4 Kasım 2009

Beşiktaş 0 - Wolfsburg 3

Bu sezon Wolfsburg’u 3 takım 90 dakika boyunca 0’da tutabilmişti. 3-0 mağlup eden Bayern Münih, berabere kalan Hertha Berlin ve Beşiktaş. Bu gece de kazanmanın formülü buydu. İki golü sadece iki maçta atabilen Beşiktaş gol yememeliydi. Mazallah oyunun ilk golü Almanlar’dan gelirse altından kalkamayacağının işareti bir istatistik serisi vardı geride bıraktığı Beşiktaş. Şampiyonlar Ligi ilk 3 maçta durup sonra depara kalkan çok takım gördü tarihinde. Beşiktaş’ın hesabı da buydu, Man. United kimseye puan koklatmayacak, iki galibiyet ikinci turu getirecekti. Ernst’in rahatsızlığı rüyayı daha maç başlamadan kabusa çevirdi. Rüştü’nün önemli maçlar öncesinde yaşadığı kas spazmları artık bir klasik. Acil şifa dilemekten başka birşey diyesi gelmiyor insanın. Nihat’ın en kritik 15 gün öncesinde sakatlanması Bobo ve Nobre’nin evlere şenlik performansına bakınca büyük talihsizlik. Almanlar ilk maçta kötüydü. Old Trafford’daki performanslarının bir benzeriyle başladılar. Armin Veh madeni bulmuştu kendi evinde. İbrahim Kaş’ın kanadından geldiler yine. İlk gol de geliyorum dedi. Misimovic gereğinden fazla iyi vurdu. 30-40 arasında forse etti Beşiktaş oyunu. Lakin ileridekilerin toplam kalitesi Almanlara hafif geldi. İkiyi yemeden atılacak bir gol tribün desteğiyle beraber maçın gidişatını değiştirirdi belki kim bilir? Ferrari-Sivok ve Fink’in hakkını vermek lazım. Yine ayakta kalan isimlerdiler. Tabata-Nobre ve Bobo’nun takımlarına toplam katkısı bir Alex’in yaptıklarının yarısı bile değilse Beşiktaş’ın neden bu sezon attığı gollerde iki haneli rakamlara ulaşamadığını pek fazla araştırmaya gerek yok. Grafite’nin cezalı olması skorun erken büyümesini önledi. Ahı gitmiş vahı kalmış Martins ezildi kaldı tandemde. Hem takımın hem de Denizli’nin şansı İnönü’de stres topunun Demirören olması. Eninde sonunda “Yeter” diye bağırılan o oluyor. 1-3’den maçı 3-3’e getiren Manchester United’ın beraberliği Beşiktaş için iki kere kötü haber. Ferguson’un ekibi Beşiktaş maçında oyunu turu geçmesine rağman çok daha fazla ciddiye alacak. Beşiktaş ise Sivok’suz gidecek Old Trafford’a. Elbette ki Denizli’nin maç öncesinde söylediği “Wolfsburg büyük takım değil” demeci motivasyon değeri taşıyor. Lakin maç 0-3 bitince sormadan edemiyor insan! Peki ya büyük olsalardı!

23 yorum:

Süleyman Bilgiç dedi ki...

Denizli'nin kaderi bu.. Bize geldi rezil etti 0 çektik, Beşiktaş ıda tahminen rezil edecek. Yazık günah diyeeğim ama Beşiktaş'tan Ferrari'yi bir çıkarsan başlarına ne gelir tahmin bile etmek istemiyorum o Manu deplasmanında.. O zamana kadar allah sakatlık derdi vermesin ferrariye

erssre dedi ki...

Büyük olsalar liverpool oluyor işte..

Hikmet Cilli dedi ki...

denizli "wolfsburg büyük takım değil" derken takımı motive etmek istedi elbette, yoksa kendisi de adı gibi biliyordur aradaki kalite farkını. sonuç böyle olunca insan soruyor tabi "ya büyük olsalardı" diyhe, işte bu da ancak kendine güvenen hocaların alabileceği bir risk.. evet denizli büyük hoca ama artık sıkılmış görünüyor, alabileceği bütün başarıları aldığına daha fazla bir şey başaramayacağına inanıyor, bu düşünce de kafa olarak bitirmiş kendisini..

anuka dedi ki...

gerçekten inanlılır gibi değildi. ilk 30 dakika orta saha ile ceza sahası arasındaki bölgeden 7-8 tane bomboş şut çektiler. top rakipteyken, savunma yapmak adına, orta saha çizgisini bobo dahil kimse geçmiyordu ama buna rağmen bizim yarı sahamızda da onlar sayıca çokmuş gibi oynuyorlardı. ileride yok geride yok, nerde bu adamlar?

ernst bu kadar mı çok iş görüyordu, uğur bu kadar mı kötüydü yoksa başka bi sorun mu vardı ben anlayamadım. anlayan varsa anlatsın.

adamlar elini kolunu sallaya sallaya ceza sahası önüne kadar geliyorlar ve bizimkiler şut çekeceği gün gibi ortada olan adamları sadece seyrtemekle yetiniyorlar

çok acayipti çok...

can ulusoy dedi ki...

maç sonu yorumlarını takip ederken ersin düzen ntvspor da oyuncuların paslaşma trafiğinden bahsetti tabata ençok hakan ferrari ve sivokla paslaşmış sanırım problemde çözümde sonuçta burada.

ama ben uefa sitesinden bakıyorum dediği bu bilgilere bir türlü ulaşamadım bilen birisi varsa yol gösterirse çok sevinirim.

Adsız dedi ki...

küçük büyük farketmez, işlevi önemli! yeniyor mu yeniyor...

ben bir galatasaraylı olarak beşiktaşın haline üzülüyorum, öyle başkanı allah düşmanımın başına vermesin...

joe kleine dedi ki...

En azından yıllardır aradıkları defans ikilisini bulmuşlar gibi biraz daha beraber oynarlarsa sivok-ferrari hatta toraman-kaş dörtlüsü yıllarca bjk'nin defans problemine çare olabilirler ama bunların dışında oyuncudan çok oyun felsefesine ihtiyacı var bjk nin, böyle ne idüğü belirsiz bir futbolla olmuyor işte...
Yani pas yapamıyorsanız yapmaya çalışmayın, çalım atamıyorsanız atmaya çalışmayın, haddinizi bilip en iyi yaptığınız işi daha iyi yapmaya çalışın, ben bjk nin kadro kalitesinin yeterli olduğunu düşünüyorum ama ne oynayabiliyorlarsa onu oynadıklarında...
Buradaki yorumlara da malesef katılıyorum çikipta Old Trafford da Serdar dan incecilik, Fink'ten şutörlük, Tabata'dan Alex lik, Kaş tan sağ beklik bekleyeceklerse filmin sonu bjk içinde değişmeyecek...

EDDIE dedi ki...

Beşiktaşlıların halini çok iyi anlıyorum, Bizde az çekmedik Özhan Canaydın döneminden...
Artık hani bir umut uefa'da denk geliriz belki, başarılar.

M. Alper dedi ki...

@Horto Magiko
Denizli mi büyük hoca?
Güldürme insanı Allah aşkına...

cankalender dedi ki...

Hepimizden büyük hoca tabi ki, hangimizin şampiyonlar liginde 10 maça çıkıp 1 puan almışlığımız var?

Denizli ŞAK ŞAK ŞAK!

Minozzi dedi ki...

Geçen sene yerlere göklere sığdıramadıkları Denizli'den ne çabuk vazgeçti bjk taraftarı ya hu! Ne bekliyordunuz ki? Kıytırık süper ligde şampiyon olan takım avrupada da her takımı ezip geçecek mi yani? Avrupa konusunda en başarılı olan GS bile Fatih Terim'le 4 yıl şampiyon olduğu süre içinde iki kez grubu 3. bitirdi(ilkinde statü nedeniyle uefaya gidemedi), ancak ikincisinde uefada başarılı olabildi. Hani Mustafa Denizli'nin yerinde olsam gurur duyarım kendimle, adamdan beklenen grubu lider bitirmesi çünkü.

b timurlenk dedi ki...

burdaki cska maçını kazanırsa uefaya gider bjk.

zachpaulsen dedi ki...

beşiktaşın kadrosu vasat. başkanı çok kötü. hoca vasat altı. geçen sene de vasattı. beşiktaşta misimoviç veya dzeko yoktu. schafer bile yoktu. solda hala ibrahim üzülmezin oynadığı bir takımdan bahsediyoruz. beşiktaşın şampiyonlar liginde işi yok. 32 takım arasında en kötü 2-3 takımdan biri.

geçen sezon keçinin olmadığı yerde, mustafa denizli şansı ile şampiyon oldu kadar. futbol namına, metodik, geleceğe yönelik herhangi maksatla kurulmuş bir takım değil. tamamen sonuç odaklıi anlık yaşayan bir hoca ile başkanın ortak üretimi eklektik bir takım.

çözüm: yıldırım demirören ve onun temsil ettiği zihniyetin bir daha gelmemek üzere gitmesi. hatta bundan 5 sene önce gitmesi... mustafa denizli'nin lütfen artık emekliye ayrılması. özellikle milli takım için adının geçmesi bile tüylerimi ürpertiyor. zira kendisi hayatı boyunca olaya pragmatik yaklaşarak bir takım başarılar elde etmiş asla bir sistem teknik direktörü olamamıştır.

beşiktaşın modern bir yapıda, metodik bir teknik direktörle çalışmasının sağlanması.

Frank Baumann dedi ki...

o 'ahı gitmiş vahı kalmış' martins'in haftasonu mainz'e 2 gol yolladığını unutmayalım da, maçın başında öyle bir bencillik yaptı ki grafite'nin dönüşüyle birlikte yedek kalması gerektiğini hatırlattı.

MaSSaRo dedi ki...

@hücum futbol

arkadaşım bitirin artık geçen seneyi şansmış balaymış diğerleri kötüymüşte bjk sıyrılmış aradan falan...
gs uefa yı aldı fenerliler şans dedi, fb çeyrek finale kaldı gs liler şans dedi, geçen sezon bjk duble yaptı herkes şans dedi.tamam başarı yakalıcaksan şansta yanında olacak ama koca bir sezonu kazanılan 2 kupayı buna bağlamak tamamiyle gerizekalılıktan başka birşey değil. bjk lilerde biliyor kadrolarının zayıf olduğunu bu yüzden denizli ye değil yönetime sallıyorlar maçlarda...

tofi dedi ki...

bence ilk önce kaleci sorununu çözmeli besiktas, bu iş hakanla olmaz, duracagi yeri bilmiyor ve üzerine gelenleri de tutamıyo, gole kadar da hiç birini tutamadı, bu zat liverpoolu da kral yapmıstı

aamet jr. dedi ki...

"Wolfsburg güçlü bir takım ama büyük bir takım değil." demiş sanırım Denizli.

Bu sezon katıldığım belki de tek cümlesi hocanın.

SAFÆ dedi ki...

Beşiktaş taraftarı artık küfür etmesin, isyan edeceklerse beyaz mendil sallasınlar. Hiç değilse asil olduklarını göstersinler. En büyük taraftar takımına sahip çıkandır.

ahmet dedi ki...

benim asıl merak ettiğim her önemli maç öncesi kronik rahatsızlığı çıkan rüştü nün old trafford ta oynayıp oynamayacağı?

todor dedi ki...

buradaki cska maçını kazanırsa uefa belki.

arancia meccanica dedi ki...

konu dışı ama; şampiyonlar liginde bu hafta oynanan maçları izleyebileceğimiz bi site var mı?

unafraidleon dedi ki...

Bir GALATASARAYLI olarak belkide en çok biz anlayabiliyoruz bu durumu.GALATASARAY'daki Lucescu'dan sonra Terim'in 2.dönemiyle eş değer tutarken şu Beşiktaşı,aklıma doğal olarak Yıldırım Demirören-Özhan Canaydın çekişmesi(!) geliyor.Daha kötüsü var mı diyoduk,meğer varmış...Allah yardımcın olsun Beşiktaşlı...

Kamil Güğüm dedi ki...

Maçın değil de bir Beşiktaşlının değerlendirmesi.

http://osmankedi.blogspot.com/2009/11/besiktas-wolfsburg.html