15 Ekim 2009

Uruguay 0 - Arjantin 1

Şili-Ekvador maçının gidişatı bu maçı direkt etkiledi. Şili golü atınca da maçın içi boşaldı. Kötü maçtı. Baraj oynamaya abone olan Uruguay atsa direkt gidecekti. Maradona ve Arjantin Güney Afrika'da. Bu kadrolarla bu kadar kötü futbol oynamak da ayrı bir başarı! Yazacak çok şey kadar uyku da var. Arkası yarın...

38 yorum:

alessandro del piero dedi ki...

kötü oyun filan hikaye bu saatten sonra, 2002'de brezilya da aynı bu şekilde gitti finallere, sonra kupayı alıp geldi herifler..

işte bu ya, arjantin de geliyor ulan.. 24 sene sonra alacaz o kupayı söke söke, çünkü tanrı bizimle...

Populardemaind dedi ki...

Aslında sorun sadece kadrodada değil Maradonanın futbol anlayışında da var Higuani direk ileride oynatmak nasıl bi düşüncedir ben çözemedim.Ayrıca messi de çok geride oynatıldı.Yalnız Messi çıktı Tevez Girdi bu nedir abi ya :)

hiç dedi ki...

en azindan bes dakika kala gelen gol uykusuz kaldigimiza deydi:)

Unknown dedi ki...

Seme tavuklar ligi kurulsun bu iki takım direkt katılsınlar! Bu nasıl maçtı ya sinirden ne yapacağımı bilemedim, eziyetti resmen!

Genel Sekreter Vak dedi ki...

İmparator,imparator,imparator Ma-ra-do-naaaa,imparatooor,imparatoor,imparator Maradona...

Hehehe...

Unknown dedi ki...

maçın sonu trajikomikti... bir zamanlar dünya kupasını ellerinde havaya kaldırırken sevinç gözyaşları döken diego bu sefer şu enayi başarı için sevinçten gözyaşlarını tutamıyordu... şimdi düşündüm de düştüğü duruma ağlıyordur belki...arjantin futbol federasyonu başkanının işi zor bu saatten sonra... zor bir karar vermek durumunda... diegonun tek.direktörlük becerilerine mi yoksa balına mı güvenecek?

medyafutbol dedi ki...

arjantini bu hale getirmekte bir başarı ister:) demekki teknik adamlık öyle kolay ve basit birşey değil.örnek: bülent korkmaz -maradona-hagi vs.

SirEvo dedi ki...

Messi'yi ilk defa bu kadar kötü gördüm. Hatta göremedim bile, 90 dakika boyunca yok gibiydi sahada.
Önceki maçlarda da kötü oynadı da, bu en kötüsüydü sanırım. Ne bir dribbling yaptı, ne şut, ne çalım, ne bir heves.. Sıfırdı yav. :/
Brezilya'nın olduğu yerde Arjantin olmadan olmazdı. Tekrar yeneceğimiz için üzgünüm ama olsun, en azından Dünya Kupası'na götürebildi Maradona. :D

Unknown dedi ki...

VAMOS ARGENTINAS !!

Majesty dedi ki...

Arjantin bana da her zaman sempatik gelen bir takımdır, Brezilya karşısında da onların kazanmasını tercih ederim fakat işin bir kulüp takımı tutma kıvamına gelmesini bir türlü anlayamyorum. Aynı şey Barcelona için de geçerli son bir yılda. Bu ikisi benim de sempati duyduğum takımlar fakat sırf bu yüzden soğuk gelmeye başladı.

Berber Kenan dedi ki...

İnsanlar futbolculuk hayatlarındaki başarılarını antrenörlük yaşamlarında da sürdürecekler diye birşey yok. Ancak ne kulüp başkanları ne federasyonlar bunu anlamıyor.

Bu şekilde oynatılan ve sahaya sürülen Arjantin'in Dünya Kupası'nda olası bir eşleşmede Brezilya'yı yenmesi için şanstan fazlasına ihtiyacı olacak.

MustafaAGCA dedi ki...

Maçın ikinci yarısını izlerken uyuyakalmışım. Ne beklerken ne bulduk.

Tartavuz dedi ki...

Milli Takımlarda Maradona kadar kifayetsiz bir TD görmedim. Bu nedir yaa bu kadro böylemi oynar. Messi'ye bir boş alan bile yaratamıyorlar. Adama hep 3 kişi basıyor. Geçen maçta Aimar oynadı eh tmm dedik belki bir bildiği vardır. Bu gece veron oynadı ama adam oyun kurucu oynadı. Dünya Kupasına kadar TD değişmeli bence

fatih dedi ki...

maradona, kendini beğenmiş kişilik yapısını nedense taktiklerine yansıtamıyor takımı korkarak oynatıyor, heralde dunya kupasına gidemeyerek işinden olup karizmayı çizdirmemek için böyle oynatıyor takımı. Bu takım böyle oynatılmamalı, rakibi ezmeli alttan girip üstten çıkmalı 3-4 atmalı, maradona da sağlığını bahane ederek bu işi bırakmalı...

liquefied dedi ki...

http://acetobalsamico.blogspot.com/2009/10/uruguay-vs-arjantin.html?showComment=1255515698598#c7117894227531896712

yukarıdaki linkten de görebilirsiniz. rüyamda 0-1 biteceğini gördüm demiştim.

İsim dedi ki...

Gerçek olan bir şey var.
Şu kadroyu ben alsam bundan zor bir hale getiremezdim kupaya katılma işini.
Bir başka gerçek de bu tip turnuvaların özel durumu.
Tatilden gelen Danimarkalılar'ın Avrupa şampiyonu olması ve bir çok örnek.
Bu yüzden kupaya Maradona götürecektir takımı şüphesiz.
Orada ne olacağı hiç belli olmaz ama evet şu ana kadar Diego gerçekten kötü bir teknik direktör ne yazık ki.

cLassixc dedi ki...

bakıyorumda milletimize ne kadar ARJANTİN ne kadar BREZİLYA vb. taraftarıymışız yahu ! biz TÜRKÜZ takımımız TÜRKİYE ve 2010 DK da olmayacağız. ARJANTİN gitmiş EKVATOR elenmiş bizene... içi boş olan maç değil bizim insanımız malesef.... her geçen gün içimizi boşaltıyorlar haberiniz yok ! nokta.

Unknown dedi ki...

@classixc kusura bakma yada bak bence ama sanirsam 50 yil icinde türkiye milli akimi bir kere katilmis bu kupaya. senin yaptigin hesaba göre icimiz coktan bosalmis.

yahu bir spor müsabakasindan bahsediyoruz. uzaya adam gönderipte geri getirteme gibi bir durum yok.
icimiz bosaliyormus. allah akil fikir versin

mre dedi ki...

Hepsi birbirinden ilginç yorumlarla dolu onlarca mesaj. Blogların böyle bir faydası oluyor, hiç tanımadığın bilmediğin insanlar ve onlara ait görüşler. Demek böyle de bakılabiliyormuş dünyaya diye düşünüyor insan ve ufku genişliyor.

Unknown dedi ki...

@cLassicx

bence senin için boşalmış haberin yok.
bu futbol. oyun yani... isteyen istediğini tutar sanane?
biz yoksak, elbet birilerini tutacağız... hayır bu adamların olduğu takımları tutmayıp, türkistan milli takımını tutalımş. Biz TÜRKÜZ çünkü...
hay allahım...

Eren Altık dedi ki...

Arjantin'in oyunu bana feci şekilde bu senenin Beşiktaş'ını anımsattı. Kadroda çok kaliteli isimler var, kimin yedek kimin ilk 11 oynayacağı belli değil ve sahadaki sistemi, kimin nerede oynadığını çözebilmek için kurdeşen döküyoruz. Hala demichelis mi gutierrez mi sağ bek anlamadım ben mesela.

SirEvo dedi ki...

@cLassixc
Geç bu ayakları ya. Sanki milli maçı gönülden desteklemiyoruz.
Senin gibiler yüzünden böyle aslında milli takım.

aşkın dedi ki...

Classicx futbol tarihi boyunca dünyanın her yerinde ve Türkiye'de insanlar ülkelerinin katılamadığı turnuvalarda kendilerine sempatik gelen ülkeleri desteklemiştir.
Bu ülkenin en büyük tehlikesi senin gibilerdir.Memeleketin onca meselesinde kulağının üstüne yat, sonra gel burda kıytırıktan meselelerde milliyetçilik nutukları at.Bu ülkeyi yönetenlerin istediği insan tipi tam da senin gibilerdir.İnsana bu tür yazılar yazdırırlar sonra da kullandığım üslubu beğenmezler.
Bundan böyle başka ülke takımlarına sempati duymak yasaklanmıştır!

Lucky Strike dedi ki...

cLassixc +1
Repini verdim, emegine saglik!

:D

frodo555 dedi ki...

Yalnız nedense okuduüum yorumlarda hiçbir ağızdan;
Uruguayın 11 tane (hadi kaleciyi saymayalım haksızlık olmasın) 10 tane Lugano'dan oluştuğuna, her top kaybında ilk topa Allah ne verdiyse girdiğine, takımın herhalde Ersun Yalan felsefesiyle oynadığına; avrupalı bir hakemin daha 20' geçmeden durumu kavrayıp Uruguayı kart manyağı yapacağına ama paraguaylu düdüğün (ağzındaki düdükten bahsetmiyorum) nedense buna çanak tuttuğuna dair birşey okumadım -ki maçın 2. yarısını seyretmemiş olmama rağmen bence özeti budur...

okka dedi ki...

"cLassixc" in düşüncesine katılıyorum.Ama ifade ediş tarzı biraz insanlara itici geliyor.
İnsanlar bir takıma sempati duyabilirler dünya kupasında da tutabilirler.Ama sanki kendi milli takımıymış gibi davranması bana garip geliyor.

"Alıcaz kupayı,dökülücez sokaklara" tarzı haykırışlar bana biraz popülist geliyor.Ben daha hiç kimsenin honduras ya da ne bilim hollanda antilleri için bu kelimeleri ifade ettiğini duymadım.
Kaldıkı arjantin dünya kupasına katıldı diye bu kadar sevinmek gerçekten ilginç..

Arjantin,brezliya..vs milli takımlarını bu kadar benimsemek için ne gibi hisler beslemek gerekiyor gerçekten merak ediyorum.

Ama biz TÜRK'üz de ondan milli takımı desteklemeliyiz biraz gereksiz bir cümle.

Diğer takımlara ancak sempati duyarız,bu kadar benimsemek bence popülistlikten öteye geçemez...

matiasemilio dedi ki...

ohhh!!

Adsız dedi ki...

cok kotu bir mac degildi bana gore... ozellikle ilk 60dk. cok sert gecti... messi ve higuain disinda sahada dokulen pek yoktu...

answer dedi ki...

hayır kim diyoki türkiye ye karşı arjantini tutarım diye..bende bayaa destekliyorum arjantini..hatta türkiye yi ne kadar tutuyorsam hemen hemen o kadar tutuyorum arjantini..ama bu demek değilki ben türk değilim..veya türkiye maçında arjantini tutarım..ki tutsamda kime ne?! tutsamda bu benim türklüğümden bişi eksiltmez..o kadar cok insan tanıyorumki turk milli takımını desteklemeyen..fatih terim veya oynanan futboldan dolayı..bunlar olabilcek şeyler..

alessandro del piero dedi ki...

arkadaşlar aranızda en çok türk olduğunu kanıtlayana 100 bin lira veriyorum, ha gayret başarabilirsiniz.. türk olmanın özelliği ne lan? bu kadar kafası basmayan bir toplum olmak için nelerle besleniyoruz, çok merak ediyorum.. yazık yahu yaktığınız şu oksijene.. hasbelkader türk doğmuşum ama bilerek ve severek arjantin'i destekliyorum, türkiye'yle maç yapsak da en az 5 atalım isterim..

hadi bakalım, var mı itirazı olan?

Tartavuz dedi ki...

Kardeşim :) biz futbolu seviyoruz... Onu bunu desteklemekle ne daha Türk oluruz nede daha fazla gavur ...

Futbol bu.. Topun peşinde koşan insanları izliyoruz.. Demirden kalelerden topu geçirmek için, farkındamısınız.. Allahım yaa :)

Adsız dedi ki...

işte şimdi önümüzdeki bu dünya kupasını izlemek için bir sebebim var. sahada arjantini takımda messiyi kulübede maradonayı zevkle takip edeceğim :)

Adsız dedi ki...

bence arjantin'in kadrosu hiç de parlak değil. brezilya ile, ispanya ile, ingiltere ile karşılaştırılacak gibi değil. dünyanın mevkilerinde en iyi 5'er, hadi diyelim 10'ar futbolcusunu çıkarın. o listeye arjantin kadrosundan sadece messi girer. bence. bilmem farklı görüşte olan var mı, ama benim gördüğüm hem defansta fazla açık veren hem de kendi oyununu bir türlü bir takım var. tabi ki teknik direktörün tecrübesizliği de var, ama bu kadro da önceki 20 yıldaki kadroları aratıyor.

Adsız dedi ki...

cLassics'in yorumuna verilen cevaplar da "biz milli takımı desteklemiyoruz demedik ki" veya "arjantin'le brezilya'yla oynadığımızda tabi ki bizim takımı tutarız" denmiş. buna da zorunlu değiliz ki. bu spor. milletini sevmenin ölçme arenası değil.

ben çocukluğumu hamburg'u, liverpool'u tutarak geçirdim, fener'in yanısıra. dünyada da arjantin ve brezilya'yı tuttum sürekli. hatta bizim milli takıma karşı da tuttum. 2002'de yarı finalde karşılaştığımızda brezilya'yı tutuyordum. onlar hakediyordu, biz final oynayacak kadar iyi değildik. ayrıca, ülkede zaten hazmedemediğimiz, kavrayamadığımız bir başarı kazanmıştık. bir de finale çıkar ve kazara kazanırsak en kısa ifadeyle bu bizi bozardı. (kaba örnekle, arda'yı 16 yaşında gs'da ve milli takımda direk oynatmak gibi birşey olurdu bu). hatta iddia ediyorum, 50 yılda bir katıldığımız kupada 3. olacağımıza daha küçük bir başarıyla dönsek, diyelim 2. turda elensek şimdi daha iyi yerlerdeydik ve başka dünya kupalarına da katılmıştık.

İsim dedi ki...

@thesaint
Söylediğin doğru hocam Arjantin'in kadrosu o kadar da müthiş değil.
Henüz takımda world clas olduğunu kanıtlamamış Arjantin dışında oynamayan bir çok oyuncu var orası da doğru.
Bahis şirketlerinin dünya şampiyonluğu için İngiltere,İtalya,Almanya ve Hollanda'dan daha az şans vermesi çok olağandır hatta.
Ancak bu grupta bu kadar stresi yaşayacak kadar kötü demek de haksızlık olur biraz.
Şili ve Paraguay kadrolarına bir göz at derim o zaman sana.
Kadronun en ciddi sorunu teknik direktörleri gibi görünüyor şu anda.

oztan dedi ki...

Arjantin orta sahaya çare bulmalı. Bu kadar rahat geçilen bir orta saha olamaz. Tamam Maradona'yı seviyoruz. Veron'da zamanında çok iyiydi. Ama gün bugündür. Bu kadar dirençsiz bir orta sahayla Dünya Kupası'nda hiç bir şey yapamazlar.

cerkez1905 dedi ki...

ne arjantinmiş arkadaş sorsan çoğu kalecinin adını bilmez ama maksat gelişen olaylara seyirci kalmamak :S neyse ben size 2010 dünya şampiyonunu yazayım da arjantin kalecisinden önce onu öğrenin...ENGLAND...

Daniele De Rossi dedi ki...

arjantinle birlikte eminim çok iyi bir dünya kupası izleriz ama gerçek arjantin orda olursa.