16 Kasım 2009

De Nigris Gitti

Blogda son post Meksika'dandı. Oradan devam edeceğime bilemezdim. Antonio De Nigris için geçen sezon kalbinde problem var haberleri çıkmıştı. Buralardan, Komşu'ya gitmişti. Tümer'in Larissa'sına. 31 yaşında hayatını kaybetti kalp krizinden...

Türkiye'de kimseyi suçlamamak lazım. Ankaraspor'un Federasyon'a yolladığı 8 Temmuz tarihli belgeyi okudum. Biz riske girmiyoruz, durumu budur, yabancı kontenjanımızdan çıkartılmasını talep ediyoruz, kampta da hafif antrenman programı uyguladık diyorlar. De Nigris tüm uyarıları dikkate almıyor. Ekmek parası işte... Kalbinde yetersizliğine neden olan kalp kası bozukluğu (kardiyomiyopati) varmış. 30 yaş üstünde %5 ölüm riski taşıyan.... Yunanistan'da nasıl temiz sağlık raporu ve lisansı aldığı elbette soru işareti. O ilk karedeki minik bebeğin adı Miranda. Artık 5 yaşında ve babasız...

21 yorum:

kerem ce dedi ki...

futbolun sessiz ve kederli kismi... kelimesiz ölümler.

mondo trasho dedi ki...

renkli bir adamdı. iyi bir forvet...
önce bir kaleci sonra bir forvet.
oyun dışı..
canım acıdı...

natura horror vacui dedi ki...

çok ama çok üzüldüm. kafasında maskesiyle hatırlayacağım kendisini.

hadesperado dedi ki...

http://tinyurl.com/yj33uaa

toprağı bol olsun...

emosimo dedi ki...

yaa adamın kalbinde problem çıkmıştı zaten...
niye zorluyor ki şansını...
futbol aşkı böyle bir şey herhalde...
yoksa Larissa da oynasa nolur oynamasa nolur...

sertano dedi ki...

Oturdum kaldım şimdi koltuğa.. Maskesi gözümün önünde. üzgünüm çok.

A dedi ki...

Oyuncuların kullandığı ve doping sayılmayan maddelerin daha etkin kontrolü bu üzücü olayları azaltacaktır.

armandolionel dedi ki...

Allah rahmet eylesin...bugün özgürümüzün de ölüm yıldönümü.tam 1 sene olmuş,zaman ne çabuk geçiyor....

todor dedi ki...

güle güle maskeli adam

mre dedi ki...

emosimo'nun dediği gibi ankaraspor doktoru kalbinde probleme rastladıklarını ve ani ölüm riskinin olduğunu de nigris'e söylediklerini sömzleşmesini de bu yüzden fesh etttiklerini söyledi. anlıyorum ekmek parasını kazandığı mesleği bırakmak hem de böyle zamansız bırakmak kolay değil ama öbür tarafta can be abi. arkada kalanlar da cabası.

Ernest J. Garnest dedi ki...

Beyler öyle kolay değil futbolu bırakmak.Adamın ailesi var kimse bu adama bu parayı futbol dışında vermez Larissa'yı eziyorsunuz ama adamın kazandığı aylık parayı Türkiye de kaç kişi kazanıyordur ?

Adamı suçlayamıyorum ancak elbet bi doktor ona oynayabilirsin raporu vermiştir işte o adamı bulmak lazım ...

caveksk dedi ki...

spor dünyasında kara bulutlar dolaşıyo bu aralar

open your mind dedi ki...

el santo gitti..

Adsız dedi ki...

conrad mcrae yanlış hatırlamıyorsam Tofaş yada efes tarafından istenmiş sağlık kontrolunden sonra Türk doktorlar oynarsa ölür raporu verince anlaşma yapmamışlardı o yıl abd yaz kampında conrad vefat etmişti.
Onun türkiyede oynadığı dönemlerden sonra Türk basketbolu hiç okadar renkli zevkli olmadı
conraaaaaad mcraaaae anonsları yankılanırdı salonlarda bir zamanlar

alchoburn dedi ki...

Son iki yazıda da "ekmek parası"nın geçmesi özellikle manidar olmuş.

İnsanların milyon dolar kazandığını düşündüğü kişiler böyle yaşıyor aslında. Bu tarafını da görmek gerek.

by-elestirmen dedi ki...

ölümüne üzüldük ancak topçuluğunu da değerlendirmek gerek.Futboldan biraz anlayan biri gerçekten iyi bir topçu olduğunu keşfederdi.Ancak marketing yönü zayıf olduğu için hak ettiği değeri bulamadı 2. sınıf takımlarda devam etti. Bizim futbol ulemalarının gözüne girmeyi başaramadı.

Hani şu futbol topuna hayatında bir tepik atmamış adamlardan oluşan, bir maç ile futbolcuyu arenadaki aslanların önüne atan futbol ulemalarının gözüne girememesinden bahsediyorum.

Alın size durum tespitini onaylayan canlı ve güncel bir örnek. 11/08/2003 tarihli sabah gazetesinden faik çetinerin rahmetli ENKE'yi bir maçla değerlendirip notunu verip seyircinin önüne attığı infaz yazısından bir cümle.Aynen aktarıyorum ilgilenenler yazının tamamına aynı günlü sabah arşivinden ulaşabilir.

''Fenerbahçe'nin kovduğu Saffet Akbaş, kaleci Oğuz Dağlaroğlu ve Uche. Hele hele gariban Oğuz'u hiç yoktan kovup Enke'ye dolarları sayanların dünkü maçtan sonra acaba yüzleri kızardı mı?''

Enke kötü bir kaleci değildi. Akabinde alman milli takımına kadar yükselerek kanıtladı.milyon dolarların da üstüne yatmadı kendi isteği ile ayrıldı.iyi de yaptı.böyle kişiliksiz yorumlara muhatap olacağına ülkesine döndü.
Enkenin vefatından sonra yukarıdaki satırları yazanın acaba yüzü kızardı mı?

Biz bu adamları her akşam duayen diye TV kanallarında izliyoruz.
Ahbap-çavuş ilişkisi ile bu adamları TV'lere çıkaranlar utansın.

ihsan cem dişbölen dedi ki...

toplara böyle güzel kafa atan bir adam daha görebilecekmiyiz türkiye liginde?
...
sanmıyorum...

Unknown dedi ki...

var bir uğursuzluk şu sıralar.yaln ız ekmek parası demeyin meduna ve umit özat ekmek parası için oynuyorlardı futbolu ne oldu vazmıgeçtiler ekmek paralarından futbolu bırakarak hayır tabiki.doktor olumsuz rapor verdiyse olay bitmiştir hayatı riske atmanın anlamı yok.kaldıki bu sure zarfında hayatının geri kalanında rahat yaşayabilecek bi kazanımada sahip olmuştur.üzüldük çok üzüldük ama birazda olaya bu yönden bakmak lazım...

Kerem AYDOĞAN dedi ki...

bir maskeli balo bu oyun. forma çıkarılıp krampon ayaktan çıkınca maske düşüyor ve böyle anlarda herşey gerçek oluyor. toprağı bol olsun demek lazım.

otti dedi ki...

3 büyüklerde oynar mıydı bu adam bence oynardı. o zaman herkes üzülürdü ben bu kadar üzülmezdim belki. güle güle maskeli adam. o maskeli halinle değil de bebeğinle olan fotoğraftaki halinle hatırlayacağım seni..

nestavarro dedi ki...

azrail akıllı ol ...mekanı cennet olsun