1 Nisan 2010

Beşiktaş'ta Yeni Kontratlar

Beşiktaş'ta yeni yönetimin sosyal sorumluluk projelerine öncelikle bir selam çakayım. 3 Büyükler'in maddi-manevi gücünü ihtiyaç sahipleriyle buluşturması az bile yer buluyor medyada. Geçen gün Ümraniye'ye gelen ve rahatsızlığı nedeniyle anne ve babasının adını unutan ama çok sevdiği İbrahim Toraman'ı unutmayan çocuğu izlediğimde gözlerim doldu. Bu mutluluğun bedeli yok işte. Liseden büyüğümdür; Revna Demirören'in ön ayak olduğu projeler, diğer kulüplere de örnek olmalı. Yani "Yetmez Bayan Demirören..."
***
Yıldırım Demirören seçimlerden sonra kurduğu Futbol Komitesi'ni ön plana çıkardı ve kendini geri çekti. Komite Başkanı Serdar Adalı'nın ilk icraatı sözleşmesi biten futbolcularla masaya oturmak oldu. Gökhan Zan ve İbrahim Kaş'ın bedelsiz gitmesi nedeniyle bu kez yoğurdu biraz üfleyerek yediler ama transfer politikasının kulübün geleceği açısından pek de hayırlı olduğunu düşünmüyorum açıkçası. 5 futbolcu ile sözleşme yenilenmiş. Aralarında en yüksek ücreti alan 29 yaşında İbrahim Toraman ile yapılan 3 yıllık sözleşmeye kimsenin bir itirazı olamaz. Diğer 4 oyuncunun sözleşme uzatılma sebebinin ise gelecek sezon Beşiktaş'a yararlı olmaktan çok bu sezon şampiyonluk yarışında kalan haftalarda maksimum verim amacı var gibime geliyor. 35 yaşındaki Yusuf Şimşek'in bu sezon ortaya koyduğu performans yeni sözleşme gerektirir mi? Ya da İsmail kadroda iken 36 yaşındaki İbrahim Üzülmez ile kontrat uzatmak? 37 yaşındaki Rüştü ile yapılan 2 yıllık yeni kontrat peki? Bir de Beşiktaş'a hiç faydası olmayan Uğur İnceman ile yapılan bir yılı opsiyonlu iki yıllık sözleşme var. 5 oyuncunun 3'ü 35 yaş üstünde. Benden bu kadar. Şimdi söz sizde. Bu imza kararlarının altına imza atar mısınız?

39 yorum:

Murty dedi ki...

sadece bu yıl hedefe ulaşmak için yapılan bu hareketler transfer politikasının tamamen dışındadır. Koskaca Beşiktaş Klubü'nün bu şekilde yönetilmesi hayret verici. Eğer bu sene şampiyonluk gelmezse nasıl hesabı verilir 35 yaşın üstünde futbolcularla sözleşme uzatmanın mantığı ?

twi dedi ki...

Üzülmez ne zaman jübile yapmak isterse o zaman yapar anlayışı oldu sanırım. Uğur İnceman Eskişehir maçı kontejyanından seneye takımda kalacak. Benim anlamadığım her şey hakikaten para mı? Bu adam yılda 3 maç oynamak için mi Beşiktaş kadrosunda bir insanda nasıl hırs olmaz git Bursa'ya 25 maç oyna daha az kazan ama.
Yusuf a geçen seneki yardımları için teşekkür etmeli ve el sıkışılmalıydı. Necip 3 maç fazla oynasın Yusuf yerine.
Rüştü için ise 1 yıl daha belki ama 3 yıl (2 denmiş burada)nasıl imzalanır. Tamam kalecide tecrübe önemli ama bir yere kadar. Adamın ne zaman sakatlanacağı belli değil.

ynwa dedi ki...

ismail ve necip'in yalan olacağı imzalar maalesef bunlar. en başından beri bu imzalara karşı çıktım ekşibeşiktaş'ta ve benzeri yerlerde. üzülmez varken maalesef ismail bu takımda oynayamayacak, bunu hepimiz biliyoruz. bunun performansla falan alakalı olmadığını da gayet iyi biliyoruz. ismail'in bu sezon kötü oynadığı tek karşılaşma antep'te sol açık oynadığı maç. onun dışında solbekte standart üstü bir performansı vardı ama birdenbire yerini kaybetti, neden niçin bilinmiyor. ve tahminim özgüveni de günden güne dibe vuruyor. yusuf, uğur konusuna girmeye dahi gerek yok. eskişehir maçı 0-2'den dönmese bu imzalar atılırmıydı, ben de onu sorayım.

Unknown dedi ki...

ben öncelikle bu tarz törenlere futbolcuların düzgün bir kıyafetle (rüştü gibi) gelmesini beklerim. büyük bir klübe yakışan budur. bunları organize eden sorumlular olduğunda o futbol şubesi kurumsallaşmış demektir. sonuçta "everything communicates".

cüneyt

Erdem Karakuş dedi ki...

Yaşlıya hürmet de kalmamış..

CDiS dedi ki...

milan 40 yaşındaki maldini'yi takımda tuttuğunda vefa, man.utd 36 yaşındaki giggs, 35 yaşındaki scholes, 40 yaşındaki van der saar'ı kadroda tuttuğunda tecrübe önemlidir, beşiktaş geçen seneki şampiyonluğun mimarı olan 3 yaşlı oyuncuyla sözleşme yeniledi mi yanlış hamle.. bu seneye bakın, rüştü'den daha iyi bir kaleci performansı var mı?, ya da i.üzülmez'den daha iyi bir sol-bek performansı? önemli olan yaşlı oyuncularla sözleşme yenilemek değil, genç ve yetenekli futbolcularında bunun yanında önünü açmak ve bu gençlerin, tecrübelileri örnek almasını sağlamak. örneğin, ismail köybaşı i.üzülmez'in yaşam ve sporcu disiplinini, azmini ve hırsını kazanırsa, iddia ediyorum 2-3 sene sonra avrupa'nın önde gelen sol-beklerinden biri olur.. olaya bütün olarak bakmak gerekli, beşiktaş yönetiminin de öyle bakması önemli..

Bay Kerahet dedi ki...

çok afedersiniz ama yok artık.

İbrahim Üzülmez bu takımın kaptanı!

ne yapsınlar zorla jübile mi yaptırsınlar? ya da başka bi takıma gitmesine göz mü yumsunlar?

Ayıptır. hiç yakıştıramadım açıkcası böylesine bi' yorumu.

İsmail belki seneye ilk 11'de oynar ama bu İbrahim'in gitmesini gerektirmez.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

İbrahimler gayet tabi normal.Deli yerinde ağırdır. Rüştü'de bir nebze anlaşılır, arada takımı yaksada piyasada yerli kaleci pek yok, yabancı ile macera aramaktansa Rüştü'ye güvenmek çok yanlış değil.. Yusuf'la Uğur saçmalık tabi nerden baksan.

TA dedi ki...

ben imza atarım .

çok doğru bir karar bence.

vandersar imza atıyor. gigs neville-scholes imza atıyor.manuda.

bu isimlerin çoğu takımın ruhu.büyük tecrübe.gelecek sezon ilk 11 de olmasa bile kadroda bulunması gençlere büyük kazançlar sağlayacaktır.performaslar olarakta katkıda bulunacak isimler.

gs zaten böyle isimlerin (türk oyuncular) yokluğu yüzünden ruhunu kaybetti.

gençlerle tecrübelilerin kaynaşması iyi bir takım olmak için önemli unsurlardan biridir.

bu isimlerin kadroda bulunması gençlerin önünü tıkamaz tam tersi gençlere örnek olarak gençlerin önünü açar.

açıkcası bu yazın çok yüzeysel olmuş.

Del Piero dedi ki...

Beşiktaşlı değilim ama yaptıklarını ben mantıklı buluyorum, tabi çok fazla para verilmediyse ki verilmemiş bildiğim kadarıyla. Rüştü, Üzülmez hala çok da iyiler, sadece yusuf şimşek soru işareti bana göre. Önemli olan tecrübeli futbolcular ile gençlerin kaynaştırılması, genç futbolculara daha fazla şans tanınması ve tabi tecrübeli futbolcuların da onlara destek çıkması tecrübelerini aktarmaları.
Sonucta geçen yıl 2 kupayı kazandıran futbolcular bunlar, ibrahim üzülmez yıllardır beşiktaş ta, gigs manchester için neyse üzülmez de o kalitede olmasa da beşiktaş için o kadar bayrak adamdır.
Aksine cimbomun hakan şükür gibi futbolcularını kapıya bırakmalarını yadırgarım. Hakan son sezonunda hafızam yanıltmıyorsa 12 gol atmıştı, fener deki kezman ile aynıydı yine yanlış hatırlamıyorsam.
Tabi bu adamlar büyük paralar istiyorlarsa, hep ben oynayayım diye mız mızlık yapıyorsa buna bişey diyemem.

ASVALTTAICENLER dedi ki...

sadece turkiyede degil dunyada sol bek sikintisi var.. ibrahim uzulmezin olusu top oynar bu ligde.. rustu bu ligin en basarili ve formda kalecisidir,hatta kariyerinin zirvesindedir, dunyadaki ornekleri vermiycem cunku tren olur.. yusufa benimde itirazim var.. ugur inceman yerli statusunde olmasi avantaji ernst,fink ve necip ilk tercihler rotasyon icin daha iyisini bulamazsiniz..ibrahim toraman da su ligin en iyi yerli stoperidir.. fenerbahcede oynuyo olsaydi aziz yildirim toramani oynatmadiklari icin federasyon baskanini iltica ettirirdi..

frank dedi ki...

akıllı bir hamleyle ibrahim toraman'ı kapatabilirdik aslında. bize çok giderdi.

yusuf dedi ki...

ekşibeşiktaş'a da yazdım. toraman dışındakilerinin hepsi gereksiz. özellikle de uğur ve yusuf'un sözleşmelerinin hangi akla hizmet yenilendiklerini cidden merak ediyorum!

Halim dedi ki...

besiktas gunluk yasiyor. ligdeki kalitesizlige gore takim kurup bazi basarilar yakalasa bile, boyle buyuk takim olunmaz arkadas.

bu takim uluslararasi alanda hiç birsey yapamaz.koy fransa ligine ilk 10'a giremez, koy italya ligine kume dusmeye oynar.

Mehmet Ali dedi ki...

uğur inceman tam bir fiyasko. uzatılma sebebi nedir anlayamadım. galiba yakın bi tanıdığı var kulüpte. yada 100 milyara satıp para mı kazanmak istiyolar acaba sezon sonu. ibrahim toraman ise artık bayrak adam olmaya adaydır. 3 senelik sözleşme yerinde. yusuf için nedenebilir ki. bülent abinin dediği gibi sadece az biraz gaz az biraz abilik yapsın diye tutulmuş olabilir. üzülmez içinde kalması kesinlikle hayırlı oldu. çünkü böyle adamlar tamam kardeşim ben bittim diyinceye kadar tutacaksın. misal maldini gibi. hee maldini-üzülmez amma yaptın diyebilirsiniz ama bjk nin maldiniside üzülmez napak. rüştü ise; rüştü gibi çok örnek var. aynı üzülmez deki gibi ben bittim diyene kadar oynatılmalı ki, son maçlardaki çevirdiği maçlara bakarsak bence yerinde bi karar ve inanıyorum ki rüştü tamam ben seneye bırakcam dese bile kaleci koçu olarak devam edecektir beşiktaşta yada başka bir görevde. toparlamak gerekirse bu fotoda gözüme batan sadece inceman dır. kalitesinin bir alt lig olduğunu düşünüyorum. imzalamayan serdar özkan a gelince mümkünse onunla imzalama hatasına düşmesinler. her bağrında yetiştirdiğin sergen olacak diye bi kaide yok, yol verin gitsin artık.

isaac newton dedi ki...

üzülmez ve toraman hariç diğerlerinin imzasında yeni sezon iç transferinde takasta kullanma düşüncesi olabilir.hazır para vermektense bu imzalar paraya cevrilebilr ve kadro boşaltılır..ama böyle düşünmek fazla iyimser bi yaklaşım olur yıldırım beyin yönetiminden :))

MBC dedi ki...

bir milan´a bakmali..
son senelerde o yasli kadrolariyla baya bir basarili oldular.. (son 2 yil bir düsüse gecmis oslalar bile..)

belki besiktas modeli olabilir..
hem uygun fiyatli olurlar.. (30 yas üstü.. ) hemde daha tecrübeli..

Kartal Bafiler dedi ki...

Toraman'ı hariç tutarak diğer dört ismin
yerlerine yeni yabancı futbolcuların transferler edilmesi
veya kadro içinden daha gençlerinin
forma giymesi durumunda mükemmel yedek olurlar.

Lig uzun bir maraton sakatlığı var cezası var,bu isimler
uzun süredir Beşiktaş'talar alışma ayak uydurma
dertleri de yok,ayrıca sene başında bir Mehmet Topuz alalım
denildi, sonuçta Fenerbahçe sırf kulübüne 10 milyon dolar
bonservis ödedi,Tabata diyeorsun 8 milyon dolar
bonservis ediyor.

O aldıkları parayla ve o yaşlarla da takım içinde
ben neden yedek kaldım sıkıntısı da yaşatmayacakları
için yönetimi bu kararından dolayı eleştiremiyorum.

adam gibi adam AKDEM dedi ki...

ibrahim toraman rijkaard'ın sistemi için biçilmiş kaftandı. çok da istedim. aslında bekliyordum da ama bizim adnan sezgin bu tip adamları kovalayacağına, gökhan zan gibi, franco gibi adamları kovaladığından, olmadı. oysa her açıdan 10 numara bir transfer olabilirdi.

Unknown dedi ki...

beşiktaş maddi durumu düzeltebilmek adına bir iki sene kemerleri sıkacak gibi gözüküyor, sonuçta yerli oyuncu transferlerinin de çok maliyetli olduğu düşünülürse bu imzaların yanlış olduğunu söyleyemeyiz bence.

xaropinho dedi ki...

kusura bakmayın ama ben bu imza kararlarının hepsininde altına imzamı atarım.
sebepleri ise;
1.uğur inceman her zaman için takımda olması gerekli iyi bir yedektir.ekmek istemez su istemez.topla oyunuda iyidir.ileriye dönükte oynayabilen bir defansif orta saha oyuncusudur.
2.rüştü belki yaşı ilerlemiş olmasına rağmen hala daha Türk Futbolunda sayabileceğiniz 2 kaleciden biridir.var mı 3.sü? yabancı kaleci getirip kontenjanı doldurmak yerine daha akıllıca bir seçim.
3.ibrahim üzülmez'de hem takımın kaptanı hemde bi abi olarak takımda bulunmasının bi sakıncası olamaz.ama gelecek sezondan itibaren oynaması gereken isim sol bekte ismail köybaşıdır o ayrı.
4.yusuf şimşek'e gelince o da uğur gibi ekmek istemez su istemez sıkıştığın bir maçta ekstra bir hucüm gücü olarak son yarım saat oyuna girip katkı verebilecek biri.
sözün özü bu imza atılan isimlerden rüştü hariç hiçbiri maç kurtarması beklenmeyecek oyuncular.yerlerine daha büyük paralar ödenipte boş transferler yapılacaksa hiç yapılmasın daha iyi.
o açıdan yönetimi kutluyorum hem mali açıdan hem de kadronun korunması açısından bu iç transferlere imza attırdıkları için.inşallah bu başarıyı yaz döneminde yabancı oyuncu transferindede devam ettirirler.

ömbf dedi ki...

ibrahim üzülmez ve yusuf'un, giggs ve maldini ile karşılaştırıldığını gördüm ya bu bana yeter..geçen sene yusuf bu takıma çok şey katmış olabilir ama o katkıların ekmeğini daha ne kadar yiyebilir sorarım..bu saçma sapan imzalar yüzünden yönetimin aldığı "paramızı artık çar çur etmeyeceğiz" kararı, seneye tırt transferler göreceğimizin ön hazırlık kısmı...

ian dedi ki...

yerli transfer piyasasının el yaktığı dönemde, yabancı kontenjanı ağzına kadar doluyken, futbol komitesi tüm yerli oyuncularla devam etme yoluna gitti. bence mantıklı. işin diğer boyutu ise, tecrübeli sembol oyuncuları takımdan koparmamak. mustafa denizli gibi bir hocan varsa, kadronda bu tarz adamlardan olacak. zaten beşiktaş uzun süredir, sembol oyuncu sıkıntısı çekiyordu, pascal, sergen, ilhan'dan beri. takım bu sene de şampiyon olursa, bu adamların futbolcu karizması tavan yapar zaten. daha sonra önemli olan gençleri yavaş yavaş takıma adapte etmek. mustafa denizli devam edecekse eğer, rotasyonu çok doğru yapmalı önümüzdeki senelerde.

cerkez1905 dedi ki...

beşiktaş çok kötü yönetiliyor ya..

erdem diye biri dedi ki...

olayın sadece tecrübe yönünden bakmamak lazım. ne kadar tecrübeli olursa olsun uğur ve yusuf saç baş yolduruyor (aynı olay ayhan akman için de geçerli). rüştü ve delinho konusunda biraz haklılar, en azından onların iyi maçlarını görebiliyoruz. biraz günü kurtarmak için yapılmış bir hamle gibi...

Ali Can Bozoğlu dedi ki...

Bir Beşiktaşlı olarak ibrahim Toraman, Rüştü Rençber ve İbrahim Üzülmez ile yapılan sözleşmelere sevindim. Toraman'a zaten kimsenin birşey söyleyeceğini zannediyorum. İbrahim Üzülmez ve Rüştü'de bu sezon harika performans sergiliyorlar ve seneye de takımda olmalılar.

Yusuf'a ise teşekkür edilip yolların ayrılmasını isterdim. A2'den onun yerine geçebilecek isimlerimiz var. Uğur konusunda ise sözleşme şartlarını bilmediğim için birşey diyemiyeceğim. Sonuçta klübün mali durumu güçlü değil ve yeni bir transferdense cüzi ücretli bir Uğur'a ses çıkarmam.

Ancak şunu da belirtmeliyimki bu yeni sözleşmeler ile (özellikle Yusuf) önümüzdeki sene Mustafa Denizli'nin de takımda kalacağı kesinleşti bana göre

non of your business dedi ki...

ibrahim uzukumez boyle oynayacaksa 1 sene daha eyvallah.ona itirazim yok.
ugur inceman bu takimin topcusu degil.olamadi da zaten.gozum kapali necip'i tercih ederim.
yusuf gecen sene bikac kritik macta cikti gorevini yapti ama artik miadini doldurdu.o da sacma.
rustu tamam son haftalarda kritik maclarda onemli katkilari var.lakin fizik ve kondisyon olarak bir vander sar degil,olamaz.eklemleri calismiyor artik adamin.o da miadini doldurmustum bana gore.
dolaysiyla toraman'a gozu kapali evet,delinho'ya da sartli evet.digerleri malesef yanlis karar.

YK dedi ki...

Ben bazı imzaların gereksiz olduğunu düşünmüyorum..
Üzülmez ile başlayayım. 35 yaşında ama kim 35 yaşında olduğuna inanır? Performansı bence gayet iyi bu sezon için. Gelecek yıl da en kötü ihtimalle yedek olarak oynar. Bu devirde anadolu takımlarından yedek de olsa oyuncu almaya kalksan çok daha fazla para ödemek zorunda kalırsın...
Rüştü de bence kalmalı. Onu da ilk 11 değil ama yedek olarak düşünüyorum. Hem takıma abilik yapması bakımından hem de tecrübelerinden faydalanılması bakımından iyi olacaktır. Üstelik yedek olarak oyuna girdiğinde de sırıtmayacaktır. Yusuf'dan bu sene verim alamadık, imzalamasa olurdu.. Uğur İnceman konusunda çok emin olamıyorum. Beşiktaş'ın o bölgede bir Türk oyuncuya ihtiyacı var. Kulübede oturacak daha iyi bir adam bulamayız bence...
Toraman dışındakiler iyi birer yedek olacaktır. Üzülmez ilk 11 dahi oynar bence...

MaSSaRo dedi ki...

eğer M.Denizli gelecek sezonda takımda kalacaksa ki bu imzalardan sonra kalmasına kesin gözüyle bakıyorum bence U.İnceman hariç diğerleri doğru imzadır.
İ.Toraman'a kimse itiraz etmez Rüştü ve İbo'da yaşlı denilmesine rağmen bu ligte bana adam gösterin ki aynı mevkide onlardan çok daha iyi performans sergilemiş olsunlar???saygıyı hakediyorlar ve bu performanslarıyla oynarlarsa 45 yaşında dahi imza atsalar kimsenin itirazı olmaz.Yusuf kesinlikle Denizli'nin isteğiyle takımda tutulmuş olsa gerek ama Uğur'un kalmasına anlam veremedim,heralde transfer sezonunda takasta kullanmak için takımda tuttular yoksa alt yapıdan aynı ayarda ve daha potansiyali olan oyuncular kadroya dahil edilebilirdi...

Tuner dedi ki...

Bu kulübün başındaki başkanı onaylamasam dahi, Yusuf dışındaki tüm yenilenen kontratların altına imza atarım.

İnönü Stadı'nda -basın tribünü değil kapalı ya da numaralı altta- bir maç seyrederseniz anlarsınız hala bu takımda İbrahim Üzülmez kadar hırslısı (bkz. çok koşanı demiyorum) olmadığını. İbrahim bu takımda bir çok kişiye bağlılık, aidiyet ve çalışkanlık anlamında örnek olmuştur ve olacaktır.

Rüştü için ise daha Fenerbahçe'deyken aynı şeyleri söylüyordum; "Rüştü benim takımında olsun, o bırakana kadar ben onu bırakmam". Oynamasına gerek yok. Altındaki kaleciyi yetiştirsin, takıma abilik yapsın yeter.

Geriye, Toraman'ı tartışmayacağımıza göre Uğur İnceman kalıyor. Son maçta oyuna girerken hakkında sarfettiğim sözlerimi ağzıma tıkan Uğur bu oyununu sezon boyu 5 maç göstersin, imza attığı kontratı gani gani hakeder...

Kısaca, biri hariç yerinde imzalardır. Kadroda tuttuğun, tutacağın her oyuncu "key player" sıfatı isterse o kadro zaten rahat durmaz. Her takıma abiler, askerler ve general(ler) lazımdır. Bu imza töreninde tek çakma general vardır. O da benim karşı olduğum Yusuf'tur.

Selamlar

ACY dedi ki...

scholes ile yusufu maldini ile ibrahim üzülmezi bir tutan zihniyet var esas ben buna şaşıyorum.. sonrada bu yazı çok hede olmuş bu fikirleri çok tırıvırı falan diye yazara sallıyolar bide piyuu.. bloklar arası mesafe fazla size..

sunshine dedi ki...

Kimse kimseyi bir tutmuyor zaten karşılaştırılan takımlardan biri şampiyonlar liginde her sene gruptan çıkamıyor biri her sene yarı final oynuyor.Bırakında bir olmasın.Bir tutulan şey hırsları ve takım için ne ifade ettikleri.
Galatasaray bayrak adamları tutma konusunda en geride olduğu için artık taraftar tutana da anlam verememeye başlamış.Sen ömrünün 3/2 sini sende geçirmiş başka hiç bir takımda oynamamış bülente bir sezonu çok gör (diğerlerini saymaya bile gerek yok) beşiktaş değerlerine sahip çıkınca yanlış olsun.
Bana göre yusuf ve uğur inceman harici doğru hamlelerdir.

wjker1982 dedi ki...

Rustu:Turkiyede yabancilar dahil ondan daha iyi ve formda kaleci gosteren beri gelsin

Deli Ibrahim:Heykellik adam oldu artik hem onore etmek icin hemde yabanci kontenjanini baska bolgelere kullanmak icin.Maalesef ismail daha pismedi.gs nin vefasizligi olsaydi bu sefer bu blogda Vefa sadece semtmis yazilmazmiydi?

Yusuf:Cok gerekli degil ama Turkiyede skor degisterecek iyi yedek 10 numara yokken azda olsa mantikli

Ugur Inceman:Son maca kadar benden yedigi kufurler bir sepet dolusu.necip varken gereksiz ama efendiliginden dolayi hadi bakalim diyoruz

Serdar ozkan la lutfen uzatilmasin

Sade dedi ki...

Rüştü, Yusuf ve Uğur'un imzaları M.Denizli'nin de imzasına dalalet eder ;) Sadece Yusuf'un bu seneki performansından dolayı (pardon performansızlığından dolayı) gönderilmesini beklerdim. Diğerlerinin mantıklı açıklamaları var ;)

.vatna dedi ki...

hata yapacağız korkusuyla transfer yapmaya korkar olan yönetimin tedbirli adımları bunlar..hem yerli statüsünde,hemde tecrübeli isimlerin takımda tutulması..
Toramana tabiki laf yok,umarım bir gün Hiddink inönüye maç izlemeye gelirde görür kendisini..
İsmail Köybaşının hala savunma yetersizliği var,bunları kısa sürede gidermesi mümkün gözükmüyor,bunun için Üzülmezin takımda tutulması doğru karar..şu ligde en iyi sağ uzak forvet olan keita'yı durdurabilecek tek adamdır Üzülmez..
Ernst ve Finkin olası maç kaçırmalarında faydası dokunacaktır Uğur'un,Necip ile birlikte..en son oynanan eskişehir maçında takımın en iyilerinden biriydi sonradan girmesine ve aylardır kadroya bile girememesine rağmen..
Hakan beşiktaşın kalesini götürür diye düşünüyorum,yanına Denizliden Cenk alınabilir..Rüştü ile imzanın bu özellikle ikinci yarıdaki maçlardaki performansı ve de ManU maçındaki performansının göz önüne alındığı sanısı doğru olabilir..
Şu 5 liden sadece Yusufun imzası sırıtıyor..

SinnFein dedi ki...

Uğur'un imzalaması muhtemel takas için veya iyi bir yedek olabilir düşüncesiyle yapılmıştır.
Diğerleri de zaten önümüzdeki sezon jubile yapacaklardır. Başka takıma göndermektense bir yıl daha tutup gençlere birşeyler katmalarının sağlanması mantıklı aslında..

O değil de bu futbolcuları enterasan giyim tarzları nedir allahaşkına! Tarz yapacam diye maymuna dönüyorlar! Ayrıca evet imza törenine daha kurumsal bir görüntü ile çıkılması sanki daha iyi olur düşüncesindeyim

bigbang dedi ki...

bu imzalardan serdar özkan ın sözleşme yenilemeyeceğini hissediyorum. Benim için büyük gelecek vaadeden bir oyuncu olmasına rağmen saç baş yoldurdu. Bir gün patlayacağına ianıyorum hala ama heralde beşiktaştayken olmıycak.

open your mind dedi ki...

Rüştü'ye verilen her kuruş annesinin ak sütü gibi helal olsun. 41 yaşında olsa böyle oynadığı sürece yine sözleşme uzatırım. Nasıl bir "adam" olduğu da cabası.

ek dedi ki...

Kusura bakmayin,ama sorumluluk bireyseldir ve gelse - her sahsin icinden gelir - boyle sosyal sorumluluk cok yapmacik ve sahte geliyor bana - iyi niyetine ragmen.