15 Temmuz 2010

Guti Gelirken

Ara transfer döneminde Beşiktaş’ın Guti’ye talip olduğu haberleri çıktığında görüşmeleri Mustafa Denizli’nin yürüttüğünü iddia ediyordu As Gazetesi. 28 Aralık tarihli bir haber o günlerde bir transfer spekülasyonu olmaktan öteye gidemedi. Guti sakattı ve son maçına kupada elendikleri Alcarcon karşılaşmasında çıkmıştı. Mourinho’nun gelişinden bağımsız olarak Real Madrid’den ayrılma kararını defalarca yineledi. El Clasico’nun ardından bu son Barcelona maçım dedi. Tottenham, Bolton’u yazdılar. İtalya’ya, Katar’a gidiyor dediler. Mayıs ayında da Marca gazetesinde Galatasaray’a gidiyor kapağıyla çıktı Marca.
İspanya-Türkiye arasında gerçekleşen bir transferde uzun zaman sonra İspanyol medyası bir adım geriden geldi. Bugün de Guti’nin transfer haberlerini bizim gazetelere dayandırarak veriyorlar. Beşiktaş’ın borsaya görüşmeye başladık açıklamasını elbette ki transfer bitti olarak almamamız lazım.Guti transferi öncesinde de Beşiktaş teknik adam tercihi, Quaresma ve Hilbert transferleri, sağlam defans göbeği ve ön liberolarıyla, Nihat; Nihat gibi oynaması şartıyla şampiyonlukta birinci adayımdı. Guti’nin gelişiyle beraber Delgado ve Tabata’nın soru işareti olan performanslarına bel bağlamayacak Beşiktaş. Guti’yi buradan yolu geçenlere uzun uzun anlatmaya gerek var mı? Yıllardır açık kanalda yayınlanan Real Madrid maçlarında izlediğimiz bir adamın futbol yeteneklerini tartıya çıkartacak halimiz yok. Guti, bu oyunun sanatçılarından. Onu 18 yıldır çıkamadıkları La Coruna deplasmanında ceza sahası içinde verdiği topuk (Tanrı'nın topuğu) pasıyla hatırlayalım. Ya da Santiago Bernabeu’da tek başına yıktığı Sevilla maçıyla.
Çok büyük bir transfere imza attı Beşiktaş yönetimi. Galatasaray’ın iki yıldır yürüttüğü ve yarı yolda devirdiği transfer politikasının bir benzerine geçiş yaptılar. Galatasaray o politikanın içinde kaptanlığı Harry Kewell'a vermeliydi. Bu yüzen ben olsam Beşiktaş'ta kaptanlığı direkt Guti’ye veririm. Guti gibi futbolun sanatçısı bir adam bu takımın başında İnönü'ye kaptan çıkmalı.
"Guti kimdir?"e dair blog arşivinde "Guti ve Real Madrid'de 25 Yıl" başlıklı bir yazı mevcut.

19 yorum:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

2 yıl ligin tozunu atar, 2 yıl sonra yeni sözleşme önerirler, imzalamaz, gider.

Büyük transfer, ama takımın geri kalanıda önemli tabi.

Unknown dedi ki...

bugünleride gördük ya ne diyim,getirenlere helal lsun

Dr Hasan Batuk dedi ki...

yumuşak ispanyol futbol kültüründen, sert ve gaddar türk sistemine 34 yaşında uyması beklenilen, dayak yemezse futbol hünerini gösterebilecek bir yıldız daha..
Bekleyelim görelim.

Kartal Bafiler dedi ki...

Eminim Beşiktaş'lı taraftarların çoğunu Q7 Transferinden daha çok sevindirmiştir Hazreti Guti.

Great White dedi ki...

Her ne kadar gösterişli olsa da Sadri Şener' in bir kaç gün önce zikrettiği "Hem tanınmış, hem marka, hem de 30 yaş altı bir yıldız istiyorsanız ancak bir ayağını alabiliriz" tezini doğrulayan bir transfer olsa gerek..

Adsız dedi ki...

müthiş transfer olması bir yana, son nokta olmaması bir yana. robinho(2+1 sözleşme, 24m € bonservis) ve sercan(holosko,zapo takas)'da geliyor. bir yazı da onlara bekleriz artık bülent bey :) sevgiler.

QuaresmA dedi ki...

@ Great White:

Yoo 30 yaş altındakini de aldık, Q7 işte. Sadri Şener Trabzonspor için söylemiştir onları, yok genel konuştuysa yanlış demiş.

Unknown dedi ki...

O "25 yıl" yazısındaki skandal ilişki skandal bir ilişki değildir aslında. Erkek olduğu sanılan o şahıs, erkeksi hatlara sahip olmasıyla ünlü bir kadın manken:

http://imgserv.ya.com/galerias2.ya.com/img/9/9c00fec81321af8i3.jpg

Anıl Can Yıldırım dedi ki...

@mehmet

usta fotomaç mı okuyosun fotogol mü =)

Great White dedi ki...

@ Quaresma;

Sadri Başkan tabii ki Trabzonspor için söyledi. Ben de zaten bu transfer için örnekledim..

Bu arada Q7 sizde tutarsa gurbet kariyerinde bir ilke imzaatacak..

Umarım başarır; orası ayrı..

Adsız dedi ki...

@ Anıl Can Yıldırım, bir kaç hafta sonra burada buluşalım mı kardeşim, bakalım kimler gelmiş olacak :) sevgiler.

muyek dedi ki...

Guti kaptan olursa heralde Ibrahim Uzulmez cinnet gecirir sonra Hakan Sukur misali camiaya yillarca kirgin olur aman ha kusturmiyelim deli iboyu :)

Rossonere dedi ki...

Sadri Sener gayet dogru demis, butun takimlar icin gecerli, sorunsuz altini cizerek yaziyorum, 30 yas alti marka bir transfer varsa yazinda bilelim,

burak dedi ki...

Galtasaray da N'Guémo'yu düşünüyormuş, peh.

Bravo Beşiktaş, Türk futbolu adına sana borçlandık galiba.

Fart Maul dedi ki...

Guti gelsin.. İçimiz açılsın....

cem dedi ki...

30 yas alti marka yildiz olarak aklima bir tek Anelka geliyor. Quaresma bu anlamda ikinci örnek sanirim.

Yalniz Besiktas taraftarina bol sabir dilemek lazim. Fener ve GS taraftarinin tecrübe ettigini simdi onlar yasiycak. Böyle yildizlar gelince "takim yürüye yürüye sampiyon olmali" düsüncesi yerlesiyor. Fakat bu tür yildizlar takimin bilgisayar oyunlarindaki gücünü arttirirken sahadaki direncini düsürüyolar. Bakalim Schuster dengeyi kurabilecek mi?

Yeni sezonun temcit pilavi adayi: Delgado, Guti, Quaresma, Tabata beraber oynar mi?

fuleliyorum dedi ki...

Gutinin geçmişi ve nasıl oyuncu olduğu aşikar o konu tamamda kaptanlık konusunda katılmıyorum sana bülent abi.kaptanın sonuna kadar yerli olmasından yanayım toraman üzülmez haricinde kaptan istemem bu takımda

CDiS dedi ki...

guti kaptan olursa q7 'yi terlikle kovalamasında sonra.. :) büyük transfer, büyük isim.. dünkü maçta da gördük ki, oyunun temposunu ayarlayacak, ernst'in yükünü biraz olsun azaltacak, özelikle q7'nin koşu yoluna ince paslar atacak bir adama çok ihtiyacı var beşiktaş'ın. delgado muhtemelen son maçını, tabata'da son ilk 11 'ini oynadı. hıı, Guti Haz.'ın yanına bir de Raul gelirse tadından yenmez hani. Umarım son anda bir aksilik çıkmaz, gerçekten çok üzülürüm..

TA dedi ki...

schuster ile rijkaard farkını unutmamak lazım.eğer gs yönetimi lider bir hoca getirseydi durum farklı olurdu.
schuster mükemmel bir tercih beşiktaş için.beşiktaşın tek kaptanı var. schuster.galatasaray ise saha dışı kaptansızlığına saha içinide eklemiş durumda son yıllarda.

guti türkiyede q7 den daha verimli olur.çünkü takımı oynatan bir stili var.sade ve verimli.fb li alex neden süper lig sertliğinde başarılı.dripling yapmıyor.sade oynuyor.takımı oynatıyor.