29 Ocak 2010

Ben Kısaca Zac

Aslında bu kadar kolay işte, bir başkasına giydiriyorsun kulübün armalı montunu, kaldığı yerden devam ediyorsun. Juventus benim hatırladığım hiç bu kadar çaresiz olmamıştı. Dechamps, Serie B'den takımı çıkardığında garip bir şekilde yolları ayırdılar. Ranieri, 40 yıl sonra lig bitmeden giden hocaydı. Ferrara için bilet, Bayern Münih, Torino'da kazandığı gece kesilmeliydi. Kesmek kolay da yerine kim gelecekti? Yeni hoca da bulamadıklarından Juventus battıkça battı. Son 12 maçta 9 mağlubiyet. Dünyanın herhangi bir yerinde bir teknik adamın gitmesi için yeterli sebep. Yerine gelen de Zaccheroni Daha ilk günden onun emanetçi olduğunu gelecek sezon takım başında olmayacağını biliyorlar. Hiddink'e para yetmedi, Benitez de Liverpool'dan bir türlü kovulamadı. Kala kala Zac'a kaldılar. Son çalıştırdığı takım Juventus'un ezeli rakibi Torino'ydu. İlginç bir kariyeri var aslında Zac'ın. Udinese ile patlamış, Milan'ı şampiyon yapmıştı. Galatasaray'a karşı şansı hiç gülmedi. Terim de belalısı oldu İtalya'da. Juventusluların aslında onu sevmek için bir sebebi var. Inter'in şampiyon olacağız diye gittiği Lazio deplasmanında-meşhur 5 mayıs-4-2 çarpıldığında Lazio yedek kulübesinde o vardı. Bu saatten sonra amacı belli Juventus'un. Şampiyonlar Ligi vizesi alabilmek. Sezon başından bu yana 90 sakatlık yaşayan bir takımı bakalım nasıl ayağa kaldıracak Hüseyin Kalpar pardon Zaccheroni...

10 yorum:

Totalfutboll dedi ki...

Kalitesini(!) falan geçtimde Juve taraftarıyla işi zor.Başarılı olacağını sanmıyorum bukadar kısa bir zamanda.Aslında juvenin bundan sonraki hedefi ne buda çok önemli tabi.



totalfutboll.blogspot.com

HHKahraman dedi ki...

Bunu alacaklarına Terim'i alsalardı ya...

bahtiyar dedi ki...

italyan futbolunun sakıp özberk'i kim o zaman?

savasanboga dedi ki...

Fatih Terimi neden düşünmüyorlar ki.İtalyancası var karizmatik vs... acaba bize ait değerleri biz fazla mı büyütüyoruz gözümüzde yoksa yabancılar gerçek değeri bizden daha mı iyi belirliyorlar?

Free Siyaset dedi ki...

Hüseyin Kalpar la güldük Aceto :)

BT dedi ki...

@endi
Guidolin (Palermo)

Maslow dedi ki...

juve'nin ilacı bence de terim'di

ummagumma dedi ki...

seneye getirecekler herhalde fatih terim'i...

Furion dedi ki...

terim? bir de juventus'a? alkmaar'ı falan anlarım da juve bu, takım egosu, kulüp egosu, başkan egosu yetmedi bir de terim egosu; nasıl olacak?

Kalten dedi ki...

Ne kadar genele uygulanabilir bilemem ama Turkiye ile uzaktan-yakindan alakasi olmayan Italyan arkadaslarim Fatih Terim'e Yilmaz Vural muamelesi yapmisti zamaninda..

Ben yanlarindayken birbirlerine Terim taklidi yapip, "Italyan milli takiminin basina gelsin hahaha" deyip duruyorlardi, biz mi gozumuzde buyutmusuz hocayi demis, uzulmustum!