14 Nisan 2010

Türk Örümceği Mehmet Topal

Bir günü anladım iki gün arka arkaya birinci sayfadan manşete çaktılar İspanya'da. Kimse sadece spekülasyondan ibaret bir haberi iki gün arka arkaya manşete çıkarmaz da demeyeceğim. Bunun örnekleri var. Super Deporte, Valencia ve çevresinde ağırlıklı satılan bir spor gazetesi. Doğal olarak kulüpten iyi haber sızıyor bu gazeteye. Dünkü manşet alttaki, Topal operasyonu başlığı altında bütçesi batık Valencia için uygun bir oyuncu olduğunu yazdılar. Uygun derken; Valencia'nın bu sezon kimseye 10 milyon euro'dan fazla vermeyeceğini iddia ediyorlar. Sezon başında Everton ve 8 milyon Euro rakamı dolanıyordu ortalıkta. İki günder Mehmet Topal'a övgüler yağdırıyorlar. Bugün çıkan yukardaki manşet de "Türk Örümceği" Mehmet Topal. İyi kesici olduğu doğrudur ama 3 yıldır üzerine koyamadığı ve tribün yüzünden sıfır riskle oyunun hücum tarafına katıldığını başka bir yazıda açmak lazım. Valencia'nın teklif edeceği rakamın 5 milyon euro'dan fazla olmayacağı bilgisi geldi bana. Valencia taraftarının %70'i, Mehmet Topal transferini mantıklı bulmuş bu arada...

51 yorum:

Ögeday dedi ki...

Ses çıkarmayalım belki uyanmazlar duruma. Yoksa bir sezon daha bu şekilde devam ederse hiçbir şey kazanamaz Galatasaray. Varsın İspanya'da form tutsun orada parlasın.

Başkanson dedi ki...

Mehmet Topal galatasaraydaki performans trendinin en alttaki çizgilerini bu sene çiziyor.dahası 1 milyona aldığımız musa da geliyorken mehmet topal ın +5milyonluk bir paraya yollanması harika olur. tam bir win-win durumu.

aksilaz dedi ki...

benim içinde mantıklı bir transfer doğrusu.

Unknown dedi ki...

Alırlarsa "Yılın Bidonu" olur.
GS emekçisi(!) abileri tarafından sırf F.R' ye laf sokmak adına adı hep öne sürüldü durdu, "takımında Euro2008 yıldızı Topal var, oynatmıyorsun"
Diyenlerden biri de 2002 Dünya kupası sonrası yatarak büyüyenlerden.
İspanya, belki saçını meçlemekten kurtarır Topal'ı?

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Yanında avrupa vatandaşlığı olan Barış Özbek'i de eşantiyon olarak verelim. Bir alana bir bedava hesabı. Valencia taraftarınında allahına gurban. 5 değil 4'e 3'e satsın bizimkiler, yazık, daha az hak geçsin...

Çağrı dedi ki...

3e 5e bakmadan satılsın, yerine Appiah tarzı rakibi ısıran ama aynı zamanda topa, bomba muamelesi yapmayan bir adam alınsın ...

liverpoolandkop dedi ki...

Üstüne para veriyorlarsa 3'e 5'e bakmadan satsınlar, tren kaçarsa 2-3 senede bitecek çocuğun futbolu.

hattu dedi ki...

daha once mehmet topal'in olasi ingiltere transferi icin yazmistim;

http://mcanmutlu.blogspot.com/2010/01/athole-still-ve-mehmet-topal.html

simdi ispanya soz konusu, yurtdisina transfer yapmayali epey olmustu; GS icin yeri doldurulabilecek ve gonderilmesi mantikli bir transfer.

ek dedi ki...

Ask olsun sana,aceto - Metzelder basliginda sordum - hemen cevap verdin - keske emegin karsiligini bir sekilde geri versek - sana simdi verecegimiz parayla seni satin aldik diye bir sey yok - ama senin var olman icin aceto - aceto gibileri bu dunyaya lazim. bunlari cogaltmak lazim.

Bellamy. dedi ki...

serdar kurtuluş'a 5 milyon versinler daha işe yarar bir adam almış olurlar.

farukbaydar dedi ki...

valencia'nın mehmet topal'ı alması konusunda hissettiklerim;
biz sezon başı gökhan zan'ı beşiktaş'tan alırken, çarşı'nın hissettiklerine benzer bi his sanki :)))

cs dedi ki...

İspanyolca bilen bilmeyen herkes "çok iyi oyuncu" falan diye youtube, forum her yere yazın. 10 milyona kitleyelim de, kulüp tarihimizde ilk kez "biz oyuncu sattık" deme şerefine nail olalım.

Del Piero dedi ki...

hazır krizde iken selçuk şahin ya da deniz barış da aslında iyi birer alternatif olurdu valencia için :))

Halim dedi ki...

sabri ve servet'te avrupa'ya gitmeyi "hakediyor"

ek dedi ki...

[off-topic] bunu biliyor muydunuz?:

Hagi Maradona ya karsi karsiya

http://www.youtube.com/watch?v=llcM5OsLqSE

Murat dedi ki...

eger giderse ispanyollarda arachnafobia olmasi soz konusu, valencia zaten yerin dibinde bir de biz vurmayalim bari adamcagizlara yaziktir :/

fatmagulunsucune dedi ki...

benim içinde mantıklı bir transfer doğrusu.

varol döken dedi ki...

araştırmacı bir gazeteci olsaydım, bu yorumların 2 sene öncesine döner, 15 milyon euro verseler de vermeyelim mehmet topal'ı, everton kim ya günlerini yaad ederdim...

hey gidi kadehlerde bulanan hafızam hey...

cerkez1905 dedi ki...

mehmet topal 5-6 milyon euro ya satılsın servet 4-5 milyon euroya satılsın sabri 3-4 milyon euroya satılsın barış özbek ayhan akman franco mustafa sarp 3e 5 e bakılmadan elden çıkarılsın sadece ve sadece adam gibi ön libero alınsın 3-4 sene açık ara şampiyon oluruz...

Yağız Gönüler dedi ki...

servet, topal ve arda karşılığında galatasaray 25 milyon euroyu toparlarsa öpüp başına koysun.

liquefied dedi ki...

Valencia 5 milyon €'ya alabiliyorsa helal olsun. Faydasını fazlasıyla görecekler. Tam Mehmet Topal ligi bence La Liga. Çoğu lige göre yumuşak. Aralarındaki sert oyunculardan olacaktır. Orta sahada Manuel Fernandes ve Mehmet Topal müthiş işler yapar beraber. Gelecek sezonun en iyi transferlerinden birisi olarak gösterilecektir giderse.

zargonyali dedi ki...

mehmet topal şu haliyle 7-8 milyon euro'dan aşağı etmez etmemeli. arkadaşlar yapmayın etmeyin.

yerli diye bu kadar küçümsemek mi yoksa sadece bu seneki performansına bakarak konuşmak mı? sizin yaptığınıza ne denir bilemedim.

bu adam iyi top kesiyor fakat topu akıllıca kullanmayı beceremiyor. mental olark gelişmesi için yurtdışına gitmesi gerekir.


varol döken ne güzel söylemiş. ben daha da ileri gideyim: tugay kerimoğlu transfer olmadna önce hakkında neler deniliyordu bir de bunlara baksın bir araştırmacı gazeteci.



oyuncu ve takım kimyası için de bir yazı yazsan da insanlar biraz daha anlayabilse her oyuncunun her takımda iş yapmayacağını be bülent abi. anelka giderken arkasından sayanlar şimdi chelsea forması alıyor...
bilmem ki ne zaman akıllanıp objektif bakabileceğiz şu durumlara.

fayrap dedi ki...

hatırlarım galatasaraylı bir arkadaşım "topal 10 milyon eder mi abi 20 versin everton alsın fellaini mehmet topalın yanında hiç birşey" demişti =) şimdi gs taraftarı aman gitsin kurtulalım demesi ilginç. varol abiye katılıyorum =)

Protanopia dedi ki...

Aslında potansiyeli olan-ki geçmişte fena değildi- ama Galatasaray'da gelişecek/düzelecek gibi durmayan bir adam onun için 5 milyon Euro oyuncu satmayı bilmeyen üç büyüklerimiz için iyi bir paradır.

Valencia'ya giderse de bidon olmayacaktır. Zaten önünde harika bir 3+villa yanında top çevirebilen bir adam olacak. Orada pas verirken de şut çekerken de korkmayacaktır.

Sekhranikos dedi ki...

bir topalların mehmet birde güngörlerin emre nedense avrupada parlarlar gibi geliyor bana. Buralarda kör kütük takımlar içinde heba oluyorlar hissine kapılıyorum zaman zaman.

Doruk dedi ki...

Bence düşünceler yanlış be abi. Mehmet Topal bugün Galatasaray'da hakkıyla top oynayan tek adam bence.

admin dedi ki...

Topal zeki ama çalışmıyor.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Normal ama arkadaşlar. 2 sene az bir süre, 2 senede hiçbir şey yapmayan adamdan para kazanmak az bir güzellik değil, hele ki adamın iyi oynadığı süreninde 6 aydan ibaret olduğunu düşünürsek. Güiza'da 2 sene önce geldi, geldiğinde Pichichi ünvanıyla geldi, normal olarak tepkiler fazlasıyla olumluydu diye hatırlıyorum...

Topal 4-4-2'de tek ön libero olarak iyi oynar. O kadar...

birdHunter dedi ki...

trıbun baskısından ileri çıkamamayı bırakalım yanındakine pas atma beceresi olmayan biridir, topu ayağına aldığında ben dahil tüm kapalı,topu hemen en yakınına atsın diye dua ettiğimiz iki futbolcudan birisidir ilkide malümunuz Servet'dir.:)böyle bir adam 8 milyon euro görmüşken satmamak aklı evvellikten başka birşey de değildir:)umarım bu sene bu sene bırakın 10'u 3milyon gördüğü an satılır ve tribünlerde rahatlar...

Unknown dedi ki...

Bir Galatasaraylı olarak, Topal'ın gitmesine çok sevineceğim..Ayağına top geldiğinde heyecandan ayakları dolanan,istikrarı sıfır bir oyunucuyu neden bu kadar istiyorlar bilemiyorum..Hemen hemen yollanmalı..

Adsız dedi ki...

Yollanmali, kendisi de ister herhalde. Iyi bir sans, hem belki Mert Cetin'de tercuman olarak Mehmet Topal ile Ispanya'ya acilir. Ne guzel olur.

mre dedi ki...

Galatasaraylı futbolcu hakkında en doğru yorumu bir Fenerbahçe'linin yapması ne tuhaf... @varol döken

Yeni nesil, başarı endeksli tuhaf Galatasaray taraftarının kurbanlarındandır Topal. Ön liberoları Zidane gibi teknik, Essien gibi mücadeleci, Xavi gibi komple olmalı çünkü. Şimdi "şunla takas etsek" "yerine şunu alsak" denilen adamları da seneye ıslıklar,yuhlarsınız. Sonra gelsin bir başkası. Futbolcu tarlası memleketimde her yıl 5-10 yıldız çıkıyor çünkü (!)
Yukarıdaki yorumları okudukça pazar günü Sami Yen'de olanlar daha anlamlı hale geliyor ve benim umudum gittikçe azalıyor. Galatasaray yönetiminden futbolcusuna zamanında çokça dalga geçtiği bir camiaya benziyor (ki bu fikrimi Bülent Bey'e de yazmıştım) ve korkutuyor.

Topal hakkında en doğru söz taraftar baskısından etkilenmesi ve hücum yönünde cesur olmaması. Ama bundan şikayetçi taraftarlar futbolcularının 2-3 hatalı pasında ne zaman homurdanmak yerine alkışlamayı tercih etmiş sormak lazım. Defansif tarafı pozisyon bilgisi ise üst seviyedir kanımca ve çok yüzdeli top çalmasına rağmen çok faul yapmaz.
Kısacası satın Topal'ı. Kendi kurtulur siz de yeni kurbanlarınızı aramaya koyulursunuz. Ne de olsa "14 sene beklemişsiniz böyle ruhsuzları görmemişsiniz"

Not: Yukarıdaki yorumlar çok canımı sıktı o yüzden konuyu dağıtmış olabilirim. Vakit ayırıp okuyanlardan özür dilerim.

Ace Ace dedi ki...

Ben ozaman farklı bir açıdan yorumlayayım.
İspanyada takımlar avrupa birligi dısından 3 oyuncu oynatabılıyor. Avrupa dısından gelen oyuncular 2senelık sure sonrasında AB statusunde oynuyor. Ancak avrupada avrupa bırlıgı dısından gelen oyuncular ıcın bu sure 10yıl. Rusya hırvatıstan turkıye gıbı. Yanı valencıa bu 3 kışılık hakkından bırını Topala baglamak zorunda. Pekı bu Topal ıcın deger mı? Bence degmez.
Vaktı zamanında Nıhat basvurmustuda bayaaa bır zaman sonra kabul ettırebılmıstı.

TA dedi ki...

sistem var oyuncuyu büyütür sistem var oyuncuyu rezil eder.altın çamura düşsede(kötü sisteme)altındır.bu sene bu galatasaraya uymayan sistem yüzünden birçok oyuncu kötü gösteriliyor maalesef.2 yıldır teknik direktör yiyen yönetim bu kez teknik direktör yerine futbolcuları yiyecek(gönderecek) herhalde.nerde kadro istikrarı.

daha geçen sene ne deniyordu.galatasarayın kadrosu iyi ama teknik adam küçük geliyor.bukez tersi.teknik adam büyük kadro küçük geliyor.deniliyor.karar vermek lazım:)
yada orta bir yol bulmak lazım.rijkaarda sabırcılar iş futbolculara gelince sabrın yolunu unutuyorlar.bu kadro 3 yılda oluşturuldu.ama hala transferden medet umuyorlar.yuh. sistem oturacak diyenler istikrar gerek diyenler bu sistemi futbolcuların oynayacağını unutuyorlar herhalde.sistem oturacakta sistemi işletecek elemanlar devamlı değişirse sistem nasıl oturacak.görünen o ki seneye sezon ortasında şunu diyeceklerdir.'bu sene çok yeni oyuncu geldi bu oyuncuların uyum sorunu için sabretmeliyiz vs.'

rijkaarddan nefret etmemin en büyük nedeni budur . oyuncu öğütme konusunda sınır tanımıyor.emre güngör ve servet i öğüttü.hakan baltaya geldi sıra:)(ayhan-topal-barış ve son olarak sarpı öğüttü)canerden de sol bek yaratıp onu da bitirdi. yau anlasana hoca ileride koşmayan defansa gelmeyen oyuncular yüzünden defans kötü gözüküyor.orta sahayı rakiplere bırakıyorsun sonra topal kötü.olmuyor rijkaard.sen ancak barcada yaparsın hocalık rijkaard efendi.bu arada barca kariyerine bakılsın.hangi sezon kaç puan almış?

şu kadroya kötü diyen ve transfer isterük diyen tipler varya bunlar hiç akıllanmayacaklar.kadro uyumu nedir hiç bilmeyecekler.

Adsız dedi ki...

Liquefied dostum ne içtiysen aynısından rica ediyorum

TA dedi ki...

@mre

klavyene sağlık.harika yazmışsın.malum yeni nesil galatasaraylı.ve yeni nesil şımarık.fenerbahçeli olsaydı yeni nesil yine değişmeyecekti.be kez şımarık olanın adı fenerbahçeli olacaktı.ve yeni nesil çabuk tüketiyor.ve yeni nesil marka düşkünü(rijkaard).

bunlar çok zengin ya istediği topçuyu alırlar rakipleri pas manyağı yaparlar.bu yeni nesil varya... neyse...

onun için rijkaarddan nefret ediyorum.kendisi iyi niyetli bir insandır.ona lafım yok.ama bazı hayalperest şımarık taraftarı barca gibi oynayacağızın saçmalıklarına sürüklüyor.kendisi belki bunu düşünmüyor ama taraftar barca da barca diyor.bütün kafalar bütün yorumlar hatta alınacak futbolcuların özellikleri hep barcaya kıyaslanarak yapılıyor.ne manulu taraftar ne çelsili ne interli taraftar bizim xavi-ineaste almamız lazım carrick-fletchear kim defolsunlar demiyor.
ama bizim şımarık hayalperest galatasaraylı renkdaşlar saçma sapan yorumlara hayallere girdiler 9 aydır.galatasaraylı blog yazarlarının ne kadar derinliksiz olduğunuda görüyoruz bu arada.

bunlar gelecek sene istenilen sonucu alamazlarsa merak etme aceto bu kez alves abidali isteyeceklerdir.kanatlar çalışmıyor diyeceklerdir.

aslında rijkaarda sabır futbolcuları kovalım diyenlerin sabır kelimesinin yanından geçmediğini düşünüyorum.bu tipler tipik şımarık tüketim kültürünün elamanlarınıdır.onu alırız bunu alırız sizi pas manyağı yaparız zihniyetinin türevleridir.

TA dedi ki...

şu yeni tip galatasaraylılar yüzünden tuttuğum takımdan nefret etmeye başladım.

bu tipler ekmek yoksa pasta yiyin diyen tipler.

bu tipler için vefa bir semtin adıdır sadece.ayhanı bir çırpıda emekliye ayırırlar.ama ferguson gigs'i neville'i scholes u hala takımda tutar.topalı-barışı kazma olarak nitelerler.carrick-fletcehar ı gözleri görmez.bunlar xavi-ineaste delisi olmuşlardır.tedavisi çok zordur.rijkaard giderse belki hayal uykusundan uyanıp gerçek hayata dönebilirler.ama sanmam dedim ya bu tipler yeni nesil şımarık tiplerdir.eee polat bunlara lüxü(''yıldız''transfer) alıştırdı bir kere geri dönüşü nasıl olur bilinmez.skibbe falan gözleri görmez bunların.skibbe kim yau ! :) koskoca yıldız kadroyu yönetemeyen bir hoca. ha bu arada ne oldu o kadroya.hani kadro iyi idi ama skibbe küçük geliyordu.
vaybee rijkaard o kadar büyük ki bu defa kadro küçük gelmeye başladı:) ayarsız enerji ne olacak.

Allah polat yönetimine sabır ve bol cukka versin.xavi ve ineaste arayacaklar.kolay değil.halduna yol göründü.yeni ''yıldız'' transferleri şimdiden aramaya başlaması lazım.yalınız bu kez 007 haldun abinin işi hiç kolay değil.yeni xaviler ineastelar bulacak.kolay gele. bizim pas delisi seyircinin gözünün pasını silecek oyuncular lazım.öyle carrick -fletchaer gibi düz oyuncular! bu taraftarı kesmez.(zaten onlar mevcut)işin zor haldun abi işin zor:)

Azgard dedi ki...

evet örümcek,top gelince korkup götünü dönen..

lions dedi ki...

5 de verseler çok iyi rakam bence elimizden kaçırırız gibi korkuya kapılmak yersiz gitsin daha iyi olsun yeterki ama burda gelişemiyeceği çok açık artık. ve 5 milyon gerçekten iyi rakam gecen sene 8 e vermememiz buyuk hata bir türk futbolcusuna 7-8 verdilermi vereceksin hemen eğer ardaya 10 ve uzeri veren varsa hemen satılsın derim elde kalıyorlar cunku

Çağrı dedi ki...

@varoldöken
@zargonyalı

sorun da orda ya zaten evet 2-3 sene önce satılmasına karşıydık, beklentimiz büyüktü ama Topal 2-3 sene içinde kendisini geliştirmek bir tarafa dursun sürekli geriye gitmekte, bir insan onlarca kez milli takımda, 4 yıldır da Galatasaray'da oynamasına rağmen ayağına top geldiğinde hala heyacanlanıyor eli ayağına dolaşıyorsa sorun onun satılmasını destekleyen taraftarda değil bizzat mehmet topal'ın kendisindedir ...

the silent defender dedi ki...

cerkez1905,

kadar kolay zaten... o dediklerin olsun, ilk 5'i zor görürsün.

Alkan Gültekin dedi ki...

5 milyon Euro Topal için çok iyi bir fiyat. Zamanında satmadığımız oyuncuların ilerleyen yıllarda piyasalarının yok olduğunu ve eski başarılarından eser kalmadığını öğrenmiş olmamız lazım. Topal seneye de Galatasaray'da devam ederse ne piyasası kalacak ne de ilk 11 yüzü görebilecek, ancak süper Lig'in sıradan takımlarında forma bulabilecek. En azından şansını İspanya'da denemesi lazım, kendisi için de futbolunu geliştirebilmesi için bir şans, çünkü burada üç senedir Topal'da ilerleme yok, aksine gerileme var.

Adsız dedi ki...

mehmet topal'i alip bizi kurtardiklari andan itibaren, valencia ikinci takimim olur. mestalla'dan kombinemi alirim, yanina da david villa formasi. kimse ses cikarmasin arkadaslar, ispanyol tanidiklariniz varsa ovelim mehmet topal'i. baraja da kimmis mehmet topal varken falan diyelim.

Valthord dedi ki...

euro 2008'de turnuvanın en iyi ortasaha oyuncusuydu bence. üzerine koyamadı falan da, fatih terim ve gizemli amerikan kondisyonerlerinin kurbanı oldu aslında.

İsmail dedi ki...

Hayırlısı olur kendisi ve bizim için de...

Gitmek istiyor adam sonuçta bildiğimiz üzere..

Unknown dedi ki...

Bu oyun sisteminde Galatasaray'a faydası olmaz..Rijkaard'ın inadına takılmasındansa gitsin..yazık adama

geloraptor dedi ki...

eğer valencia'dan birileri gelir de izlerse bu transfer yatar.

marcoreyes dedi ki...

Yanında Sabri'yi de verelim

aks111 dedi ki...

Mehmet topal orta sahada kesici rolde iyi oynar valencia da.İleri çıkmasınada gerek yok atsın topu banega ya keyfine baksın :).

kaiwas dedi ki...

yeni nesil taraftarlar rijkaardcı degil
onlar hem futbolcuların hemde rijkaardın gitmesini istiyor
gercek sabırcılar gercek rijkaard destekcileri şu gitsin bu gitsin demekten ziyade rijkaard bilir onun git dediği gider kal dediği kalır diyor
mehmet topal konusuna gelince bu transfede rijaarda bağlı eger son mac oynadıgı gıbı sarp sız elano ile oynasın ve düzelmesini sürdsürsün bence rijkaard onu brakmıyacaktır 3 e 5 e ha epey ıyı bı fıyat verılırse bahsedılenin ötesinde onu bilemem ..ha son haftalardada bi istek yoksa rijkaard gönderebilir 3 e 5 e
ben 37 yasındayım yenı nesıl taraftar degılım rıjkaard destekcısıyım takımda gıtmesını ve kalmasını ıstedıgım futbolcular var elbet ama ben taraftarım profosyonel anlamda futbolu bilemem o yüzden transfer konusunda benim fikrim cok da önemli olmamalı temenniyi gecmemeli bir taraftarın transfer konusunda fikirleri hoca bilmeli transferi

A sober Kosecki takes it all dedi ki...

topal, baris, ayhan, leo franco, sarp, jo, caner pullanip paketlenirse

mr. goruntu var ses yok blumer'de 6+2'nin +2'sinden biri yapilirsa

benim hala umudum var.