19 Kasım 2009

Futbol Hırsızları

Play-off rövanşlarını 90 dakika izleyemedim. Ekrandan uzak olsan da futboldan kopamıyorsun. Henry'nin elle asist yaptığını öğrendim ve gelip izledim. Ardından Fransız basınına baktım. Evet elle attık diyorlar. Sonrası yok: Gittiler işte finallere. İrlanda'yı buraya getirebilecek teknik adam sayısı bir elin parmaklarıyla sınırlı dünya futbolunda. Onların en yaşlısı da işte bu adam. 70 yaşında. Giovanni Trapattoni. Allah uzun ömür versin ama onun belki de aktif teknik adam olarak görebileceği son Dünya Kupası finallerine gitme hayallerini bu gece Platini ve adamları çaldı. Bir alt postta bir başka spor dalındaki skandal var. Bu da onun kadar olmasa da saha ortasındaki bir hırsızlık. İnsanı spordan soğutuyor her ikisi de. Trapattoni televizyondan seyredecek finalleri. Fransızların 2002'deki gibi grupta rezil olmalarını diliyorum. Rusların güzelim yeni formalarını ve yetenekli topçularını göremeyeceğiz Haziran ayında. Kafaları yarılan Cezayirlilerin finallere gitmesine de ayrı sevindim. Fransa ile aynı grubu düşüp Platini'yi morartsalar keşke...

25 yorum:

Adsız dedi ki...

nedir bu trapattoni'nin hakemlerden cektigi?

gokmenoz dedi ki...

Maradona > Henry

peki ya kimin eli?

ACY dedi ki...

henry forvetteki partneri anelka'dan çok şey öğrenmiş el kol konularında, ee hocası kuvvetli tabi.. hem ingilizler hem cezayirlilerle aynı gruba düşerler inşallah..

demetrio albertini dedi ki...

Henry'nin de yaptigi hareketten pisman oldugu mac sonundaki halinden belli oluyor. Buradan gorebilmek mumkun Henry'nin mac sonu uzuntusunu...

http://seyyahelfakir.blogspot.com/2009/11/henrynin-pismanlg.html

Erdal Güngör dedi ki...

Allah uzun ömür versin demişsin,inşallah ama ben dün Bild gaztesinde kocaman bir manşet gördüm,Trapatoni'ye kanser teşhisi koymuşlar bugün ameliyat olacağını yazıyordu,hepsini okumadım.

1998 yılında Bayern Münih'de teknik direktörlük yaparken efsane basın toplantısı http://www.youtube.com/watch?v=OCFj9lf8IQE

insivible dedi ki...

henry guzelim kariyerini cope atti. halbuki orda gidip hakeme elle aldim diyip golu iptal ettirse onlarca sene kahraman olarak hatirlanirdi. fransa elense de elenmese de.

Adsız dedi ki...

En üstteki fotosuna bakınca insanın içi burkuluyor
Yahya Kemalin
Sessiz Gemi şiiri aklıma geldi
Resimden sonra yazıyı okuyunca
Henry'de o üzüldüğünü gösteren fotoda her nekadar çok üzgün gibi görünsede 2010 eğer goller atarsa delile gibide sevinecektir

Adsız dedi ki...

@erdal güngör: o kisi trapattoni degil, almanya sol partinin baskani oskar lafontaine.

AbSurDMaN dedi ki...

Ne hırslıymışsın be Henry, bir değil havada iki kere düzelttin topu, daha da zorlasan kolla sokabilirdin topu. Madem normal yollardan gol atmayı beceremiyorsunuz maçı penaltılara taşıyın. 2002'deki gibi gol atamadan geri gelesiniz...

Kerem dedi ki...

irlandaya ben de cok uzuldum ama Henry'e yuklenmek dogru degil. O hareketi Arda yapip Turkiye'yi Dunya Kupasina goturseydi Turkiye'de kahraman olurdu. Ona gore degerlendirmek lazim. Laf edenlerin hicbirinin hakeme eldi demeye cesaret edebilecegini dusunmuyorum.

otti dedi ki...

o kadar eleştiriyorsunuz da hanginiz çıkıp elle attım diyebilirdi o anda?
kimse diyemezdi. ben demezdim. henry'yi hiç sevmem ama diyemezdim yalan yok. hakem görecek orda. uzatmaya gitmiş maç dünya kupasında son kez oynayacak belki de niye desin ki adaM?

Adsız dedi ki...

irlanda'nın hırsına ve mücadelesine hayran olmamak elde değildi. klasik ifadeyler, piyasa değeri fransa'nın 5'te veya 10'da biri olan takım, teknik olarak geri olsalar da mücadele olarak ezdiler rakiplerini, hem de deplasmanda. tuttuğun takım böyle olacak dedim maç boyu.

hakeme gelince, hatasının kasti olmadığını düşünüyorum. yani platini ve adamları işi olsa ondan 5 dk. önce anelka'nın düşürülmesine penaltıyı çalardı rahatlıkla. penaltı artı kırmızı dese kimse birşey diyemezdi. hemen sonra govou'nun ofsayttan iptal olan golü de var. hakem o aralar faulleri çalmama dönemine girmişti, muhtemelen o eli de görmedi.

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Olm Henry sildim seni defterden.

tofi dedi ki...

@clean shit konya macını kastediyorsan orda el yok faul var, ve emek hırsızlıgı konsunda kimse arif erdem'in eline su dökemez...iki macı da izledim, fransayi istesem de hazmedemiyorum, evet barizce elle aldı, emek hırsızı ama hakem art niyetli diildi bence, uzakti ve pis pozisyondu göremezdi, kuddusi gibi eyyam yapan biri olsa govou'nun golunde ofsayt bayrağini kaldırmazdı zaten...cezayir macını da izledim, eger biraz anlıyorsam, turnuvanın sıfır puan ceken takımlarından biri olur, en fazla 1...mısır, kaçırdıgı bi kac net pozisyona yansın, ve muhammet zidanı ben amc bilirdim, forvette ne işi var anlamadım.

Adsız dedi ki...

Henry bundan sonra sempatik futbolcu ayaklarina falan yatmasin hic. Yaptigi hirsizliktir, cirkefliktir, serefsizliktir. Insallah, dunya kupasinda tarihi hezimet yasarlar. Ben macin tamamini canli izledim. Inanin sonunda sinirden aglayacaktim. Normalde pek kin tutup beddua etmem ama henrynin ayagi kirilsa emin olun cok mutlu olurum. Golun ortasi da ofsayt zaten. Ayrica anelkanin penaltisi yazmis ya birisi, onu calsa yine rezalet olurdu. Ulan anelka resmen atti kendini, madem penati vermiyorsun kart cikar bari. Zorla gonderdiler ya fransayi dunya kupasina, iyi bok yediler. Gotune soksun platini o hakemi de dunya kupasini da. Trapattoniye de yazik ama ben guney irlanda icin cok daha uzuldum. Yazik.

aks111 dedi ki...

Govou'nun pozisyonunda ofsayt yok diyenler varsa Henry'nin pozisyonuda normal karşılar herhalde.

Büyük Kaptan dedi ki...

keane ve duff'a yüzde yüzlük pozisyonları harcadıkları için kızgınım..

el olayına gelince, henryden nefret etmek için bir sebep daha.. konfederasyon kupasında başa baş oynadığımız fransa maçında son 5 dakkayı köşe gönderinde top saklayarak geçirmişti bu henry.. yapmacık jest ve mimiklerine de ölümüne gıcığım..

@demetrio albertini
henryi temize çıkarmak için boşa uğraş verme.. bu kaçıncı vukuat?? adamın neye üzüldüğünü nerden anladın? adele ağrısından dolayı o halde bence..

van auger dedi ki...

yahu niye bu kadar saldırıyorsunuz adama? sanırsın dünyada elle oynayan tek oyuncu Henry. Keşke İrlanda gitseydi finallere ama şu da bir gerçek ki Fransızlarda istiyodu finallere gitmeyi, bunun için de ELine geçen fırsatı hakemin görememesiyle iyi değerlendirdiler.Futbolcu kazanmak için ordadır.Şeref timsali olarak tribünlerin önünde boy göstermek için değil.Ayrıca Henry bu hareketleri cok yapan bi oyuncu, geçen dünya kupasında İspanya maçında yaptıklarını örnek olarak verebiliriz.

AFO dedi ki...

Allah aşkına arkadaşlar, biraz gerçekçi olalım. Eğer Henry o topu elle düzelttiğini söyleseydi hakeme, belki dünyanın gözünde bir nebze daha yükselirdi ama bütün Fransa'nın gözünde de "salak" konumuna düşer ve kendisinden nefret edilirdi. Bir de Fransa'nın elendiğini düşünsenize penaltılar sonucunda. "Madem o kadar düşüncelisin, neden elle düzeltiyorsun o zaman?" diye sormazlar mı adama? Yaptığı tabii ki sportmenliğe aykırı bir davranış, ama o hareketi yaptıktan sonra o raddede geri dönüş olmaz. Yukarıdaki yorumlarda da belirtilmiş, bir Türk futbolcusu yapsa ve sonra hakeme itiraf etse en iyi düşünenimiz bile "Ulan o zaman zamanında elini sokmasaydın o pozisyonda." diye düşünür.

Son olarak elle atılan golü hakeme itiraf etme olayının örnekleri geçmişte yaşandı tabii ki. Aklıma gelen en yakın örnek, Roma'nın attığı gol sonrası golün iptali. Yanılmıyorsam Cassano'ydu. Ama skor zaten 2-1'di ve o gol sadece farkı açmaya yaramıştı. Karşılaştırılabilecek bir benzerlik göstermiyorlar yani kritiklik açısından.

Lupo Mannaro dedi ki...

yine zevksiz kısır maçlar izlicez anlaşılan bu kupada.Tekrardan rezil olmaları dileğiyle.

ne henry nede tanrının eli o el platinin.

Trapped Scorpion dedi ki...

5. ve 6. hakemlerin gerekli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. hakemlik geleceğin mesleği olarak lanse edilmeli artık. :)
elle oynadım diye söylese kahraman olurdu diyenlere de katılmıyorum, zaten öyle diyecek yürek olsa en başta elle oynamazdı o 12 numaralı topçu efendi. üzüldüğü falan da yok, maç sırasında sırıtıp duruyodu golden sonra..

Çetin Cem dedi ki...

yazık oldu irlanda'ya... ama trappattoni'nin ne kadar büyük hoca olduğunu, irlanda'nın her daim ne kadar güzel bir takım olduğunu, hep hakkı yenmiş shay given'ın dünyanın en iyi üç kalecisinden birisi olduğunu gördük. herkes de teslim etmiştir zaten.

fifa eğer oyunu temizlemek istiyorsa uefa'nın eduardo'ya verdiği (sonra geri aldığı!) 2 maçlık cezanın biraz daha yüklüsünü, henry'ye vererek başlayabilir.

fransa'ya gelince, dünya kupasında hiçbir şey olmaz bu ruhsuzlar ordusundan. ribery dönünce biraz daha toparlarlar, ama kendi evlerindeki final maçında bu kadar kötü oynuyorlar ve robbie keane'in kaçırdığı üç net gol pozisyonu sayesinde ipten dönüyorlarsa, onlardan zaten cacık olmaz.

íí dedi ki...

demetrio albertini cok saf sanirim. birincisi o fotograflardan hic de belli olmuyorr henry'nin pismanligi, ben onca kosturmadan ve sahtekarliktan sonra amacina ulasanan bir sporcunun uzerinden kalkan yuku goruyorum. ikincisi pisman olacak olsa golden sonra hipodrom ati gibi kosturmazdi sevincten.

figoemre10 dedi ki...

Sinirden çıldıranlardanım bende... Fifa ve Uefa nın çalışmalarını inanın anlayabilmiş değilim.. Ne güzel 5 ve 6. hakemleri kale arkalarına koymuştun Uefa grup karşılaşmalarında ne oldu da böylesi önemli maçlarda olmazlar..

Sanki ligler devam etti hafta arası.. yok abicim artniyet ararım ben bu maçtan.. platini hacıyatmaz gibi oturup durdu trübünde ama yaptı yapacağınıda.. bi kez daha efsane oldun platini tebrikler.. ha bide o barthez ne anlattı o kadar bırbır zidane yeter ulen çek git maçı izleyemiyorum senin yüzünden diyivericekti nerdeyse lord zidane..

Erdo dedi ki...

O golle Fransa'nın Finallere gitmesini hazmedemeyenlere bir sorum : Diyelim, benzer bir golle Türkiye finallere gitti. Yine aynı tarzda yazılar yazar mıydınız acaba ?

Ben, Fransa'nın bu golüne bozuldum. Ama aynı şeyi, Türkiye için de hissederdim. Umarım sizler de böyle düşünürdünüz. Çifte standartçılık çok yanlış bir şey.