5 Mayıs 2010

La Liga'daki Uçurum #2

Barcelona, Tenerife'ye 4 attı. Başka ne olacaktı ki? Ligin bitimine iki hafta kala 93 puan yaptılar. Bu La Liga'nın yeni rekoru. Guardiola'ya geçen sezon 87 puan yetmişti şampiyon olabilmek için. Bu sezon ilk rekoru kıran Real Madrid oldu. 35 haftada 29 galibiyet aldılar ama El Clasico'da bıraktıkları 6 puan onları hala ikinci sırada tutuyor. La Liga tarihinde sezonun 22 haftayla oynandığı yıllarda bile bu puana ulaşabilen takım yoktu. Bu sezon önüne geleni ezen bu iki büyük son sıradaki takımın puanının 3 katından fazlasını topladılar. Barça kalan maçlarını da kazandığı takdirde 99 puan yapacak. Çok değil 10 yıl önce, 1999-2000 sezonunda Deportivo La Coruna'nın 69 puanla şampiyon olduğunu hatırlatıyor Marca. Bugün Barça'nın topladığının 24 azı! Bu bile ligdeki uçurumu göstermeye yeter.

6 yorum:

SirEvo dedi ki...

La Liga falan diyoruz da, BarçaMadrid modunda ilerliyor sadece. Böyle de devam edecek gibi, ne kadar zevksiz bir lig...

Umut dedi ki...

Gittim alt oynadım bi de Barca'ya.
Oran cazipti ,sürpriz aradık olmadı. 99 bitirir Barca bana göre.

100 olmadığı için üzüleceklerdir :)
Ah o 1 puan yok mu!!!

aydın dedi ki...

La Liga yine La Liga'dır, tonla para harcayan Tottenham - M.City gibileri Avrupa arenasında yok, lig dördüncülüğü için de Liverpool'un düşüşüne muhtaç.
Kurban olun Fulham'a, Boro'ya.

sambalici dedi ki...

Bu iş böyle giderse La Liga'yı bitirecek bana kalırsa. La Liga'nın avrupada en civcivli olduğu yıllarda, Valencia'nın final oynadığı Real Madrid'in kupa aldığı, Deportivo'nun yarı final gördüğü dönemde ligi parlatan takımlar arasında yaşanan dengeli çekişmeydi. Real Sociedad neredeyse şampiyon oluyordu yahu, Deportivo oldu hatta. Şimdi Sevilla'nın şampiyon olma ihtimali ne kadar? Lig bu halde giderse sanmıyorum ki tekrar Premier Lig'i geçebilsinler.

Unknown dedi ki...

bu kadar fark ve uçurum olmuşken hala la liga ve premier ligin en çekişmeli lig olduğunu söylemek ne kadar doğru.Birazda başımızı döndürüp fransa,italya,hollanda'ya bakalım.

jugador dedi ki...

22 hafta değil de 22 takımlı olacak sanki.