23 Mart 2010

La Liga'daki Uçurum

Rijkaard'ın iki şampiyonluğu sonrası yolu kapatan Capello olmuştu. O sezon kafa kafaya biten Real Madrid-Barça rekabetinde 3. sıradaki takıma bakalım: 76 puanla ligi bitiren ikilinin sadece 5 puan gerisinde 3. sırada tamamlamıştı ligi Sevilla. Rijkaard'ın son sezonunda Schuster Real Madrid'i şampiyon yaparken ligi 3. bitiren Barça ile puan farkı 18 idi. Geçen sezon silip süpüren Barcelona 9 puan farkla şampiyon olurken, 3. sıradaki Sevilla'ya 17 puan fark atmıştı. Bu sezona da bakarsak La Liga'da makasın her sezon biraz daha fazla açıldığını ve İspanyolların dönüşü olmayan bir yola girdiklerini görürüz. Ligin bitimine 11 hafta var ve Real Madrid ile Barça'nın puanları 68. 3. sıradaki Valencia'ya şimdiden attıkları puan farkı 18! Sezon başındaki "ikisi de bütün maçlarını kazanır, El Clasico'larda kendi evinde 3 puan alamayan şampiyonluğu kaptırır' tahmini bu gidişle gelecek sezonlarda gerçek mi olacak ne! Kalan maçlarını kazanan takım 101 puan yapma şansına sahip. El Clasico'yu bir kenara koyalım. Fikstürü daha iyi olan takım Real Madrid. Mallorca deplasmanı dışında sert deplasmana gitmiyorlar. Hafta ortasındaki Getafe deplasmanından sonra A. Madrid gelecek Santiago Bernabeu'ya. Valencia ve Bilbao da Madrid'e deplasman yolcusu. Barcelona'nın da Mallorca deplasmanı ve ondan daha zorlu gibi duran Sevilla deplasmanı var. Lig sonunda üçüncü bakalım şampiyondan kaç puan fark yiyecek?

6 yorum:

kaygisiz dedi ki...

yorumlardaki onay mekanizması nedeniyle bunu belirten ilk insan olmayabilirim ama "Sezon başındaki "ikisi de bütün maçlarını kazanır, El Clasico'larda kendi evinde 3 puan alamayan şampiyon olur'" cümlesinde bir yanlışlık var sanki bülent abi :) geçmiş olsun..özlettin kendini..bir gün "blogu kapatıyorum" dersen aziz yıldırım'ın "istifa ediyorum" dedikten sonra yaşadıklarını yaşayabilirsin ben bunu farkettim. sokaklara dökme bizi abi..hasta falan da olma. ayıp.

Majesty dedi ki...

İşte bu uçurum, beni La Liga'dan soğutan şey oluyor. Git gide daha az takip eder oldum. Şu etraftaki anlamsız Barça-Real sidik yarışına da dahil olmadığım için, izlesem izlesem Messi için izliyorum, ligde kim neredeymiş, pek ilgi çekici değil. Maçlarda Messi, Ronaldo, Xavi, Higuain ne yapacak dışında heyecan yok.

Fakat Premier League öyle mi? Kıran kırana. Hala ilk sıradadır benim için.

not: İtalya ligi kadar düşemez herhalde yine de.

coolasfcuk dedi ki...

"premier league eskiden iyiydi, artık la liga bir numara" muhabbetleri döndürenlere bu postu okutmak lazım.

Halim dedi ki...

el classico'nun sonucu ne olursa olsun ligi real madrid kazanacak. sistem oyle istiyor.

linguisticsfc dedi ki...

aynı muhabbet sezon başında türkiyede de dönüyordu. fener ve gs yaptıkları transferlerden sonra ikisi ligi götürür diğerleri izler deniliyordu. büyük kesim yanıldı.

Ace Ace dedi ki...

Gözden kaçırdığınız başka şeyler var. Bir ligin kalitesi puan farkının azlığı ile anlaşılmaz. Önemli olan oyunun akıcı göze hoş gelen ve hepsinden önemlisi doğru oynanmasıdır. Evet Barça - Real ikilisi bu sene farkı feci açmış olabilir ama unutmayın ki aynı Barça Arsenal'i de maymun etmişti. İngilterede hıza dayalı bir futbol oynanırken İspanyada tekniğe dayalı bir futbol oynanıyor. Bu sene Barça yarı final oynuyor ve Atletico final oynuyorsa (hakemlerin desteği var evet ama sonuçta iyi kötü oynadılar) burda ligin kalitesinin düşüklüğü söz konusu olamaz. Olsa olsa tepedeki 2 takım diğer takımlardan dahi çok çok daha iyi oynamıştır.
Enrique Cerezo sözüm sana. Şu takıma 2 tane adam gibi defans oyuncusu al da 1 rakip daha olsun şu şampiyonluğa aday. Nası olsa Barça'dan +puanlar alıp alıp duruyoruz.