18 Ekim 2009

Mourinho'nun Gecesiydi

Valencia-Barcelona maçının ikinci yarısı flu geçti benim için. Devre arasında Ünsal Oskay'ın ölüm haberi sarstı. Hayır, Marmara İletişim'den değilim ama Ünsal hocanın dersine girebilmek için ikinci bir fakülte okumak isterdim. İsterim ki onun tedrisatından geçmiş öğrencileri çalıştıkları gazetelerin birinci sayfalarını ona ayırsınlar...
Garip bir gündü futbol açısından. Sunderland-Liverpool maçında balona çarpıp giren gol, Genoa-Inter maçında kaleci Amelia'nın uzaklaştırdığı topun gelişine vuran Stankovic'in golü... Beşiktaş-Kasımpaşa maçının ikinci yarısını Real Madrid-Valladolid ile dönüşümlü izledim. Nihat için sevindim. Ligde son golünü Huelva'ya 7 Mayıs 2008'de atmıştı. Çeklere 2008'de attığı golleri de hesaba katarsak bir golcü için beyaz sayfa demektir bu. Beşiktaş'ın gollerden sonra bile yükselen yönetim istifa tezahüratları bitmedikçe zirve yarışından bahsetmesi mümkün değil gibi görünüyor. 2 kırmızı bir sarı kart cezalısı. Hani haftaya Noel tatili olsa, 3 yabancı firar etti diyeceğiz Eskjişehir deplasmanından. Gecenin naklen yayınları sırasıyla gidersem, Juventus batmaya devam ediyor. Del Piero ve artık tarih olan Nedved olmayınca takım tek adama bakıyor: Diego. Düz takım oldular ve 4 maçtır kazanmıyorlar. Böyle kriz zamanlarında tecrübeli teknik adam fark yaratır. Ferrara'nın da işi zor. Fiorentina 85'de Gilardino adam gibi vursa maçı da kazanacaktı. Trezeguet'nin 80'den sonra oyuna girmesi artık ezber oldu. Oyundan çıkan da Diego. Bizde o teknik adamı vururlar! İtalya'da da vururlar ama(!)
Milli maçlar herkesi rayından çıkardı. Valladolid frikikten atmasa çok daha rahat maç olacaktı ama Real Madrid yine 2 gol gördü (4-2) kalesinde. Ronaldo sakat, Kaka kenarda, Guti grip. Pellegrini, Portekizli dönene kadar kaybetmemeli, yoksa kulağından çekecek Perez. İzleyemediğimiz Genoa-Inter maçı ilginç. Mourinho Eto'o ve Milito'nun olmadığı deplasmana iki santforunu yedek bırakıp çıktı ve 5 attı. Yarın onun günüdür, şovunu yapar. Juventus da toparlamazsa Inter devre arasında bayrakları asmaya başlar. Gecenin maçı elbette ki Valencia-Barcelona. David Villa sakat, Ibra kulübede. Maçın can sıkan tarafı buydu. İlk yarı Valencia oynadı, Barça seyretti. Xavi'nin sakatlıktan dönmesi, milli maç arası, Messi'nin milli takımdan kaptığı ruhsuzluk virüsü (!) derken o bildik Barcelona yoktu sahada. İkinci yarıda biraz toparladılar ama maçın skoru da işlerin yolunda gitmediğini gösteriyor. İlk yarı yeseler çıkartamayacak haldeydiler. Pablo'nun 50 metreden vurduğu gol olsa; gecenin üçüncü bombası olurdu. Görüldü ki Rijkaard'dan sonra Guardiola'nın da bir B planı yok. Bir orta saha çıkartıp bir orta saha aldı. Pedro(edit) geldi kenara, Bojan girdi. Üstelik Ibra kulübede otururken! 6 maçlık galibiyet serisi bitti. Her seri biter elbet. Yeter ki sistemler kaybetmesin...

21 yorum:

Adsız dedi ki...

valencia deplasmanında beraberlik hiç de fena değil. messi için çarşamba uruguay'da hem de çok kritik bir maç oynadıktan sonra o kadar yolu uçup 4 gün sonra zor bir deplasmanda iyi oynamasını beklemek pek mümkün değil. 22 yaşında bile olsa.

Schumy dedi ki...

Barca ve Guardiola kral, Rijkaard tu kaka diyenlere de selamlar olsun.

Ne oldu Champion Barca' larına ?

mre dedi ki...

Görüldü ki kelimesinden sonra yazdıklarınızda çok mesaj var :)

nestavarro dedi ki...

şampiyonluk periyodu 6-7 sene olan bir takım için yönetimin istifası şampiyonluktan daha önemli zaten bu sezon şampiyonluktan bahsetmek ahmakça olur bırakında yönetim istifa edicek şerefi göstersin ve bırakında taraftar bu talebini dile getirsin..ayrıca başın sağolsun bülent abi tanımam ama mekanı cennet olsun ..

sannti dedi ki...

@Schumy
Bırakın da Valencia deplasmanında da puan kaybetsin Barcelona. Bu nası bi mantıktır yahu. Guardiola'yı yüceltmek için Rijkaard'a giydirmek veya Rijkaard'ı övmek için Guardiola'yı yerin dibine mi sokma gerekiyor. Şampiyon Barça yerinde duruyor sen rahat ol.

demiycem dedi ki...

kayseri degil kasimpasa..

Murat1905 dedi ki...

İki korkak hoca, zevksiz oyun, boşa giden zaman.

Marca'da veya resmi Barça sitesinde kadroları görmeden bir daha Barça maçı için haftasonu programımı bozmam. Kıran kırana geçecek bol pozisyonlu bir maç beklerken birinci dakikadan itibaren maç bitsede gitsek diyen oyuncular miğdemi bulandırdı.

Diğer taraftan adamlar resmen bahis firmalarını zengin ettiler :)
0-0 maç skorunun oranı herhalde 15 veya 20'dir.

Rijkaard rotasyon yaparken sisteminden ödün vermiyor ama Guardiola için aynısını söylemek mümkün değil. Valencia taraftarı hocalarının güçsüz Barça karşısında 90.dakikada süreden çalmak için yaptığı değişiklikleri yuhlamak yerine alkışlıyorsa demek ki küçük bir kulüp olmayı hazmediyorlardır.

Juve-Fio maçında hakem Rizzoli Fio'nun 2.golünü yemeseydi maçın ikinci devresi daha güzel geçerdi.

Umarım yarın ki Milan - Roma ve Galatasaray-Trabzon maçları biraz olsun bize futbol keyfi yaşatır.

L dedi ki...

"pablo geldi kenara, bojan girdi."

burda sanırım pedro olması gerekiyordu.

Ömer dedi ki...

Besiktas'in ihtiyaci olan bir sampiyonluk degil, yonetimin degisimidir. Dolayisiyla eger taraftarin bu protestolari yuzunden gidecekse sampiyonluk, hic sorun yok bizim acimizdan.

orkun dedi ki...

İyi, bu senenin seri rekoru rakiplerinden biri gitti :)

Adsız dedi ki...

Guardiola farklı bir teknik adam değil. Farklı teknik adam içinde değişiklik yapabilmeli. Guardiola bunu yapamıyor Ahmet çık Mehmet gir Hasan çık Hüseyin gir Guardiola'nın B planı yok. :)

FK dedi ki...

xabi alonso deli pas atmış ha. raul'un ilk golü de deli olmuş. kaleci anlayamadı olayı.

cortez85 dedi ki...

raul always good against weak teams. JUBILATEEEEEEEEEEE

http://realmadridnoesraul.blogspot.com

duble estupido raul y guti fuera negredo y parejo a madrid

cortez85 dedi ki...

al tonto de Luis Enrique lo ponían de lateral izquierdo

estaban Zamorano, luego llegó Morientes el amigo de Raul, estaba Amavisca que era el acompañante de Zamorano y luego pasó a la izquierda y que también duró muy poco aunque tampoco era una estrella, antes de eso ya habían echado a zamorano que estaba muy desmoralizado y le silbaban mucho

¿Cómo se Butragueño y Hugo Sánchez? vi Sánchez sólo un año.(91-92) porque yo nací en 1985. pero estoy seguro que ni Santillana ni Emilio Butragueño no cáncer y no de la mafia en Madrid.

cortez85 dedi ki...

¿Y si Raúl llegó a Madrid en 1992?

Hugo Sánchez, Emilio, Hagi y Raúl. No me puedo imaginar :))))))

cortez85 dedi ki...

y giorgi hagi otro basura para madrid.

A . A dedi ki...

barcelona- manchester united final maçı..

o da ne henry çıkıyor keita giriyor ve barcelona 4-4-2'ye dönüyor.

barcelona 4-4-2'ye dönüyor, guardiola çıldırmış olmalı, sisteme ihanet ediyor, yarın öbür gün rijkaard türkiye'ye gelip oyuncu değişikliklerinde hata yapınca biz nasıl kılıf bulacağız şimdi.

sen günde 50 post yaz hespini okurum bülent abi.. ama bu sistem takıntısı konusunda anlaşamayız seninle..

ian dedi ki...

beşiktaş taraftarının öncelikli hedefinin, yönetimin değişmesi olması kadar doğal birşey olamaz.. geçen sene şampiyon olduk zaten, yılların özlemi de yok bu sene.. şimdi sıra ocak ayında bazı yükleri atmak, kazanmaya devam edersek potaya da girebiliriz, ki bu sezonun geri kalanında iyi oynayıp avrupa kupalarına katılsak da kâfidir, bana göre.. içeriden görülen bu.

aks111 dedi ki...

Henry çıkıp keita girince barcelona 4-4-2 ye dönmüyor iniesta forvetin soluna geçiyor.Zaten genelde yapar bunu barcelona.frank rijkaard da barcelonayı çalıştırırken
yapıyodu.Şimdi nasıl barışı sokup kewell ı çıkarırken 4-4-2 ye dönmüyosa o zamanda dönmüyodu.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

raul es megacrack otra vez

Unknown dedi ki...

aks111 müthiş yazmışsın benim yazacaklarımı.. Aceto'nun yazdıklarına ek olarak.. Guardiola kimdir zaten daha önce TD olarak ne başarısı vardır? O kardoyu bana da verseler bende CL kazanırım o kadroyla.. Hatta Yılmaz Vural bile kazanır.. Bence Guardiolo bıraksın Rıdvan gelsin.. Evet budur.. Ne olur?? "Gol Olur" Rıdvan :)