10 Ekim 2009

Game Is Over

Bunun acısı finallerin kuralarının çekildiği gün çıkar...
Yokum
Yoksun
Yokuz
Yoksunuz...

26 yorum:

baho dedi ki...

aldık "ders"imizi..

Unknown dedi ki...

Bülent Abi dediğin gibi: GAME OVER

alessandro del piero dedi ki...

daha dur usta, bu takimi destekledik mi de hemen yoksunuz diyorsun.. ben kendi adima asil simdi varim.. terim'in olmadigi her yerde variz biz, degil mi arkadaslar?

hele bir de arjantin'in kopup gelsin son dakikada..

blogger dedi ki...

96-2000-2002-2008 gittiklerimiz
94-98-2004-2006-2010 gidemediklerimiz

yine de eskiye göre daha şanslı bir nesiliz en azından ben öyle görüyorum

Chevic dedi ki...

@kimalırsa
del piero da Manu. ya gidiyormuş sanırsam(!) e dur usta daha yaşın kaç başın kaç, karpuz falan?
aa karpuz yarılmış :/ arjantin'den alırız artık na'palım.

gokmenoz dedi ki...

türkiye jetonlarını en başta harcayıp erkenden oyunu kendisi için sonlandıran bir çocuk gibiydi.

her zaman olduğu gibi harcadığı jetonlardan sonra başkalarının jetonuna güvenmeyi kendisine kural biçmiş bir çocuk gibi oyuna katılmaya çalıştı. her dem oldupu gibi bugün de vermediler o jetonu.

tek kelimyle yazık.

berthelemy dedi ki...

normal olay. ne dünya kupaları türkiyeye alışık ne de türkiye dünya kupalarına.

TA dedi ki...

milli takım için duygusal bağlanmak son 10-15 yılda mantıksız geliyor.milli oyuncular duygusal bakmıyor olaya.aldıkları primler ortada.ve bunun tartışmaları oldu.kazım gibi aurelio gibi türkçe bilmeyen milli takım oyuncuları türedi son zamanlarda.fransada aslen fransız olmayan çok oyuncu var ama hepsi fransızcayı çok iyi bilir.milli takımın maddi ve manevi milletin ortak değerlerini temsil etmediğini düşünüyorum.geçmişte milli takımda oynamak bir onurdu.para konuşulmazdı.şimdilerde milli takımda oynamak gösteriye dönüştü.afrikada boy göstermek ve maddi kazanç sağlamak birinci planda oldu.elendi ve ne oldu.milli takımda oynayan oyuncular prim ve afrikada bulunmaktan boy göstermekten mahrum kaldılar.hepsi bu.

adsumcu dedi ki...

ben futbolumuzu da, çok normal olarak, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin bir tezahürü gibi görme eğilimindeyim.

yani, profesyonel değiliz kalbimizle/gazımızla oynuyoruz,amatörce.bunun faydaları olduğu gibi bazı dezavantajları da oluyor.görüyoruz.

istikrarsızız.bu bizi öngörülmez kıldığı gibi rakipler gözünde,en beklenmedik maçlarda en beklenmedik anlarda 10 dakikalık oyunumuzla maçı kopara da biliyoruz.bakınız gecen seneki avrupa şampiyonası.
dünümüz bugünümüze uymadığı gibi yarınımız hakkında bize ipucu da vermiyor.bu nedenle,bugün rıdvan'ın da belirttiği gibi, biz o turnuvanın en "renkli" takımıydık.zira öngörülemiyorduk.

bazı maçları ciddiye almıyor futbolcularımız.hatırlayın "çek bir letonya" manşetlerini ve maçların neticelerini.sanmarino'nun ilk puanını bizden aldığını da unutmayın.benzer durumlara 3 büyükler de ara sıra düşmüyor mu?listeyi görünce hepimiz ispanya'dan sonra 2. oluruz diyorduk.ama şunu görmek istemiyorduk:biz daha sahaya çıkmadan bu zayıf takımları üçlük yaparız" boşgüvenine sahiptik millet olarak.oyuncularda da aynı düşünce yapısının olduğunu söylemenin anlamı yok zaten.onlar da bu milletin insanları.neticede kupaya gidememiz,aslen,küçük maçlardaki hatalarımızın tezahürü.bu da yeni bir durum değil.letonya örneği,sm örneği akıllara hemen gelen örnekler.

türkçe bilmeyen oyuncular milli olabilir.madem "ne mutlu türk'üm diyene" bu devletin/milletin övündüğü düstur, tek kelime türkçe bilmeyen patagonyalı bir topçu -ispanyolca- "ben türküm ve bu milli takımda oynamak istiyorum" diyorsa ona "hayır sen türk değilsin, türkçe konuşamıyorsun" deme hakkımız yoktur.daha çok kelam edilebilir bu dil meselesi üzerine de bülent abi'nin blogu bunun mekanı değil.ama aurelio da bu memlekette tc pasaportu taşıyan herkes kadar bu devletin vatandaşıdır, gerekirse milli takımda da top koşturur.

sözün özü,
teknik direktör değişse de -ki ben de yabancı bir antrenöre tarafım-, oyuncularımızın içinde büyüdükleri, nefes aldıkları ortam aynı kaldığı, milletçe zihin yapımız değişmediği sürece benzer sorunlarla karşılaşır, benzer tepkiler veririz.ben bunu çok sistemsel/toplumsal bir sorun olarak add ediyorum.

Adsız dedi ki...

Önemi yok.. Hedef 2012'de Ceyhun ve Yusuf'u kazandırmak türk futboluna..

Ne bitmez egoymuş kardeşim, düşmedi milli takımın yakasından..

Majesty dedi ki...

Bir hata varsa bunu üstlenmesini biliriz diye ahkam kesen Fatim Terim hocamız artık umarım üstlenir bur durumu.

aksilaz dedi ki...

evden izlerken bol bol yadederiz bugünleri

Anıl dedi ki...

Olaya biraz da pembe gözlüklerle bakarsak en azından stressiz bir şampiyona izleyeceğimizi söyleyebiliriz.

TA dedi ki...

adsumcu hiç katılmıyorum dil olayına.sen amerikaya yada ispanyaya almanyaya gittiğin zaman ve oraların vatandaşı olmak için ilk senden isteyecekleri oranın dilini biliyormusun olacaktır.yabancı ülkeler kendi diline önem veriyorlar.terim italyaya daha gitmeden italyanca öğrenmeye başladı.tuncay tugay nihat hepside gittikleri ülkenin dilini öğrenmek ZORUNDA.! ama burası patagonya olduğu için ve koyun çok olduğu için bunun önemini anlayamıyorlar.

HHKahraman dedi ki...

@ alessandro del piero

Terim'i severiz sevmeyiz. O ayrı. Ama "destekledik mi bu takımı" denilirse o zaman hem ayıp olur hem de bir teknik direktör yüzünden vatandaşı olduğu ülkenin takımından vazgeçmek hiç bir Türk'e yakışmaz. Türk olduğunu düşünüyorsan tabii...

erdincinho altunozzi dedi ki...

arjantin ile alakalı başlıktaki bir yorumdan alıntı yaparak başlamak isterim yazıma:

""turkish footballers can't be international stars. it is not about talent . it is about mentality. ok ? nihat was succesful in spain but not an european star.""

bugünkü kötü tabla pek de sürpriz değildi açıkcası.biz kendi futbolcularımızı çok fazla abartıyoruz.kumaş ortada,bu kumaştan yapılabilecek elbise ortada.

bu saatten sonra milli takımın başına kim gelirse gelsin,mümkünse şu futbolculara gazla futbol oynanmayacağını öğretsin.

cankalender dedi ki...

PALERMOOOOO!!!!!!!!

sarkık libero dedi ki...

F.T istifa etmeyecek.
Bursalı taraftarlara gelen SMS

Sevgili Bursaspor´lular‚
Çarşamba günü bir günlüğüne yeşil-beyazı bırakıp kırmızı-beyaz olacağız. Ermenistan maçında milli takımımızın‚ ve Fatih Hoca´mızın arkasında olduğumuzu dosta düşmana göstereceğiz. Türk futbolunda istikrarın devamı‚ Bursaspor´un şampiyonluğa oynayabilmesi‚ Sercan ve diğer Bursaspor´lu futbolcuların milli formayı sık sık giyebilmesi için Fatih Hoca´mızı Çarşamba günü bağrımıza basacak‚ ve istifa etmesi yönündeki tezahüratları önleyeceğiz.
Maç biletleri ve diğer detaylar her zaman olduğu gibi maçtan önce temin edilecektir.

hiç sevinmeyin.

ihsan cem dişbölen dedi ki...

bazı arkadaşların neden "dil" problemine takıldığını anlayamadım. Futbolun ortak dilinden haberleri yok sanırım. İş "aynı dili konuşmak" mantığıyla yürüseydi , sanırım Fatih Terim'in Türkçe bildiği konusunda hem fikiriz. Aynı zamanda Futbolun dilini bilmediğinde de...

Bu faşizan yaklaşıma sahip arkadaşlar Ulusal Takımın başında Bülent Uygunu görmek isterler , hazır boşta zaten.
Yakışanı budur heralde.

Büyük Kaptan dedi ki...

hiddinki tek geçerim..

Feridun Bitir dedi ki...

neden dil konusuna takilmak fasizan oluyormus anlamiyorum. Bunu bir tek biz demiyoruz, diger o demokratik diye gecinen büyük avrupa ülkeleride diyor. Bakniz almanya, fransa, ingiltere hepside dil sartini birinci kosul olarak öne sürer. O ülkenin dilini bilmiyorsan vatandasi olmazsin kardesim. Hadi herseye ragmen oldun diyelim. senelerdir o ülkede yasiyorsun para kazaniyorsun ama tenezül edip iki kelime ögrenemiyorsun. bakiniz kazim. evet evet onlar yanlis biliyor, biz fasizaniz!!!!

oztan dedi ki...

Aslında fotoğraftaki ellerden biri nah şeklinde olsa, daha ironik olurdu. Durum, Game Over'dan öte umutsuzluktan beri...

oztan dedi ki...

Eklemeden geçemedim. Biri bana Nuri Şahin'in olayını açıklayabilir mi? Benim göremediğim ne özellik var bu çocukta çok merak ediyorum.

Adsız dedi ki...

ben türkiye milli takımı taraftarıyım sonra da galatasaraylıyım. fatih terim'i gerçek anlamda tanımasam da kendisini yıllardır takip etmekteyim. bence fatih terim ile ben aynı dünyada yaşıyor olamam hatta o bu dünyaya ait değil. onun dünyasında o imparator benim dünyamdaysa kayıp bir ruh. kibirinin içinde kaybolmuş. 2008 euro cup da futbolcuların ekstra performansıyla göstermiş olduğu başarıyı kendi başarısı zannedecek kadar kendi kibirinde boğulmuş bir insan. kibiri yüzünden gerçekleri göremeyen bir insan. türkiye milli takımının top oynadığını zanneden bir insan. dünya kupasına gidemiyorsak sorumlusu fatih terimdir. umarım bodruma yerleşir de biz de televizyon ekranından bu kibirli bünyeyi izlemekten kurtuluruz...

ihsan cem dişbölen dedi ki...

Sevgili Feridun Bitir kardeşime ...
Polemik yaratmak istemiyorum ama, avrupalı , gelişmiş vs.. ülkelerde yapılan her şey doğrumudur?
Hatta bizim burdan , orayı tam olarak anladığımızı, algıladığımızı farzetmek doğrumudur?
"onlar böyle yapmış , adamlar yapıyor , gavur yapmış" laflarından sıkılmadınız mı hala?
zaten aynı cümle içinde " demokratik geçinen" diye aşaladığınız ülkeleri örnek vermek ne kadar inandırıcı , ne kadar doğru?
Ulusal Takımın sorununu sadece dil sorununa bağlamak komik değilmi?
Sorun esasında bir futbol felsefesi, futbol ülkesi olmaya kadar giden bir sorun değil mi?
Zaten tek felsefesi çalışmaktan çok "haydi aslanlar haydi kaplanlar , sizi kesseler acımaz" düşüncesi olan yapıdan bir futbol ülkesi çıkar mı?
Yani bir futbol ahlakı , en azından iş ahlakı sorunu yok mu?

Yada başarısızlıkların tek sorumlusu Kazım ve Aulerio mu?
En basitinden , bence de Kazım futbolcu değil ama zorlamı oynatıyorlar Kazımı?
Hırsızın hiç mi suçu yok yani?

Bu cevapları bilinen liste daha uzar gider...

Cümleler hep soru şeklinde oldu ama cevap beklemiyorum Feridun kardeşim.
Saygılar , sevgiler.

OmerBurger dedi ki...

@picasso
Valla bende senin gibi düşünmekteydim belçika maçına kadar, bence üzerine koymakta birkaç sene geç kalmış olsada Nuri ŞAHİN takımın en iyi adamıydı dün gece bana göre. ama daha kat etmesi lazım yine de...