3 Mart 2010

Elano'ya Londra Havası

Fotoğraf altı kısa olur ben biraz uzun yazayım: Elano, Atletico Madrid maçının ilk yarısında ayağına darbe aldı. İkinci yarının başında işaret etti. Oyundan aldındı. Ayak bileği bağlarda yırtığa saptandı. Kopma yoktu. İki hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Kasımpaşa maçında oynamadı. Milli takım aday kadrosundaydı. Sakat da olsa milli takım doktorunun kontrolünden geçeceğinden Londra'ya gitti. İstanbul'daki sakat Elano'ya Londra'nın havası iyi geldi. Şifa buldu. Bu fotoğraf Pazartesi günü yapılan antrenmandan. Beşe iki oynamadıkları kesin. As kadro yeşil yelek giymiş. Elano, Kaka ile ikili mücadelede. Elano dün gece forma giymedi. Bugün, yarın İstanbul'a döner. Bu fotoğraftan ne çıkar? "Hastalık yoktur, hasta vardır..."

28 yorum:

brs dedi ki...

ne demek oluyo simdi bu.....

Bruce Grobbelaar dedi ki...

Maalesef Dünya Kupasının olduğu senelerde bütün yabancı futbolcular aynı şeyi yapıyor.Türkiye'de sakat milli takımda sağlam.Amaç dünya kupasında oynamak.
Bu sezon bunun örneğini 3 büyük külüpte gördük maalesef.Bjk'da Tello, Fb'de Lugano ve Gs'de de Elano ne ilk ne de son olacaklar...

cerkez1905 dedi ki...

"hastalık yoktur hasta vardır" NOKTA

Adsız dedi ki...

iyileşmek istersen iyileşirsin demek oluyor... :)

Kurt dedi ki...

Baros 3 hafta yok dendi 3 aydır sakat. elanoya 2 hafta demişler 5 günde toparlanmış demekki. inanmamak gerek klüp doktorlarına

aradadusunur dedi ki...

it is harder to crack a prejudice than an atom

A dedi ki...

Brezilya milli takımının WC2010 öncesinde yaptığı son hazırlık maçı olan İrlanda maçında oynayamayacak durumda olsa bile -ki öyle değil- kafilede olma isteği gayet normal. Son aday kadroda yer alması Güney Afrika şansını iyice arttırmıştır bana göre.

euphrates dedi ki...

Ne güzel iyileşmiş işte. :)

Elano Galatasaray orta sahasının en sert adamındır.

O yüzden olacak böyle zaman zaman.
Daha ağırları olmaz umarım.

O değil de, Elano Brezilya milli takımı kampına gitti diye "Hayırdır Elano" diye başlık atan güzide medyamıza iki şeyi hatırlatayım.

1 - Yukarıdaki fotoda gördüğünüz iki Brezilyalı, en disiplinli iki Brezilyalı yıldızdır bu gözlerin gördüğü. Lincoln gibi onu da yiyemezsiniz. Malzeme vermez size.
Biz de yedirmeyiz.

2 - Son imparator Oğuz Çetin efendi hazretleri Sabri, E.Güngör ve Caner gibi sakatlığı bulunan üç topçumuzu çağırıyor. Gidiyorlar. Neden hayırdır Sabri, Emre, Caner diye haber yapmıyorsunuz ?

Yoksa Elano için art niyetli misiniz ?

Mehmet Tuna dedi ki...

Yani 3 durum olabilir.

1. Ya hakkaten sakat değildi, Dünya Şampiyonluğuna oynayacak, doğup büyüdüğü yer olan, tüm futbol eğitimini aldığı Brezilya'nın oynayacağı son hazırlık maçında oynamak için kendini riske etmek istemedi. Hafif sakatlığı büyükmüş gibi gösterdi.

2. Sakatlığı gerçekten söylenildiği gibiydi, Milli Takım'daki yerini kaybetmemek için, Milli Takım doktorlarına sakat değilim dedi.

3. Gerçekten sakattı, tedavi süreci çok olumlu geçti, harbi harbi daha erken iyileşti.

Bence üç durumda da çok büyütülecek bir şey yok. Empati yapalım, kendimizi Elano'nun yerine koyalım. Bir tarafta Brezilya Milli Takımı var, orada yetişmiş, ailesi orda, tüm altyapısını oradan kazanmış, Dünya Kupası kaldırma ihtimali var, takımdaki herkesle aynı dili konuşuyor vs.. Bi tarafta Galatasaray var, ligdeki durumu fena değil, zaten ne yönetimin ne Rijkaard'ın önem verdiği bi UEFA kupası maçı var, ayrıca sağlıklı olduğu zaman da kadrodaki yeri garanti gibi.

Bu durumda Milli Takımı Galatasaray'dan öne koyması çok da mantıksız gelmiyor. Biz taraftarlar olarak, Galatasaray adamın dünyası olsun istiyoruz, herkesten bi Metin Oktay fedakarlığı bekliyoruz.

Çok da büyütmemek lazım, aynısını bizim topçumuz yapsa, Arda mesela, atıyorum Man. City'ye transfer olsa, UEFA 2. turunda kendini zorlayıp sakatlasa, "yuh ulan, hafta sonu milli takım maçı var, niye dikkat etmiyosun kendine" diye sayar söveriz.

Tabi ki adam Milli Takım'ını kendi takımından biraz önde tutucak. Ama ayın 8'inde Eskişehir maçında sakatım desin, o zaman keselim 2 haftalık maaşını :)

Wino Forever dedi ki...

Elano'nun bu şekilde milli takımı kovalaması şaşırtıcı değil, zira bu topraklara geliş sebebi de bizzat dünya kupasıydı. Bu sene dünya kupası olmasaydı zaten Elano'yu sahalarımızda izliyor olmayacaktık.

hattu dedi ki...

her ne olursa olsun,
konakladiklari Park Lane Dorchester otelin onunde formami imzalatma elini sikma sansi buldugum icin cok mutlu oldum elano'nun. sempatik adam vesselam, kaka alves vs. icin gelenleri dusununce pek kimse ilgi gostermemisti ama galatasaray formasini gorunce yuzunde bir tebessum oldu ve emirates'teki antrenman icin takim otobusuyle ekibe katildi ki fotografta antrenmanda aktif olarak yer aldiginin kanitidir. bekleyip gorelim zaman neler gostericek!

linguisticsfc dedi ki...

ne alaka ibraynştayn? xD

markojaric dedi ki...

Sakatlandığı pozisyon tam önümüzde oldu ve ben şahsen kalkamaz dedim. Hatta oyuna devam ettiğinde büyük şaşkınlık yaşadım ve yanımdaki arkadaşlarıma ilk yorumum darbenin henüz sıcak olduğundan hasarı anlayamadığını ama ikinci yarıya çıkamayacağını çünkü 15 dakikalık arada darbenin etkisinin soğuyacağını ve acıyı yada her ne etkisi varsa onu daha ciddi hissedebileceğini tahmin etmiştim. Ki nitekim öylede oldu. İkinci yarı oynadığı 5-10 dakikalık süreyi sekerek geçirdi ve çıkmak zorunda kaldı.Yani özetle ilk darbeyi aldığında durum hakkaten çok ciddi görünüyordu benim açımdan. Ancak milli takıma gitmesini de dünya kupasında oynama arzusuna bağlıyorum. KEsinlikle Galatasaray'da oynamamak için sahtekarlık yaptığını da düşünmüyorum. O darbe mutlaka 3 gün sonraki Kasımpaşa maçında oynamasına engel olarak kadar sertti. Ama sırf milli takımda oynamak için tam olarak iyileşemeden antremana katılmasını bende etik bulmuyorum ki bunu da söylediğim gibi dünya kupası isteğinden olduğunu tahmin ediyorum. Ki dünki hazırlık maçı kadrosunda olmamasını da sakatlığına bağlıyorum buda durumun hakikaten doğru olduğunu gösterir. Ne derler genelde, atıyorum "2 haftada tam olarak iyileşir ama kendini iyi hissederse haftaya oynar"...

Chelseamaniac dedi ki...

Dun Brezilya Irlanda macindaydim. Fakat Elano'yu mac oncesi yayinlanan yaklasik 20-22 kisilik kadroda bile goremedim. Hatta sahaya isinmak icin bile cikmadi.
Sonucta bu tip oyuncularin Galatasaray'a gelme sebepleri belli. Gio olsun, Jo olsun, Elano olsun, Galatasaray'i dünya kupasi icin form tutma amacli tercih etmeleri su goturmez bir gercek. Dolayisiyla kanimca, fazla da elestirmemek gerek giye düünüyorum su yasanan durumu.

Cantona dedi ki...

Bir oyuncunun en büyük hayalidir Dünya kupasına gitmek.Belki sakat sakat antrenmanlara katılıyor milli takım kadrosuna alınmak için.İnşallah sakatlığı nüksetmez hem GS a hem Milli takıma faydalı olur.

msaries dedi ki...

Ben de açıkçası o kadar kötü yorumlamak istemiyorum bu durumu. Ne olacağı hiç belli olmuyor, Kewell, Baros örneklerinde olduğu gibi. Dün kazanın doğurduğuna inananlar, bugün de lütfen öldüğüne inansın.

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Top güzelmiş, beğendim.

PENALTY dedi ki...

Yalnız, bileklerini iyi sarmış.

Adsız dedi ki...

Öss haftasında okuldan yırtmak için doktordan rapor almaya çalışan öğrenci modeli

aradadusunur dedi ki...

@linguisticsfc
çok alaka. Her Brezilyalı'yı ikiyüzlü, çalışmaz, disiplinsiz, 2de bir evine kaçar gibi görüyoruz ya o sebeple

linguisticsfc dedi ki...

anladım ibra, böyle bir görüş hakim, haklısın.

EMRE dedi ki...

Bugun Londra'dan ayni ucakla geldik. Sakat oldugunu biliyordum, nasil hissediyorsun kendini diye sordum sakatligini kastederek, "I'm fine" dedi.
GS'ye gelme nedeni milli takimiyla Dunya Kupasina gitmek oldugu goz onune alinirsa cok da anormal karsilanmamali.

paint çok pro dedi ki...

brezilyalılar ne düşünüyor bu konuda, bir de ona bakın:

http://br.sambafoot.com/informacoes/15896_Elano_um_exemplo_do_espirito_de_grupo_que_Dunga_implantou_na_Selecao_Brasileira.html

google translate candır. (aslında portekizcem çok akıcı)

Unknown dedi ki...

Translator bizi yanıltmadıysa oralarda takım ruhuna örnek gösteriliyor, burada eleştiriliyor demek ki. Atletico Madrid maçının ilk yarısında aldığı darbe çok yakınımda oldu. Ben yerden kalkamayacak sandım ama zor da olsa yarıyı tamamladı. Ayağını yere basamayışından bile durumun ciddi olduğu anlaşılıyordu. İkinci yarıya çıkmamazlık edebilecekken şansını denemeye karar verdi ama olmadı, daha 5-6 dakika geçmişken çıkmak zorunda kaldı. Bazen de hasta yoktur hastalık vardır.

Derangered dedi ki...

Sakat olmasamda Kasımpaşa maçında oynamamayı seçip Brezilya milli takımına giderdim herhalde, hele ki bu kadar kısa bir süre kaldıysa Dünya Kupa'sına. Rijkaard'ında buna anlayış göstermesini dilerdim. Ortada bir problem olduğunu düşünmüyorum.

Bundan sonra başka bir şansı olmayabilir; çünkü en fazla 2 hazırlık maçı daha olur. Dünya Kupası'da 4 senede bir malum..

İsim dedi ki...

Adam oynamadı.Kamp havası aldı geldi.Dünya kupasına 3 ay kalmış,çağırılan adam gider elbette ayağının üzerine basabiliyorsa.
Bu şahane blogda alışagelmişin dışında biraz spekülatif bir konu olmuş.

Başkanson dedi ki...

Ben, elano nun ne olursa olsun kendi çapında iyi niyetli olduğunu düşünüyorum, dahası bir gs lı olarak adama karşı empati kurasım var.
.............
gs kasımpaşa ya yenilseydi aynı şeyi düşünürmüydüm diye fazla dallandırıyorum olayı ama yine de adamı mazur göresim var. onun penceresinden baktığımda ; dünyanın gelmiş geçmiş en büyük takımının oyuncusu olup tarihe geçme fırsatı var ve bunu paraya tercih ediyor. tamam bu noktada gs ikinci plana atılıyor ama yine de ben adama kızamıyorum.

bence elano iyi bir oyuncu ve dahası iyi bir kişilik profili çiziyor taraftarlarına.

seviyorum bu adamı, işallah 2010'da da şampiyon olurlar. (fazla gaza geldim aslında arjantin ve italya yı önde tutuyorum :P)

mavibenim dedi ki...

bir de GS'ın bir sonraki maçında sakatlığı nedeniyle oynayamadı denirse ne olacak! seyreyle şenliği!