5 Ocak 2010

Ara Transferde Galatasaray

Adam kendi kendine gelin güvey olmamış. Galatasaray bana talip oldu, evet bu haber doğrudur diyor Ricardo Costa. Sezon sonu sözleşmesi bitenlerden o da. Galatasaray'ın yurt içinde transferde işi zor. Elden çıkartmak istediği adamları kimse takasta kabul etmiyor. Doğrusunu söylemek gerekirse, sezon başında gidenler dahil belki kaleci Aykut dışında aklı başında bir teknik adamın isteyeceği oyuncu da yok. Diğer taraftan adı her gün yazıla yazıla Rio Ferdinand kıvamına (!) gelen bir Ali Turan var ki onun da eldeki Gökhan Zan ya da Emre Güngör'den bir artısı yok. Üstelik karşılarında bir de Galatasaray ile dalga geçtim diyen bir basın sözcüsüne sahip Kayserispor var. Rijkaard, kesinlikle stoper ve santrfor istiyor. Baros'un sakatlığı ve Nonda'nın düşük peformansı olmasa bir hakkını ön liberoya kullanacaktı Hollandalı. Bırakalım 4-3-3 geyiklerini -ki bayatladı- Rijkaard'ın derdi omurgayı sağlamlaştırmak. Stoper, ön libero, forvet arkası ve en uçtaki adam önemli onun için. 2004 yılında tam da bugünlerde Davids'i kiralamıştı Juventus'tan. Temel eksiği oydu. Sürünen Barça bu transferle toparlanmış, ligi ikinci bitirmişti. Elbette ki kesin gelecek isimleri bilmiyorum. Santrfor için de Nistelrooy kesinlikle listede. Galatasaray'ın ödeyebileceği 2.5-3 milyonu, ona verebilecek Liverpool vardı, Benitez kartlarını bıraktı masaya bu transferde. Toni transferiyle Roma'da boşa çıkan Baptista, PSG'e geri dönen ve kulüp arayan Kezman da aklıma gelen alternatifler. Ricardo Costa Galatasaray'a gelir mi? Haldun Üstünel biliyordur... Adı 3 büyükle de anılan Bursasporlu Sercan için de bir önerim var. Bursa Başkanı, bu işi Raffi Portakal'a devretsin. Sercan müzayedede satılsın. Değerini bulur, biz de her gün Sercan haberi okumaktan kurtuluruz.

32 yorum:

erssre dedi ki...

Bildiğimiz Kezman mı? Ne yaptın ağabey?

Unknown dedi ki...

Nistelrooy gelsin herkes bana çay ısmarlasın.

Adsız dedi ki...

Abi Kayseri basın sözcüsü o açıklamaları yapmadığını söyledi sanırım; gerçek nedir?

sembolist dedi ki...

Oliviera olur derim ben..

Unknown dedi ki...

Kezman cuk oturur bu kadroda. Hatta kaldırır msaya bile vurur.

Schumy dedi ki...

Ali Turan'ın futbol olarak Emre Güngör ve Gökhan Zan'dan artısı olmayabilir fakat en büyük artısı oynaması be Abi. Belki de bu iki oyuncunun iki sezonda oynayabileceği maçı tek sezonda oynar Ali Turan.

Ayrıca Portekizli defans bize uygun olur gibi. Çok maliyetli olmayan fakat en azından Bundesliga tecrübesi olan bir isim. Meira geliyor tabi herkesin aklına...

Nistelrooy da uzak dursun bence, hem maliyeti hem de sakatlığı nedeniyle riskli. Fakat eğer kendini toparladıysa yarım sezonluk iş yapabilir, tabi kalkıp Türkiye'ye gelir mi o da ayrı bir konu...

sARu dedi ki...

abi sen omurga dedin ya benim aklıma hemen gelen de doğal olarak bu oldu ; popescu suat hagi hakan... şuan en ideali ; ? sarp elano baros gözüküyor ama ? olan yere kim gelecek önemli olan bu.. gücümüz tabi ki yetmez ama benim aklımdaki ilk isim kjaer :)

mre dedi ki...

aşağıdaki satırları baros'un sahalara sağlıklı şekilde döneceğini varsayarak yazıyorum.

galatasaray yönetiminin transferlerini ve hamlelerini beğenmekle beraber artık "forvete şöhretli yabancı yıldızlar, savunmaya ve orta sahaya ne olsa olur" mantığından vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyorum. van nistelrooy'un geldiğini varsayalım, baros'mu yedek kalacak? 4-4-2 mi oynanacak? evet forvet'i yedeklemek lazım ama yerli ve ucuz bir genç forvet bu işi görür düşüncesindeyim.
bunun yanında topal'dan daha önce elano'dan geride oynayacak aurelio'nun daha genci bir yabancı orta saha ve yine yabancı bir stoper çok daha elzem şu anda. tabi artık MR cihazında yaşamaya başlayan linderoth gönderilebilirse.
son olarak sanki savunmayı gençlerbirliği'nden takviye edecek galatasaray???

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Ali Turan oynayan Emre Güngör işte...Zan'a yeğdir kanımca, ama bize daha üst düzey adam lazım.Zaten alternatif olarak düşünülmüştür Ali Turan.

Ruud gelirse ya Baros'a yazık olur, ya da servet ödediğimiz bir yedeğimiz olur.Yine de hayır diyemem.

Adam gibi stoper gelsinde artık,forvet almasalarda razıyım...

Oylum Tanış dedi ki...

güzel olmuş.)

Adsız dedi ki...

İki yönlü ön libero eksikliği, en az defans ve forvet kadar önemli bence. Forvet ve ya defans mevkiilerinden birine Türk oyuncu alınıp önlibero da düşünülmeli.

Ali Turan bu takımda banko oynayamaz, Sercan'ın alınıp orta saha ve defansa yabancı alınması cok güzel olur lakin maddi durum nasıl onu bilemiyoruz.

Unknown dedi ki...

yazı 10 numero da zaten
sercan bursada corvettolara falan ehliyetsiz biniyormuş, istanbula gelecek 2 mankene tık tık. tam fenerbahçelik aslında, al genci bitir geleceğini.
bursanın başkanı da çin malı abramoviç. çok antipatik,ya harbi sıkıldık artık sercan haberlerinden. inşallah daha iyi topçu olur ama kendisi değil, transfer haberleri sıktı.

geremi'yi nasıl kandırdı bu gökçekler. önce vassell sonra geremi. bunların gökçek, kas gücünden faydalanıp metro inşaatında kullansa bari.

Major dedi ki...

kezman gitmez galatasaray'a, yapmaz o öyle şey..

zachpaulsen dedi ki...

rijkaardın forvet ısrarı yersiz. 1 ay sonra baros oynamaya başlayacak. artı kewell'ın da ileride iş yapacağını gördük. Nonda'dan daha iyi bir alternatif. Uefa'daki en erken maçın 18 şubatta.Ligde 2-3 maçı idare edersin.

esas sıkıntı stoperde. Bunu herkes biliyor ve söylüyor. ama bence 2. adam alınacaksa kesin orta sahaya alınmalı. topal, sarp, ayhan, barış'ın hiçbiri topun dolaşım hızını artırmayı beceremiyorlar.

stoper+defans 2. yarı galatasarayı uçurur.

Zenana dedi ki...

galatasaray almaz kezman'ı, yapmaz öyle şey..

Halim dedi ki...

stoper ve ön libero transfer diye agliyor. eger baros iyilesirse(?) önde pek sorunumuz kalmaz sezon sonuna kadar.

ali turan bence fena transfer olmaz ama biricik onlarin uyanik oldugunu zanneden kayserili yoneticilerin agiz kokusunu çekmeyebiliriz. ali turan istiyorsa galatasarayda oynamayi, 6 ay kayseri kadir has tesislerinin çimini biçer seneye kayseriye tek kurus kazandirmadan - intikamini alir- aslanlar gibi gelir florya'ya. kendini kabul ettirir ve surekli oynarsa avrupa maçlarina çikar, milli takiminda vazgeçilmez oyuncusu olabilir(bjk,fb defanslarina yabancilara havale etmis durumda). emre gungor (sakatim abi),gokhan zan(sanssizlik var abi ustumde, kursun dokturcem), emre asik (bu adama saygi duyarim; omur boyu kalsa raziyim ama belki vucudu kabul etmez),servet (içindeki avrupa aski bi baska), gibi defans elemanlarini goz onunde bulundurursak ali sezon sonu için fena takviye olmaz. ama simdi acilen çabuk, oyun kurabilen (fantezi yapmiyom iki pas yapsin gene raziyim),boylu, çevik bir yabanci stoper çok iyi gider. lugano gibi gelen topu one atan veya ferrari gibi oyun sistemi gol atmamak olan takimda bile her kestigi,aldigi topu yana veren adamlar bizde is yapamaz bunu belirteyim.

orta sahada en az defans kadar sorunlu bolge. bi linderoth var hayatinin geri kalan kismini isveçte gece kuluplerinde geçirecek kadar parayi tas atmadan kazanmis. ayhan ile de artik olmuyor. ama ayri parantez açayim eskiden gicik kapardim ondan, oynadigi futbol ile saygimi soke soke kazandiydi. ama artik olmuyor be. keske yerli transferinde takasta kullanabilsek. baris kendini dunya yildizi sanmadigi surece, ilk 11 olmasada yedekte bulunmayi hakeden topçu. mustafa nin niyeti iyi, mucadelesine hirsina lafim yok ama sakin ha kendini kandirmasin. aynen çok çalismaya devam ederse, kendini gelistirirse takimda kalabilir. aydin gitsin sansini l'oreal,panten gibi yerlerde denesin.

kezman big pileyirdir ne isi var bizde. psv de attigi gollerle bi yere kadar. nistelrooy'u anadolu'daki patates tarlalarinda ayakkiran kazmalarla basbasa birakmak gunahtir. stoper ve orta sahayi halledersek yerli bi golcu fena gitmez.

Sade dedi ki...

fantazi futbol yapalım; Heitinga, patrick viera ve huntelaar gelsin... olmadıysa; Mamadou Sakho, Javi Martínez, Romelu Lukaku gelsin... yok yok bu hiç olmadıysa; Popescu - Hagi - Hakan gelsin mi? gelsin dimi kardeş...

Seyyid Ali dedi ki...

Meira gibi bir oyuncuyu pamuk gibi bir ortasaha ile yok ettik, savaşan stoper diye ısrar ettik.Şimdi de savaşıp da o topu oyuna sokamayan stoperlere kaldık.
Dünya üzerinde oyunun her iki yönününde oynayabilecek çok az defans oyuncusu var; geçmişte liberolar popescu,blanc,desailly,koeman ve baresi gibi oyuncular vardı.Sonrasında ortaya çıkan önlibero kavramı ile bu tür oyuncuların eksikliği pek hissedilmedi.Terry,pique gibi üst düzey oyuncular hariç şuan hep düz oyuncular mevcut.Bence şuan Galatsaray'ın asıl ihtiyacı sağlam bir linderoth yada muadili bir oyuncu.Ortasahada saklambaç oynayan önliberoların olduğu sürece bu sistemin başarılı olması çok zor.

muzoz dedi ki...

ali turan'ı cam adam gokhan zan'la mac yoksunu emre güngörle karsılastıranın mac bilgisinden süphe ederim ben canlı canlı izlemeden kulaktan dolma bilgilerle yorum yapmak size yakısmaz hocam ali turan ikisinin toplamından daha kaliteli bi futbolcudur. ülkede 3 büyükler sevdasından dolayı önünün kapalı olması adının fazla duyulmaması onu bsit bir futbolcu yapmaz. Şu anda ülkede en iyi 5 stoperden biridir ali turan gs sabri gibi bi adam banko oynuyosa bu adama heykel dikerler bana göre

julien sorel dedi ki...

bülent abi, ali turan'ın transferi hakkında son bilgilerin nedir? haziran 2010 için sözleşme imzalandığı doğru mu? aydınlatırsan seviniriz...

Unknown dedi ki...

Davids'i alsak ya.. Bıraktı ama herhalde :) Şaka bi yana tam da işte Davids gibi bir adam lazım takıma. Arkadaşalra katılmamak elde değil. Nistelroy evet süper isim ama ona kadar aynı takımda satışa konulan M.Diarra'yı alalım bin kat fazla katkı yapar. Yabancı stoper şart.. Ayrıca ben Rijkaard'ın Servet'ten de memnun olduğunu sanmıyorum. Seneye Ali Turan-Ricardo Costa benzeri bir tandem görürüz büyük ihtimalle.

Unknown dedi ki...

Kezman bence Arabistan yarımadasına doğru gider.. Bu arada Ali Turan Emre Güngör'den çok daha iyi, Gökhan Zan'dan da yine bence daha iyi. Zan benim gördüğüm en overrated defans oyuncularından biri..

cerkez1905 dedi ki...

sercan dan ziyade ali turan olayını yine fazla para almak için şowa dönüştüren kayseri yönetiminde bıktık abi biz.önce gazetede çıkan haberlere yorum yaptılar sonra kendi kendilerine satmayız dediler ertesi gün röpartajlarına kendileri tepki verdi sonra biri çıktı verdik dedi sonra yine ona cvp verdiler satmadık dediler kendi içlerinde o da çıktı saçmaladı kandırdım falan filan şimdi de ayartıyo demişler...bunlar olurken Galatasaray yönetimi de costayı bitirdi geldi... büyüklük budur gerisi anadolu yobazlığı..!!!


bu arada ne kezbanı..kezban Galatasaray u-15 takımında oynayamazz..innamayan gitsin Gs u-15 takımının bi maçını izlesin

conqierors dedi ki...

Bence forvet hattına ya yerli futbolcu alınmalı yada eldekileri değerlendirmeli, serkan çalık, cem sultan özgürcan, cafercan vs.
stoper olarakta marka bir isim alınmalı, alman yada italyan olması iyidir.

sawero dedi ki...

ricardo costa menajer yemi, lincoln,ernst, fink'i getiren şirket ricardo costa nın da menajerliğini yapıyor. türkiye piyasasının saçmalığını bildiklerinden ortaya yem atıyorlar,topçuyu da alet ediyorlar konuşturup ama hadi hayırlısı..

Selim Ugur dedi ki...

"VN, Baptista ve Kezman akla gelen ilk alternatifler.."

GS transferleri hakkinda konusmak eskisi kadar kolay degil, bunu bilen ve gecmis donemde herkesin ters koseye yattigini goren Aceto kelimeleri secerken tedbirli davrandi sanirim.. :)

AbSurDMaN dedi ki...

Kezman mı, aman abi

Rumeras dedi ki...

Abi Ricardo Costa bir haftaya gelicek bekleyelim görelim :)

Kapali Ust dedi ki...

Kezman Paok ile anlaşmak üzere, Kayserispor'dan sezon ortasında gönderilen Olembe ise Larissa'da..

nikolatesla dedi ki...

Baros tekrar sakatlanırsa ligde avrupa'da gider. Forvet şart

gianfresco dedi ki...

Marquez diyor bazıları abi.

http://twitter.com/mehmetsenol

Marseille roulette dedi ki...

Bülent abi,
Şu Meriç Tunca kişisinin ipliğini bir pazara çıkarsan. Adam takmış Arda'ya, facebook'tan wall'una yazılanları haber diye gazetesine koyuyor. Bir de Messi'ye ait bir telefon numarası falan vermiş. Sallamaları falan komik gerçi ama insan sinir oluyor yine de.
Facebook'unda da Arda'ya "Bayrampaşa kırosu" diye hakaret etmiş. Bu da linki:

http://www.facebook.com/meric.tunca?v=wall&ref=search