18 Mayıs 2010

David Villa Barcelona'da

Mehmet Topal'ın ara pasına David Villa sızacak mı gelecek sezon? Hayır. Valencia borç batağında olmanın faturasını ödedi ve golcüsünü Barcelona'ya kaptırdı. Lideri, üçüncüye 28 puan (99 Barça, 71 Valencia) fark attığı ligde acımasız bir transfer. Barcelona, David Villa için Valencia'ya 50 milyon Euro (Kimi kaynaklarda 45+3 m bonus) ödeyecek. David Villa da brüt 7 milyon Euro olacak. Sezonun ilk bomba transferi. Bu sezon daha büyük ve cuk oturan bir transfer ne olur, bunun için bekleyeceğiz. Bugün Katalan medyasında İbrahimovic'in satışa çıkartılacağı söyleniyordu. David Villa transferi de 3 günlük hikaye değil elbette. Bildiğin yılan hikayesi. Geçen sezon da gündemdeydi. Real Madrid'in 40 milyonluk teklifini kabul etmemişti Valencia. Raul'un transferi önlediği de söylenir. Barcelona da kopartmadı Villa'yı.

İki büyük, iki santrfor aldılar, ikisi de bekleneni veremedi. Real Madrid, Benzema'yı, Barça da İbrahimovic'i satmaya hazır. Zaten Villa transferi sonrasında İsveçli'nin arkasına bile bakmadan kaçması lazım Barselona'dan. Sporting ve Zaragoza'nın ardından Valencia ve son formasıyla 129 gol! Bu kadar golün getirdiği kupa sayısı ise sadece bir! Kral Kupası. Eto'o'nun ardından Ibrahimovic ile ya başka türlü oynamak zorunda kalacaklardı ya da Villa gibi bir adam gelip sistemin devamlılığını sağlayacaktı. İbra tercihi belki de Barça'yı Şampiyonlar Ligi'nden etti. Real Madrid bu transferin ardından kimi almalı ki şampiyon olsun? Birkaç siyah formalı adam belki (!)

La Liga'daki Uçurum #2
La Liga'daki Uçurum #1

29 yorum:

Selocan dedi ki...

Diğer bütün takımlara yapılmış bir haksızlık bu. Futbolda rekabet kurulu falan yok mu ? :) Hayır zaten dünyanın en iyi top oynayan takımısın, belki de tek eksik bölgene (o da nasıl eksikse) oynadığın sistemde en etkili olacak adamı alıyorsun. En etkili olacak adamlardan biri değil, en etkili olacak adam ! Bu hakikaten diğer takımlara haksızlık, acımasızlık vs...

Jose gelirse Madrid'e İbra'yı da kapıp getirir mi ? Yoksa bıkmış mıdır İspanya'dan Zlatan.

tofi dedi ki...

o çabuk oynayan takıma, daha seri bir forvet yakışmazdı, seneye barça yı düşünemiyorum, şimdiden tüm kupalara ambargo koyar.

yolbars dedi ki...

Hiç adil değil! Nolcak bu İspanya liginin sonu. 2 takımlı İskoçya ligine benzemeye başladı iyice.

tofi dedi ki...

real de torresi alsa ne bomba olur ama.

SirEvo dedi ki...

Valencia'da o kadar gol atan adam Barça'da en az 40 atar bu sezon eğer sakatlık yaşamazsa. Buraya da yazıyorum. :)

Ibra da bi uzasın artık...

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Valla muhteşem transfer desem yeri. Çamına doyduk Bülent başgaaan...

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

dünyanın en iyi forvet oyuncusunuda aldılar. oha diyorum sadece oha

ErkamEvlice dedi ki...

Torres hayatta Real Madrid'de oynamaz. Adam nefret ediyor çünkü o takımdan. Gerçi endüstriyel futbol bu. Adama benliğini unutturur.

Mehmet Tuna dedi ki...

David Villa şu yeşil çimlerin gördüğü en iyi forvetlerden biridir. kim ne derse desin. Ver Kocaelispor'a(kendim de bir Körfez sempatizanıyım) 2 senede birinci lige çıkarır. 3. sezon UEFA'ya götürür.

Ama İbra'yı satmadan Villa'yı almazlar gibi geliyor. Var ki bi anlaşma, bi görüşme, alıvermişler Villa'yı.

Şunu da eklemek isterim, bence bir sezon daha Villa bi yere transfer olmasaydı, bırakırdı Valencia'da futbolu..

Adsız dedi ki...

boy 1.75. seneye chelsea ve inter maçlarında pique gene forvete anlaşılan.

deg dedi ki...

Fabregas - Ibrahimovic & Yaya Toure takası bekleniyor.

mre dedi ki...

@deg
haber doğruysa, 2 ayda çıldırtır wenger'i ibra.

muyek dedi ki...

Ibrahimovic basarisiz mi oldu bu sezon ki giidip Villayi getirdiler. Iyi kotu adam ilk sezonunda gayette guzel performans gosterdi, en azindan Benzami gibi scip birakmadi komple.

madrista dedi ki...

hayırlı olsun barcaya ama bu sene madridin yılı olmalı.

TA dedi ki...

bu kadar kaliteli bir golcünün bunca attığı golün meyvesi 1 kupaysa gerçekten talihsiz bir kariyer olmuş villa için.aktif golcüler arasında ilk 3 e kafadan girecek bir kalitedir david villa. drogba-rooney-villa dır benim gözümde aktif 3 süper forvet.

bahtiyar dedi ki...

bu transferi real madrid yapsaydı, endüstriyel futboldan girip, kralın takımından çıkardı yorum yapanların yarısı. neyse bence de güzel transfer, eto'o gibi sistemin ana parçalarından birisini gönderip, ibrahimoviç gibi bu modele uymayan bir adamı almaları baştan hataydı gerçi.

Empyrium dedi ki...

Mre;

Adebayor gibi bir futbolcu çıldırtmadıysa kimse çıldırtamaz Wenger'i.Arsenal'in, Henry sonrası bulamadıkları yeni lideri olur bana göre.Tabi varsa öyle bir transfer hamlesi.

kemonen dedi ki...

Valensiya'da bi zahmet artik alsin Guiza'yi.

ssim dedi ki...

bana göre mevkiisinde dünyanın en iyisi. o çabuk ve hızlı oynayan bir takımda gol rekoru kırar bu adam. bi valencia sempantizanı olarak üzüldüm ama villa için sevindim. hak ettiği başarıları orada yakalar.

MadLover dedi ki...

valencia forması yakısan bi insan evladıydı, barca'da deli iş yapar bu cocuk..david silva'yı da real kapar

moist dedi ki...

mehmet topal'ın ara pası atabilme kabiliyeti mi var zaten?? inşallah orada ayrı bi motive olur da buradaki gibi oynamaz...

onur dedi ki...

Barca o kadar parayı bayıldıktan sonra bu sezon satmaz İbra'yı. Zaten Henry gidiyor ABD'ye. Solda Villa, sağda Messi, ortada İbra gibi fantastik bir sistemle oynayacaklar bence!

SAFÆ dedi ki...

Birkaç siyah formalı adam.

Forlan & Aguero ?

twilost dedi ki...

Valencia Avrupa'da tuttuğum takımdır. Villa da en sevdiğim oyuncudur. Ayrılması her şekilde üzüyor, ama onun takımdan ayrılmasından çok istemeden zorunluluktan ayrılması koyuyor adama. 3 yıldır durmadan her yaptığı açıklamada buraya aitim diyen,burda kalmak istiyorum aldığım para da yetiyor niye fazlasını aliyim ki ben burayı seviyorum diyen adam "mecburiyetten" satılmak zorunda kalıyor.. Endüstriyel futbol bi yerden öteye geçemeseydi keşke.. Umarım gelecek 50 milyonla stadı bitirirler de ardından tekrar bir yükselişe geçer Valencia. İspanyada 2 devin yanına 3takımın ek yapabilecek gücü var biri Valencia biri Athletico biri Sevilla, ama içlerinde en güçlüsü Valencia. Bilmiyorum ispanyollar 3.ye ihtiyacımız var diyorlar mı ama epl ile yarışmaları için Valencia'nın yeniden yükselmesi şart..

MustafaAGCA dedi ki...

Villa sol kanatta oynayamaz, oynamamalı bence. Eğer böyle olursa 350 maçta 250 gollük kariyerden gelen Henry gibi olur sonu.Ibra da sol kanatta oynayamaz. ileri üçlünün ortasında ya Ibra ya Villa...Bence Villa.


Bu arada harbiden siyah giyen adamlardan kasıt nedir? aklıma Lost'tan Jacob'un kardeşi geliyor ama alakası yoktur herhalde. :)

alper dedi ki...

Bu tarnsferin üstüne, real kesinlikle altta kalmaz...358 € borcu olan liverpool dan torres+ gerrard ı alma ihtimali gitgide yükseliyor...torres , geçenlerde açıklama yapmıştı, "premier lig" hem kariyerimi hem de yaşam sağlığımı etkiliyor diye...bence torres e ve gerrard a yol görünmüştür...perez amcam ikisine birden 200 milyon dolar verir, gerrard ile torres de güney afrika dan direk ispanyaya geçerler...ronaldo nun da bu takımda olduğu düşünülürse, gelecek sezon barça ve real 100 puan barajını da patlatırlar...

Erk dedi ki...

Hakemlerinde siyah forma giymişliği var tabi.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Ronaldo - Ribery - İbrahimoviç - Mourinho = Real Madrid olsa güzel olur, güzel olduğu kadar uyumlu olur.

liverpoolandkop dedi ki...

@Alper

Gerrard'ın Liverpool'dan ayrılıp bırak Real'i, Dünya üzerinde herhangi bir takıma gideceğini düşünüyor musun gerçekten?