22 Şubat 2010

Liverpool-İstanbul Derbisi

Fenerbahçe-Lille maçı öncesi turun kaderini belirleyecek sakatlık haberi dün gece Fransa'dan geldi. Lille'in Rennes deplasmanında 2-1 kazandığı maçın 38. dakikasında sakatlanan Gervinho oyundan çıktı. Dizindeki sakatlığın ciddi olduğu söyleniyor. Bu kadar kısa zamanda ödem bile zor çözüleceğinden MR'de ciddi birşey çıkmasa bile Gervinho'yu İstanbul'a getireceklerini sanmıyorum. Kadıköy'de mutlak gole ihtiyacı olan Fenerbahçe yüklenirken, Gervinho Fransızların kontrataklarında en büyük silahları olacaktı. Bu haber Daum'un yüzünü güldürmüştür. Atletico Madrid cephesinde ise yine hayal kırıklığı var. Ligde yine mağlup oldular. Flores, Agüero dışında geçen perşembe oynattığı kadroya yakın bir kadroyla sahaya çıktı. Tiago da sakatlıktan döndü. Hem Fenerbahçe ve hem de Galatasaray için zor bir gece olacak ama ufukta İstanbul-Liverpool derbileri görünüyor sanki.
***
23:30 Lille'de sakatlık raporu netleşti. Mathieu Debuchy ve Gervinho Fenerbahçe maçında yok.
Atletico Madrid'de Agüero ağır grip. Antrenmana çıkmadı. Çarşamba sabahı yol öncesi durumu netleşecek.

35 yorum:

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

internette bloglarda sitelerde sakatlığı ciddi değil deniyor.. en azından bizim maçı kaçırsa :D

mre dedi ki...

Kuralar çekildiğinde liverpool daha korkutucu gözükse de şu anda liverpool'u everton'a tercih ederim. Fena formdalar. tabi aslında bu 4 takımdan hiçbirinin tutu garanti değil o da ayrı mesele.

cerkez1905 dedi ki...

Galatasaray turu rahat geçecektir ama lille-liverpool maçları istanbul liverpool derbisi sayılmayacagından başka bahara kalır bu derbiler diye düşünüyorum...inşallah ben yanılırım da demiyoum direkt olarak da böle istiyorum :)))

Adsız dedi ki...

Cabaye ve Balmont'da yok.. Debuchy'de sakatlanmış ama oynayacak deniliyor..

Mavuba - Dumont - Obraniak - Hazard dörtlüsü ile çıkarlar muhtemelen orta sahada.. Ya da Debuchy'i de ortaya alıp beşlerler.. İleride de ya Frau tek forvet ya da Frau-Aubameyang ikilisi oynar..

Bursa maçını sakatlık olmadan atlatırsak kazanırız gibime geliyor..

Tuğberk dedi ki...

gervinho oynamazsa tabii büyük avantaj ama bence asıl önemli eksikleri balmont'un kart cezalısı olması..

Orta sahada yüklenen Fenerbahçe'yi durdurabilecek ve takımını hem uzun toplarla hem de kendi katılımıyla direk olarak hücuma taşıyabilecek bi adam..

Fenerbahçe'nin maça Semih ile başlamaması halinde işinin yine zor olacağını düşünüyorum..Baskı kurmak isteyeceğiz ve bunu Guiza'dan ziyade Semih ile yaparız..

Kanatları Fenerbahçe tıkarsa maçı lehine çevirebilir..Lille takımının en tehlikeli olduğu yerler kanatları..

Galatasaray'ın Atletico Madrid'i eleyeceğini düşünüyorum..Lille gibi çok fonksiyonlu bir takım değil Atletico şuan..Hücum alanındaki hızlı adamlarına alan vermezseniz deplasmanda sizi çok zorlamayan bir takım oluyorlar..Zaten La Liga'da önüne gelen evinde yendi Atletico'yu..O maçta Galatasaray'ı zorlayabilecek tek şey Atletico'nun tutunacak tek dalının Avrupa Ligi kalması..Atletico Madrid 0-1 öne geçerse Galatasaray için çok zor bir maç olur..

Adsız dedi ki...

Gervinho doubtful for Fenerbahçe tie
Published: Monday 22 February 2010, 8.20CET
Ivorian striker Gervinho fears that he will miss the return leg of LOSC Lille Métropole's UEFA Europa League round of 32 tie against Fenerbahçe SK after sustaining a knee injury on Sunday.

LOSC Lille Métropole are likely to be without Ivorian striker Gervinho as they look to protect a 2-1 lead against Fenerbahçe SK in the away leg of their UEFA Europa League round of 32 tie on Thursday.

The 22-year-old limped off with a knee injury 38 minutes into his side's 2-1 win at Stade Rennais FC on Sunday and was not optimistic about his prospects of playing in Turkey. "We'll know more after I have scans," he said. "But it still hurts and I fear I won't be able to play for a while." The former KSK Beveren and Le Mans UC 72 player has scored five goals in seven games since the start of the UEFA Europa League group stage.

zapata dedi ki...

@cerkez1905

Sana geçen sene sami yendeki hamburg maçını hatırlatmak isterim. Hevesiniz kursağınızda kalmasın yine ama diyim =)

FK dedi ki...

bize portekiz yolu da gözükebilir. sporting ilk maçta 89'da atıp 2-1'le gitti evine. everton son zamanlarda formda olsa da kesin bir şey yok bence.

di canio dedi ki...

ben fenerin lille'i eleyebilceğini düşünmüyorum son yıllarda izlediğim en mücadeleci takımalrdan ve fenerbahçe pek mücadeleye cevap vericek bir yapısı yok.Burdan hareketle ufukta bende bir liverpool görüyorum ama finalde hamburgda Galatasaray-Liverpool :)

GP dedi ki...

harika bir olasılık.. GS-FB o tarihlerde TSL'de zirvede yalnız kalacaklar buyuk ihtimal, bir de liverpool-Istanbul olayı girerse araya çok renkli ve farklı olacak.

Unknown dedi ki...

Gervinho ilk maçta da oynamadı zaten Frau da gayet kontratak yapabilecek bir oyuncu bana göre.

adsumcu dedi ki...

Galatasaray'ın en büyük hatası 0-0'ın verdiği/vereceği rehavete sığınmak olacaktır herhalde.Aklımda mufassal istatistik bilgileri yok elbette ama takımın bu skorla biten çok az sayıda maçı olduğunu sanıyorum-şöyle 10 senelik bir istatistik mesela bu önermemi destekleyebilir.
Takımın gol yemediği maç neredeyse yokken, toplu halde ve sonuç verici bir savunma yapamadığımız da ortadayken savunmayı sıkı tutup, ama mutlaka gol atmayı da hedefleyen bir sistemle oynamak gerekir diye düşünüyorum.Zira 0-0'a yatmışken,maç öyle devam ederken saatlerimiz dk.89'u gösterirken yiyeceğimiz bir adet gol geçen seneki Hamburg faciasını tekrar yaşatabilir bize -Allah korusun!

vino alla fine dedi ki...

Fenerbahçe Lille'i eleyemez , Güizayla ve rakibe cok top yaptıran bir ortasahayla bu mümkün degil , en az 2 gol yiyeceğiz diye düsünüyorum.Gervinho'nun sakatlıgı iyi haber tabi ama sahaya cıkacak 11 turu ya verecek yada alacak.Benim bildiğim Daum Volkan-Önder-Bilica-Lugano-Vederson-Emre-Cristian-Özer-GG-Alex-Güiza kadrosuyla cıkar , Fenerbahçe de elenir.

King Santillana dedi ki...

Daha önce de deklare ettiğimiz üzere hasretle ve hararetle bekliyoruz Merseyside vs Bosphorus eşleşmelerini.. Umarız bir tesrlik çıkmaz :)

http://kingsantillana.blogspot.com/2009/12/merseyside-vs-bosphorus-olur-mu.html

cerkez1905 dedi ki...

zapata

ben de sana bişeyler hatırlatmak isterdim ama kaç tane avrupa maçınız var ki_??

o zaman her zaman ki gibi edirne sınırları içinde size günü birlik başarılar...

Ace Ace dedi ki...

atletico bu sene gerçekten küme düştükleri sezondan beri en kötü performansını sergiliyor. Bundaki en büyük sebep takımın yönetim kadrosunun başta başkan Enrique Cerezo olmak üzere inanılmaz yanlış teknik direktör ve oyuncu seçimleri. Atleticoda Avrupa çapında yetenekli oyuncularda var. Eger bu oyuncular gelecek sene takımdan ayrılmak için uefa kupasını ciddiye alırlarsa gsnin işi gercekten zorlaşır. 1-1cok avantajlı bir skor dğil. Gsnin maça maksimum konsantre olması şart.

Halim dedi ki...

fb de lille'i eleyecek çapi gormuyorum. ama bizim atlético maçida pek kolay geçmeyecek. yani iki takim birden elenirse bu benim için surpriz olmaz

benden bu kadar dedi ki...

@tozasor

gayet iyi bi ingilizcem var ama seni boğasım geldi nedense.

Canto dedi ki...

İlk maçın ilk yarısındaki görüntüye bakılacak olursa sadece Frau değil adamların hepsi kontraya yatkın oyuncular. Fener'in klasik uyuşuk fubol temposuna bir şekilde maçı düşürüp gol bulması gerek bana göre. Tempo yapmaya kalkarsak yanarız yanar.

Adsız dedi ki...

Valla google çevirisi değil o kadar söyleyeyim, direk kopi-pest

SkyCaptain dedi ki...

@cerkez1905

Şurada doğru düzgün yorum yapan futbol fanatiği arkadaşların hatrına fanatizmini kusmasaydın keşke buraya...

Daha ikinci mesajında ilk mesajınla belirttiğin samimi dileklerinle çelişirsin sonra.

Bence FB de GS de turu geçemeyecekler, ha geçerlerse helal olsun. Ben kale arkası 100TL bile olsa FB - Liverpool maçına giderim şahsen.

Adsız dedi ki...

Debuchy 6 hafta, Gervinho 2 hafta yok.. Fransız sitelerine düştü haber..

Bonussimo dedi ki...

Bu akşamki Bursaspor maçını izledikten sonra Fenerbahçe'nin işinin gerçekten çok zor olduğunu düşünmekteyim zira Bursaspor'dan çok daha hızlı ve iyi bir takım Lille. Gervinho'nun oynamaması da onlar için problem teşkil etmez diye düşünüyorum,Lille Fenerbahçe'yi çok zorlayacak ama umarım Fenerbahçe elemeyi başarır. Galatasaray'a gelirsek geçen seneki Hamburg maçlarından gereken ders alınmıştır diye umuyorum,bundan 2 hafta önce golsüz beraberliğe yatmanın Galatasaray için tehlikeli olacağını söylerdim ancak şu defansif futbol tutması,neill'in performansı..vs ile bence maceraya gerek yok boş alan vermeyelim hızlı forvetlerine yeter,tur atlama şansımız %51 denizlivari bir bakış açısıyla...

cerkez1905 dedi ki...

skyCaptain

sen kendinle çelişip kusma da bi yerlere düşündüğünü söyleyen biz fanatiklere bişi olmaz...

Ortega dedi ki...

Perşembe gecesi Lille'i eleyebilmemiz için sahada olağanüstü şeyler yapmamız gerek. Bu halimizle Lille'den de 3 tane yer, eleniriz.

Modric dedi ki...

Perşembe gecesi Fenerbahçe Lille'i, Galatasaray da Atletico Madrid'i eleyecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
Ancak Güiza'ya bu akşam yapılanları ben bir Fenerbahçeli olarak sindiremiyorum. Belki çokça konu dışına çıkmış olacağım ama kendi futbolcusunu hem de bugün sahada birşeyler yapabilmek adına en fazla çırpınan futbolcusunu ıslıklayıp, üstün Alman inadını dahi yenerek kulübeye yollayan ve ağlatan bu taraftarı sindiremiyorum. Kimse kusura bakmasın, Semih oyuna girdikten sonra kendisi ileride tandeme pres yaparak hataya veya top şişirmeye zorlayan bir forvet olmadığından, Bursa rahat rahat pas yaparak iyice yorulan orta sahanın üstüne gelmeye başladı ve goller geldi. Semih iyi bir golcü müdür? Kesinlikle varım, Semih'i ilk 11 için şu anki Güiza'ya tercih eder miyim? Ona da kesinlikle varım ama bu şekilde bir tepkiyi Güiza kesinlikle haketmedi..
Umarım birkaç kendini bilmezin başlattığı ve daha sonra birlik psikolojisi ile anlık verilen bu tepkinin ne kadar anlamsız olduğu anlaşılır.
Lille'e gelince, kesinlikle çok diri ve etkili bir takım oldukları belli. Ancak deplasmanda Metropole Stadı'nda oldukları kadar etkili değiller ve öncelikleri skoru korumak olucaktır. Balmont'un eksikliği onları epeyce zorlayabilir. Keza Fransa'da çıplak stadta izlediğim maçta bu oyuncu orta sahamızı oldukça zorlamıştı. Alex farkını ortaya koyar, tribün takımla barışırsa Fenerbahçe, önceliğini çok iyi form tuttuğu Fransa Ligi'ne veren Lille'i eleyecektir.

Modric dedi ki...

@cerkez1905

Her düşündüğünü yazarak kendini çok dürüst ve renklere aşık biri olarak sanmaktan ziyade, bazı aklına gelenleri içinde tutmak daha büyük bir erdem gibi sanki, yoksa öyle değil mi?

damla dedi ki...

ben hala ne fenerbahcenin ne de galatasarayin turu gecebilecegine inanmiyorum.

turk takimlari olarak makus haleti ruhiyemiz. ne zaman avantajli skor desek tersine doner. fener ise macin basinda bir gol yerse hele direk gider tur. cevirebileceklerini sanmiyorum.

ender dedi ki...

Rövanşta 0-0 ın yeterli oldugu hiçbir Galatasaray maçının 0-0 bittiğini görmedim. O yüzden mutlak gol atmamız lazım.

Fenerbahçe de her zaman bu tip kaos durumlarında başarı olmuş bir takımdır. Turu geçer diye düşünüyorum.

Ulaş Anlı dedi ki...

galatasaray manchester united maçında 0-0 a bağlamıştı.manchester uniteda bağladıysa atleticoyada bağlar ki 0-0 a uygun futbol oynuyor galatasaray.

otti dedi ki...

2si de elenecek gibi geliyor bana. agüero olmazsa iyi olur ama. gervinho da bişey yapamamıştı ilk maç bence ondan ziyade şu hayvan gibi pres yapan adamlara karşı bi çare bulunmalı

ender dedi ki...

Evet Manchester United maçı öyle olmuştu, sene de 1993 mu neydi.

Adsız dedi ki...

@ender

uefa sezonu dortmund-galatasaray 0-2 nin rövanşı da 0-0 bitmişti. Tek farklı mağlubiyette yetiyordu ama neticede bağlamıştık :)

kebabman dedi ki...

Hic olmazsa 1 eslesme gerceklessin.
Hangisi olursa olsun benim icin pek fark etmiyor.Fener buraya gelirse buyuk ihtimal ile Fener macina giderim..Is ortagim hasta Fenerlidir.Aglarken baskalarinin omuzuna yaslansin istemiyorum.

Büyük Kaptan dedi ki...

şunu da eklemek gerekir ki fenerbahçenin sol kanadı çökmüş durumda. vederson, uğur, özer sakat ve andre santos cezalı, lille maçında yoklar. diğer sakatlar mehmet topuz ve ali bilgin.. lugano ve cristianın durumlarının şüpheli olduğu belirtiliyor umarım oynayabilirler. deivid sakatlıktan yeni çıktı, o da soru işareti.. buna göre elde şöyle bir kadro kalıyor..

volkan
gökhan-lugano(önder)-bilica-bekir
deivid-cristian(deniz)-selçuk-emre
alex-semih

deivid oynayamazsa sağa semih ileriye güiza geçecek yapacak bir şey yok. lillede sakatlar debuchy, gervinho, bir ihtimal hazard, cezalı balmont.. yani kadro açısından da lille avantajlı durumda. fenerbahçenin tek avantajı son maçlardaki kötü sonuçları telafi etme hırsı olacak.

taraftarın önemi çok büyük olacak bence. zaten istanbula çekinerek gelen fransız ekibi karşılarında takımını ateşleyen dolu bir stadyum bulursa futbol anlamında pasifleşecektir.