4 Temmuz 2009

Waddle'dan Lucho Gonzalez'e

Marsilya'nın 8 lig şampiyonluğu var. 4'ünü arka arkaya almışlardı. 1988'den 1992'ye kadar... 17 yıldır da şampiyon olmuyorlar. Bu sezon da sahalarında O.Lyon'a kaybetmeseler, Gerets patronajla ters düşmese kaldırabilirlerdi de kupayı. O 4 şampiyonluğun sonuncusundaki kadroya bakalım. Bugünün teknik direktörü var orta sahada. Didier Deschamps. Sonraları Juventus'a gidecek. Birkaç isim daha sayayım arşivlerden: Basile Boli, Amoros, Desailly, Boghossian, Papin, Abedi Pele ve Chris Waddle. Sıkı kadro değil mi? 2 gün önce 18 milyon euroyla kulüp tarihinin en pahalı transferini yaptırdı Deschamps. Mağduru severim ya Juventus'u Serie B şampiyonu yapıp işine son verdiklerinden beri bu soğuk Fransıza sempatim var. 2000'li yıllarda çok adam geldi gitti Marsilya'ya. Küme düşme potasına da girdiler, son haftaya kadar şampiyonluğu da kovaladır. Kupayı hep O.Lyon götürdü bu dönemde. O.Lyon satmaktan da yetiştirmekten de keşfetmekten de bıkmadı geride kalan 10 yılda. Lucho Gonzalez öncesi pahalı transferleri hatırlamakta yarar var. Geçen sezon Nasri'yi Arsenal'e satınca 12 milyon euro döktüler Ben Arfa için O.Lyon. İyi de kazıklandılar. O.Lyon başkanı Aulas 2004 yılında Luyindula için de 12 milyon eurolarını almıştı. Etti mi 24! Geçen hafta 8 milyona Pana'ya sattıkları Cisse için 2007 yılında Liverpool'a 9 milyon euro ödediler. Kone için geçen sezon başında Nice'e 9 milyon euro verdiler. Adamın boyuna baksan bir milyon anca eder dersin ama atıyor işte. Biraz da eskiye gidelim.
12 yıl önce M.Brough'a Ravenelli için 8 milyon euro ödemişler. Guingamp'da patlayan Drogba için 2003 yılında 7 milyon euro. Geçen sezonun ortasında Gerets, Lucescu'dan Brandao'yu kopardı 6 milyon euroya. Eksikliğini hiç hissetmediler ki İstanbul'a gelip kupayı da aldılar. Ve son olarak kayıp bir adamç. Ajax Mido için 6 milyon eurosunu aldı Marsilya'nın. Transfer mevsiminin ortasındayız daha. Uzun cümleler kurmamak lazım ama Juninho, Keita, Benzema'nın gittiği O.Lyon'dan kağıt üzerinde daha kuvvetli duruyorlar artık. Gourcuff'u elinde tutan Bordeaux ise aynı Bordeaux...

13 yorum:

aşkın dedi ki...

Ammaaa,
Ne yapıp edip bir Avrupa Şampiyonluğu aldılar ki Lyon'da yok.
Bir de Lisandro Lopez - Lucho Gonzales ikilisini almayan İngiliz ve İtalyan kulüpleri Diego ve Owen'a tav oluyor ne tuhaf.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

fred in fluminense. no forward in lyonnais.. maybe sign to your SUPERMAN-ARDA jejejejeje...

i know a lot of spanish football blog. but they write 1 in a week. sometimes 1 in a month. very interesting..

CATALANES vuestra envidia es nuestro orgullo,joderos!!! con la crisis que hemos tenido otros clubes estarían por el puesto 10º, nosotros no!!! siempre campeonesssss!!!!! la gloria deportiva de españa

no tengo palabras,cada vez k lo veo lloro joder HALA MADRID HASTA LA MUERTEEE!!

♫ gypsy king- bamboleo ♫

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

aragones no gano la eurocopa ,la ganaron los jugadores, juegan igual que con del bosque, asi que dejaros de aragones y aragones,solo es un viejo que apura al maximo para sacar la maxima tajada posible,esto es como el juande ramos... España ganó la Eurocopa siendo el mejor equipo de todos, Cosa que no paso con Grecia. AUPA ESPAÑA. La única nación junto a Portugal de la peninsula iberica. HIPÓCRITA!

Ayberk dedi ki...

Ote yandan o kupayi almak amaciyla kendi liglerinde yaptiklari sike belki de Lyon efsanesinin dogmasini hazirlayan en onemli etken oldu...

Thermo Rheumon dedi ki...

Her ne kadar Shakhtar yine de Uefa'yı alsa da Brandao fena performanslar sergilemiyordu Marsilya'da. LeFoot'un teferruatlı bir yazısı vardı hatta Uçan Hollandalı'nın blogunda. http://vliegendenederlander.blogspot.com/2009/05/fransada-en-iyi-5-brezilyali.html

Lucho gözden kaçan(aslında çok da kaçmıyor, ünü var yeterince) yıldızlardan. Mourinho ve zaferler sonrası Porto erozyonu sonrası Lisandro ile ekibi sırtlayan adamlar oldular.

Marsilya şikesinin Lyon'u doğurduğuna ise katılmıyorum zira arada epey uzun yıllar var ve bu sürede Fransa'da her sene ayrı bir takım şampiyon oldu. O ligin Lyon dominasyonu olmaksızın zevkli olduğu yıllardı.

Unknown dedi ki...

bu arada bir düzeltme Panathinaikos'un kısaltması Pana değil PAO'dur...

berserk dedi ki...

ribery den voleyi vurdular adamlar, bedava adami 35 e verdiler daha nolsun. Hepsine bedel.

Ayrıca Lucho yasi 28 olmasa 18 M. dan daha fazla ederdi bana göre.

ramon, Hagi ye laf yok :)
http://www.youtube.com/watch?v=X5upx-QxRcc

Semt Aşığı dedi ki...

Armann içindeki yazı yeter.

Pads dedi ki...

@mehmet

PAO, FB gibi bir kisaltmadir, Pana ise Fener gibi. Ikisi de kullanilir. Caktin kofteyi;)

anial dedi ki...

ben arfa iyidir:)

Mr.Eko dedi ki...

Ravanelli - Vialli!! Hastasıyım!

Geçen futbol mundial de gördüm. Fabrizio antrenörlük lisansını almış ve Boro'da antrenörlük yapmak istiyormuş.

dinipro dedi ki...

Resimdeki kadroda Basile Boli ve Jocelyn Angloma'nın hayranıydım . İyi takımdı .

Lyon yaptığı al-satların karşılığını Avrupa'da göremedi . Önceki yıllardaki hataların aksine Marsilya bu kez iyi transferler yapıyor .

Bu kez treni kaçırmayacaklar gibi .

Adsız dedi ki...

Ben Arfa yorumuna katılmıyorum Bülent ağabey. bence, kendisi dünyanın en yetenekli topçularından