10 Kasım 2009

Lara'nın Babası Enke

Yolun bizim buralara düşmeden bir sezon önce Galatasaray'a karşı oynamıştı Barcelona formasıyla. Sırf kısa süren İstanbul macerası bile futbol dünyamızın ne kadar acımasız olduğunun göstergesidir. İstanbulspor'un 3-0 kazandığı maç ilk ve tek maçıydı Fenerbahçe kalesinde. Rijkaard'ın Barcelona'nın başına geçtiği, Rüştü'nün de Katalan kulübüne transfer olduğu sezon. İşin doğrusu, M.Gladbach'da yaptığı çıkışın ardından dünyanın en iyi kalecilerinden biri olacak denilen bu adamın kariyeri düşüşe geçmiş, memleketine dönmüştü. Ait olduğu yerde de toparlamıştı Hannover 96 kalesinde. Yakın zamanda bir enfeksiyon kaptığı haberini okumuştum. 32 yaşındaki bu adam artık yok. İntihar etmiş. Onu bu karara götüren futbol kariyeri mi? Sanmıyorum. Yakalandığı hastalık mı? Emin değilim. Bildiğim Enke artık, doğduğunda kalbi delik olan ve 2 yaşında hayatını kaybeden kızı Lara'nın yanında... Huzur bulsun...

38 yorum:

dizi-analiz dedi ki...

şok edici bir haber. her şeyden önce bir insanın ölümü..

Schumy dedi ki...

İnsan üzülüyor genç ölümlere.

Şaka gibi gerçekten...

canbil dedi ki...

çok üzüldüm ya nedense. oysa ki tanımam etmem.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Toprağı bol olsun,gerçekten üzüldüm.Nihilizm çukuru herzamankindende derin bu gece...

Anıl dedi ki...

@SirEvo,

Sen gittin geldin herhalde öte diyara?

Adsız dedi ki...

dedigin sey cok cirkin sirevo

Gri dedi ki...

Milli takıma kadar çıkınca nihayet işler yoluna giriyor demiştim. Lakin önce kızı şimdi kendisi... 32 yıllık bir yaşam için bunca acı ve karmaşa çok fazla.

PS: Vayyy tanrının da aceto okuduğunu bilmiyordum. Neyse, sen izin vermezsen ben götürürüm Enke'yi cennete.

saLsa dedi ki...

Haydaaa..:( Kötü haber..

zengin dedi ki...

ya arkadasim lutfen dini imani karistirmayin iki dakika,ne demek intihar ettiyse cocugunu zor gorur.insan olun biraz.

Lemon Tree dedi ki...

Üzüldüm. Başımız sağolsun.

Dipnot: "İntihar ettiyse Lara'yı bir daha zor görür."
Bu nasıl bir laftır? Diyecek bir şeyim yok. Sana helal olsun SirEvo.

BT dedi ki...

Nasıl bir milletiz biz arkadaş?Tanrı'nın da işine karışır olduk.

FASLI dedi ki...

Okuyunca şok oldum.
@SirEvo
Söylediğin şey İslam Din'i için geçerli. Doğrudur İntihar eden cennete giremez. Ancak yeri ve zamanı değil. Bir linç girişimi ile karşı karşıyasın. Geçmiş olsun:)

MBC dedi ki...

geride esiyle birlikte evlatlik edindigi 8 aylik kiz cocugunu birakti..

cok üzüldüm! :(

Erdal Güngör dedi ki...

Neustadt am Rubenberge geçitinde trenin önüne atmış kendini,makinistin durumuda iyi değil şok geçirmiş,haberi bu akşam iş yerinde aldım,komaya düşmemesi için uğraşıyorlarmış.

Toprağı bol olsun,R.İ.P. Enke

Fabio Luciano dedi ki...

toprağı bol olsun.gece gece bütün moralim alt üst oldu.of ulan off.

havyarsız dedi ki...

yazık

Esclusivo Sportivo dedi ki...

Enke bunalımdaydı. Özellikle kızının ölümü onu çok etkilemişti. 2009 Mayıs ayında bir çocuk evlatlık edindiler ama Lara'yı hiç unutamadı.

esclusivosportivo.blogspot.com

BT dedi ki...

uygun olmayan yorum silindi.

mavibenim dedi ki...

gözlerimden birkaç damla yaş süzüldü.. 2.5 yşında bir oğlum var.. baba olduktan bu yana insan bu tür dramları daha yakından anlayabiliyor..
Ama Enke bir de geride kalanları düşünse... çünkü ölüm giden için değil geride kalanlar için zor..
Enke kızının acısına dayanamadı, ya şimdi eşi!.. hem kızı hem de eşi yok artık!

SAFÆ dedi ki...

çok severdim :.(

maliano dedi ki...

Çok üzücü bir haber :(

Unknown dedi ki...

Allah kimseye evlat acisi gostermesin. Cok uzucu bir durum. Cocuklar her zamana analarindan babalarindan kat kat uzun yasasin.

Not: Kimin nereye gidecegine, kimin nereye gitmeyecegine zaman bittiginde bir tek O karar verir. Islam dininde ilk soz de, son soz de, arada ki butun sozler de O'na aittir. Baska soz yoktur. Ozunu bilmeyen okusun ogrensin diye ozunden bir kitap yollamistir ve "Oku" diye baslar "Oku"...

Thermo Rheumon dedi ki...

Barcelona değil de Benfica'da değil miydi Fenerbahçe'den önce?

Unknown dedi ki...

R.I.P. Enke

baris dedi ki...

öncelikle toprağı bol olsun..

ikincisi de, gazetelerin internet sitelerinin bu haber üzerine tutumu, mide bulandırıcı. ana sayfalara yüzü mozaiklenmiş bir fotoğraf ve "fenerbahçe'li milli kaleci öldü" haberi.. ne denebilir ki?

AFO dedi ki...

Alıntı Sporx'ten: "Enke'nin tren yolundan geçerken geçirdiği trajik bir kaza sonucu öldüğü açıklanırken, polisin ilk belirlemelerine göre olayın intihar olduğu kaydedildi."

Bana mafya cinayetiymiş gibi geldi ama. :))

Allah rahmet eylesin tabii.

benden bu kadar dedi ki...

yorumu sildiysen bülent abi, silmeseydin keşke. sansüre hayır diye bi tarfımızı yırtıyoruz sağda solda, sonra gelip şu ortamda yanlış olanı öğretiyoruz millete.

sen silmediysen ne ala.

gameover dedi ki...

Genç yaşta bir ölüm daha da üzücü oluyor. Olay intiharsa nedenini merak ediyor insan.
İşte param olsun şu olsun bu olsun yeter diyenlere, bakın onlar da çare olmuyor demekki umutsuzluğa.

esen dedi ki...

Fenerbahceliyim. Bu uzucu haberi herkes yazdi, bir cok yerde anlamli bas sagligi mesajlari okudum ama Fenerbahce kulubumun sayfasinda su an itibariyle hicbir sey gormedim bu uzucu haber hakkinda.
Koskoca Fenerbahce kulubu bu kadar mi gec kalir bas sagligi dileklerini kamuoyuna aktarkmakta. Ne kadar az bir sureligine olsa da Enke eski oyuncumuz. Takimin yaptigi kiytirik bir idmani ya da RC'nin saklabanliklarini aninda yayinlayan site bu haberi nasil atlar ya da nasil bu kadar gecikir aklim almiyor. Utanc duydum.

Çetin Cem dedi ki...

çok çok üzüldüm :( yeniden çıkışa geçmiş bir kariyer, insanın içindeki huzursuzluğun, acının yanında hiçbir şey demek ki. enke kendine bu sonu seçmiş madem...

huzur içinde yatsın, belki burada bulamadığını orada bulur.

:(

Unknown dedi ki...

Çok üzücü bir haber :((

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

Bu sene dünya kupasında Löw onu milli takıma kesin alacağını açıklamıştı.Hatta yaşadığı sağlık sorunu çözülemediğinden bu sene Almanya'da manşetlerde oldu hep.Acaba sağlık sorunu ve Dünya kupasına bu nedenle gidemeyecek olması varolan bunalımına ek bir darbe mi yaptı? Çok üzüldüm Lara artık babasız değil :(

Maslow dedi ki...

fener'den ayrılışıyla ilgili bir röportajını izlemiştim, gerçekten çok üzgün ve ülkedeki futbol ortamı karşısında çok şaşkındı. o röportajdaki durumdan dolayı kendisine sempatiyle takip eder hatta yaşadığı çıkıştan da mutluluk duyardım, haberi duyunca çok üzüldüm gerçekten :(

SirEvo dedi ki...

@benden bu kadar
Senden mi öğreneceğiz gerçekleri.
18 yaşında velet gelmiş konuşuyor ya şaka gibi...

deniz dedi ki...

sok oldum..blog yazarının satırları da oldukca etkili oldu bunda

SkyCaptain dedi ki...

Allah rahmet eylesin. Enke'nin oynadığı ve 3-0 kaybettiğimiz İstanbulspor maçında Migros tribünündeydim. Bir önceki sezon gelen büyük çöküş sonrası Daum ile girilen yeni yapılanma ve yapılan geleceğe yönelik transferlerle çok umutlu çıkmıştık ilk maça. Ancak işler ters gidip Aykut Kocaman'ın İstanbulspor'u beklediğimizden dişli çıkınca ilk kurban 5 metre yanında oynayan savunmacı arkadaşıyla iletişim kuramayacak kadar takıma yeni olan Enke'ye kesildi. Belki de onun için de en iyisi bu oldu. Ülkesine dönüp kariyerine yeniden pozitif ivme verdi. Mekanı cennet olsun, en çok da hayata direnemeyip pes edişine üzüldüm...

rimedsuk dedi ki...

@sirevo
sen kaç yaşındasın_?

by-elestirmen dedi ki...

ahmet çakar-serhat ulueren-reha muhtar ve daha bilimum reyting canavarı spor katillerinin olduğu bir ülkede enke gibi bir insan ne kadar direnebilirdi ki?
şu camianın artık menfaat savaşını bırakıp kendine bir özeleştiri yapma zamanı geldi de geçti bile.
pislikleri kusup temizlenmek gerek.