24 Haziran 2010

Aragones-Del Bosque ve Toshack

Çok değil 3 yıl önce El Clasico'nun taraflarının başında sahaya çıkan iki teknik adam bu sezon birbirilerine rakip olacak ligimizde. Rijkaard, Schuster'e karşı başka bir hikaye olsun, Beşiktaş'ı çalıştırmış iki Real Madrid teknik direktörü ve Fenerbahçe'den yolu geçmiş bir İspanyolun, Aragones'in kapıştığı hikayeye bir bakalım. Aragones, Dünya Kupası'nda tv yorumculuğu yapıyor. İsviçre maçının ardından da Del Bosque'yi ağır eleştirdi. Benim takımıma benzemiyor diyen Aragones, Del Bosque, Honduras maçı öncesindeki basın toplantısında cevap vermemeyi tercih etti. Aragones'in İspanya'yı Euro 2008'e getirirken çektikleri çileyi hatırlarsınız. Madrid medyası, kupa vizesi gelene dek Aragones'i yerin dibine batırıyordu. Raul milli takıma alınmalı kozuyla Aragones'in devamlı üzerine oynadılar. Finaller başlayana kadar. İspanya, medya ve halkıyla harika bir sinerji yarattı ve kupaya da uzandı. Aragones'in olası bir başarısızlıkta ülkede iş bulamayacağı fikriyle Fenerbahçe'nin teklifine kupa öncesinde evet demesi de o günlerin hikayesiydi. Aragones, Fenerbahçe'de tutunamadı ve ülkesine döndüğünde Sevilla ile yaptığı bir görüşme dışında taliplisi çıkmadı. Ondan bayrağı teslim alan Del Bosque ise tulum çıkartıp milli takımı Güney Afrika'ya taşıdı. Aragones'in Atletico Madrid kökenli olması nedeniyle, Madrid'in iki gazetesi tarafından kurşuna dizilmiş olması şaşırtıcı değil. Del Bosque için her zaman pozitif oldular. Bu kupa başladığında ilk kurşunu sıkan Aragones oldu. Ardından Beşiktaş'ı Del Bosque'den önce çalıştırmış eski bir Real Madrid teknik direktörü devreye girdi: John Benjamin Toshack. Bilirsiniz sözünü sakınmayan bir adamdır. Del Bosque'yi delik deşik etti. Ne dedi peki Toshack: "Aragones ile Del Bosque'yi karşılaştırmam bile. Aragones, İspanya'yı gezdi, birçok kulüpte çalıştı. Del Bosque ise Madrid'den dışarıya burnunu bir kez çıkardı. Beşiktaş'taki dönemi utanç vericiydi. Ben o kulübü iyi tanırım. 2 yıl çalıştım. Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biridir. Orada 2 kupa kazandım. Del Bosque ne yaptı? Beni 2. kez Real Madrid'e çağırdıklarında takım dağılmıştı. Yıldızların hepsi sorunluydu. O takımı ben toparladım, Del Bosque de benden huzur bulmuş takımı teslim aldı ve o sayede Şampiyonlar Ligi'ni kazandı". Galli teknik adamın bu saldırısına Del Bosque'den bir cevap gelmedi. Muhtemelen de Şili maçından önce ya da sonra da konuşmayacak.

9 yorum:

sozcelyk dedi ki...

toşak reyiz iyi kalaylamış helol.

yalnız ben yeniköy kasabı del boskeyi de çok severim , kovulduğu halde beşiktaşa sempatiyle bakabiliyor olmasından olabilir.

nuri pasha dedi ki...

Toshack iyi atmis. Ne zaman sampiyonluk yasamis Besiktas'ta acaba?

BT dedi ki...

@nuri pasha
Aman derim. Benim hatam, adam subcampeones diyor. Ben yanlış çevirdim. doğrusu iki kupa olacak. Uyarın için sağol

n0s dedi ki...

brasile elenirse ispanya karışır yani?

HHKahraman dedi ki...

Toshack gördüğüm en işe yaramaz hocalardandır. Aragones aksi bir bunak, Del Bosque ise sevecen mahalle bakkalı konumundadır. İçlerinde en ısındığım adam Del Bosque olsa da o dahil, bu adamların belli yerler dışında başarının yanına yaklaşmaları dahi mümkün değildir...

Protanopia dedi ki...

Aragones müdahale eksiği olsa da sahaya en iyi 11'i çıkartan adamdı. Del Bosque maalesef yanlış tercihler yapıyor. Konfederasyonlar Kupası'nda Riera. Burada Busqets ve en önemlisi de Navas tercihi. En güzel fotbolu oynuyor dediğimiz İspanya'yı sağdan Navas'ın yapacağı ortalara bağlamış durumda. Her ne kadar sürekli Navas yükleniyor izlenimi verse de topa her zaman sahip olan İspanya'nın topu ona ulaştırması zor bir şey değil. Ayrıca o ortaları Gerekirse Ramos zaten yapıyordu, işlevsizleştirdi. Bu takımın karakteri yerden ve merkezdendir. Del Bbosque'nin onu bozduğunu düşünüyorum.

mre dedi ki...

Del Bosque fazla mı efendi ne? Hiç bir şeye cevap vermiyor falan. Terim, Mourinho, Hiddink gibi hocalar bu durumu hemen takım içinde bir motivasyon aracı olarak kullanırdı.

varol döken dedi ki...

toschack terletiyor...

alperensaylar dedi ki...

iyi güzel hoş da madrid'e 2.kez geldiğinde kiev'den şl çeyrek finalinde 3 golü del bosquenin takımı yemedi, sezon içinde toplasan 10 gol atamayan anelka ve baliç transferlerini de del bosque yapmadı. huzur bulmuş dediği takım da sezonu arselonanın 11 puan arkasında bitirdi. toshack biraz üsturuplu sallasın del bosqueye bence.