba, ben gazeteciyim:)

Adsız dedi ki...

Teşekkürler Bülent abi. Rahatsızlık verdiysemde kusura bakma gece vakti. :)

meinkissen dedi ki...

galatasaray'in en sorunsuz bölgesi sag kanat bence... Serdar tutmasa bile, Ali Turan'i sagbek'e, Sabri'yi de eski yerine yani sagbek'in önüne koyduk mu, tas gibi olur o kanat defansif acidan.. Sabri orada oynadigi zaman cok daha etkili, sagbek'i de bilen birine birakmis oluruz hem..

Ha Rijkaard bunu düsünür mü, arzular mi, bilemem...

Ama acik ara banko sag kanat kombinasyonum budur...

Adsız dedi ki...

Galatasaray da Elano'nun sahaya agırlıgını koymasını istiyorsanız Arda Turan'ı satmalısınız.Evet Turkiye'nin yetistirdigi buyuk yeteneklerden biri fakat saha icinde profesyonellik anlayışı gittikce 2000 jenerasyonundaki ''ağabey''lerine benzemeye başladı.

Comandante dedi ki...

Bülent Abi geçen sene sezon başı tozu dumana katan Galatsaray'da şuan ki durum sezon sonundakinden de daha vahim...Hiç bir şey belli değil belirsizlikte bence en kötü sonuçtan daha da kötüdür hareket alanı kısıtlıdır tercihlerden seçimlerden korkmadır aslında... Geçen senenin ilk 11 futbolcusu 3 kişi yok...Ve gelenlerinde ben ilk 11 için ideal isimler olduğunu düşünmüyorum ( Cana dahil )... Bi şeyler için Elano'nun transferi veya ordan gelecek parayı bekleyen takım liglerin başlamasına 3 gün kala ne kadar başarılı olacak ?

İsim dedi ki...

Bir kulübün vizyonu bir sene içerisinde nasıl böyle daraldı inanılır gibi değil.
Elano'yu da satın Beşiktaş'da Yusuf var boşta.

Unknown dedi ki...

Başkan Polata yapılan eleştrileri haklı buluyorum.Galatasarayı kötü yönetiyor.Haldun Üstünel sonrası transfer yapabilmede de sıkıntı olduğu açık ortada.Kaç tane futbolcunun reddettiği haberleri geliyor.Adnan Sezgin ile transfer görüşmesinde bulunsam ben de Galatasarayı seçmem çünkü Sezgin çok antipatik birisi.Yıllardır bas bas bağıran orta sahaya Cana dışında transfer yapılamadı daha.Bugün medyada Jan Polak ismi geçti.Allah korusun diyorum.Rosicky Ledesma haberleri geçerken Polak ı takımda görecek olursak Sezgin ve Polat gelmezler heralde tribünde maç izlemeye ))

Elano iyi bir oyuncu Lorik Cana ile beraber orta sahada iyi bir ikili olacaklarını düşünüyorum.

NOT ; Başkan Polat ligin son haftası ankara deplasmanından dönüşte daha hangi takımda oynadıklarının farkında olmayan futbolcular var bu onların son Galatasaray forması giydikleri maç demişti.Sadece Uğur ile Emre`miydi formaya yakışmayan futbolcular da Avrupa ligi ön elemesine geçen senenin aynı takımıyla çıktılar maça.Kulübün başkanının yaptığı açıklamalar birbirini tutmazken Profesyonelin açıklamaları kim dikkate alır, Kaleci Aykut`a kim güvenir ))

onur dedi ki...

Aylardır yorumlarda yazıyorum ısrarla da yazacağım... Elano ve Arda dışında futbol zekasına sahip oyuncu yok takımda topu koşturacak kendi yerine (Kewell'ı ilk 11 düşünmediğimden saymadım)! Dolayısı ile "daha iyisi" alınamadıkça Elano'ya mecbur bu takım! Kimse Elano'ya 10-12 milyon € vermez, bu saatten sonra da kimse "oynayan" oyuncusunu beleşe bırakmaz! Dolayısı ile Elano kalır, kalmak zorundadır!

İsmail dedi ki...

Göbeğe de Jan Polak'ı aldılar mı ohhh miss !!

Başkan da bugün açıklamış gazetede yazan isimlerle alakamız yok,bütçemize!! uygun adamlar alıcaz diye..Bu tabirlere tam anlamıyla uyuyor işte Polak..

Ayrıca 1 ya da 2 transfer yapıcas demiş de Adnan Polat değil miydi 5(beş) transfer yapıcaz diyen basın toplantısında..Eee sadece Pino ve Cana aldık..1 ya da 2 adam alırsan nasıl oluyor 5 transfer ?? Nerde verdiğin sözler demezler mi adama ??

Elve dedi ki...

@ismail

sanada demezlermi her söylenilene niye inaniyorsun diye? (ucu açık bir cümle hangisine çekersen çek. ister 5 transfere ister son söyledigi 1-2 transfere)

karAkus dedi ki...

''Elano elimizde patladı'' diyecek bir kadroya sahipmiyiz ? yada alkol mü var ? elimizde patlayacaksa elano patlasın saha içerisinde futbol zekası gelişmiş bir adam görebilmek adına güzel oluyor...

Galatasaray'da işler öyle yada böyle gider gidiyorda zaten, asıl problem 10 senedir orta sahaya,şuraya buraya adam lazım deyip hala transferden daha doğrusu yumurta kapının ağzına geldiğinde transferden medet ummakdır.

Sene başladı 5 hafta geçti korneasında sorun olmayan herkes gördü ortasahaya adam lazım ama ne gereği var şimdiden adam araştırmaya hele sene sonu olsun o zaman düşünürüz...

10 senedir ağlıyoruz şurası eksik burası gedik diye elinoğlu kurtarıcı diye geliyor söverek gönderiliyor bir sonraki sene sonra yine aynı hikaye transferde transfer, almasınlar kardeşim kimseyi istemiyorum altyapı fetişisti de değilim ama şu transfer manyaklığı, duyumlar, biz yazdıysak geldi ulan tripleri ,can sıkıyor ruh bunaltıyor.

bu sene Elano kalsın birileri gitsin sonra o da gitsin başkaları gelsin.

Alican Dikici dedi ki...

Uefanın sitesine bakmayın siz arkadaşlar. Ara sıra saçmalıyorlar. Örneğin uefanın sitesindeki Fenerbahçe kadrosunda Volkan Yaman ve Edu Dracena geçiyor. Hadi Edu'yu anladım da, Volkan ne alaka derler adama.

http://www.uefa.com/teamsandplayers/teams/club=52692/domestic/index.html