30 Mart 2010

Maradona'nın Hain Köpeği

Köpeğin insanı ısırması haber değil mi? O insan Maradona ise haber! Arjantin'deki evinde köpekleriyle oynarken, biri suratını dağıtmış Maradona'nın. Yüzünde ısırıklar, dudakları parçalanmış. Ameliyat sonrası durumu iyi. Köpeklerden anlamam ama cinsini merak ettim. İnsan Maradona'nın köpeği deyince bir de böyle bir vukuatı duyunca sert arkadaşlardan biri zannediyor. Isıran köpeğin cinsi Shar Pei. Bakındım şöyle, pek Maradona'nın yüzünü ısıracak asabiyette bir hayvana benzemiyor (sakin, iyi huylu, sahibine sadıktır diyor) ama bir bilen varsa da paylaşsın tabii.

26 yorum:

Unknown dedi ki...

bu köpek hakkında tek söyleyeceğim tutumlu anneye sahip olduğu. büyük olsun seneyede giyer.

koala dedi ki...

yok gerçekten de çok sakin hayvanlardır. en büyük sorunları ise bu buruşmuş deri aralarının her gün temizlenmesidir. eğer temizlenmezse kısa süre içinde ölebiliyorlar çünkü enfeksiyor kapıp. zordur bakması, hatta çok zordur. ama senin de dediğin gibi asabi bir hayvan değildir. gerçi hiçbir köpek türü asabi değildir, tamamen yetiştirmeden kaynaklı olarak bu canım hayvanları o triplere sokuyorlar. ver bana bir pitbull, 6 ay sonra kuzu olarak alırsın.

ich dedi ki...

Bunu nasıl çağırmamış Milli takıma?

ezasar dedi ki...

bütün uzak doğu köpekleri gibi inatçı ve aslında sakin olmasına rağmen çok sert de olabilecek köpeklerdir
ülkemizdede malesef çok ilgi gören ama 2 3 yasından sonra agresifleştiği için barınaklara bırakılan bi cinstir

varol döken dedi ki...

rakibi ısıracaksınız komutunu yanlış anlamış olabilir...

ich dedi ki...

Bu kadar bilgi bana yetti. Köpek değil sanki ingiliz beyefendisi eşşolueşek.

KoKo B dedi ki...

abi yıllar önce çok yakın bir arkadaşımın shar pei cinsi köpeği durup dururken ısırmıştı beni... yerim öyle iyi, sakin huyluyu :)

Protanopia dedi ki...

Ortalıkta serbest dolaştırılan köpekleri hiç sevmem. Tamam ısırma oranı düşük amam köpek miktarını düşününce çok da basit bi hadise değil aslında. Yazık yani, zırt pırt haber oluyor parçaladı, dağıttı vs. vs. Normal ısırmalar da haber değeri taşımadığından dikkate alınmıyor diyoruz ayrıca.

JANiTSCHAR dedi ki...

Sık sık uğradığım kitabevinde vardı bu Köpekten..
Çevresiyle fazla ilgilenmeyen gün boyu yatıp uyuyan pek de Arkadaş canlısı görünmeyen bir köpek.Ama görüntüsüyle O kadar çok ilgi çekiyor ki insanın sevesi geliyor.Bende bir gün sevme amacıyla elimi uzattığımda az hırlamayla beraber Aniden kapanıp Çat diyen dişlerinin sesini duymam bir oldu.Elimi çekmeseydim ısıracaktı Az daha..Hem de durup dururken.Reflekslerim sağ olsun..

Sanırım rahatsız edilmekten hoşlanmayan bir Cins.Gene sanırım biraz Asabi.Gene Sanırım fazla arkadaş canlısı değil.

Ev de Besleyen Arkadaş varsa tabiki tüm sözlerimizi yalanlayabilir.Bizimkisi 20 sn'lik bir olaydı.

nikolatesla dedi ki...

abi gözünün çapağına ekmek bandırayım şu pop-up olayına yeniden çevir şu bloğu.. ömrüm çürüdü valla :)

bu arada Pastırmacı Hayrullah'ın sana selamı var abi. beni senin arkadaşın zannedip kartvizit bıraktı Bülent abiye verirsin diye. artık bir kayseri galatasaray maçında yakalarsam seni veririrm :) kartvizitin bende haberin olsun :D

Gerçek Sevgi dedi ki...

Bu köpek canını yakmadıktan sonra hayatta sahibine saldırmaz. Aslında bu sadece bu türe degil bütün köpeklere has bir durumdur. Kimbilir maradona ne yaptı hayvana.

Bülent abi görüsemiyoruz, saygılar.

Önder

cerkez1905 dedi ki...

kız arkadaşımın doğum günü yaklaşıyor ne hediye alsam diye kara kara düşünürken şu resmi görünce acaba dedim ama maddi ve manevi uyar mı bünyeye onu bilmiyorum :D yazılanları okuyunca zor durumda bırakmak istemem kızı ama şunu karşısında görünce vereceği tepkiyi görmek istiyorum :D :D

Haluk Keskin dedi ki...

köpekleri ne kadar iyi yetiştirsenizde dengesizlik yapabiliyorlar. Dikkatli olmak lazım. Hayatı boyunca kimseyi ısırmamış bir köpek yıllar sonra sebebsizce birisini ısırabilir. Köpekleri çok severim ama bu da bir gerçek. Dikkatli olmak lazım.

Flying Dutchman dedi ki...

Tanrının Isırığı

Ceminsanı dedi ki...

Çok acayip uyduruyor da olabilirim, lakin elimin altında "google gücü" diye birşey var ancak bakmadan atmanın da acayip bir çekiciliği var öbür taraftan. Bu shar pei'ler Çin dolaylarında (bu vurgudan Çin'in bir mahalle büyüklüğünde olduğu varsayımına kapılabilirsiniz, siz benim ettiğimi etmeyin, googlelayın) dövüş köpeği fonksiyonunda kullanılmaktaymış. Öyle demişler. Onlara da başkaları demişmiş. Valla.

Editor dedi ki...

büyük olsun seneyede giyer :D

iyi espri

Unknown dedi ki...

Resimdeki köpek Chow Chow cinsi bir köpek sanırım.

Serkan Altuniğne dedi ki...

Ezasar'ın yorumu kesinlikle doğru... bir de ek olarak Shar Pei'ler için uzak doğulu pit bull deniyor... Çok sevimli ama oldukça sert karekterli köpekler ve fakat sahiplerine saldırdıkları pek görülmemiştir ama sormak lazım çocuğa sahibi olarak Maradona'ya mı görüyor? O köpeği gezmeye Maradona'a çıkartmayıp kakasını Maradona toplamıyorsa köpek anlamaz "Hacım para bu arkadaşta demek ki patron bu, ben kendisiyle iyi geçineyim.." demez kapı verir Maradona'yı...

kidfromleeds dedi ki...

mascherano'nun yanina alalim bunu o gobegi kimse delemez o zaman

tolga dedi ki...

maradona köpeği kokaine alıştırmış olabilir:)
kendi çekerken hayvana vermediyse o da alınıp ısırmış olabilir ya da beni niye bu merete alıştırdın ulan diye sinir yapmış olabilir.

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Resimde ki cisim köpekten başka her şeye benziyor.

Tipine baktıkça içimden ütü yapasım geliyor.

Bu ısırdıysa inanırım.

Unknown dedi ki...

Maradona ya en harbisinden bir tane Kangal verelim.rahatça gider ister sever ister döver

Perchemio dedi ki...

Maradona alemlerde kendini "isirttirip" sonra sucu kopege atmis olabilir mi ? :)

mmk35 dedi ki...

bülent abi bu arada yorumların tekrar ayrı pencerede çıkması çok iyi oldu, çok teşekkür..

Yalçın Özen dedi ki...

her kopegı ıstedıgınzı gıbı egıtırsınız.Her KOPEGI(!)Elbette bır Golden'dan Canavar yaratamazsınzı ama gerektıgınde sızı koruycak bır dost yapabılırsınız.
Bende DOGO ARGENTINO var.Baktıgınız zaman sozluge yada meraklılarıda bılırler CANAVAR dıye bahseder DOGO'dan(!) ve fakat işin aslı bu degıl arkdasın yukardakı cumlesını cok begendımçVerın bana PITBULU geldıgınızdew kuzu olarak alırsınız.tabıkı kopegın genel karekterıstıgı onemlıdır...Ama ısın puf noktası sevgı ve egıtımdır.
Sharpeıde aslında karakterıstık olaarak hırcın bir kuçumuzdur
tabı sahıbını ıssırcak kadarmı bılemıcem
Artık MARADONA onu neyle besledıyse;)

Murat dedi ki...

bulent bey kopek maradonanin olunca ne kadar iyi huylu da olsa cok sasirmamak lazim boyle hadiselere :)