19 Kasım 2009

Galatasaray'a Format Atın

Bazen habere sen gitmezsin, haber sana gelir. Bugün de öyle oldu. Salsa Basket ile konuştuk, herşeyi anlattı. Ne oldu, nasıl oldu, kim peşinden gitti, kaynaklar bizde saklı. Ortada bir kulüp tarihinin en büyük rezaleti vardı. Twitter'a çıkarken iki not düştüm: "Galatasaray'da basketbol şubesinde çalışanların hepsi istifasını bugün versin." ve gelen bir soruya cevap olarak "Küme düşer Galatasaray. Bunun Cemal Nalga gibi basketbol garibi bir adam yüzünden olması ise ayrı bir hikaye." Saat 19:00'du. Arkadaşlarımla oturduğumuz restoranda sesi kısık televizyonun NTV Spor'da kalmasını rica ettik. Mehmet Helvacı ve Ahmet Dedehayır da yayına çıktığında sesi açtırdık. Aynı zamanda telefondan Galatasaray kulübünün resmi açıklamasını okudum.
En sonda söylenecek olanı en başta söyleyeyim. Bu rezaletin ardından Galatasaray kulübüne "restart" da yetmez... Kulübe format atmaları gerekiyor. Mesela tüm şubeleri farklı birer kulüp haline getirip örneğin futbolu Galatasaray Futbol Kulübü yapsınlar. Federasyondan gelecek cezayı beklemeden de hemen yarın basketbol şubesini kapatsınlar... Gelelim sorulara:
Erkek basketboldan sorumlu yönetici Yiğit Şardan neden medyanın karşısına çıkmadı? Mehmet Helvacı ve bayan basketten sorumlu Ahmet Dedehayır neden açıklamayı yaptı?
Bir takım hazırlık karşılaşmasında cezalı oyuncusuna neden bir diğer oyuncusunun formasını giydirip sahaya sürer?
Galatasaray Lisesi mezunlarından basketbol koçları yaratanlar, kovdukları adamların ardından neden "Galatasaraylılıktan nasiplerini almamışlar" diye açıklama yaparlar?
İçine Tufan Ersöz kaçmış Cemal Nalga bile muteber bir basketbolcu kabul edilmezken, gazozuna bile olsa bir maçta kulübünün formasıyla sahtekarlık yapmak nasıl bir cürettir?
Tüm idari ve teknik kadronun işine son verip skandalı şahısların üzerine yükleyen yöneticilerden hangisi istifa edecektir?
Bu skandalı ortaya çıkartan Oyak Renault kulübüne tebrikler. Sporu kirleten kim varsa cezasını çeksin. Bu skandal Galatasaray kulübünün Mart 2010 seçimlerine direkt etki edecektir. Uzun bir analizdir, yazılır elbet...
***********
19 Kasım 2009 19:00 Yiğit Şardan istifa etti

53 yorum:

bahtiyar dedi ki...

sonuna kadar katılıyorum yazınıza bir galatasaraylı olarak. küme düşmesi bile yetmez bu takımın bütün şubelerin yeniden düzenlenmesi lazım. aklımın almadığı nokta ise cemal nalga gibi 1 sayı, 2 ribaund ortalamayla oynayan, sağ elle turnike bile bitiremeyen amiyane tabirle kazma dediğimiz bir adam uğruna böyle bir saçmalığın yapılması. akıl tutulması böyle birşey herhalde de bütün basketbol şubesinin böyle bir olaya imza atması nasıl bir zihniyettir...

Alper Öcal dedi ki...

Galatasaraylılık vurgusu lise camiasına küfürden de beter etki yapar. Hele de açıklamanın altındaki imzanın etkin isimleri Adnan Polat, Yiğit Şardan, Ahmet Dedehayır gibi liseden gelmeyenler ise.

Ortega dedi ki...

"Bu skandal Galatasaray kulübünün Mart 2010 seçimlerine direkt etki edecektir."

Sağduyulu taraftar böyle düşünüyordur muhakkak ama ben genelde basketbola üvey evlat muamelesi yapıldığına inanıyorum. Onun için Galatasaray taraftarının tahmin edildiği kadar sert tepki vereceğini düşünmüyorum. Seçimlere etki eder mi? Orasını sen daha iyi bilirsin abi. Böyle yazdığına göre, büyük bir olasılıktır herhalde.

ebb dedi ki...

hala inanmakta güçlük çekiyorum şu duruma. başına "herhangi" getirilip adından bahsedebileceğimiz kulüplerin herhangi oyuncuları için bile tenezzül edilmez böyle bir şeye. zaten gerek de yoktur. bunu ahlaksızlık, kötü yönetim, vurdumduymazlıkla açıklamaya ikna olamıyorum.

Ahmet Ekşi dedi ki...

cemal nalga olayı çok önemli bir olay değil... insani bir hata bu bence ve hepimizin başına gelebilir.. asıl dikkat edilmesi gereken .. galatasaray'lı taraftarların yenilmeye başladıkları andan itibaren sahaya yabancı madde atmaya başlayarak
maçı çevirme çabalarıdır.. biraz dikkat eden ve tarafsız olan herkes bunu görebilir.. geçen sene ki voleybol maçı... bu yıl ki volybol maçı.. son basketbol maçı.. hepsinde amaç maçı çevirmekti..

AbSurDMaN dedi ki...

Maç cezan ortadan kalksın diye ekstra hazırlık maçı oynanıyor, sen takım arkadaşının formasıyla sahaya çıkıyorsun. Hazırlık maçı ulan hazırlık maçı. Seni sahaya yollayana mı, sana mı, sana formasını veren takım arkadaşına mı gider yapmalı. Allah bilir bugüne kadar böyle kaç vukuat oldu, sırf Galatasaray'da değil tüm Türkiye basketbolunda.

Federasyon 1-2 maçlık ceza vermeden Beko Basketbol Ligi'nden çekildiğimizi açıklamamız lazım.

todor dedi ki...

tam anlamıyla bir skandal

Unknown dedi ki...

benim anlamadığım nokta hazırlık maçı için nasıl böyle bir riskin alınıp, hangi akla hizmet böyle bir hatanın yapılabilmiş olduğu. ve bunu yapabilecek çapta bir idarecinin galatasarayda görev yapabilmesi.
sonuç olarak hiç birşey olmaz. yöneticiler görevlerinden uzaklaşır. GS küme düşmez ancak büyük cezalar alır. Bunu yapan teknik ekip ve yönetiicler büyük ceza alır. Klüp lobi çalışmaları vs ile kendini kurtarır bu durumdan.

Furion dedi ki...

adamlar da haklı şimdi...
doğru düzgün bir oyuncu olsa tanınır, başkasının formasını giymesi dikkat çeker. alelade silik bir tiple yapacaksın böyle çakallıkları ki çabuk fark edilmesin.

yukarıdaki cümleyle biraz hırsımı aldım ama şimdi bu olay ortaya çıktı diye galatasaray'a da yüklenilmesi de çok samimiyetsiz. yakalanmayan daha ne suçlular var kimbilir. antrenman maçından sonra takımı toplayıp "harareti alır" diye battal boy çöp torbalarında kutu kutu bira dağıtan antrenörlerin ülkesinde yaşıyoruz, unutulmasın.

ozdemirmusta dedi ki...

ortaokulda oynadıgımız kuluplerde olurdu boyle sahtekarlıklar.. başkasının lisansıyla maça çıkmacalar falan.

gokmenoz dedi ki...

gelecek olan uzun analiz'in içine şunları katarsak çok seviniriz;

bunun olması ihmalkarlık mı, cinlik mi yoksa komplo mudur?

komplo varsayımımın nedeni, tufan ersöz'ün forma bedeni ile cemal nalga'nın bedeninin uyuşmaması. al sen bu maç bunu giy gibi bir durum söz konusu olamaz sanki. planlanmış bir durum gibi duruyor. lakin bu planın çevresinde, sağında solunda, başında kimler vardır, hangi isimler, ne amaçla rol almıştır merak konusu.

diğer bir merak konusu ise galip gelinen f.ülker maçının hemen arkasından bunun ortaya çıkması. ortaya tabi ki çıkması gerekecektir gerçeklerin ama bu devirde insan sorguluyor bazı şeyleri.

diğer yandan teknik olarak bi hışımla silinen çalışanlar diğer yandan bi edası olmayan idari yöneticilerin kulüp bünyesinde hala nefes alması ilginçliğini koruyor.

Galatasaray adını kirletenler bedel ödeyecektir elbet ama bu leke canım medyamın kafalara kakma girişimleri her dem sürecektir.

cerkez1905 dedi ki...

yaa nereye kapatılsın basketbol şubesi falan çoşmayın hemen yaa...bu ülke neler gördü işin içinde Galatasaray olunca mı skandal oldu...skandalsız bir günü yoktur türk sporunun herkes rahat olsun...bu olaya klüp kapatıyosanız Türkiye de ne profesyonel futbol takımı kalır ne de basketbol...

mre dedi ki...

Bülent Bey bir sorum olacak, sormaktaki kastım birilerini korumak veya karşı fikirde olmak değil bilgilenmek. Sonuçta siz kulüplerin yapısını ve işleyişini daha iyi bilirsiniz. Söz konusu durumdan Yiğit Şardan'ın haberi olma ihtimali var mı? Yani bu haltı yemeden önce bilgi vermişler midir? Onay almışlar mıdır?
Eğer gerçekten onay verdiyse bu kişi bence bir daha hiç bir kulüpte yöneticilik yapamamalı.

MaSSaRo dedi ki...

gs nin basketbol takımı daha öncede küme düşmüş ancak çeşitli katakullilerde ligte bırakılmıştı galiba yanlışım varsa düzeltin sırf takım ligte kalsın diye ya takım sayısı çoğaltıldı ya da küme düşen takım sayısı azaltıldı neyse artık bu olaydan sonra hakkettiği yere giderler umarım...

Sarp dedi ki...

Basketbol şubesinin kapanması hariç yazıya katılıyorum. Orayı da yanlış anladığımı varsayıyorum. Galatasaray gibi bir kulubün yapması gereken basketbol şubesini kapatmak değil; şubeyi basketbol anlayışı ver arapa post-up yapsın olan, boş koltuk olunca kulis yapanların etki alanından uzaklaştırarak, Galatasaray'a yakışır yöneticilerle yeniden yapılandırmak, özlene günleri kavuşmasını sağlamak olmalıdır.

Bakın, basketbol şubesini takip eden az sayıda taraftar iki senedir şu şubede olanlara karşı sesini duyurmaya çalışıyordu. Cem Akdağ'ın ayrılışı, Kalaycıoğlu süreci, Kalaycıoğlu'nun gelip Ceyhan'da bench arkasından takımı yöneterek Hakan Hoca'yı yok saymak, Okan Çevik gibi kariyeri ortada olan bir coachu takıma getirmek, geçen yıl erkek takımındaki sezon öncesi coach belirleme sürecindeki kaos, küfür iddiaları vs.

Bu son olay, Galatasaray basketbol şubesini etkisi altına alan zihniyetin iflasını göstermiştir ve bundan sonra yapılması gereken sil baştan bir yapılanmaya gitmektir.

Pollyannacılık yapmak gerekirse, bu olay belki de Galatasaray Basketbol Şubesi'nin çağdaş ve başarılı bir yönetim anlayışına kavuşabilmesi için milat olabilir. Şubenin peşindeki bizler de rahatlarız belki. İnanarak yazmıyorum; ama umut fakirin ekmeği işte.

ACY dedi ki...

peki o zaman bende bu yazıya ve medyada aynı ağızla konuşan medya mensuplarına şöyle bir soru soriym, galatasaray bunu bir basketbol maçında değilde bir sezon öncesi futbol maçında cezalı bir oyuncusunu başkasının formasıyla oynatarak yapsaydı, bu sefer de "hemen futbol şubesi kapatılmalı cart curt" diye atılıp tutulabilecekmiydi? yoksa sözkonusu şube basket voleybol kürek vb. reytingi az branşlardan biri olunca mı bu kadar cüretkar olmak daha kolay oluyor...?

hiç dedi ki...

cemal formanin ve tufan'in hakkini vermek icin rakibin guard'ini savunmus fotodan anladigim kadariyla. helal olsun gercekten!!!

birkan dedi ki...

Bir insanın şu veya bu sebeple hele elinde olmadan mahçup duruma düşmesine üzülmem düşmanım bile olsa.
Borges için üzüldüm mesela.
Neye sevindim peki?
Asaletli müthiş internet hıncalları her fırsatta Fenerbahçe'ye sallarlardı, şimdi sesleri kesilir kafa ütülemezler.
Emin olun sevinen varsa bu yüzden seviniyordur, 3-5 yöneticinin şark kurnazlığıyla bir kulübü düşürdüğü duruma değil.

dejavu dedi ki...

Neden yapıldı sorusunun cevabı yok, işin komik kısmı o. Neden Cemal oynatıldı, mantıklı cevabı yok. Ama kulübün tarihine sürülen koca bir kara leke var.

Bu olay basketbol şubesinin ' abilerden' kurtarılmasına adına önemli bir şanstır ve Adnan Polat'ın bu şansı kullanacağını düşünüyorum ben, ya da umuyorum diyelim. 1980'lerin basketboluna hakim bu yaşı geçkin büyüklere artık basketbol şubesinin babalarının evi olmadığını göstermek için önemli bir fırsat, kaçırılmamalı.

Yapılan açıklamada eksik olan kısım ise Ahmet Dedehayır'ın halen görevinin başında olması, ilk olarak onun gitmesi lazım. Cem Akdağ'ın görevinden ayrılması, Zafer Kalaycıoğlu'nun hukuki boyutu bir yana etik olmayan yollarla kulübe getirilmeye çalışılması, tahkim önünde kulübün düşürüldüğü komik durum ve şimdi de bu olay. Bütün bu olaylar sırasında yönetici Ahmet Dedehayır. Şu anda onun altında görev yapan Mert Uyguç, Okan Çevik ki kendisi Lise'lidir, Cengiz Karadağ, Koray Mincinozlu - Lise'li birisi daha- görevlerinden ayrıldılar.

2010 seçimlerine etki edeceği kısmı ise şu an için pek net değil bence. Federasyondan çıkacak olan karar önemli zira orada ligden düşmeme durumu da olabilir, kurallarda o tarz bir ifade var çünkü, gerek görülürse şeklinde. Bu federasyonun yüreği yetmez bunu yapmaya ama küme düşse dahi sorun değil bence.

Galatasaray bayan basketbol takımı kulübün kuruluşunun 100.yılında Fenerbahçe'den fark yiyerek, çaresizlik-ilgisizlik ve gözyaşları içinde 2.lige düştü. Canaydın döneminde, şimdi çıkıp bıdı bıdı yapar liseli abiler, abiciler.

Galatasaray'lılıktan nasibini almamışlar vurgusu çok can yakar.

Mehmetcan Uzun dedi ki...

Nalga olayı başından beri ilginçti. Cezalı oyuncunun cezasını hazırlık maçlarında çekebilmesi gibi muhteşem(!) bir uygulamanın varlığından haberdar olduk. Öyle ya da böyle konu kapandı derken şimdi de bu çıktı... Hem kılıfına uydur oyuncun cezasını doldursun diye 5 tane hazırlık maçı ayarla; hem de dalga geçer gibi o maçlarda sahte lisanla, formayla oyuncuyu oynat. Olayın sahtekarlık boyutunu da geçtim; kimse kusura bakmasın ama ben böyle saflık görmedim.

Jordan dedi ki...

basketbol subesini kapatmak fikri yanlıs. surekli basketbol maclarını kovalayan bizlerin sucu ne. eger bu ulkede basketbol uvey evlat olmasa bugun bunlar olmazdı. misal semih veya sabri ceza alcaklarda futbolda sonra boyle bisi olacak. basın basketbolu uvey evlat gormicek once. basketbola normalde azı yer ayıran gazeteler 2 gundur 2, 3 sayfa ayrıyor ne ilginc.

Adsız dedi ki...

Zaten zor gunler geciren mevcut Galatasaray Yonetim Kurulu'nun Mart 2010 secimlerini kazanma sansi, dunku skandalin ardindan oldukca azaldi. Galatasaray'in herhangi bir spor bransinda mucadele eden takimi bir alt lige dusebilir, amator kumelerde surunebilir; ama onemli olan o takimin Galatasaraylilik ruhunu ve karakterini hicbir zaman kaybetmemesidir. Galatasaray Yonetimi bu olaydan sonra sadece teknik heyeti cezalandirip, idarecilerden (Ahmet Dedehayir, Yigit Sardan) kimseye ceza vermeyerek Galatasaraylilik ruhunu kaybettigimizi onaylamistir. Beni de muhtemel bir ligden ihrac cezasindan daha cok uzen sey budur.

mischa dedi ki...

Bu olayın baş sorumlusu antrenör Okan Çevik'tir. Okan Çevik de bir Galatasaray Liselidir. O yüzden olayı liseciler bilmem ne olacak gibi abuk konulara çekmeyin...

İsim dedi ki...

Yiğit Şardan'ın haberi varmı idi yokmu idi çok önemli bir mesele değil.
Haberi yok ise bir şube yöneticisinin bundan nasıl haberi olmaz arkasından kulübü satıyorlar haberi yok,istifa etmelidir.
Haberi var ise buna nasıl ortak olur katran ve tavuk tüyüne bulanıp Beyoğlunda gezdirilip istifa etsin.

ben buradayim dedi ki...

Mad
nasıl böyle şeyler diyebiliyorsun anlamak gerçekten çok zor. Ya Oyak Renault 1 aydır bas bas bağırıyor, kimse iplemediği için hasıraltı ediliyordu neredeyse! Fenerbahçe işin içine girince birden olaylar bu boyuta geldi, ki gelsinde!

Resmen herkezle dalga geçmek bu. 4 kişi ihraç, eee...hiç bir şey olmamış gibi yola devam mı?

Oyak 1 aydır bas bas bağırırken Adnan Polat neredeydi çok merak ediyorum. Şimdi olay boyut değiştirince, bu rezalet ortaya çıkınca hemen kamera karşısına geçelim yarım ağız bir özür, kapatalım!

Sen hala komplo de...

hellguard dedi ki...

Evet, bundan sonra "gelişmekte olan bir ülke"deki prosedürün işleyişine tanık olacağız.

Ceza alması gereken kulüp ceza almayacak, asıl ipi çekilmesi gerekenlerin ipleri elde kalacak,sümenin altı dolacak , sen sağ ben selamet yola devam.

Haydi hayırlısı.

baris dedi ki...

cemal nalga'yı basketbolcu olarak hiç tutmam, yeteneği zaten ortada. ama işin "cemal nalga için mi yapıldı bu üçkağıt" kısmının altına bakınca bu sefer de korkunç bir plansızlık ortaya çıkıyor. şöyle ki:

beğenmediğimiz, ne vereceği ya da veremeyeceği ortada olan cemal nalga, galatasaray erkek basketbol takımındaki "tek" pivot. rancik ve jasaitis gibi üst düzey iki adam alıyorsun, ama takımında cemal nalga'yı bile yedekleyecek bir uzun yok. resmi sitede, kırk yılık 4 numara rancik, pivot olarak yazılmış, sırf yer kaplasın diye. ha bir de siteye bakınca farkettim, eren beyaz'ı da almış galatasaray, ama eren beyaz'ı bilen bilir diye umuyor ve tek laf etmiyorum bu konuda.

netice itibariyle, çok üst düzey iki yabancıya dünyanın parasını verip, yanında tek pivot cemal'le sezona başlarsan, hazırlık maçı bile olsa o cemal cezalı olunca çözüm bulmak zorunda kalırsın. normalde o çözüm, "ne yapıyoruz biz" diyerek acilen bir uzun daha transfer etmek olabilir, altyapıdan 1-2 pivotu geçici olarak a takıma çıkartmak olabilir. ama "şark cinliği" devreye girince, çözüm tufan görünümlü cemal oluyor.

özetle yapılanlarlar, neresinden tutsan elinde kalıyor.

enis dedi ki...

sasırmadım..galatasaray deyince bunlar normal seyler..bkz: didier six--dündar siz

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

Sadece Oyak'ın hemen ardından Fenerbahçe'nin de olaya müdahil olduğu belirtilmemiş ki federasyona fenerbahçe'de itiraz da bulunmuştu.
Geçmiş olsun! Ligin en fazla seyirci toplayan GS-FB maçı olmayacak zira GS muhtemelen lig düşürülecek veya ağır maç kaybı alacak.Her türlü 100. ylında ezeli rakibinden fark yiyip 2.lige düşen büyük bir kulübün aynı hataları tekrarlayıp basketbolda bu denli geri gitmesi akıl alır şey değil. Tüm sorumlular cezalandırılmalı!

TANGO dedi ki...

Daha önce "Potada bir Aslan Klasiği" diye yazanlara sesleniyorum. Bu son olay bir klasik olmaktan öte basketbolda ve üçkağıt aleminde bir devrimdir. Kız gibi oğlan Tufan'ın lisansıyla öküz gibi Cemal Nalga'yı bir hazırlık maçında oynatmak hangi zekanın ürünüdür aklım almıyor. O arkadaşla benim oyum bir sayılıyor işte bu ülkede. Dağdaki çobanı rahat bırakın o yüzden. Alelacele çıkıp özür dilemekle, antrenörü, yardımcıyı,menejeri kovmakla yırtacağını düşünen yöneticiler hala işin kurnazlığında. O kulübün erkek basketbol şube sorumlusu Yiğit Şardan'a sesleniyorum "Bugün istifa etmeyeceksin de basketbol takımını toplu halde yatakta yakalarsan mı istifa edeceksin."

frodo555 dedi ki...

Şöyle bir yanılgı var yorumlarda, sanırım 3. dünya ülkesi olmamızdan kaynaklanıyor: Deniyor ki, "Kimin ilgisi, bilgisi varsa istifa etsin!"

İyi de sorumluluk koltuğunda oturan ama aslında şubede/kulüpte uçan kuşun kopan tüyünden haberi olması gereken bir yönetici (Şardan mesela hatta Polat) sırf işini bugüne kadar iyi yapmamış ve bu nedenle olan bitenden bilgisi olmamış diye yerinde kalmaya devam mı edecektir?

Çok utanıyorum çok! Düştüğümüz hale bak! Değer miydi, ne düşünüyordunuz cezası tamamlansın diye ayarlanmış maçta hemde cezalı oyuncu oynatırken? omurilik sıvısı yerine işkembe çorbası mı dolaşıyor sizin vücudunuzda? Offf.. Of!

Arkhe dedi ki...

Belki bu da muhalefet işidir, belki kasıtlı olarak yapılmış ve sızdırılmıştır.

onur dedi ki...

Aptal ve sahtekar profesyonellerin işine son vermek yetmez; ilgisiz ve cahil yöneticiler de istifa etmeli (eğer içlerinde bir nebze gurur ve sorumluluk bilinci kaldı ise) ya da ettirilmelidir. Bu cümle ile şube başkanı olmasına rağmen gelişmelerden bihaber Yiğit Şardan ve yıllardır düzene hakim Ahmet Dedehayır'ı kastediyorum. Cemal ve takım da muhakkak hak ettikleri cazaya çarptırılacaklarıdır. Umudum bu olayın bir milad kabul edilerek şubenin sil baştan profesyonel ve GS camiasına yakışır biçimde yapılandırılmasıdır. Taraftarın alnına sürülmüş leke ancak o zaman silinir biraz...

joe kleine dedi ki...

Bu ülkede bunu yapacak yönetici, teknik adam, oyuncu varsa pek tabi hadi arkadaşlar size yeni bir vitamin getirdim açın kolları sıraya girin deyip çatır çatır steroid de verebilirler.

Bir de asma kesmede uçmuşuz, 3-5 akıl küpü için basketbolu feda etmek nedir ki? Bekara karı boşaması kolay...
...Daha eline hiç basket topu almamış, parkenin tinerli kokusunu solumamış, soyunma odasında soğuk duş sırası beklememiş adamlar şubeye kilit vurma peşinde...Anılarıma geçmeden önce belirteyim hiç kramponum olmadı ama 92 model jordan'ım vardı...

cerkez1905 dedi ki...

geçin bu gündemden kendinize pay çıkarma modunu...hayatında stadyuma ya da salona gitmemiş insanlar Türk sporunun geçmişinde ne dolaplar döndüğünü bilmeyenler önce bişeyler araştırsınlar sonra Galatasaraya laf yetiştirmeye çalışırlar...ayrıca bir Galatasaraylı olarak hiç üstüme alınmam haftaya abdi ipekçide takımımı desteklemeye giderim NOKTA

Ekrem35 dedi ki...

@cerkez1905

işte bu şekilde savunma yapa yapa bu ülkenin sporundan bir cacık olmaz. italya'da olanlar türkiye olamaz böyle düşündüğünüz için. izin vermezsiniz. bugün siz gs yaptı mı skandal mı oluyor dersiniz yarın bir başkası bir fener yapınca mı göze batıyor der. kafaların değişmesi şart. başka çözüm yok...

aksilaz dedi ki...

Ceza beklemeden Türkiyeden özür dileyip ligden çekilmeli ve en alt ligden başlamayı istemeli. Utanıyorum bu duruma düşmekten...

TANGO dedi ki...

@cerkez1905
"haftaya abdi ipekçide takımımı desteklemeye giderim"
Abdi İpekçi'de görürsen bir kaç hafta belki de bir sezon bize de haber ver olur mu?

Adsız dedi ki...

Tebrik ediyorum! 1 seneyi aşkın takip ettiğim bu blog'da bugüne kadar gördüğüm ve beni üzen tek yazı. Daha önce defalarca kez yorumlarınıza katılmasam da hiçbiri "yok artık" noktasına getirmemişti.
Şirketiniz var, üst yönetimdesiniz çeşitli kademeler için alt yöneticiler atamışsınız. Sonra o alt yöneticiler ve onların altı saçma sapan bir iş yapıyor. Siz olayı farkediyorsunuz. Olayın sıcaklığıyla bir toplantı ve aldığınız ilk karar buna neden olan tüm birimi tasviye etmek.
Yahu bundan daha mantıklı, daha doğru, daha hesaplı başka hangi hareket olur?
Olayın akşamında yapılan bu, kaldı ki bunun mutlaka devamı gelecektir. Fakat hemen olayın ertesinde bir yönetimden nasıl bir hamle bekliyorsunuz?

Bu sefer sizi anlamakta gerçekten zorluk çektim. İyi günler.
Özgür ÖZTÜRK

Gala's dedi ki...

İşin içinde Adnan Polat ve Yiğit Şardan yok. Resmi siteye görev dağılımına baktığımızda basktbol şube sorumlusu Ahmet Dedehayır'dır.

Yiğit Şardan sadece erkek takımının reklam, sponsorluk anlaşmaları ile ilgileniyor. Teknik, taktik, idari hiçbir görevi yok. Aynı şekilde erkek takımı ilede ilgileniyor voleybol ile de. Keşke biraz araştırsaydınız.

BT dedi ki...

@Gala's
Bak bakalım kim doğruyu söylüyormuş?

Bu da biraz önce gelen açıklama. Bak bakalım kimmiş sorumlu yönetici?

********************

"Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, basketbolda ortaya çıkan Cemal Nalga olayının ardından, kulüp yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.
Şardan, yaptığı yazılı açıklamada, ''Mart 2008'den beri sürdürmekte olduğum Galatasaray Yönetim Kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevimden istifa ettiğimi bildiren mektubu, bugün Sayın Başkan Adnan Polat'a iletmiş bulunmaktayım. İstifamın gerekçesi, Galatasaray erkek basketbol takımında yaşanan ve tüm Galatasaray camiasını çok rencide eden Cemal Nalga olayıdır'' ifadesine yer verdi.
Şardan, açıklamasında şunları kaydetti:
''Basketbol erkek takımının şube sorumlusu olarak, Almanya'daki özel bir turnuvada vuku bulan bu müessir olayın benden saklanmış olması ve düne kadar bu ihlalden hiçbir bilgi sahibi olmamam, üzerimdeki sorumluluğu ortadan kaldırmaz diye düşündüğüm için bu kararı aldım. Tüm Galatasaray camiasının bilmesini isterim ki, 20 aydır sürdürdüğüm muhtelif görev ve sorumluluklarımı, tüm bilgim, aklım, tecrübem ve donanımımla ve her şeyden önemlisi Galatasaray etiğine, gelenek ve göreneklerine bağlı kalarak yerine getirme çabası içinde oldum, ancak yaşanan bu son olayı önleyememiş olmaktan ötürü büyük üzüntü duymaktayım. Tüm Galatasaray camiasından ve Türk spor kamuoyundan içtenlikle özür dilerim.''

Mert Canlı dedi ki...

Yiğit Şardan istifa etmiştir.

Yazıdaki yönetim kısmına katılmıyorum. Yönetim seçtiği güvendiği kişileri şubelerdeki teknik ve idari kadroya atar ve düzenli olarak rapor alır, önemli kararlarda rol oynar. Yönetim, bir hazırlık maçında böyle bir skandalın yapılmasından en ufak derecede sorumlu değildir. En alt seviyedeki bir kişi, yöneticinin hiçbir haberi olmadan şirkete, kuruma veya kulübe bir zarar veriyorsa, bu konuda yöneticinin yapabileceği birşey yoktur. Bunun önüne geçmenin tek yolu çok sıkı denetimdir, ki bu durum günümüz dünyasında mümkün ve uygun değildir.

Bülent Bey, özellikle de finansal açıdan birçok projeye imza atmış, sportif faaliyetlerde de 99 döneminden beri görmediğimiz atılımları yapmış bu yönetime medya tarafından başlatılmış ve başlatılacak kampanyaya destek vermeniz beni üzdü. Umarım dediğiniz gibi olmaz, umarım Mart ayında Adnan Polat'ın koltuğu sallanmaz. Ondan daha iyi bir başkan bulunabileceğini sanmıyorum.

Halim dedi ki...

adnan polat baskanlik seçiminde yigit sardan'i en buyuk koz olarak kullanmadi mi (canaydin'in "destegini" saymazsak)? yanlis hatirlamiyorsam yigit sardan'i gelecekteki baskan olarak lanse etmisti, ve tecrube kazanmasi için goreve getirildigini felan soylemisti..

nalga'nin haizrlik maçinda forma giymesinden gs ne kazandi ? bu sahtekarlik lig maçinda yapilsa ne kazancaktik ki? efes,ülker,telekom kupa mi yedirir ?

komplo teorisi olacak ama sanki adnan polat, canaydin gibi (ergin gürsöy,haluk ulusoy) 'kullan, at' taktigi dogrultusunda genç,isinde basarili ve gelecekte rakip olabilecek yigit sardan'i postalatmis olabilir mi ? dedehayir cunku oldugu yerde duruyor. yanlis anlasilma olmasin durus olarak yigit sardan'in yaptigi dogru, ama ahmet dedehayir da isitfa edebilirdi, veya gs aleyhinde yaptiklari tescillenmis adnan sezgine her seferinde sahip çikan baskan polat, yigit sardan'a da sahip çikabilirdi ?

pazar manisa'yi gol yagmuruna tutsak ilaç gibi gelir!!

ahmet dedi ki...

çok yazık oldu. ben inanıyorum yigit sardan a . çok onurlu bir hareket yaptı hiç suçu olmamasına ragmen.

umarım kabul edilmez istifası. zira cok onemli projeleri gerceklestirdi/gerceklestirecek kluple ilgili

Mahmut Alpi dedi ki...

şaka gibi....

neymiş yöneticilerin haberi yokmuş
adama sorarlar baba

yoksa nasıl yok ???

haberi varsa nasıl yani ???

başkan üzerinde kara bir leke olarak kalır

....ama Galatasaray gibi bi takıma yakıştıramadım yakışmıyor sultanım

baris dedi ki...

şu savunma duruşundaki arkadaşlar da, bırakın artık allahaşkına. ne olayın savunulacak yanı var, ne de "neden şimdi ortaya çıktı, arkasında şunlar mı var bunlar mı var" diye laf kalabalığı yapmanın faydası. olayın arkasında beceriksiz yöneticiler ve kendini çok akıllı geri kalan herkesi salak sanan teknik ekip var, başkası değil.

öte yandan, bu olayın galatasaray'da olup da beşiktaş ya da fenerbahçe'de olmamış olması tamamen diğer iki kulübün şansıdır, başka bir şey değil. beşiktaş daha mı iyi yönetiliyor? 4'te 4 yapan tek takımsın, efes maçına çıkıyorsun, oyuncuların kuruş para alamadığı için hafta içi antremanlara çıkmıyor. sponsordan gelen para nerde? futbola aktarıldı. bunu yapan yönetim engin atsür formasıyla baxter'ı oynattırsa şaşırmam. ama sevgili yönetimimizin tek derdi pankart hazırlatıp taraftar yaptırmış gibi tribünlere asmak, kendi takımımdan soğuttular.

fenerbahçe'de de durum farklı değil, nedim karakaş ve semih özsoy gibi idarecileri olan bir kulüp rasim başak formasıyla semih erden'i oynatsa çok mu şaşırırsınız? (düşündüm de, bu plan tutabilir aslında)

o yüzden, ne galatasaraylıların savunmaya geçmesinin mantığı var, ne de diğer takım taraftarlarının saldırıya geçmesinin. evet olay rezalettir, cezası da bana kalırsa ligden ihraç olmalıdır, ama böyle bir durumda fenerbahçe ve beşiktaşlıların yapması gereken, bu rezilliği kendi idarecileri değil galatasarayınkiler yaşattığı için şükretmektir, hiçbirinin arasında en ufak fark yok çünkü.

nestavarro dedi ki...

tamam o olsun bu olsun aç koynuna kuş konsun biri bi saçmalık yapmış ki herşey daha büyük bir saçmalıkla başlamış kim ne ceza alsın kim istifa etsin kimler kelle alıp versin gibi soruların yanında hiç şunu sordunuzmu
GEÇEN HAFTA DERBİDE ÇIKAN OLAYLAR OLMASA FENERBAHÇE HEM YENİLİP HEM DÖVÜLMESE VS (olaylar umrumdada değil kim kime vurmuş kim ayıp etmiş kim dayak yemiş orasında değilim )İTİRAZI YAPAN OYAK RENO TAVŞAN DAĞA KÜSMÜŞ MİSALİ İTİRAZ DİLEKÇESİ HANGİ MASALARDA KALMIŞ NİYE DİKKATE DAHA ÖNCEDEN ALINMAMIŞ VEYA ALINDIRILMAMIŞ BUNU Bİ DÜŞÜNMELİ...fikrim şudur ki geçen haftaki olaylar olmasa kimse bakmazdı garibim oyak'ın ne dediğine...
herkese sevgiler saygılar hayırlısı olsun diyorum ...

cerkez1905 dedi ki...

aceto her haberini yorumunu yazılarını verdiğin bilgileri büyük begeni ile her hafta sürekli takip ederim...yeri geldi bi çok şey öğrendik yazdıklarından yeri geldi duygusallaştık yeri geldi hislerimize tercüman yazılarınla tebessüm ettik...ancak bu konuda kesinlikle sana katılmıyorum...konu o bu şu skandallmış hileymişş zart zurt beni enterese etmez..nasıl ki şampiyon olunca biz taraftara sevinmekten başka ekstra bişey vermiyolarsa nasıl bi yönetici futbolcu basketbolcu yaptığı kişisel becerinin ödülünü sadece kendi alıyosa biz taraftar sadece anlık sevincimizle kalıyosak burda da yapılan kişisel hata(bence basitlik) koca Galatasaray camiasını bağlamaz...ve kimsenin koca Galatasaray klübünün basketbol branşını kapatmaya gücü yetmez...hee yapanlara ömür boyu men verilsin işe karışan yöneticilere de gereken yapılsın ama benim elimden bir Galatasaraylı olarak kimse takımımı izleme hakkımı alamaz...

ve de türk sporunda yapılan 10 işten 9 u şaibeli iken nasıl olurda bu kadar ak kaşık olur herkes hayret...

bu işi kendine iş edinen fb yönetimi önce resmi tv sinde küfür yağdıran zaatı muhteremi görevden almayı öğrensin sonra ebedi dostundan özür dileme erdemine ulaşsın sonra hiçbir suçu olmadığı halde adam gibi adam olduğu için istifa eden YİĞİT ŞARDAN gibi yöneticiler yetiştirsin...saygılar

Selim Ugur dedi ki...

Hersey 25 Kasim'daki basina kapali toplantida belli olur.

Adnan Polat su ana kadar konusmadi ve umarim toplantiya kadar konusmaz.

Boyali basinda ise Hurriyet'in rezilligi devam ediyor.

Adamlarin verdikleri linki asagiya geciyorum, gif dosyasini icerigini bir kenara birakiyorum dosyayi adlandiris sekline bakin..

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/gazsaraydusuyor.gif

metak dedi ki...

*antrenör ve ekibi istifa eder (kovuldu zaten)

*takım ligden düşürülür

olur biter!

herkes acayip heyecanlı! sakin sakin!

Antrenör kendince çakallık yapmış aynı kopya çeken lise öğrencisi gibi. cezasını da çekecek, o kadar. No Panic!

Gala's dedi ki...

@ BT

tebrik ederim. ercan saatçi medyasının yaptığı kampanyaya destek vererek amacınıza ulaştınız. sizi sürekli takip eder, herkese önerir, büyük bir hayranlıkla izlerdim. adnan polat yönetiminin başarılı olduğunu görüp, engel koymaya çalışanlar kazandı. bu gidişle bizi canaydınlı günler bekler. sizde artık burada elano, keita, rijkaard haberleri değil inamoto carusca haberleri verirsiniz. rijkaard'ın 433 ünü değil, hikmet karamanın 451'ini tartışırsınız. yardımcısıda hakan ünsal olur.

basketbol şubesini tekrar anlatayım. bayan takımı tamamen ahmet dedehayırın. erkek şubesi ise reklam, sponsorluk, ekonomik olarak yiğit şardana bağlı. teknik, idari olarak dedehayır bakıyor. mesela o maçların oynandığı seyehatte yiğit şardan yoktur. ama onu organize eden, maçları ayarlayan dedehayırdır. yiğit şardan sadece basketbolda değil, voleybol, sutopu, misket, kasap havası gibi şubelerde de sponsorluk anlaşmaları ile ilgilenir.

kendisi büyük bir erdem göstererek istifa etmiştir. başkaları gibi halı altına süpürmemiştir. suçu olmadığı halde başını koymuştur kılıcın altına. adamın atadığı profesyonel yanlış yapmış. bu mantığa bakarsak okan çeviği getirerek hata yaptı ve istifa etti. yiğit şardanı getiren polatta istifa etsin. polatı getiren kongrede istifa etsin. kulüp kapansın. bazılarıda kına yaksın.

Ekâbir dedi ki...

Karambole gitmesin, yamuluyorsam düzeltin...

Oyak Renault'un itiraz sebebi Cemal Nalga'nın Tufan Ersöz yerine oynaması değil. Buyrun:

Hazırlık maçındaki fiili nedeniyle Cemal Nalga'nın aldığı beş maçlık men cezasının, takımının sonraki tarihte oynadığı beş hazırlık maçında forma giymeyerek infaz edilmiş sayılıp sayılmayacağı meselesinin, itirazın konusunu oluşturduğu vurgulanan açıklamada, Oyak Renault Kulübü'nün, ''Hazırlık maçında alınan men cezasının sadece resmi maçlarda infaz edilebileceği, bu çerçevede kendileriyle yapılan maçta bu oyuncunun yer almasının kurallara aykırı düştüğü'' görüşünü savunduğu dile getirildi.

Yani mesele hazırlık maçında ceza infazı meselesi. Yönetimi ona göre dahil edelim denklemlere...

nyksss dedi ki...

"adnan polat galatasaray'ın ali şen'idir".uğur vardan.başka bir şey söylemeye gerek yok.Bu insanların türk sporunun içinden derhal şutlanması lazım kanaatimce.