17 Mayıs 2010

Avrupa Gol Krallığı

Messi, sezonu 34 golle tamamladı ligde. 1996-97 sezonunda 34 gol atan Ronaldo'nun rekorunu egale etti. Avrupa Gol Krallığı da Messi'nin.
1. Leo Messi (ARG/Barcelona) 34 2 68
2. Didier Drogba (CIV/Chelsea) 29 2 58
+. Antonio Di Natale (ITA/Udinese) 29 2 58
4. Gonzalo Higuaín (ARG/R. Madrid) 27 2 54
5. Luis Suárez (URU/Ajax Amsterd.) 35 1,5 52,5
6. Wayne Rooney (ING/Manc. United) 26 2 52
+. Cristiano Ronaldo (POR/R. Madrid) 26 2 52
8. Darren Bent (ING/Sunderland) 24 2 48
9. Carlos Tévez (ARG/Manc. City) 23 2 46
10. Edin Dzeko (BIH/Wolfsburgo) 22 2 44
+. Frank Lampard (ING/Chelsea) 22 2 44
+. Diego Milito (ARG/Inter Milán) 22 2 44.

19 yorum:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=aJsy8ayFfvQ

47 golün tamamı. Gerçi ben daha izlemedim ama yalan değildir heralde :).

dogac dedi ki...

Luis Suarez'e için üzücü bir tablo.
Bu katsayı olayı biraz haksızlık gibi geliyor. Tamam Suarez İngiltere, İspanya, Almanya veya İtalya'da oynasa 35 gol atamayabilir. Ama bu liglerde 25-30 gol atanlar Hollanda liginde oynasa 40-45 gol atabilirlermi onu da bilemiyoruz. Adını değiştirsinler bari bu işin "Avrupa Katsayı Krallığı" yapsınlar.

emireri dedi ki...

bence katsayı uygulaması pek abes bir uygulama değil, alfonso alves, machlas ve kezman örnekleri hala ortada, tamam bu adamlar kötü değillerdi ama iyi takımlarda oynayıpta neler yapamadıklarınıda biliyoruz... hollanda, türkiye, iskoçya, portekiz gibi liglerin italya, ispanya ve ingiltere seviyesinde olmadığını düşünüyorum, hatta bence almanya bile bu iki seviyenin arasında bir yerde kalıyor..

coolasfcuk dedi ki...

daha çok barcelona ve real madrid dışında forma giyen golcüler için üzücü bi tablo olacak ilerleyen zamanlarda. ya da ispanya'ya da 1,5 katsayısını herkes hak ettiği yeri bulsun.

unknown dedi ki...

katsayı uygulaması çok doğru bi uygulama bence.. ne yani adam premier ligde 25 gol atcak. sen isviçre liginde hollanda liginde 26 gol atıp gol kralı olcaksın.. yok öyle yağma derler adama..

serdark dedi ki...

lampard in listede olmasi ilginc.

mre dedi ki...

Katsayı olmadığı dönemlerde genelde Çavuşesku'nun Romanya'sı ya da Türkiye'nin Tanju Çolak'ından çıkardı gol kralları :)
Haksızlık söz konusuysa zaten maç sayıları da eşit değil. Gol sayısı oynadığı maça bölünüp sonra katsayıyla çarpılabilir.

Yalnız Lampard orta saha oyuncusu olarak bizim süper lig gol kralından fazla gol atıyor.
Ayrıca gol azlığı ligin kalitesini gösteriyorsa en iyisi bizim süper lig :)

çagdas dedi ki...

@BT

formspring sayfanız kapanmış gözüküyor. Kızdırmadı inşallah birileri sizi?

BT dedi ki...

@çagdas
Biraz önce kapattım. 1700 soru cevapladım. İnsanlar küfür etsin diye değil.

çagdas dedi ki...

Ben de demek ki 1700 cevap okumuşum.

Yenileyip dururken birden kapanınca aklıma gelmişti nahoş bir şey olmuş olabileceği.
Canınızı fazla sıkmamıştır inşallah. Teselli olacaksa eğer ; Benim gibi keyifle okuyup, sizinle sohbet ediyormuş hissine kapılmış bir sürü okuyucunuz vardır. Teşekkürler cevapladıklarınız için.

yolbars dedi ki...

Formspring sayfasının kapanmasına sebep olan herkim yada kimlerse sevgilerimizi yolluyoruz burdan kendilerine!

hattu dedi ki...

Bulent bey yeni olusan bloglara verdiginiz destege guvenerek yorumlara kucuk bir duyuru eklemek istiyorum eger sakinca gormezseniz, tesekkur ederim.

arkadaslar, Bursaspor'u sampiyonlugundan dolayi kutluyoruz, Fever Pitch Blog olarak elimizden geldigince okuyucularimiza yarismalar duzenleyip odullu sorular soruyoruz. Bu ay soru yok ama odul var. Kazananlar ise Bursaspor'lu taraftarlar olacak, buyrun;

http://mcanmutlu.blogspot.com/2010/05/oduller-bursaspora.html

selo dedi ki...

Benimde kimi zaman katılmadığım yazılarınız olsada.Blog listemin en üst sırasında yer alıyorsunuz.TV deki avrupadan futbol programınızıda zevkle seyrediyorum.Umarım bu blogda uzun süre devam eder hem futbola karşı kültürümüz artıyor hemde bilgileniyoruz.başarılarınızın devamını dilerim.

novembre11.blogspot.com (bir Beşiktaş blogudur)

Empyrium dedi ki...

Katsayı olayı gerekli bence.Mesala Messi.Oynasa Hollanda'da neler olurdu.

Formspring olayını kapatmanıza üzüldüm.Ancak nedense tahmin ediyordum.Sizin bu işi gönüllü,maddi bir beklenti olmadan yaptığınızı ve bana göre de aşırı tarafsız yaptığınızı görmezden gelen,iki kelimeye takılan büyük çok büyük futbol ulemaları, taraftarları, sanırım herkesin kendi kulüp başkanlarının kadrolu yazarları gibi olmasını bekliyorlar.
Ellerine sağlık yine de abi.Hepsini okumuştum.Müthiş bir keyif.Büyük bir emek.

varol döken dedi ki...

sıcak havada balığa döndüğü için bülent timurlenk ve hazır hızımızı almışken bütün futbol bloglarını kınıyoruz, ayrıca katsayının tavası güzel olur, kızartması ağır kaçar, ronaldo da messi'den iyi rakı içer...

selo dedi ki...

katsayı bencede gerekli ama ispanya ligi eskisi kadar zor değil 1.2. den sonra 3.valencia ile acaip bir puan farkı var. aşırı gollü geçiyor maçlar.ama uefa en iyisini bilir tabi :)

ich dedi ki...

Bu blog feci taraflı. Argentinos Juniors şampiyon oldu tek satır yok. işinize gelmedi di mi?

varol döken dedi ki...

yerinde görmeden inanmam şampiyon olduklarına...

hoş pazar akşamı yerinde gördüm, hala inanamıyorum ama:)

MaitzeL dedi ki...

Yıllardır futbol konusunda yararlandığım üç kaynak vardır: Bir tanesi Güntekin Onay'ın yorumlarından öte futbol bilgisi ve ben de uyandırdığı merak, bir diğeri de bu blog'dur. Henüz bu blog sahibinin yüzünü bile görmüş değilim. Ancak yazıları, haberleri hepsi ders niteliğinde. Üçüncü kaynağım, belki saçma olacak ama Telegol'dür. Onu da gülmek için kullanırım, oldukça eğlencelidir, denemelisiniz. Sinir, stres bırakmıyor ben de. Ha bir de Ahmet Çakar'ın bazı yorumlarının müthiş zeka koktuğunu itiraf edebilirim. Bazen Platon'un eserlerinde yansıttığı Sokrates gibi tanımlıyorum onu. Çünkü sürekli sorular soruyor ve aldığı cevaplara göre bir anda kendi yolunun doğru olduğunu gösteriyor Ahmet Çakar. Karşısındaki yorumcular tabi ikna olmamış gözüküyorlar ama içten içe de sindiremiyorlar o hale düşmeyi...

Her neyse, bu blog sonuçta bir insanın ürünü ve nasıl bir nesnellik bekleyebilirsiniz ki? Sonuçta amatör bir ortam ve burada da yazar kendi düşüncelerini yansıtmak zorunda. Geçip te Uefa'nın resmi sitesinde yazmıyor bu adam. Katılmadığınız noktalar da olur, benim de oluyor. Ama önemli olan düşünebilmek ve düzgün eleştriler getirebilmek. Bunu da bu yazar, sayın BT çok güzel yapıyor. O yüzden kendisine tebriklerimi sunuyorum ve yolunda devam etmesi gerektiğini tavsiye ediyorum.

Benim herhangi bir şekilde futbol konusunda bir vasfım yok ama sade bir futbol takipçisi olarak bu sitenin kıymetini bilenlerdenim; kör gözlerle yapılan eleştirileri de doğru bulmuyorum. İşinize gelmedi diyeceğinize daha sağduyulu yaklaşmanız gerekirdi. Yani neden işine gelmesin? Belki de ilgi alanları daha farklı olabilir. Örneğin Sayın BT İspanya Ligi'ni çok detaylı bir şekilde anlatırken diğer ligler konusunda daha pasif görmekteyiz. Fakat bu onun tercihidir. Bu sebeple bizlerin yapabileceği eleştiri yazılan yazılar üzerilerine olmalıdır, henüz var olmayanlar hakkında değil.