11 Ekim 2009

Milli Takım'ın Yeni Teknik Direktörü?

50 yorum:

Spooky dedi ki...

ben oyumu kullandığımda yabancı teknik adam tercihi açık ara öndeydi. herhalde bunun nedeni görünürde önemli yerli teknik adam adayı olmaması... bu zamana kadar genel hava hep yerli teknik adam yönündeydi.

Adsız dedi ki...

Lucescu

julien sorel dedi ki...

bülent uygun hariç herhangi bir dünyalı olabilir.

sawero dedi ki...

getirsinler abdullah avcı yı yeni jenerasyon çıkarsın 25 yaş altı topçular olsun sadece milli takımda baskı, beklenti olmasın sercan batuhan aydın arda nuri eren ceyhun caner gibi gençler oynasın ibrahim üzülmez yusuf dönemleri kapansın, 9 maçta 12 puanı bu çocuklar da yapar en kötü ne kaybederiz?

Gossip Boy dedi ki...

Yabancı birilerini isteyen futbolseverlerin akıllarındaki ismi merak ediyorum. Yakın bir süreçtede önemli bir turnuva olmadığına göre...

Unknown dedi ki...

Bulent Uygun olmasin da kim olursa olsun.
Bu secenek eklense ankete, en cok secilen secenek olur sanirim.

koala dedi ki...

Le Guen olacak.

Erdem Yalçın dedi ki...

Keşke Guus Hiddink olsa, ama zor ya değilmi abi ? :((

serdark dedi ki...

cok acik ve net! LUCESCU

c-data dedi ki...

3. bir şık olsaydı, yerli yabancı farketmez düzgün bir teknik direktör olmalı diye?

mugur dedi ki...

kim gelirse gelsin yaranamaz bizim çok bilmiş!!! milletimize ama yinede yabancı olmalı...

TT dedi ki...

milli takımın yeni teknik direktörü "hiddink" olmalı

pompelmo dedi ki...

Kim olduğu hangi milletten olduğundan daha önemli. Ersun Yanal gelsin, başladığı işi bitirsin.

Uğur ! dedi ki...

rijkaard

Cihan dedi ki...

Sir Alex bile gelse bizim futbolculardaki mentaliteyle eleme gruplarını geçip herhangi bir kupaya katılma şansımız 25% gibi birşey. Son 10 yılda katıldığımız kupa sayısı ortada. "Ölümüne saldır!" anlayışının devri Galatasaray UEFA'yı 99da aldıktan sonra bitti. Hagi'nin Türkçe bir röportajı var youtube'da, "futbol kafayla oynanıyor" temalı, onu 1500 kez izletmek lazım millilere.

darkhorse dedi ki...

Yabancı antrenör olmasını isterim ama Ersun Yanal olabilir bence boştaki antrenörlerden.

Dobrowski dedi ki...

yabancının bu kadar oy aldığını görünce şaşırdım efem.

Feridun Bitir dedi ki...

formayi takimlarin rengine degilde form durumuna ve sistemine göre adaletli dagitan, basini sallamayan yabanci bir hoca gelsin. Türk hoca ister istemez etkileniyor bizim toptan anlamayan basindan.

mre dedi ki...

her hocası kalmayan takımın tek adayı vizyonsuzluğun simgesi lucescu olmasın.
milli takıma gelene kadar neyi becerdi ki insanı ersun yanal olmasın.
yeni bir nefret edilen olarak bülent uygun olmasın.
% 100 futbolda iyi sallıyor ona buna şuna hem yeri de sağlam. rıdvan'da olmsaın.
bu kadar olmasın dedik ne istiyoruz onu da yazalım. münkünse türk futbolu ve futbolcusu hakkında hiçbir yargı veya ön yargıya sahip olmayan. tecrübeli, sonuç odaklı değil sistem odaklı, gittiği yere para kazanmaya değil baştan sona herşeyi değiştirmeye gelecek bir adam olsun. mesela o adamdan sonra herkes bilsin ki türk milli takımı şöyle oynar. yani takımın bir karakteri olsun. çok çok ütopik ve olmayacak bir isim ama örnek olsun diye söyleyeyim JOHAN CRUYFF.

Protanopia dedi ki...

Şenol Güneş

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Lucestu savunma özürlü takıma savunma yaptırmayı başaracak tek teknik adamdır.

AbSurDMaN dedi ki...

@ Cino

Ağzına sağlık, aynen katılıyorum.

BuR@X dedi ki...

yeni bir heyecan,yeni bir hava lazım....

milli takımda fatih terim ersun yanal şenol güneş kısır döngüsünden kurtulmak gerektiğini düşünüyorum.

yabancı hoca ile yeni bir hava ve yeni bir oyun şablonu yakalanabilir.

yyyyyyyy dedi ki...

Tüh, bende blogumda böyle bir anket yapmıştım :)

Hrngndz dedi ki...

kesinlikle abdullah avcı gelmeli.. abdullah avcının kariyeri Fatih terimle örtüşüyor... fatih terim kendi jenerasyonunu kendisi yaratmıştı akdeniz oyunlarıyla başlayan sonraki dönemde euro 1996 . euro 2000 uefa kupası şampiyonlugu dünya üçüncülüğü euro2008 yarı finaliyle devam eden süreç hep geçmiş jenerasyonun eseriydi..

bana göre yeni jenerasyonu yetiştiren perudaki dünya gençler şampiyonasında 4.lük başarısı sağlayan yeni yetenekleri çıkartan abdullah avcıdır... büyükşehir gibi dandik takımı ligde kolaylıkla kafaya oynatacak yetemege bilgiye karizmaya sahip bi adam.. milli takımın kolaylıkla üstesinden gelir

sambalici dedi ki...

takıma yabancı hoca lazım gibi duruyor ama sadece "yabancı" olması yetmez. işe ingiltere milli takımı örneğinden bakarsak eriksson da yabancı hocaydı, capello da, ama farkları ortada. dolayısıyla iyi seçim yapmak lazım.

yyyyyyyy dedi ki...

şöyle bi şık olsaydı; eğer yabancı getirilecekse, Türk teknik direktörlerinden daha iyi olmalı.

Minero dedi ki...

Milli takımın başına hoca değil planlayıcı ve uygulayıcı bir adam gelmelidir bence. Lucescu, Ersun Yanal gibi bir isim değil, Türk futbolunun kalitesinin artmasını sağlayacak, Türkiye'nin spor bilincine katkı yapacak, altyapı ve futbol anlayışını geliştirecek, sistem kuracak birilerine, bir ekibe ihtiyacımız var. Her ülkede spor okulları anlayışı var ve buralarda çocuklar temel eğitim alıyorlar, bizde ise yazın top oynansın diye olan yaz okulları. Bu anlayışı değiştirecek geliştirecek bir ekip ve planlama lazım. Yoksa Mourinho gelse farketmez...

Minero dedi ki...

Demin bir ton yazı yazdım blogger yollamadı. Özetle dediğim şuydu, Lucescu, Ersun Yanal, Şenol Güneş gibi ismin gelmesi önemli değil. Ülkedeki tüm futbol faaliyetlerini planlayacak, eğitimden altyapıya, oynanacak sistemden, kurallara kadar herşeyi değiştirecek ve toplam kalite yönetimini uzun vadede yapacak bir ekibe ihtiyaç var. Böyle birşeye sabrımız olur mu bilinmez tabi..

Can dedi ki...

Bu bir öneri değil ama, Bora Milutinovic gelirse %100 gideriz kupalara. Adam pas geçmiyor Dünya Kupalarını.

Unknown dedi ki...

2010eylül yada ekime kadar maçımız yok.. nerdeyse 1 sene... federasyonun serinkanlı olmasında fayda var... gerekirse dünya kupası sonuna kadar beklenebilir. en şık hareket şimdiden hidding i bağlamak olur. rusyanın akibetine göre ocakta yada temmuzda anlaşabiliriz.

julien sorel dedi ki...

@ AbSurDMaN

:) eyvallah

Nightstalker dedi ki...

O potansiyele sahip Turk hoca olsaydi da keske, ona verseydik oyumuzu.

joe kleine dedi ki...

Bence ekolümüz değişmesin...

Yani saldıran gazla oynayan deli gibi mücadele eden tarz değişmesin...
Ama akıl eklensin, teknik eklensin, yardımlaşma eklensin, en önemlisi egolar başrolü oynamasın...

Önerim Bülent Uygun+Hakan Şükür+Rıza Çalımbay konsorsiyumu Teknik Direktörünü yani hocalarını seçsin...

otti dedi ki...

kadro seçmeyi bilen biri olsun. şenol güneş doğru kadro seçimiyle dünya kupasında 3. oldu. fatih terim her maç farklı oyuncu çağırdı milletle arasını bozdu o yüzden takımı batırdı. o yüzden milli takıma mourinho kafasında bi adama gerek yok. milli takımı bilen biri gelmeli kadro düzgün seçilse ve aynı kadro ile çıkılsa maçlara bu milli takım zaten gruptan rahat çıkar. oyuncu kalitemiz yeterince iyi aslında.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
cuma dursun dedi ki...

oyum yabancı teknik adama oldu. ama şenol güneş'in takımın başına getirilme olasılığına birazcık inansam yerliyi seçerdim.

evrendeki en mutevazı insan dedi ki...

Rıdavan Dilmen teknik direktör ya da yardımcı olarak olmasa da bakışını takıma yansıtabileceği bir poisyona getirilmeli. Yardımcı teknik dürektör Metin Tekin. Takımın başına bu şartları kabul edecek, takımı sürekli hücum oynatacak bir de yabancı teknik direktör. Bu takım hücum oynayınca kazanıyor zira.

non of your business dedi ki...

terim:)

CT dedi ki...

Kesinlikle Lucescu olmamali.
Guus Hiddink gelse ne gusel olur. ama sadece teknik direktor olarak degil, altyapi vs dahil herseyiyle, Hollanda ekoluyle gelmeli.

Abdullah Avci yada benzeri, genc oyuncularla calisabilen bir hoca da U21 takiminin basina getirilmeli ve ayni zamanda Milli Takimlar TD'nun yardimcisi olmali.

Sistem, sistem, sistem :)

Adsız dedi ki...

ben LUCESCU demiştim ama HİDDİNK de olabilir hatta süper olur... reijkart diyen olmuş neden olmasın güzelde olur tanjevic modeli gibi her iki takımı çalıştırır ama onu türkiyede bazı çevreler kesinlikle istemez

tokansay dedi ki...

Ersun Yanal olmasın,
Mustafa Denizli olmasın,
Şenol Güneş olmasın,
Yılmaz Vural olmasın,
Bülent Uygun hiiiç olmasın,
İllaki yabancı olsun ama iyi birini bulamazlarsa, Abdullah Avcı olsun...

diye düşünüyorum...

mrt309 dedi ki...

Adamın kalbi tekliyor, biz burnundaki sivilceyi tartışıyoruz.

Terim gitsin tabi. Ama kötü teknik direktör olduğu için değil tavırları oraya yakışmadığı için gitsin. Yoksa ortadaki sportif başarısızlığı Terim'in Fatih Tekke seçimine bağlarsak biz bir daha dünya kupası falan göremeyiz.

Milli takımın kadro kalitesine bir bakın. Üst düzey takımlarda forma giyen bir tane oyuncusu var mı? Birazcık Hamit. En formda oyuncusu kaleci Volkan. Golcüsü yok, kanatları kırık, defansı elek. Zaten takımın yarısından çoğunu oluşturan fb ve gs'yi Avrupa'da görüyoruz. Sturm Grazlarla Twentelerle mücadele ediyorlar. Bu adamlardan nasıl bir başarı bekliyorduk ki millet olarak. Bu grupta 3. olmamız normaldir. Bu takımın yapabileceği budur zaten. Daha önceleri son dakika golleriyle ulaşılan yarı final ve 2. sınıf takımları zar zor yenerek elde edilen dünya üçüncülüğü asıl sürprizlerdir. Ve o başarılarda şu beğenmediğimiz Fatih Terim'in katkısı oldukça fazladır. Bende sevmiyorum kabadayı tavırlarını ama kabul etmek gerek bu adam futbolumuza çağ atlattı. Onun galtasaray'ı avrupa şampiyonu oldu, aynı takım milli formayla avrupa kupasına katıldı, emresi hakanı intere, kendisi milan'a gitti. Bunları çok çabuk unuttu bu millet. Fatih Terim'i her kötü şeyin sebebi olarak görüp lanetlemek büyük yanlıştır bence.

Peki sorun nerede? Birkaç spor yazarı yazdı zaten. Beden dersinin haftada 1 saat seçmeli okutulduğu, altyapıların yetersiz olduğu, genç yeteneklerin 21 inden sonra birer birer kaybolup gittiği Türkiye uluslararası alanda nasıl bir sportif başarı bekliyorki? Yetiştirdiğimiz en yetenekli adam Emre Belözoğlu basına el hareketi çeker, sezonun yarısını sakat, diğer yarısını cezalı geçirir. Son yıllardaki yıldızımız arda turan sezon başı 5 maç oynayınca sahada yürüycek hali kalmaz. Belçika'nın genç ortasahası Premier Lig'e büyük paralarla transfer oluyor, Bosna'nın forvetleri Bundesliga'nın yıldızları oluyor. Biz de bu topçulardan (+ almanların yetiştirip bize hediye ettiklerinden) onları yenmesini bekliyoruz.

velocan dedi ki...

milli takımı yabancı hocanın çalıştırması, eurovision'a yabancı şarkıyla katılmak gibi bişi olsa gerek :) türk hoca olmalı milli takımımızın başında bana göre. ama oyumu ''abdullah avcı'' dışında hiç bi türkü oraya layık göremediğim için 'yabancı' olarak kullandım ne acıdır ki. tabiki milli takımı bi türk çalıştırmalı, ama bülent korkmazlar, yılmaz vurallar, hikmet karamanlar, tolunay kafkaslar olmamalı bu..

Gokmen dedi ki...

ersun yanal diyesim var ama bu medyayla olacak iş değil...
yabancı olarak zico diyesim var ama bu medya onu da yer...
tüm medyanın itiraz etmeyeceği tek isim hiddink gibi görünüyor.o olsun madem...

ucancekirge dedi ki...

Terimi "knock out" eden Dick Avocaati gormek isterim... Bu arada kupadan once adam gibi bi hoca gelmesi de zor..

varol döken dedi ki...

tanjevic, futbol takımını da çalıştırsın, evet istiyorum bunu, evet bu bir tatil sonrası sendromu:)

daum, türk milli takımını dünya şampiyonu yapar, onu da ekleyeyim, 2 saat sonra gelirim, güzel güzel tartışın siz o arada:)

hmdvrk dedi ki...

yerli ise bülent uygun yabancı ise lippi olsun..

Santiago dedi ki...

@hamdivurak

Naptın sen Bülent uygun diyerek birileri sırf bu yuzden Türk milli takımını değil rakip takımları destekler alimallah olacak işmi bu dediğin...

Mesut Tok dedi ki...

Ben kesinlikle yerli antrönörden yanayım.