12 Haziran 2009

Yüzyılın Transferi?

Cristiano Ronaldo'nun Real Madrid'e transferine Arjantinli bakışı. Ole, "Pahalı ama en iyi ikinci" manşeti atmış. Messi mi Ronaldo mu? "Sergen-Tümer yanyana oynar mı?" gider bu böyle... Marca'nın manşeti yüzyılın transferi. En pahalı transfer olduğu ortada ama bence yüzyılın transferi tam da bu sezon Messi'nin bonservisinde yazan 150 milyon euronun ödenip Real Madrid forması giydirilmesi olurdu. Önce oyuncu kabul edecek transferi, Figo için de böyleydi, Cristiano Ronaldo için de...

20 yorum:

devletli dedi ki...

florentino verir bence 150 messi'ye. versin de.

(ama bi 150 de messi'ye verse gitmes)

alchoburn dedi ki...

messi'ye ne kadar vereceği ile beraber, ekstra ne verebilir o da sorun.

kaka örneğinde olduğu gibi oyuncular verilen parayla beraber gittikleri yerin büyüklüğüne ve kendilerine katacağı şeylere bakıyorlar. messi için böyle bir durum yok, hatta tam tersi kaybedeceği şeyler daha fazla. messi'ye oynayacağı miktarın üstünde bu kayıpları için florentino perez ne verebilir onu sorgulamak lazım.

erdersson dedi ki...

ronaldo iş bitirici sonuç alıcı bir oyuncu.her takıma lazım.hele böyle pahalı kadrolarda mutlaka olmalı.gidersin gidersin topu iki direk arasından geçiremezsin.ronaldo geçirir.uzaktan vurur.kafa vurur.top sürer.orta yapar.hele günümüz futbolunda ceza yayındaki sıkışıklığı açmak için bulunmaz bir oyuncu.anahtar bir oyuncu.tek eksiği karekteri.takım içinde problem yaratabilir.

Confeng dedi ki...

Forma yakışmış bana göre. Özellikle Kaka'ya çok yakışacak Beyaz Madrid forması.

mre dedi ki...

önce oyuncu kabul edick derken küçük bir gönderme mi var abi? :)
tamam tamam sustum...

varol döken dedi ki...

yüzyıllık yalnızlık...

ronaldo'nun yaşayacağı budur eninde sonunda...

armgn dedi ki...

Perezin satınalamayacağı adamlar var mı? Messi, Gerrard, oynuyor olsaydı Maldini, Del Pierro benim ilk aklıma gelenler...Bu adamlar parayla satınalınamaz

Sencer Yücel dedi ki...

ronaldo paha biçilebilen en değerli futbolcudur.

Mert dedi ki...

hayallerine kavuştu yeni forma yakışmış ronny http://manchesterunitedturkiye.blogspot.com/

Mert dedi ki...

cesc fabragasın bugün yaptığı açıklamalardan sonra o satın alınamayacak adamların arasına onuda eklemeliyiz sanırım...

berserk dedi ki...

Paradan başka şeyler de var yani? Heralde Bülent abi' nin oyuncu kabul edecek diye bahsettiği de o... CR ye Manchester City veya Chelsea de bu parayı verebilirdi ya da Kaka' ya iki misli verilmesine rağmen City' ye gitmedi; heralde futbolcular Madrid' i nihai hedef olarak görüyorlar.

pancurtaran dedi ki...

bulent abi nihatın besiktaşa transferi hakkında herhangi bir bilgin varmı?

Mert dedi ki...

bence madrid yan gelip sefa sürme yeri nihai hedef değil

T. Egemen Gul dedi ki...

Messi satilmak istemedigi icin 150 milyon €'dur, yoksa ederi tabi ki o değil. Ronaldo 94 ettiyse Messi'ye Kaka'yla Ronaldo arasinda bir rakam idealdir, fazlasi aptallik.

archenemy dedi ki...

"Pahalı ama en iyi ikinci" curk diye oturmuş.Messinin gölgesinde kalmak ona acayip dokunmuştur real içinde Barça'nın gölgesinde kalmak.

Seni finaldeki gibi hazmedemiyorken 2 kere göreceğim için şükürler olsun iyi ki geldin Real'e.

alperensaylar dedi ki...

messinin real madrid'e gelmesi ya da arda'nın fenere gelmesi...ikisini de oynadıkları takımlarda seviyorum, benim desteklediğim takımlara gelirlerse bu sevgi nefret olur. o yüzden kalsınlar yerlerinde. bir zamanlar rahmetli metin oktay'ın dediği gibi;
"bizi sevenleri üzmeyelim, baba"

Major dedi ki...

perez, topuz'u alamaz, 50 milyon verse de cunku o besiktaslıymıs, soz vermis.. =)))))))))

trevauld dedi ki...

sevmesem de bir de Totti vardir uce bese bakmayan topcular arasinda.

dogan pamuk dedi ki...

madrid madem çok büyük. madem futbolcular için nirvana alsaya o zaman messi yi. kendini avutuyor real madrid. figo transferinde barca yı adeta ezdiler ama messi oynamaya devam ettikçe ezilcekler artık. zaman geçtikçe messi nin büyüklüğü daha da ortaya çıkacak gezegen üstü olduğu anlaşıldı zaten. madrid bir kere kedi gibi pençe uzattı messi hemen vurdu o pençeye. bir daha yeltenemez.

İsmail Şayan dedi ki...

Parayı reddedip(!) City'ye gitmeyen Kaka'nın Real'den ne alacağını da bildirelim:

İlk yılın ücreti 11 milyon Euro. Bu ücret her yıl %25 oranında artıyor. Beşinci yılda yaklaşık 34 milyon Euro oluyor yıllık.

Vergi dahil hesaplarsak Real için yıllık maliyet beşinci yılda yaklaşık 42 milyon Euro. City için ise yıllık 68 milyon Euro olacaktı. Aradaki 26 milyon Euro'luk farka kaç futbolcuya para ödeneceğini geçtim, var mı City'nin Kaka'ya yılda bu parayı teklif edeceğine inanan?

Yalnızca Ronaldo ve Kaka'nın Real'e yıllık maliyeti beşinci yılda yaklaşık 84 milyon Euro olacak. Açıkçası bu parayı ödemekte sorun yaşayacaklarını düşünüyorum, şimdiden söyleyeyim. Ki bu oyuncuların anlaşmalarının da net rakam üzerinden olduğunu tahmin ediyorum. Arada da İspanyol hükümeti oyuncuların ücretlerindeki vergi oranını yükseltirse işleri iyice çıkmaza girer. Perez gözünü akla mantığa sığmayacak şekilde karartmış bu kez. Her şeye rağmen "Birinci Galacticos Devri"nde bile oyuncu maaşlarını gelirlerin %50'si civarında tutmaya dikkat etmişlerdi. Bu kez mümkün olmayacak gibi görünüyor. Gerçi yine ellerinde satılabilcek bir antrenman tesisi var ama o da yetmez :) Şaka bir yana Perez bu kez arında ciddi bir enkaz bırakacak gibi duruyor.