18 Mayıs 2010

Usta vs. Çırak

Louis Van Gaal: "Inter bir blok halinde hareket ediyor. Her şartta kazanma felsefeleri en önemli kaliteleri. Direkt sonuca gitmek isteyen bir teknik adamın imzası var bu işte. Mourinho için tek hedef kazanmaktır. O her zaman böyleydi; Barcelona'da benim yanımda çalışırken de böyle bir adamdı. Bedeli ne olursa olsun kazanmak istiyor. İşte bu karakter onu yukarıları taşıdı ama itiraf etmek gerekir ki beni de şaşırttı. Onun yetenekli olduğunu biliyordum ama kariyerinde bu kadar hızlı yükseleceğine inanmıyordum. Aramızdaki fark şu; Jose devamlı kazanmak istiyor. Ben ise kazanırken izleyenlerin eğlenmesini de sağlıyorum. Bu, az buz bir fark değildir."

24 yorum:

TA dedi ki...

nasıl eğlendiriyorsun van gaal? uçarak mı pozisyona giriyor senin takımın.la havle...

gogo dedi ki...

yalnız fotolar biraz ters olmuş. bu adamları hiç tanımayan biri van gaal'ı kendini beğenmiş, yanındaki yetenekli yardımcılarını sömürerek başarıya ulaşan kaypak biri sanar. mourinho ise yıllarca van gaal'ın ardında ezildikten sonra kendi takımını kurup hocasının karşısına çıkan efendi, iyi aile çocuğu. bir nevi ertuğrul sağlam.

varol döken dedi ki...

van gaal şampiyonluk konuşmasında da çok eğleniyor gözüküyordu... onun eğlence anlayışı sadece kendisinedir...

mourinho'nun kibiri benim için her zaman daha gerçek, içten ve estetik gelir...

ayrıca en büyük eğlence kazandıktan sonra gelir... onu da biz söylemiş olalım, tarihe geçmese de aceto'ya geçsin:)

GrandVizier dedi ki...

Cok iyi yorumlamış van gaal,ustanın elindeki kadro cırağınki kadar iyi değil ama futbol 22 kişinin oynadığı ve sonunda almanların kazandığı bir oyundur.

Emre Uzundağ dedi ki...

Van Gaal, şu konuda haklı: Evet takımı oynattığı futbol ile zevk veriyor. Sanırım klüp bazında Barca ve Arsenal'den sonra göze en hoş gelen futbolu oynuyorlar. Ne de olsa bir Hollandalı'nın takımı. Diğer taraftan ben şuna inanırım. Futbolda pozitive negative oyun yoktur. Doğru oyun vardır. Şöyle ki Mourinho'nun İnter'i ve Yunanistan negative oynayan takım olmaktan ziyade, hocalarının oyun kurgusunu ve mantalitesini sahaya en iyi bir şekilde yansıttıkları için doğru oynayan takımlardır. Ancak bu bize hep negative futbol gibi geliyor, nedense!
Son olarak, İnter kupayı alacaktır. Zira Total'ın kralı Barca'yı blokları ile hapseden Mourinho bir gömlek daha küçük Total takımı Münih'i rahatlıkla hapseder!

P.S: Münih dünyanın en mükemmel kanat organizasyonu ve oyuncularına sahiptir, naçizane.

Egé dedi ki...

Boynu bükük olarak değil de, Mourinho'nun dilinden olaya girmesi mantıklı hamle olmuş. Haydi Van Gaal, sevmediğim Bayern Münih'i en azından Inter'den daha çok seviyorum, eğlendir bizi.

Del Piero dedi ki...

Mourinho buna karşılık cevap vermiş midir merak ediyorum. Benim bildiğim bu lafın altında kalmaz.

portasophia-perennis immortalis dedi ki...

van gaal bir futbol adamı, otur saatlerce futbol konuş
mourinho bir düünya adamı, otur saatlerce hayattan konuş. Mourinho'nun futbola bakışını en güzel şu quote anlatır zannımca:

“Pressure? Pressure of what? Pressure is millions of people in the world having no money to buy food for their children. That is pressure. Not in football” [On the pressure of winning a game after losing twice in a row].

İki defa arka arkaya maç kaybettikten sonra takım üzerinde baskı var mı sorusuna cevaben: baskı? futbolda baskı yoktur. baskı, çocuklarını doyurmak için sabahdan akşama çalışan insanların yaşadığıdır. Futbolda değildir

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Van Gaal'e çok bir garezim yoktur, Jose'ye ise vardır. Ama bu Van Gaal Barcelona'yı şampiyon yaptığı halde oynattığı top beğenilmediği için kovulmamışmıydı kardeşim? Ben mi yanlış hatırlıyorum? Tamam, bu sene Bayern bencede güzel top oynuyor, o ayrı.

Neyse, finalde kalbimiz elbette Van Gaal ile...

BLaCKFiSH dedi ki...

yalnız Van gal eglendireyim derken eglence olmasın sonra Morinho taşı gediğine koyar. birde haticeye değil neticeye bakmak diye bir futbol terimimiz var. Nede olsa en eglendiren takımı eledi Morinho :)

Ali Cahit dedi ki...

van gaal tam ex-military prick gibi duruyor. mourinho cool ceo modunda.

boynu kulağı geçer mi geçmez mi göreceğiz. bu sezon ne acayip karşılaşmalar oldu, ne güzel bir oyun bu futbol yav...

Anıl Güzelankara dedi ki...

ne yazik ki mourinho senden daha iyi van gaal

Shareef dedi ki...

Eğlendirdiği için van Gaal arada AZ gibi takımları çalıştırıyor. Mourinho ise Porto CL şampiyonu, Chelsea, Inter ve şimdi R.Madrid o hep en tepede olacaktır.

Bellamy. dedi ki...

Boynuz kulak meselesi var burada. Jose saygılı bir şekilde yanıt verir diye tahmin ediyorum. Contento'yla falan buraya kadar gelmesi Gaal'in yeteneğidir ama karşısında arzulayan, isteyen, tutkulu bir Inter olacak. Inter kazanır.

Adsız dedi ki...

van gaal i tek geçerim. bu arada bülent abi formspring i kapamışsın, hayırlı olsun :)

Halim dedi ki...

louis biliyor isi

Kalimera dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Ağır konuşmuş.

Dabenti dedi ki...

Finalde Inter yenerse Mourinho'nun, "sağol Van Gaalciğim, sahada ve maç bitiminde çok eğlendik" deme ihtimalini göz önünde bulunduruyorum :D

cerkez1905 dedi ki...

şampiyonlar ligi finali inter - bayern maçına bakacağıma kral kupası sevilla - atl madrid maçını izler eğlenceme bakarım...

İsmail Şayan dedi ki...

Az ama öz konuşmuş. Çok feci yerden giydirmiş Van Gaal, Mourinho buna kazanarak bile yanıt veremez. Basitçe "O ancak Herreira'yı sevenlerin kahramanı olur" da diyebilirmiş ama daha ince görmeyi yeğlemiş. Özellikle son Barça maçından sonra Mourinho buna lafla ne söylerse söylesin cevap veremez, finali kazanması bile yetmez.

(Herrera'nın lafını da anımsatalım: "Bana güzel futbol oynatmam için değil kazanmam için para ödüyorlar". Zaten daha Mourinho'nun kazandıkları da Herrera kadar olmadı.)

yolbars dedi ki...

Mourinho okkalı bi cevap vericektir buna mutlaka.
Bu arada Bülent abi formspring e geri gelme ihtimalin varmıdır? :(

admin dedi ki...

Ben Mourinho'nun sert bir cevap vereceğini sanmıyorum, en fazla iğneleyici bir karşılık verir. Van Gaal'i her zaman ayrı bir yere koyuyor kendisi çünkü.

eldazer dedi ki...

buraya link verilir mi bilmiyorum ama, van gaal'in söylediğini dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım ::

http://footballent.blogspot.com/2010/04/nasil-anlatayim-bilemedim.html