3 Mart 2010

Galatasaray'a Al Pacino Darbesi

İspanyollar motivasyon videolarıyla işi bitiriyorlar, belli oldu artık (!) Barcelona Şampiyonlar Ligi finalinden önce Gladyatör ile hazırlamıştı Manchester United'a. Hafta sonunda da Himalayalar'da 5 gün hayat mücadelesi verip kurtulamayan dağcı Inaki Ochoa de Olza'nın röportajını izlettirmişti Guardiola takımına. Bir okuyucunun dediği de doğru alsında. Barcelona bu! İbo Şov da seyretseler çıkar yenerler.
Gelelim yeni hikayeye. Atletico Madrid teknik direktörü Sanchez Flores de bir aydır her maçtan önce Any Given Sunday 'dan Al Pacino'nun meşhur tiratını seyrettirmiş takıma. Ali Sami Yen'e cehennem diyorlardı. Metini de bu vurgu ile okuyun. Bence yakışmış. Demek ki Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nden elenmesinde Al Pacino'nun da payı var(!) Al Pacino'nun tiratının orijinali burada. Ekşi sözlükte yapılmış çevirisini de eklemek lazım oldu tabii. "Yok, okuyamam, izlemek istiyorum" diyenler için ise video burada.
"ne soyliyecegimi bilemiyorum uc dakika sonra profesyonel kariyerinizin en onemli mucadelesi basliyor. her sey bugune bagli. ya takim olarak duzelir. yada parcalaniriz. santim santim*. taki biz bitene dek. su anda cehennemdeyiz. inanin. burada kalabilir ve kendinizi harciyabilirsiniz yada tekrar isiga ulasiriz. cehennemden yavas yavas cikabiliriz. bunu sizin icin yapamam. cok yasliyim. etrafa bakiyorum ve bu genc yuzleri gordugumde, orta yaslarda bir erkegin yapabilecegi tum hatalari yaptigimi dusunuyorum. tum parami savurdum. beni seven herkezi uzaklastirdim. aynada gordugum surata bile dayanamiyorum.yaslandiginizda sizden birseyler alir. bu hayatin bir parcasi. ama birseyleri kaybetmeye basladiginizda ogrenirsiniz. hayatin santimlerden ibaret bir oyun oldugunu anlarsiniz. macta hayatta ve futbolda hata payi okadar dusuk ki. erken yada gec atilan bir adim, sizi hedefinizden uzaklastirir. yarim saniye yavas yada hizli kalirsaniz, yakalayamazsiniz. her yerde santimler onemlidir, hayatin her molasinda, dakikasinda ve saniyesinde. bu takimda o santimler icin savasiriz. bu takimda biz ve etrafimizdaki, herkes, o santim icin savasir. o santim icin tirnaklarimizla bogusuruz. cunku birbirine eklendiginde kaybetmek ile yenmek arasindaki farki belirliyecek! olmek ile yasamak arasindaki farki!sunu bilin: her oyunda olmeye hazir olanlar o santimi kazanacaktir. bundan sonra bir hayatim olacaksa nedeni, o santim icin savasmaya ve olmeye hazir olmamdir. yasamak budur iste. yuzunuzun onundeki onbes santim! bunu yapmanizi sagliyamam. yaninizdakine bakin! gozlerine bakin! sizinle beraber o santim icin savasacak birini goreceksiniz. kendisini takim icin feda edebilecek birini goreceksiniz. gerektigi zaman ayni seyi sizin de onun icin yapacagini bildigi icin. iste bu bir takimdir. ya takim olarak duzeliriz. yada birey olarak oluruz..."

14 yorum:

ich dedi ki...

Yakında bu herifler sinemaya atılır.

ich dedi ki...

Hakemlerde maça o.. çocukları filmini izleyip çıkmışlar.

Facchetti dedi ki...

Bu gün 2.kez bu film ile alakalı post çıktı. Kaç senelik film fakat bilmiyordum. İndirmek farz oldu.

varol döken dedi ki...

santim santim ilerleyene kadar bir uzun top atıp işi bitirdiler be abicim...

bizim sorunumuz ne biliyor musun, fazla film izliyoruz...

hadi şimdi kendine bir içki al!

tolga dedi ki...

@ich :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

thezehir dedi ki...

valla sanchez kusura bakmasin ama ikinci yarinin ilk 15 dakikasi haric top filan oynamadi atletico.hakem ve bizim beynini kullanmayan bazi futbolcularimiz sayesinde aldilar turu.belki reyes e yaramistir bu film.
bir de sami yen cehennem filan degil artik.kimse kimseyi kandirmasin.

bora dedi ki...

Cindrella man izletseler uefa şampiyonu olcaklar demekki

TyLeRdUrDeN dedi ki...

bu filmden ortaya sadece gazmanlık değil, kadın yöneticilerin - çok meraklı değillerse - soyunma odalarına girmemesi gerektiği de çıkıyor.

admin dedi ki...

@ich aşmşısın olayı :)

liverpoolandkop dedi ki...

Sanchez Flores açıkcası benden bi bok olmaz, bu takımı gelip Al Pacino çalıştırsın demiş.

CaRtMaNtR dedi ki...

Rocky külliyatını toptan seyrettirse la liga şampiyonuda olurlar :)

AslanlıYol dedi ki...

@ TyLeRdUrDeN Nondalar olmadığı sürece girebilirler de :)

Aragorn dedi ki...

http://fanatik.ekolay.net/Quique-Floresin-sirri_3_Detail_309_166643.htm?ver=13

Hemen aşırmışlar :)

Bu post da fake olsa tadından yenmez Bülent abi.

Copy/Pasteci türk spor medyası komedyası :)

Sedat YAZICI dedi ki...

daha önce de yorum yapmıştık ama cevap alamadık..haberin kaynağını öğrenebilir miyiz? arkadaşla iddiaya girdik de=)