13 Haziran 2010

Barça'nın Yeni Başkanı Sandro Rossell

Resmi sonuçlar açıklanmadı ama ortada bir gerçek var Barcelona'da Joan Laporta dönemi kapandı. Barcelona'da kazandıklarıyla efsane başkan olan Laporta'nın yer almadığı ve bir adayı işaret ettiği seçimlerde Sandro Rossell oyların %60'ını aldığı tahmin ediliyor. Rossell, Laporta'nın Rijkaard ile girdikleri ilk sezonda sağ koluydu ama daha sonra koptular ve aralarında müthiş bir savaş başladı. Muhalif Rossell yıllar boyunca Laporta'yı sıkıştırdı. Rijkaard ile iki şampiyonluğun ardından, Paris'te kazanılan Şampiyonlar Ligi, Laporta'nın elini kuvvetlendirdi. Real Madrid'in iki şampiyonluğu sonrasında dibe vuran Laporta yönetimi üyelerden güven oyu alamadı. O dönemde %5'lik oy farkı yüzünden Katalanlar yeni bir seçime gidememişlerdi. Hayrettir ki son iki sezonun şampiyonu, baskette silip süpürün, en iyi futbolu oynayan, gelirleri katlayan, 7 kupa alan Barça'da bile kıyametler kopuyor. Laporta uzun yıllardır sıkı bir Katalan milliyetçisi olarak siyaset arenasında büyük oynuyor. En büyük hayali de Katalanların başkanı olmak! Sandro Rossell'in resmen başkan olduğunun açıklanması sonrasında Guardiola'nın ne yapacağı da merak ediliyor. Ben David Villa transferi sonrasında ayrılma ihtimalinin çok düşük olduğunu düşünüyorum...

6 yorum:

mre dedi ki...

Rahat-başarı sadece Galatasaray'da batmıyormuş demek ki. Ne gereği vardı ki şimdi? Herhalde kulüp içi dinamikler, liseciler falan :)

mrt dedi ki...

Laporta neden bırakmış ki. Zirvede bırakmak bu olsa gerek =)

Halim dedi ki...

laporta gibi adami mumla ararlar.
plan,projesi nedir bu yeni baskanin ?

bahtiyar dedi ki...

laporta, bağımsız katalunya için çalışacağını zaten açıklamıştı diye hatırlıyorum. bence değişen birşey olmaz, guardiola'da kalır.

Thiam Jaba dedi ki...

2 kere üstüste başkan olan bir daha başkan olamıyor mu barça'da? bu durumu aydınlatabilir misiniz

kimppa07 dedi ki...

Evet barcelonada 2 kere üstüste başkan olan bir daha başkan olamıyor laporta bu yüzden aday olmadı.