21 Haziran 2010

L'Equipe vs. Les Bleus

Fransa ve İtalya'nın Dünya Kupası performansı kimi şaşırtıyor ki!.. 2006'ın iki finalisti de ayaklarını sağlam basarak gelmediler Güney Afrika'ya. İtalya'yı şimdilik bir kenarda tutalım. Fransız Milli Takımı'nın (Les Bleus) göçerten L'Equipe gazetesi oldu. Sadece gecekondu gibi duruyorlardı, gazete bir üfledi, darmadağın oldular. Bu büyük gazeteciliktir. Soyunma odasında konuşulanların dört duvar dışına çıkması takım ve takıma hizmet eden çalışanlar için nasıl büyük bir utançsa, L'Equipe gazetesi için de o kadar büyük bir gazetecilik başarısı. Şimdi bütün takım L'Equipe muhabirlerinden uzak duruyormuş.
Anelka'nın küfürü sonrasında olayın manşet olması elbette ki kamptan gönderilmesini gerektiriyordu. Domenech'in basiretsizliği böyle bir tepkiyi hak ediyordu açıkçası. Taş olsa çatlar hesabı. Anelka da her zaman lafını esirgemeyen, bu yüzden de kariyeri hep örselenen bir yetenek. Anelka, Londra'ya döndü. Kıyafet kışlık tabii (!) Fransızlar dün antrenmana çıkmadılar ve takım arkadaşlarının kamptan kovulmasını protesto edip resmen greve gittiler. Bu sabah yapılan idmana çıkmışlar. L'Equipe vurmaya devam ediyor. Dün sitelerinde attıkları başlığı çok beğendim: Büyük Sirk. Gerçekten de Fransa kampı sirk gibi. İngilizler bu arada fırsat bu fırsat deyip yeni bir bahis açmışlar. Fransızlar, G.Afrika maçına çıkmazlar 1'e 100 veriyor. Olmaz öyle şey tabii.

7 yorum:

gianfresco dedi ki...

İngilizler'de az değil yemin ediyorum.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Bizim Fenerbahçe Sirki ile ilgili bir şeyler yazacak mısınız Bülent abi? =)

İsim dedi ki...

Bülent abi,
Türkiye ligine bulaşmayı pek sevmediğinizi biliyoruz ancak bir Daum-Fenerbahçe analizini de ne kadar şık yapabileceğinizi düşünerek heyecanlanıyoruz gerçekten.Malum roman çıkar bu hikayeden.

BT dedi ki...

@İsim
Sevgili kardeşim teşekkür ederim. Dünya Kupası ile birlikte gazete ve televizyonda üzerimde büyük sorumluluk var. Nefes alamıyorum. Bu yüzden bloga vakit kalmıyor. Türk futbolunu yazmak keyifli ama yayına aldıktan sonra çıkan kavgalarda yazılan yerine atışmalar ön plana çıkıyor ben de bu blogda kavga gürültü olmasın istiyorum. selam ederim.

EZLN dedi ki...

Ayni hakareti Daum'a yapsalar kendisinin annemi tanimazsin monogam bir insandir diyeceginden eminim.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Medya kötü birşey.

Anıl dedi ki...

Bir ülkenin ulusal takımının tekerine çomak sokan yine aynı ülkenin basını... Bize de pek yabancı değil aslında. Tamam, Domenech basiretsiz adamın teki, bunda herkes hemfikir, fakat hırsızın hiç mi suçu yok? Fransa Futbol Federasyonu, Domenech'in yaşattığı tüm facialara rağmen Dünya Kupası'na onunla gitmeyi tercih etti. Böyle bir karar alıyorlarsa, ne bileyim, teknik direktörlerinin arkasında olmaları gerekirdi.