3 Ağustos 2010

Ayala Olmadı Marchena

Geçen sezondan sonra bu transfer döneminin pek heyecan verdiği söylenemez. Ama bu transfer gerçekten deprem etkisi yaratan cinsten. Carlos Marchena, eski partneri Roberto Ayala'nın niyetlendiği ancak cesaret edemediği transferi yaptı ve Valencia'dan Villarreal'e geçti. 3 yıl önce sahada Inter'li futbolcuları kovalayan Valencia kadrosundan Marchena başta olmak üzere birçok futbolcu yok artık. Baraja'nın futbolu bıraktığı sezonda kaptan Marchena'nın sıcak rekabetin yaşandığı Villarreal'e gitmesi Valencialılar için tam bir yıkım. Çok değil Mehmet Topal imza attığında Marchena'nın artık stoperde kafa dinleyeceğinden bahsediyordu lokal medya. 9 yıl Valencia'da forma giydikten sonra Villarreal'e gitmek yürek işi. 7 yıl Valencia forması giyen Ayala buna yeltendiğinde Ayala için duvarlara tehdit dolu mesajlar yazılmış, Arjantinli son bir çalımla Real Zaragoza'ya imza atmıştı. Mehmet Topal'ın ise şimdilik keyfi yerinde, sezonun en iyi transferi çıkmıştı ankette, takım içinde fizik kondisyonu en iyi olan isim çıkmış.

11 yorum:

sozcelyk dedi ki...

zaman bu zaman

mustafa sarp gökhan zan ne varsa itelesinler valencia'ya

Umut dedi ki...

Mehmet Topal başarılı olacağa benziyor.Valencia taraftarıyla ilişkileri iyi düzeyde.Umarım bizi(Türkiye ve Galatasaray) en iyi şekilde temsil eder.

mre dedi ki...

Giderken baya bir duygu sömürüsü yapmış galiba "yeni stada bir tuğla olsun katkım olursa ne mutlu bana" falan.
Topal, mental problemler yaşamazsa başarılı olacağına emin olduğum adam. G.Saray taraftarı yüzü eskiyen futbolcusuna sırt çevirmeyi pek sever, dolayısıyla kariyeri açısından en iyisini yaptı bence. Hele bir kaç "cerrahi müdahaleyle" topları çalsın daha da sever taraftar.

corrado dedi ki...

Fotoğrafa bakıp sağlık kurulu raporu vermeyelim ama topalın sol ayak bir tuhaf.
şişliklerle dolu.
az çok olut fitbolcularda bunlar ve fakat bu biraz fazla gibi.

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Ne 'temsil'i ne 'sırt çevirme'si...

Adam başarılı bir futbolcuydu, Valencia istedi, gereken ödemeyi yapti ve bugün Mehmet Topal Valencia'nin başarısı için ter döken profesyonel bir futbolcudur. Lütfen olayları Mehmet Topal ve GS bazında net süzmeye çalışalım. Bu transfer işleri her ne kadar biz işin başka taraflarında boğulsak da çoğu zaman böyle olmaktadır. Ne Mehmet Topal GS'ı temsil etmek için Valencia'dadır ne GS yüzü eskimiş diye futbolcusunu satmıştır. Olan biten çok net bir transferdir. 'Turkish National Mehmet Topal' sahada olacak ve futbolunu oynamaya devam edecektir. Tüm Türkiye de onunla gurur duyacaktır.

varol döken dedi ki...

geçenlerde pennearabiata blogda marlon brando tişörtüyle görünce bir kez daha anladım ki bu çocuğun başarısız olma şansı yok... lakabı yeter ya...

türk örümceği...

mondo trasho dedi ki...

kondisyon şampiyonu.
gurru duydum, göğsüm kabardı:)

tofi dedi ki...

kondisyonuna lafımız yok da her topu yana ve geriye oynamasını napıcaz. inşallah başarır.

dogan pamuk dedi ki...

ben kısa vadede belki ama uzun vadede başarılı olacağını düşünmüyorum. sadece top çalma veya defansif özelliklere senede birkaç kez de etkili şut eklersek valencia da vazgeçilmez olması imkansız. ha bunların üstüne koyar o ayrı ama hiç sanmıyorum.

cerkez1905 dedi ki...

her topu yana geriye oynamasını napcakmışşş o zaman baroniyi gönderseydin sen bu kadar dert edeceksen..!!!!

Türkyenin en iyi ön liberosuna sonsuz başarılar

Baris Emre dedi ki...

süper örümcek