5 Haziran 2009

Transfer Notları #2

* Denizli'nin bir milli takım hesabı olduğu da konuşuluyordu. Terim-Galatasaray olmayınca devam kararı aldı deniliyor. Ben bu sezon teknik adamlıkta rakiplerine uzak ara çeken, Magath ile birlikte Avrupa'da teknik adam imzalı şampiyonluk yaşayan Denizli'nin üçte üç yapıp tarihe geçmişken tadında bırakacağını tahmin ediyordum. Yanıldım. Çeşme havası moralini yerine getirmiş. Devam kararı çıktı.
* Mehmet Topuz'un imzasını (karışık bu iş) görmek lazım ama bu saatten sonra Kayseri ne kadar kopartırsam kardır hesabı yapacak. Geçen sezon 11 milyon euro olan teklif sanırım 5-6'da kalacaktır. Türkiye'nin en komple futbolcusudur benim gözümde. Ufak takımda her yerden vurma özgürlüğü büyük takımda çokça arıza yaratır. Topuz herkesin geçtiği testten geçecek. Küçük takımın büyük topçusu diyenleri tekzip etmeye çalışacak. Fenerbahçe bonservisini aldı. Topuz Beşiktaş'ta oynayacağım diyor.
* Sicilya bu ihaneti de gördü. Catania'nın hocası Zenga ezeli rakipleri Palermo'ya gitti. Yürekli adammış Zenga(!)
* Kaka'nın Real Madrid'e transferi hafta başında resmileşir. 70 milyon euro. Hollandalı kıyımı yapacaklar. Robben dışında kim kalır, onu göreceğiz.
* İbrahimovic'i Barcelona taraftarı istemiyor ama Eto'o ile takasa (artı para Inter'e) gidecekler gibi. Moratti adamını satmak için kalkıp neden Barselona'ya gider ki? 80 milyon euro nakit istiyor İtalyanlar.
* Yeni Maradona dedikleri Lavezzi, Napolilileri sırtından vurmak üzere. Liverpool ve Juventus peşinde. Arjantinli sabırsız çıktı.
* De Sanctis'in de Napoli'ye imza atması bekleniyor.
* Daum'un listesinde 2 yabancı stoper var. Herkes bu isimlerin peşinde.
* Beşiktaşlı Cisse de Nice'in kapısında...

52 yorum:

tolga dedi ki...

o kıyımdan van der vaart da bize düşer mi hazır rijkaarda gelmişken.
Oooof düşüncesi bile güzel:)

reverdy dedi ki...

herkes rijkaard transferi + 4 gün süren ispanya turu sonrası futbolcu transferi beklemeye başladı , inşallah hiç bir oyuncunun adı medyaya yansımaz eğer çıkıyosa adı gelmeme ihtimali artıyor.

granger17 dedi ki...

Daum'un peşinde olduğu iki stoper kim acaba biraz açarmısın

AAAA dedi ki...

-ibra için 80 milyon nakit. maşallah diyeyim moratti'ye. çok büyük para eto'o+30 milyon olabilir ama.
-hazır de sanctis'de napoli yolundayken lavezzi'nin yaptığı da iş mi şimdi? umarım takımda kalır

-fenerbahçe edu'yu da mı gönderecek ki 2 stoper peşinde. bu haberden anladığım ve beni asıl üzen olay alex ve tayfasından kurtulamayacak oluşumuz.

fishel dedi ki...

@ender tolga

"amca oğlu rijkaard galatasaray'a gitse de biz de futbolun beşiğine, kutsal topraklara onun peşinden gitsek" diye can atıyorlarsa bilemem ama galatasaray'dan önce çok sayıda takım var sanki seçebilecekleri... ama düşüncesi güzeldir evet.

ayrıca galatasaray'ın transfer bütçesinin 10 milyon euro olduğu söylenip duruyor, zor biraz.

izmir'e, şimşek'e verin o parayı ya, zor durumdayız...

alperensaylar dedi ki...

daum'un bi kristajic aşkı vardı o olabilir mi acaba?

alperensaylar dedi ki...

aman güney amerikalı stoper getirmesin ayrıca adamlar stajlarını bizde yapıyorlar:)

ezeriko dedi ki...

bilica ve bekir irtegün'ün üzerine mi alınacak 2 yabancı stoper?

Cem Kalay dedi ki...

Bu arada Mehmet Topuz Fenerbahçe'de

sayerlack dedi ki...

Aceto dediğin çıktı.Mehmet Topuz'un bonservisini Fenerbahçe almış.

mre dedi ki...

bu yabancı transfer işini iyi hallediyorlar 2 yıldır. şaşırtıyor galatasaray yönetimi. çok ilginç bişey bu taraftarlık. bir adamın transferi o günkü modunu değiştiriyor. mutlu ediyor seni :) yıldızdan çok yıldız adayı istiyorum. biraz aç olsun ya da gözü hiç doymayacak derecede prof. olsun.

SkyCaptain dedi ki...

Daum'un istediği savunmacılardan birisi Köln'den Brezilyalı stoper Pedro Geromel diye biliyorum.

Fatih dedi ki...

galatasaray vukcevic'i alsin.

su son 3 yildir galatasaray gecmisin acisini cikartiyor gibi. 3 yillik periyodun ilk yilinda lincoln, linderoth, 2. yilinda baros, de sanctis, meira, KEWELL, simdi de rijkaard'la baslayan bir seri. (de sanctis, meira vs bekleneni veremedi belki ancak yasattigi heyecan yetti.) acikcasi su son birkac aydir yasanan seyleri (skibbe'nin gelisi, kaptan'la yasananlar, vs.) hafiften unutmama ve onumuzdeki seneye umutla bakmama yardimci oldu.

kim ne derse desin adnan polat'i da severim ve basarili olmasini isterim. benim tek problemli gordugum adam adnan sezgin, rijkaard'a da etkisi olamaz sanirim, o yuzden de biraz umut doluyum.

raul #7 dedi ki...

bu Topuz işi ne ayak ya?bi ton transfer saçmalığı duydum ama bunun gibisini ilk kez duyuyorum. bonservisi fb de, adamın kendi bjk de.ee yani nerde şimdi bu adam??

baha dedi ki...

Geromel gectigimiz gunlerde sozlesmesini 2014'e kadar uzatti. ayrica bonservisinde Bayern'in de payi var diye biliyorum. yaniliyor olabilirim.

Unknown dedi ki...

Topuz işi baya karışık..

31 Mayıs 2010'a kadar bonservisi Kayseri'deydi.
O hakkı sattı Kayseri fenere..

Şimdi Topuz çıkıp imza atmayabilir fenere.. Ne olur? 1 sene lisans alıp top oynayamaz. Para da kazanamaz bir sene..

Ama Demirören Kayseri'ye vermeyi planladığı 4-5 milyon Euro'nun yarısını Topuz'a verse açıktan 1 sene.. deseler bekle 1 sene bizi sonra gel free transferden..

İşte o zaman fener hayatının kazığını yemiş olur. 5 milyon + emreciksin boşa gitmiş olur

Bu olay da tamamen yasal.
Daha neler göreceğiz acaba :)

Lemon Tree dedi ki...

futbolcu kendisi istemeden bir takıma satılabilir mi? biz (bjk) aydın karabulutu bursaya yollamaya çalıştık hatta bonservisini verdik ama futbolcu istemediği için gitmedi.topuz ne olacak şimdi aceto?

Unknown dedi ki...

babel, eboue favorim :)

horozmania dedi ki...

@ ender tolga

bakarsın nistelrooy gelir...:)

Protanopia dedi ki...

Ibrahimoviç kim ki 80 etsin, en büyük bonservis rekorunu kırsın?

Tamam büyük futbolcu ama şu anda en büyük 3 futbolcudan mı? Hayır. 5 futbolcudan mı? Hayır. 10'a girer mi tartışılır.

Kaka'ya 70 verilirken, Barça 80'i bu adama verirse yazıklar olsun!

. dedi ki...

Rijkaard hangi Hollandalıyı getirecek acaba?

Emir dedi ki...

Rijkaard transferi tüm taraftarlara hayırlı olsun diyorum. Şampiyonlar ligi yarı finalindeki Barca - Chelsea maçında arkadaşlarla ah nerede o Rijkaard - Mourinho kapışmaları diye eski muhteşem maçları anmıştık, daha bir ay anca geçti üstünden 2 teknik adamdan birini takımımızın başında bulduk :) Ayrıca transfer söylentilerini izlemenin en keyifli yeri kesinlikle burası sevgili Bülent :)

Hollandalı futbolcu demişken Sneijder de güzel olur bence sakatlıktan çıkmış futbolcuyu oynatabilme ihtimalimizi de düşününce :)

Mehmet Topuz olayıyla ilgili; hatırladığım kadarıyla fifa kulüplerin anlaşmalarından kaynaklanan bu tür durumlarda futbolcuyu mağdur etmemekten yana. Yani futbolcu istediği yerde lisanslı olarak oynuyor olay kapandığında kararlar etki ediyor, tabi eğer dava açma durumu olursa.

nwbrn dedi ki...

nasıl yönetici bunlar anlamıyorum. futbolcuya hayvan gibi davranıyolar, hiç sormadan istemediği takıma satıyorlar. insanlıktan nasibini almamış bunlar. diğer bir ihtimal de fenerbahçeli yöneticilerin para yükseltmek için yaptığı bir ahlaksızlıktır!

raul #7 dedi ki...

@ karamurat
kendin sorup kendin cevap vermişsin.ama cevapların tutmamış.kaka nın yetmiş ettiği yerde ibra seksen edebilir.bunun nesi abes?geçen sene robinho nun ne ettiğini ronaldinho nun ne ettiğini gördük piyasada. ibra nın ilk 10a girdiği tartışılırmış.bi yavaş yaa.o gözlükleri çıkarıp bi daha bi izle

liverpoolandkop dedi ki...

o değilde Demirören FB için açık açık ezik deyip Mehmet BJK'ye hayırlı olsun demiş :)

Protanopia dedi ki...

@raul7

Transfermarkt'a giriyorum. diyor ki: kaka 49 zalatan 41

Yani 70'e karşılık 58 yapıyor. Oran bu. Ha tabi ki futbol bu kadar matematiksel değil, kimin ne oynayacağını bilemezsin ama ben bu günden konuşuyorum. Onun için haliyle bu orana göre konuşuyorum.

Bir de güzel kardeşim, iternet üzerinden konuşuyoruz diye ittirik bi mevzuda tanımadığın etmediğin adama "gözlüğünü çıkar" gibi ifadeler kullanmak hoş bir şey değil

ssim dedi ki...

cidden ezik demiş yahu.

gurcan dedi ki...

SÖZLEŞMESİ DEVAM EDEN OYUNCUYLA GÖRÜŞMEYE AYARTMA DENİR BU YÜZDEN ROMA VE CHEALSEA CEZA ALMIŞTIR.BURDA ETİK OLMAYAN BJK NİN YAPTIGIDIR SÖZLEŞMESİ SÜREN OYUNCUNUN ÖNCE KLÜBÜNDEN İZİN ALINIR.BİZ ANLAŞTIK BUNU BİZE SAT DEMEK TAMAMEN FİİLİ DURUM YARATMA ÇABASIDIR.

Schumy dedi ki...

Bir oyuncunun bonservisinin başka bir takıma verilebilmesi için o kulübün satacağı takımla oyuncunun anlaştığını görüp sözleşmeyi fesh etmesi lazımdır.

Fifa da oyuncunun tercihine göre hareket eder böyle konularda. Ribery ve Aurelio örnekleri daha sıcak önümüzde...

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Sozlesmesi devam eden oyuncuyu ayartma hali, kulubun o oyuncuyu "satmama" istegi varsa gecerlidir. Kulup "biz buna satacaktik o buna gitti" diye bir beyan verirse, oyuncu ayartilmis olmaz. Roma ve Chelsea'nin aldigi ceza ilk hal yuzundendir.

yoz dedi ki...

ben hayatimda besiktas yonetimi kadar beceriksiz, isi eline yuzune bulastiran ve kurallarla hareket etmeyi israrla reddeden bir yonetim gormedim. zaten baskanina, eski menajerlerine bakarsak bu mantalite acikca gorunuyor. muhtemelen once oyuncu ayartilmis, sonra da basin uzerinden 5 milyon euro rakami kulube dayatilmis ki, gecen sene demiroren 11m euro teklif etmisti bu adama. fenerbahce, kuluple anlastiktan sonra oyuncuyla da anlasmak zorunda ki oyuncuyu alabilsin, obur ihtimalde fenerbahce birsey kaybetmemis olacak, topuz kayseriye geri donecek, 1 yil kayseride kalacak ya da besiktasa gidecek.

yalniz antunun gorseli de guzel olmus :) ve aslinda herseyi ozetliyor: mehmeti fenerbahce aldi, topuzu kartala kaldi...

joe kleine dedi ki...

Topuz madem bjkliydi, delikanlıydı daha önce beyan etseydi de kimse bulaşmasaydı, hani eskiyi geçtim lig bittiğinden beri Fenerle ismi anılıyor o zaman niye çıkıp söylemiyor, ayrıyeten ben onun gsli olduğunu düşünüyorum, gs ye gidemeyince bari kardeş kulübe gideyim diyor.
Bence bjk parasını versin Fener de satsın olmuyorsa, takas+para olur, yada 1 sene yatar bjk gene parasını öder alır Fener'den, Fifa futbolcuyu koruduğu kadar, parayıda korur yok yani öyle üstüne yatma, Ortega'danda alındı, Appiah'tanda alınacak, Topuzdan da alınır.

wjker1982 dedi ki...

Yahu Mehmet Topuz fener i su an roportajinda resmen fb yi assagiladi.Cok uzucu bir durum,boyle bir olay gormedim.

50m $ a bile fb e gitmem dior

Alper Öcal dedi ki...

Yav menajerlik oyunlarında bile sözleşmesi devam eden oyuncunun önce kulübüyle anlaşırsınız. Oyunun kuralı budur, Beşiktaş'ın yaptığı iş değil. Ateşle oynuyorlar.

@schmuy

Ribery ve Aurelio örneğiyle Topuz transferi aynı paralelde değil.

Ribery alacakları ödenmediği için yasal bir şekilde sözleşmesini feshetti. Uluslararası hukuk da Galatasaray'ı haksız buldu.

Aurelio'nun ise sözleşmesi bitmişti. Ancak yurtiçinde geçerli bir opsiyonu vardı. TFF bu konuda Fenerbahçe'yi haklı bulup 5.250.000 $ ödenmesine karar verdi ancak uluslararası geçerliliği olmadığı için bu kararın Aurelio'yu sorunsuz bir şekilde oynatıyor Betis.

İlla bu tür bir içtihat arıyorsanız Ashley Cole, Mikel Obi, Ortega örneklerine bakabilirsiniz.

Temur dedi ki...

Kaka transferinde araya Barca'da girerse şaşırmam. Kaka Real forması ile resim çekilir falan.

Koray Gök dedi ki...

demirören ne kadar akıllı oldugunu gösterdi bir kez daha.tayfun korkut ali güneş,nobre,rüştü.... bunlar doğuştan fenerliydi sanki.

yusufu aldılar emrivakiyle ama kayseri ''hurma'' yu yemedi işte.

tA dedi ki...

@karamurat

kusura bakma ama "ibra kim ki?", üzerine de "ilk ona girer mi tartışılır." dersen "bi daha izle" derler adama. demişler de zaten. onlar. gülerler de. gülmüşlerdir de, kim bilir? ben değil. onlar..

Schumy dedi ki...

@ Alper Öcal

Dediğin doğru fakat ben en yakın tarihlerde Türkiye' de top koşturan ve Fifa' nın oyuncu lehine verdiği kararlardan bahsetmiştim.

varol döken dedi ki...

@everblack
neden gülsünler, adam aşağılama niyetiyle yazmamış, giremez dememiş tartışılır demiş, 80 milyon euro etmez demiş, örneğini de vermiş... doğru ya da yanlış ama bakmış araştırmış... ben gülmedim o yüzden... ibrahimovic i de sevmem, topuz u da sevmem, biri 80 milyon digeri 80 kuruş etmez, kaynak kalptenoynayanfutbolcuborsasi.com

yok artık leBron james dedi ki...

yetenek olarak kıyaslarsak ibranın yanına zor yaklasılır ama samp liginde ceyrek yarı fianl oynuyosan adamım kaka sana tek basına tur bile aldırır kaka 70 i hakediyo.eto+30 ise biraz eto ya hakaret oluyo.vidicin belini nasıl kırdıgını gorduk.aynı rakibe ibra tonlarca kacırmıstı.onemli olan yalnızca yetenek deil bunun yanında takıma katkıdır.ama ibralı barcayı da merak ediyorum

Mr.Eko dedi ki...

@ kara murat : yorumlarda saçmalayanı gördüm de senin gibisini görmedim. "Önce ibra kim ki?" il 10 a girer mi tartışılır" de sonra da "transfermarketten konuşuyorum" de.

Enteresan..

Fenerbahçe profesyonel davransın oyuncuyu rahat bıraksın.

miracsaral dedi ki...

Valla ben çok şark kurnazı gördüm ama Beşiktaş gibisini görmedim. Real Madrid hiç uğraşmasın Kaka'yı veya Ronaldo'yu almak için, bu adamların üzerlerine Real forması giydirip fotoğraf çektirsin, bunlarda çıksın gönlüm Real'de desin, bitsin bu iş. Ne öyle milyon avroları gidecek ceplerinden, ne gerek var ki?

Ben Perez'in yerinde olsam hemen Demirören'i ararım "Hacı, siz bu işlerden iyi anlıyorsunuz, bir el at, yardımcı ol bana" şekliyle danışırım.

Ayrıca ortada kazık falan yok. Daha para ödenmedi, Gökhan Kayseri'ye gitmedi de sorun o da değil. Mehmet Topuz gibi bir adam bir sene çok sevdiği takımda oynamak için kenarda, para almadan bekler mi? Düşünmek lazım, koca bir sene boyunca ilgiden, güzel mankenlerden ve para harcamadan muaf kalma hangi futbolcu kabul eder?

josemarcelosalas dedi ki...

Florentino Perez'in başkanlığında Real Madrid ile ilgili tüm transfer haberlerine inanırım ki Kaka çok önceden tamamdı zaten. Ribery ve C.Ronaldo'da bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Ibrahimoviç mi Eto'o mu derseniz, gözüm kapalı Eto'o. Lavezzi Juventus'a yakışır. Topuz transferi hakkında ise bir şey demek gelmiyor nedense içimden.

delgado dedi ki...

şurda "beşiktaş gibisi yok" temalı yorumlara gülüp geçiyorum sadece. bunları söyleyen arkadaşların geçmişte neler olduğunu, neler yaşandığını unutmasını geçtim, bu olayı bile kavrayamadan yorum getiriyorlar.

bir davranışa "etik değil!" damgası yapıştıracağınıza önce süleyman hurma'nın topuz hakkında "artık fenerbahçe'nin malıdır" demesinin ne demek olduğunu bir düşünün. daha bonservis bedeli belirlenmeden bonservis verilmesini, üstüne üstlük futbolcunun da son kararı alınmadan bunun yapılmasını anlayanlar da beri gelsin. menajerlik oyunlarında bile en son futbolcu imza atıyor alper öcal.

Protanopia dedi ki...

Neyse çok uzamış bu konu ama ben son kez şunu diyeyi. "İbra kim ki"nin yanında 80 milyon Euro yazıyor. Bırak kötü futbolcu demeyi eleştirirken bile benim gözümde ilk 10 sınırında demişim. Yani benim yorumumdan zaten 40 milyon civarı eder sonucu çıkıyor. Cümlenin başına bakarken sonuna da bakın lütfen.

İsmail Şayan dedi ki...

Mehmet Topuz ve menejerinin konuşmalarını izlemek dehşet vericiydi. Hukuktan, kuraldan, etikten bu kadar bihaber bir futbolcu görmek belki bir nebze olsa da anlaşılabilir ama "oyuncu menejeri" mesleğini icra eden bir kişinin o lafları söylediğini görmek inanılır gibi değil. Bu şahsın Fifa'dan yetki belgesi varsa durum daha da vahim. Hiç bir şey bilmesen de parayı bastırıp Fifa'dan belgeyi alıyorsun anlamına gelir. Temel görevi "oyuncunun haklarını korumak" olan bir kişi oyuncusunu nasıl böyle bir ateşin içine atar, nasıl böyle hukuğu hiçe sayarak hareket eder inanılır gibi değil. Bu işten Beşiktaş kesinlikle ceza alır, uçarı kaçarı yok. Hele Del Bosque ve Tigana gibi olaylardan sabıkası olan bir kulüp olduğunu düşünürsek işin vehameti daha da büyüyor. Yıldırım Demirören bu kez de düşünmeden hareket etmiş gibi görünüyor. Denizli bir hafta tatile çıktı olanlara bak.

Oyuncunun menejeri de ceza alacaktır. Lisansının askıya alınmasına ya da iptaline kadar gidebilir iş. Hatta işin altından "önce menejeri ayartmak" gibi bir şey bile çıkabilir ki o durumu daha da karıştırır.

Aziz Yıldırım Fenerbahçe'de oynamak istemediğini söyleyen bir oyuncuda ısrarlı olmayabilirdi. İşin bir çözüme kavuşturulması için taraflar oturup konuşabilirlerdi. Ancak Demirören'in laflarından sonra bu olasılık bence ortadan kalkmıştır. İş çok enteresan bir hal alacak.

Menejeri "Mehmet Topuz'un oynamamasından Türk Futbolu zarar görür" diyor. Asıl oynarsa zarar görür Türk Futbolu. Fener gider Yattara'nın menejerine açıktan 500 bin Euro öder, Yattara valizleri toplayıp İstanbul'a gelir "ben Fenerbahçe'de oynamak istiyorum" diye mesela. Ya da x kulübünün y oyuncusu için Beşiktaş adı geçen kulüple oyuncunun bonservis bedeli konusunda anlaşmıştır, Galatasaray gider menejerine ve oyuncuya açıktan ödeme yapar, adam geçer kameraların karşısına "Ben Galatasaray'da oynamak istiyorum" diye. Hukuksuzluk diz boyu olur, en büyük zararı da Anadolu takımları görür. Almaları gereken bonservis bedellerinin yarısına talim ederler.

Ha bir de sözde profesyonel futbolcular ve sözde profesyonel menejerleri bu kafada iseler biz yirmi otuz sene sonra da gazetelerde, televizyonlarda "eski millî futbolcu şimdi çöp toplayarak geçimini sağlamaya çalışıyor" tadında haberler görmeye devam ederiz demektir.

Dağ başında mı sürdürüyorlar hayatlarını anlamadım ki.

Alper Öcal dedi ki...

hebenneka gayet güzel yazmış.

Mehmet Topuz Beşiktaşlı filan da değil.

Bununla ilgili sürüyle röportajı var Kayserispor'da oynarken. Çok büyük Beşiktaşlı olsaydı 2 kere uzatmazdı sözleşmesini Kayserispor ile. 10 gün Fenerbahçe ile, daha önceleri Galatasaray ile görüşmezdi.

Topuz'un menajeri olacak kişinin 500.000 € ekstra için yaptığı şeyler bunlar.

Topuz zaten cahil bir adam.

Verdiği demeçleri ne şartlar altında verdiği de malum. Önüne konan ve hiç de Mehmet Topuz'un diliyle uyuşmayacak kalitedeki lafları kağıttan her kanala, her basın yayın organına ayrı ayrı okuyor.

Farklı mecrada bir soru geldiğinde, aman diyor. Arkadan "yemekteyiz de" telkinleri geliyor.

Youtube'da videoları var, açın bakın.

Beşiktaş'ın yaptığı şark kurnazlığının işe yaramaması bu ülke futbolu için çok önemlidir.

Hukuk denen birşey var.

@delgado

Sözleşmesi devam eden oyuncuya menajerlik oyunlarında bile gidip başka bir takıma imza attıramazsın.

Topuz da Fenerbahçe'yi istemezse Kayserispor'da kalır.

Bu kadar basit.

İsmail Şayan dedi ki...

@ delgado

Aynen dediğiniz gibi: "...menejerlik oyunlarında bile en son imzayı futbolcular atıyor..."

Sezon başında C.Ronaldo bir yerlerini yırttı "Real'e gitmek istiyorum" diye. "Modern kölelik" benzetmeleri bile yapıldı. Ferguson çıkıp Real'i "oyuncuyu ayarttığı için" şikayet etmekle tehdit etti, herkes suspus oldu, konu kapandı.

Önce satıcı ile alıcı anlaşır, bu köpek satın alsanız da televizyon satın alsanız da böyledir. Futbolda iki taraf da anlaştıktan sonra alıcı oyuncu ile görüşür. Onunla da anlaşırsa iş sonuçlanmış olur. Ancak oyuncu "ben sizde oynamak istemiyorum" derse veya diğer koşullarda anlaşılamazsa iş farklı bir yere gider. Böyle durumlarda genelde alıcı durumu satıcıya bildirerek bonservisi iade eder. İşin akışı ve etiği budur. Örneğin Aydın konusunda Bursaspor ve Beşiktaş anlaşmıştı ancak oyuncu ile anlaşılamadı. Bursaspor da bunu Beşiktaş'a bildirdi, oyuncu geri döndü, karşılığında Bursaspor para aldı. Ne Beşiktaş "bana ne ben verdim, ne yap et anlaş" dedi ne de Bursaspor oyuncuya "bana ne biz anlaştık, şartlarımıza uymak zorundasın" dedi ne de Beşiktaş'a "ver o zaman Yusuf'u geri" dedi. Doğru olan da budur.

Örneğin Florentino Perez "Ribery'yi Real'de görmek istiyorum ve bunun için Bayern Münih yetkilileri ile görüşeceğim" diyor. Salak mı Perez? Gitsin Ribery ile anlaşsın, oyuncuyu Madrid'e getirip üstüne formayı geçirtip "Ben Real'de oynamak istiyorum" açıklamaları yaptırsın, ne güzel işte. Ribery gibi pırpır bir adam zaten dünden razıdır hem... Niye yapmıyor Perez, geri zekalı mı da önce Bayern ile anlaşmaya çalışıyor? Mal mı, beyni mi çalışmıyor?

"... daha bonservis bedeli belirlenmeden bonservis verilmesi" yorumunuza katılmak da mümkün değil. Bonservis verilmişse bir anlaşmaya varılmış demektir. Ortada kesinleşmiş bir bonservis bedeli vardır ancak rakamı size ya da bana bildirmeleri gerekmez.

Beşiktaş yönetimi de, oyuncu da, oyuncunun menejeri de ciddi bir hata yapmıştır. Mesele Kayseri açısından zaten kapanmış bir mesele. "Biz boservisini Fenerbahçe'ye verdik, almak isteyen onlarla görüşsün" açıklaması geldi zaten, daha fazla söze gerek var mı?

Dikkat edin, bu noktadan sonra Beşiktaş tarafından daha fazla açıklama gelmeyecektir. "Söyleyecekleri her şey aleyhlerinde delil olarak kullanılabilecektir" çünkü. Oyuncuyu veya menejerini öne atıp onları konuşturacaklardır.

delgado dedi ki...

@hebennenka

süleyman hurma beyefendi bonservis bedelini "açıklamıyoruz" demiyor, "karar vermedik" diyor. eğer böyle diyorsa herhangi bir kişi karşısına geçip "gerizekalı mısın olm sen?" derse hiçbir şekilde cevap verememeyi de göze almış demektir, saygı duyarım.

bir de kulüple anlaşmadan futbolcuyu ayartma meselesi var, beşiktaş'ın tavrını yanlış bulmuşsunuz bu konuda. şimdi mikrofonlarımız mehmet topuz'da, adam 10 gündür fenerbahçe'yle de görüşüyorum demiş. buna göre bonservisin de 10 gün önce fenerbahçe'ye verilmiş olması gerekmez midir? pazartesiye kadar süre verilmişti hani fenerbahçe'ye, noldu o?

İsmail Şayan dedi ki...

@ Delgado

Nihat Özdemir de "5 milyon Euro artı bir oyuncu" diyor, hadi bakalım...

Bakın, bu bir oyuncunun boş mukaveleye imza atması gibi başka manevi faktörlerin de etkili olduğu bir şey değildir, her şeyden önce iki kurumun arasında geçen ve ortada büyük bir rakamın döndüğü ciddi bir ticarettir. İki taraf arasında anlaşılmış ise mutlaka ortada bir rakam vardır, aksi düşünülemez. Ne yani, Fener bir milyon verse kabul mü edecek Süleyman Hurma? Ya da Kayseri "biz rakam konuşmamıştık ama 25 milyon euro isteriz" derse eyvallah mı diyecek Aziz Yıldırım? Nasıl inanabiliyorsunuz ortada bir rakam olmadığına anlayamıyorum.

Mehmet Topuz'a gelince... Bir kere bu lafı eden adam "ben Beşiktaş'lıyım" falan demesin, derse de inanan olmasın. Bu ifadeden açıkça ortaya çıkıyor ki mesele tamamen para meselesi. Menejerin bu derece akılsızca davrandığına bakılırsa da büyük ihtimalle menejere yapılması reddedilen bir ödeme yüzünden menejerinin başının altından çıkıyor. Anladığım şu: Fenerbahçe Kayserispor ile bonservis pazarlığını belli bir noktaya getirmiş ya da bitirmiş ve oyuncu ile görüşmelere başlamak için kulübünden izin almış. İş tümüyle(oyuncu ayağı da) sonuçlanmadığı için iki kulüp de açıklama yapmamak konusunda mutabık kalmışlar. Bu on gün önce de olmuş olabilir. Mehmet "ben Beşiktaşlı'yım, elli milyon dolar da verseniz sizde oynamam" falan dememiş, menejeri ile de birlikte tıpış tıpış gelmişler, görüşme yapmışlar. Ancak görüşmelerden istediklerini alamayacakları fikrine kapıldıklarında, ya da Fener menejere açıktan ödeme yapmama yönünde tavrını net bir şekilde ortaya koyunca belki de istediklerini alabilmelerini kolaylaştıracağı düşüncesi ile Beşiktaş'a haber uçurmuşlar. Beşiktaş da "tamam,ben istediğinizi veriyorum" deyince "biz Beşiktaş'la anlaştık, zaten ben doğuştan Beşiktaşlıyım" diye ortaya çıkmışlar. Ancak bu çok ciddi bir hata.

Beşiktaş oyuncu ile anlaşmadan önce Kayserispor ile anlaşmalıydı. Oynadığınız hangi menejerlik oyununda sözleşmesi süren bir oyuncunun kulübü ile anlaşmadan doğrudan futbolcuya teklif götürebiliyorsunuz söyler misiniz bize? Var mı böyle bir şey? Neden olmadığını hiç düşündünüz mü?

Bu olayda da büyük ihtimalle Beşiktaş oyuncuya "tamam istediğini veriyorum" dedikten sonra Kayserispor'a başvurdu. Ancak anlaşılan o ki Kayserispor "kusura bakmayın, biz Fenerbahçe ile anlaştık, sözümüzden dönemeyiz" dedi. Beşiktaş'ın hesabı bu noktada bozuldu. Ancak bu arada Topuz ile menejeri ortaya çıkıp açıklama yapınca işler iyice sarpa sardı.

Tekrar söyleyeyim. Bu kadar dillendirilmese bu iş çözümlenebilir, taraflar karşılıklı konuşup bir anlaşmaya varılabilirdi. Ancak Topuz'un alelacele açıklamaları hem kendini hem Beşiktaş cephesini iyice zor durumda bırakırken, bir de üstüne "eziklik" muhabbeti yapılması bu yolu bence kapatmıştır. İş önce federasyona gider. Fenerbahçe burada istediği sonucu alamazsa işi uluslararası makamlara taşır. Bu olduğunda Beşiktaş "puan silinmesi" ya da "belli bir süre için Avrupa kupalarından men" cezası bile alabilir, biliyor muydunuz? Beşiktaş'ın başına bu derece büyük bir belanın sarılması ihtimali var. Yönetmelikler gayet açık ve durum bu derece vahim. "O şöyle diyor, bu da böyle diyor" ile geçiştirilemeyecek kadar büyük bir tehlike var ortada geçmişte de ciddi tazminatlar ödeyen Beşiktaş adına. Böyle bir rezilliğin Denizli'nin bir haftalık tatili sırasında ortaya çıkmış olması da ayrıca vurgulanması gereken bir konudur fikrindeyim.

dogan pamuk dedi ki...

etoo ibra takası artı intere büyük para.
etoo dan aldıkları verimin yarısını alamazlar ibra dan. büyük kazık yer barca bence. ibra-barca dokusunun uyuşacağını hiç sanmıyorum.

Califax dedi ki...

Bu kayserisporun yaptığı suçtur arkadaşlar mehmet topuz dava açsa karlı çıkar adam o kulübü istemiyor sen gidip bonservisini satıp bu futbolcuya zorluk çıkarıyorsun.Halbuki fifa kurallarına göre kulüplerin bu işlerde futbolculara kolaylaık sağlamaları lazım.Kayserisporun yaptığı iş değil.