15 Ağustos 2009

Haldun Üstünel

Galatasaray'da Adnan Polat'ın yaptığı basın toplantısının ardından dört gün geçti. Ne öğrendik peki? Haldun Üstünel yalnız değilmiş, başka sihirbaz yöneticiler de varmış! "Transferi tek başına Haldun Üstünel bitirmiyormuş!" Olacağı buydu. Haldun Üstünel'ün popülaritesi; demek ki Galatasaray yönetiminde bazı isimleri rahatsız etmiş. Şimdi aşağı çekmeye çalışıyorlar Üstünel'i. Bu bir Galatasaray klasiğidir. O her ne kadar mütevazi davranmaya devam etse de, kameralardan kaçsa da, üslubunu korusu da; bu şöhret bazılarına sıkıntı vermiş... Bir anda transferleri 3-4 yöneticinin yaptığı hikayeleri yazılmaya başlandı. Para sihirbazı varmış, o varmış, bu varmış... "Haldun Üstünel başkan adayı olur mu?" diyen yazılarla muhalefet kaşınıyor. Hesapta öven ama alttan alta hedef gösteren metinler bunlar... Üstünel, "çok oldu" anlayacağınız...

33 yorum:

fobinez dedi ki...

104 yıllık camianın ilk ve tek atkuyruklusuna laf yok ulan !!!

haldun üstünel Türkiye'dir !!!!!

anarion_fek dedi ki...

Yazarın bu yorumuna katılmıyorum, transferlerin zaten tek başına Haldun Üstünel tarafından bitirilmediği açıktı, bunun yanında diğer yöneticiler için yapılan yorumlar herhangi bir şekilde Haldun Üstünel'in alanına girmemektedir. Ali Haşhaş için zaten para konusunda hünerli olduğu yorumu bir ay önce yapılmıştı, Yiğit Şardan'ın pazarlama konusundaki maharetleri ortada, Murat Yalçındağ zaten transfer komitesinde. Dolayısıyla bir kaç yerde birden yapılan haberi bu şekilde yorumlamak yersiz diye düşünüyorum.

Bir başka düşülmesi gereken not da transferlerden sonra bir kişinin öne çıkarılmasının yanlış olduğudur. Haldun Üstünel elbette operasyonel anlamda çok başarılıdır; ancak gerçek bir ekip çalışması olmasaydı böyle olabilir miydi?

oralardaniyivurur dedi ki...

HBK gibi olur sonu da bu adamın

Tutku dedi ki...

@oralardaniyivurur

Tam ben yazacaktım belirtmişsin. Fenerbahçenin son yaptığı 2 büyük transfer Appiah ve Anelka, imza atarlarken yanlarında Hakan Bilal Kutlualp vardı... Çok öne çıktı ve "Yıldırım" çarptı. O gün bugün de zaten Fenerbahçe'de transfer paso Brezilya'dan yapılıyor. Beceremiyorlar çünkü. Brezilyalılar da para gösterince her yerde oynar.

lnclt dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
AAAA dedi ki...

bir türkiye kalsiği.

aşkın dedi ki...

Böyle bir yöneticinin sadece kız isteme fonksiyonu ve Adriana Lima fotoşoplarıyla başbaşa kalmasını istemiyorum.Yüklenilsin yorumlara..

Mr.Eko dedi ki...

Haldun Üstünel'de çıkıp "Transferleri kendi başıma yaptım" demedi. Bu bir takım çalışmasıdır dedi.

Buna rağmen Adnan Polat bu tarz bir açıklama yapıyor..

Sana katılmıyorum Bülent Ağbi. Bu bir GS klasiği değil, maalesef Türk klasiğidir.

Can dedi ki...

İzlenen yolun, ya da amacın ne olduğu konusunda tam olarak bir fikrim olmasada, gelecek seçimleri Adnan Polat kazanacaksa, bunda en büyük pay Haldun Üstüel'indir kanımca. Liselilerin ciddi anlamda Haldun Üstünel'i sevmediğini, Adnan Polat'ı da başkanlıktan indirmeye çalıştıkları biliniyor. Galatasaray tribünlerini arkasına almışken, bu kadar ucuz şeyler yapmayacağını düşünmek istiyorum. Sanırım transferde emeği geçen herkesin onore edilmesini istiyor başkan. Yoksa kendi ipine çekmekten farkı olmaz bu düşüncede bir hareketin.

Kaciya dedi ki...

Belki de Haldun Üstünel kendi isminin bu kadar ön plana çıkmasından rahatsız olmuş ve Galatasaray'ın bu transfer ve mali yapısında emeği geçenlerin de hak ettikleri şekilde onore edilmelerini istemiştir. Liseci grubun Adnan Polat ve yönetimine karşı bir tutumları olduğu zaten aşikar. Ancak Adnan Polat bu şekilde davranarak hem Haldun Üstünel'i; hem diğer emeği geçen yöneticileri onore etmiş; hem de bir ekip olarka ne kadar iyi çalıştıklarını göstermek istemiştir diye düşünüyorum. Bu tür entrikalar Sayın Canaydın döneminde kaldı.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Bir taraftan bende bu transferleri Haldun başkan'ın tek başına bitirdiğini düşünmüyorum,ama öteki taraftanda Adnan Polat'ı fazla abartmamak lazım diye düşünüyorum.Kendisi Össan ağbi'den sonra ilaç gibi gelmiş olabilir ama neticede kazanması garanti olan seçimi iyice garantiye almak için Abdürrahim Albayrak'ı harcamış bir adamdır.Bu yazıda belirtildiği gibi Haldun başkan rahatsızlık yaratmışsa müdahale eder,heleki önümüzdeki Mart'ta kongre olduğunu düşünürsek.

Yine de "Ya seçmezlerse Adnan Polat'ı?Ya zihniyet geri dönerse?" diye 3.5 atıyorum.Önümüzdeki Mart ayı çok kritik.Össan ağbi'yle yada o zihniyetle bir 6 sene daha geçerse Galatasaray buna dayanırmı?Dayansada ben dayanamam...

DeaDLauS dedi ki...

şişirilen balon patladı..

Transferin tek başına bir adam tarafından yapıldığına inanmak çok iyimser bir fikirdi bana göre..

Northx dedi ki...

Böyle bir düşünceyi yönetimde kimseye yakıştıramıyorum bile. Kaldı ki yurt dışına gidip kişisel temasları yapan Haldun Üstünel, bu noktaya gelene kadar arka planda olan birçok işi yöneten insanlar var. Kamuoyunda sadece Haldun Üsünel'in adı ortaya çıktığı için böyle bir açıklamayla arka planda çalışan diğer yöneticileri de onore etmek istemişlerdir.

Unknown dedi ki...

Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz!

Selocan dedi ki...

Bir tutarsızlık var zaten açıklamada. Polat yapılacak transferleri "bir ben bir Haldun biliyordu" dedi. Arkasından işi 3-4 kişi ile birlikte yaptık dedi. Diğerleri alınacak adamları bilmeden mi transfer çalışmaları yapmışlar. Ya da onlar biliyorsa neden Adnan Polat sadece ben ve Haldun Üstünel biliyordu transferleri dedi ?

Fakat böyle ortamlar yaratmaya gerek yok. Güzel bir ekibimiz var. Ne Haldun Üstünel bu açıklamadan rahatsız olacak bir adam değil zaten mütevaziliğin üstadı, ne de diğer ekiptekiler bu şekilde yalnız bırakılmamış oldular. Elbet bir gün onlara da iş düşer ve en iyisini yapmaya çalışırlar. Bu takım futbolcular içinde geçen sene kutuplaşmadan çok çekti. Şimdi aynı havayı yönetim içinde yaratmaya gerek yok diye düşünüyorum.

robotomoto dedi ki...

Adnan Polat'ın açıklamasını böyle yorumlamak ahmet çakar'a yakışırdı burda post olmuş.kesinlikle katılmıyorum.
Arda

umutation! dedi ki...

Geçmiş dönemlerde böyle olaylar olsa da daha çok klüp içinde kalıyordu.

Üstünel davasında ise içim rahat, çünkü arkasına taraftar desteğini, adına pankart yaptıracak ve -ilk kez böyle bir şey gördüm- formanın arkasına H.Üstünel yazdıracak kadar almış durumda. Kalabalık farkında ne kadar önemli olduğunun, yıldız almaya giderken uçağı düşmesin yeter...

goleador dedi ki...

diğer yöneticilerin, haldun üstünelden rol çalmaya çalışmalarında sorun ne? sonuç olarak bu adamlar şöhret olmak için kulüp yöneticiliği yapıyorlar. babalarının hayrına değil heralde.bir anlamda futbolcu avcısı lumpen manken kızcağızların futbol sektörümüzdeki karşılıkları.sadece hesabı klüp değil kendileri ödüyor. onu da bi süre sonra geri almak koşuluyla elbette..

mugur dedi ki...

Ortada bence bir yanlışlık var.
Hiçbir yönetici transferin her evresini kendi başına halletmiyordur.Finans ve görüşme işlerini tabiki farklı kişiler yapacaktır.Haldun Üstünel'i bu kadar popüler ve övgüye layık yapan dünya yıldızlarını ikna edebilmesi ve bunu yaparken bu isimleri basına yansıtmadan yapabilmesidir.Transferi bütün olarak düşünürsek tabiki bir kaç ismin birlikte çalışması gereklidir ve çalışmışlardır fakat daha öncede belirttiğim gibi Üstüneli bu kadar üstün kılan büyük isimleri ikna edebilmesidir.

iniesta_8 dedi ki...

aceto'nun yazdığı ve yine içinde vıcık vıcık adnan polat ve yönetimi altındaki galatasaray nefreti olan bir yazı. aceto galatasaray hakkında yazdığında hıncal okuyormuş gibi oluyorum. ne yapmış adnan polat basın toplantısında bu kadar abartılacak? adam haldun'u o kadar övdü işte daha ne yapacaktı ki? galatasaray'da yükseleni indirirler gibi bir laf kısmen doğrudur ama bu sefer öyle değil. en azından adnan polatın açıklamalarından bunun çıkması çok saçma.

ailurus fulgens dedi ki...

Bu açıklamaları böyle yorumlamak, bu açıklamaların anlamının böyle olmasını istediğinizden dolayı sanırım.

Art niyetin had safhada olduğu bir yazı olmuş.

Murat1905 dedi ki...

İkili görüşmelerinden başka bildiklerin yoksa yanlış bir çıkarım olduğunu söyleyebilirim Bülent Abi. Aksine tek vücut halinde hareket ettiklerini düşünüyorum.

Zamanı gelince Haldun Üstünel taraftarların desteğiyle başkan olur, bunu liseciler de önleyemez.

Yönetime düşen en büyük iş Galatasaray'ın gerçek taraftarına 10.000 TL'lik üyelik aidatını liselilere olduğu gibi 600 TL'ye indirmek olacaktır. Adnan Polat yönetimi bunu başarırsa tarihe altın harflerle geçer.

Gökhan dedi ki...

Kusura bakmayın ama bende katılmıyorum bu yazıya.. Özellikle Adnan Polat gibi bir insanın böyle ucuz egoları yoktur bence..

Kaldı ki Haldun Üstünel de bu bir takım çalışmasıdır dedi.. Adnan Polat'ta hakkını verdi..

Ayrıca böyle birşey olduğunu bile varsayarsak bu bir Galatasary klasiği değil türkiye klasiğidir..

Ama böyle birşey olduğuna ihtimal vermiyorum..

Elbette ki herkes biliyor Haldun üstünel'in bu transferleri tek başına yapmadığını.. Öyle olsa sabahtan aksama dolassın avrupada yenı bir 11 kursun bize.. Ona destek verenlerde var.. Fakat ikna etme olayını nasıl yapıp ediyorsa hallediyor ve bu adamları getiriyor..

Adnan Polat'ında bunu vurgulamak istediğini düşünüyorum.. Ki konuşmasından da açıkça belli oluyor bence..

Sonuç olarak yazıya katılmıyorum.

Erdem Karakuş dedi ki...

Adnan Polat'ın sözlerinden yukarıdaki yazıda anlatılanları anlayan varsa eğer kutlarım, çok büyük saygı duydum. Beyin fırtınası böyle birşey sanırım, gerçi fırtına kurtarmaz, Tsunami olması lazım bunları üretebilmek için.

Diğer yandan yorumlarında bunu onaylayan insanları da ayrı bir kutluyorum. Biri siyaha beyaz dedimi "evet gerçekten de beyaz" demek isteyen ne kadar çok insan varmış, sürü psikolojisi sanırım.

Taci YALÇIN dedi ki...

Deniz Baykal-Kemal Kılıçdaroğlu olayına benziyor bu da. Kim biraz öne çıksa başkan olsun istiyor millet. Hey allaam.

Tuğçe dedi ki...

Yorumlarına olan güvenimin bittiği posttur bu Bülent abi. Haldun Üstünel'in hakkı fazlasıyla verildi o toplantıda. Art niyet aramışsın sanki..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Mehmet Helvaci "En büyük transfer Haldun Üstünel tezahuratı beni cok kızdırıyo, taraftarımız bu tezahuratı yapmasın." demiş çıkıp.Ne güzel farklı maç kazanmışız bütün tadım kaçtı.

Murat1905 dedi ki...

Helvacı bir liseci ve yönetime yakıştıramadığım birisi, bu açıklamasıyla Bülent Abi'yi de bir nebze haklı çıkartmıştır ki şu anda gözüken bunun Helvacı ve diğer lisecilerle sınırlı olduğu, yok bu yönetimdeki diğer şahıslara da sirayet etmişse Mart 2010'a kadar sıkıntıların yaşanması kaçınılmaz.

Helvacı bu tip açıklamalardan ziyade Sportif AŞ Futbol AŞ birleşmesinin ön şartı olarak IMKB'ye bildirildiği şekilde şirketlere olan toplamda 270 milyon TL'lik borcun ödenmesi adına ne tip çalışmalar yaptığını izah etseydi de tribünler onun ismini haykırsaydı.

Umarım fren balatası işlevi gören Mehmet Bey zihniyetinden ötürü bu yönetimde daha fazla rol almaz.

Galatasaray'ın en büyük rakibi ne yazık ki yine kendisi, ama ümid ediyorum ki kangrenleşmiş uzuvlar kesilerek bu zorluklar da aşılacaktır.

Kendine dair eleştirilere de yer verdiğin için sana özel olarak teşekkür ederim Bülent Abi.

aşık tapir dedi ki...

Adnan Polat'ın bu tavrı H.Üstünel'i de koruyan rahatlayan bir yaklaşımdır.Tabiki ekip işi herşey.Hemen olumsuz eleştirmemekte fayda var.lig daha yeni başladı, daha çok malzeme çıkacaktır.Yani, artık böyle bir haberden zorlama bir çıkarım yapmanıza gerek kalmaz..

Adsız dedi ki...

Aslında bütün transferleri Haldun Üstünel’e yıkmak diğer insanlara ayıp olur; Haldun Üstünel’in büyük pay sahibi olduğunu inkar edemeyiz. Sonuçta mali kaynağı, reklamları, görüşmeleri, organizasyonları tek başına Haldun Üstünel yapmıyor. Evet, transferler bir ekip çalışması ve bu ekibin yıldızıda Haldun Üstünel bunu kabul etmek pek zor olmasa gerek.

Fakat Haldun Üstünel’e sınırsız yetki veren Adnan Polat’tır unutulmasın. Haldun Üstünel’e mali kaynağı ve finansal desteği yaratanda Ali Haşhaş’tır. Yani bir nevi arka planda bir çok isim var.

Haldun Üstünel’de bunu defalarca dile getirdi transfer edilen oyuncuların imza törenlerinde.

Transferi tek başına Haldun Üstünel yapıyor demek çok komik oluyor yapmayın etmeyin.

Maddi gelirleri finanse eden, reklam gelirlerini arttıran, transfer görüşmelerini Haldun Üstünel ile birlikte yürüten bir takım insanlar var.

Haldun Üstünel tek başına finansal kaynağı sağlayıp, reklam gelirlerini arttırıp, oyuncuları ikna etmiyor elbette..

Son derece art niyetli bir yazı olmuş, anlamak istediğiniz gibi yorumlamışsınız.

Adsız dedi ki...

@vakilinchuk

bir yazıyı da sonuna kadar okuyup yapın eleştiriyi efendim...

Aynı açıklamanın devamında: "Üstünel, Arda gibi altyapımızdan çıkmış bir isimdir transfer edilmemiştir." de diyor.

sonunda da muhtemelen bir eki eki vardır.

bu kadar dramatize etmeyelim her şeyi

mre dedi ki...

Fatih Terim, A.Albayrak, Haldun Üstünel bir çırpıda aklıma gelen ve hep çok ön plana çıktılar deyip bir şekilde küstürülen veya gönderilen kişiler. Maalesef canım kadar sevdiğim kulübümü yönetenler özellikle de muhafazakar kesim böyle.

bonaventure dedi ki...

http://www.galatasaray.org/kulup/haber/4532.php