5 Haziran 2009

Rijkaard ve Neeskens Galatasaray'da

Galatasaray yönetimi geçen sene olduğu gibi bu sene de sağ gösterip sol vurdu transferde. Frank Rijkaard çıktı kutudan. Üstelik yanında Johan Neeskens de geliyor. Bu, bugün Florya'ya dikilmiş portakal ağacı fideleridir. Üstüne çok yazarız çizeriz ama blog arşivinden Aralık 2007 tarihli bir yazı var ki bu adamları anlatıyor zaten...

64 yorum:

Trofolo dedi ki...

"Hepsi kahpeler, kahpeler... alkislayin be bre dubleler, dubleler"

julien sorel dedi ki...

bülent abi, resmi sitede, rijkaard haberini okuyunca, bloğa gelip rijkaard ile ilgili eski yazılarını okudum. direk bu neeskens yazısı aklıma geldi. ilk okuduğumda da çok ilgimi çekmişti. umarım bu ciddi hamle tutar, ikisi de cim bom'da başarılı olur.

biliyorum, böyle istekleri sevmiyorsun ama bir ara bir rijkaard analizini de bekliyoruz.

Unknown dedi ki...

sabah sabah aldığım harika bir haber bu. hayırlı olsun.

Arif dedi ki...

hepimize hayırlı olsun ben bunun büyük bir olay olduğuna inanıyorum.

aksilaz dedi ki...

arkasında durmak lazım en önemlisi bu.

roni dedi ki...

belki de ilk kez tam anlamıyla avrupalı bir klübemiz olacak bu sene. rijkaard yanına neskeens tadından yenmez. şimdilik tek eksik iyi bir kondisyoner gibi geliyor. umarım o da en kısa sürede hallolur.

hadesperado dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun, taktiği sistemi bir kenara bıraktım, Rijkaard ismi bile vizyonumuzu ve çapımızı yine açıkça ortaya koymuştur. Aksilaz'ın da dediği gibi uzun soluklu olmalı. portakal ağaçlarını kökünden sökmesinler, 2 yılı iyi kötü harcamaya razıyız.

yalnız bazı ortamlarda "reykart kim yeeaa" diyenleri görüyorum, inşallah burada da çıkmaz (kaldı ki burada ne yorumlar gördük.) Allah ıslah etsin onları... maden suyu hazımsızlığa iyi gelir.

Neeskens analizin de güzel bir taze nefes oldu şimdilik abi, eyvallah...

AbSurDMaN dedi ki...

Ekibinin kim olacağını bilmiyordum ve endişelerim vardı. Sen Johan Neeskens dedin ya endişe mendişe kalmadı :) Galatasarayıma hayırlı uğurlu olsun inşallah...

cerkez1905 dedi ki...

müthiş keyiflendim haberi ilk duyduğumda...yanında oyuncu getiren hocaları pek sewmem ama hani hollanda ve barcelona da çok samimi dostları varsa bi iki oyuncu getirse oyun stiline uygun sesimizi çıkartmayız bu seferlik :))) kim ne derse desin Adnan polat ve haldun üstünel bu işi biliyolar..geçen sene ki transferler de çok iyiydi..ha yine tutar tutmaz onu bilmem ama yönetim iyi çalışıyor diye düşünüyorum...iyi bir forvet ve de artık bi sag bek bekliyoruz... :D

not:D fergusonu final maçında eleştiren rıdvanı gördükten sonra bunu bile eleştirecek bizim basın giderken de hoca değilmiş deyip gönderecekler sadece onun için üzülürüm.çok sempatim vardı bu adama..o kadar eleştiriden sonra bizde etkileniyoruz insan acaba diyor_?

erenbatum dedi ki...

Bülent abi çok korkuyorum bu adnanlar rijkaardı da basına yem ederlerse inşallah kaptan daki antrenör şansının yarısı bu adamda olur da en azından şöyle 10 maç istedikleri takıma yansıtana kadar kimse sesini çıkaramaz. Bi de abi çok merak ediyorum güya galatasaraylı hınç al uluç acaba rijkaard a nasıl saldıracak adam da 1 şampiyonlar ligi, 2 de la liga apoleti var buna sararsa yuh artık.

varol döken dedi ki...

ben o komşunun bahçesinden portakal aşırırım arkadaş!

helal olsun ne diyelim...

M. Alper dedi ki...

Bence iyi transfer...
Özellikle Neeskens..
Eski bir FB'li olarak üzüldüm...
Her ne kadar Antu forumundan ihraç edilsem de, Aziz Başkan'dan, Emre B.'den nefret de etsem kalbim FB için çarpar.
GS çok güzel bir iş yapmış...

Gala's dedi ki...

Herkeze benden çay.

gulphi dedi ki...

eyvallah adnan'a +rep :)))

T. Egemen Gul dedi ki...

1) Türkiye'deki iğrenç ortam nedeniyle
2) Sistem seven bir teknik adam olmasiyla
3) Galatasaray'in başarısız yönetimiyle
4) "Hoca bana taktı" mantigiyla hareket etmesiyle
5) Cinbom'daki Katar'a gelmis zihniyetiyle oynayan futbolcuylariyla

başarılı olamayacagini dusundugum fakat bir Beşiktaş'lı olarak sevindigim bir hadise bu. Ulke futbolunun son 9 yılda bir-iki basamak yukseldiginin ifadesi.

Keşke temiz bir lig olsa federasyonu, hakemi, yöneticileriyle. Belki bir-iki adım daha ilerleyebiliriz..

AbSurDMaN dedi ki...

Netteki yorumları, haberleri, postları okudukça daha da bir heyecanlanıyorum :) Uçur bizi Rijkaard & Neeskens :)

Chameleon577 dedi ki...

Galatasaray'a hayirli ugurlu olsun.. Insallah medya Rijkaard'a da bi kulp bulmaz.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

no. wrong. juande ramos is better. gala should sign to juande. i'm sorry for gala..

last summer i sad "don't trust luis aragonés"..

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

take huntelaar and snejder and van der vaart. so we can buy. villa, silva, alonso. jejejejeje....

orange gala...

PENALTY dedi ki...

Bu transferle herşey bitmedi bence, tam tersi yeni başladı. Asıl yönetimin yapması gereken ise sonuna kadar hocanın arkasında durmak. Herşeyin günü kurtarma adına yapıldığı bir ülkede yaşıyoruz ki, alınacak 2 mağlubiyetten sonra Adnan Sezgin takımı kurmaya kalkarsa değil Rijkaard-Neeskens, bunaların üzerine bir de Cruyff'u getirsen fark etmez.
Bu arada sevgili Varol Döken'in Hollandalı aşkı da yalan olur artık:)))

Unknown dedi ki...

bir beşiktaşlı olarak beni yıkan bir haber... ama bir türkiyeli olarak sevindirici... bence müthiş bir transfer...gercek anlamda modern avrupa futbolu kafasında olan belki de ilk teknik direktör olacak t.c sınılarından giren !

gönül ister ki kara kartalım da mustafa hoca da ısrarcı olmasın böyle bir transfer patlatsın ! cünkü tüm beşiktaşlılar biliyor ki bu futbolla sampiyonlar liginde yine bize hüsran bize yine hasret var !
Ah ne vardo Gus hiddink i de biz alaydık :))) ama nerdeeee
biz anca brezilyadan cıkan en kazma santrafora sırf pres yapıor ve konser cıkısı terlemiş haluk levente benziyor diye yıllık 2,5 milyon euro veririz !!!

hayırlı olsun g.saraylı kardeslerimize..
kim ne derse desin g.sarayın bu yönetimi işi biliyor!

erenbatum dedi ki...

varol üstad nazar etme nolur azizi gönder senin de olur :)


NOT:Takılıyoruz ama kusura bakma

beckham07 dedi ki...

haberi duyduğumda çok şaşırdım. gs yönetimi gerçekten iyi iş çıkarmış.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

frank rijkaard isn't a good tactician. but this is a prestige for gala. now gala can sign to some famous players. good dutchs. ryan babel, maduro (valencia) ...

ok ok ok... give us 40 M and take snejder vaart huntelaar...jejeje

do you have 40M ?

Unknown dedi ki...

Galatasaray yönetiminin saygısızlık etmeye cüret edemeyeceği kimseleri takımın başına getirmesi oldukça iyi oldu. Çoğu kişinin belirttiği üzere klüp harici faktörlerin kulübeye zarar vereceğini düşünmüyorum. Bunun da tek sebebi zaman zaman Galatasaray'ın taraftarından uzak kalmasının sebebi olarak addedilen 'fransızlık'tır. Afedersiniz ama allahın krolarının lafına Galatasaray değil, başkaları bakar. Hele ki bu adamları getirmişler; bence içimiz rahat olsun. 2 sene burdalar en azından.

varol döken dedi ki...

@penalty
sen fenerli değil miydin yahu, doğru söyle sen sattın de mi planlarımı galatasaray yönetimine?

ama ne dedim ben komşunun bahçesinden portakal aşırırım...

@ramon
i'll take huntelaar, sneijder and van der vaart by myself, till fenerbahçe management change, they'll work as waiters in my restaurant...

by the way tell aragones that 35 million fenerbahce fan is drinking 70'lik rakı for his farewell!

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

Low,Aragones,Del Bosque,Hiddink,Zico etc.. Bizde nedense kariyeri CV'si çok kaliteli adamların ömrü kısa oluyor Medya mı dersin yönetimlerin hataları mı bilemedim de valla? İyi transfer lige heyecan getirir.Ayrıca Galatasaray 4 sezondur Fenerbahçe gibi hem futbolcu hem teknik kulübe de yıldız isimleri getiriyor hadi hayırlısı.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

rijkaard > luis

but

juande > rijkaard

also juande > benitez..

juande would be a great chance. but you lost babies...

johann cruyff sport director for gala . jejeje

Genel Sekreter Vak dedi ki...

sabah o kadar saat kimse söylemedi bunu bana.hepsi fenerli beşiktaşlı göztepeli filan zaten muhattab olduğum adamların,kesin bilerek sustu çakallar,eve bir geldim o da ne,müjdeler var yurdumun toprağına taşına!

çok çok sevindim yahu.pasa dayalı akıl futbolu oynanacak galatasaray'da,ya 4-3-3,yada 4-3-3'e yakın 4-5-1 oynanacak.tek sakıncası barcelona'da iken son senelerinde kendisi için "iyi idman yaptırmıyor" gibi şeyler söyleniyordu,ki bu skibbe'nin başını yiyen husustur.ayrıca takım için gruplaşmalarada pek hakim değil barça'dan anladığımız kadarıyla ama yeniçeriler dağılacağından bu pek sorun olmaz.idman yaptır canımı ye hocam.3 sene önce şampiyonlar ligini kaldıran barça hocası şimdi galatasaray'ın başında,vay anasını sayın seyirciler.gudjohnssen filanda gelebilir şimdi transfer olarak,bakalım.

Cem Kalay dedi ki...

Daha 2 gün önce sövüyodum, nerde kaldı hoca diye yine şüphelendik geçen sene gibi olacak diye ve çat Rijkaard bizde aman Allah'ım :)))


Gelmesine çok sevindim. Ancak bizim asıl sorunummuz ve başarının kilidini açacak altın kelime "sabır".

Umarım yönetim sahadaki işlere karışmaz. Tek korkum budur. Alt yapıdan gelecek gençler, hollandalı yıldızlar, sistem futbolu bizi bekler hazır olun hazır, ve bide sabırlı olun :=))

Rory Breaker dedi ki...

Türk futbolu adına çok güzel bir hamle oldu. Tebrikler Galatasaray...

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

ben demiştim bilen bilir :)


http://yetenekavcisi.blogspot.com/2009/05/rijkaard-galatasaray.html

josemarcelosalas dedi ki...

Uphs! Nasıl bir transferdir bu...

trevauld dedi ki...

Boylelikle yillardir ove ove bitirelemeyen GS altyapisi meyvelerinin Ajax ekolunden gelen bir teknik ekibin ellerinde nasil degerlendirelebilecegini gorecegiz sonunda. Her acidan heyecan veren bir transfer.

Umarim uc kurusluk futbol yazarlarina yem etmezler Rijkaard'i da. Gerci simdiden duyar gibiyim ilk Anadolu deplasmaninda alinacak maglubiyet sonunda "Yaninda bu ligi bilen, ona Galatasaray'in buyuklugunu anlatacak bir yerli yardimci antrenor olmali" dediklerini...

Selocan dedi ki...

Müthiş bir iş çıkardı Galatasaray. şimdi, başarı başarısızlık dinlemeden uzun süreli devam etme kararı almalı galatasaray ne olursa olsun!! Neeskense daha çok sevindim müthiş bir iş gerçekten.. Fenere de selam olsun kadıköye gelicek reijkard misafir takım kulübesine :D

Murat1905 dedi ki...

Hıncal Uluç: Bula bula Barcelona'dan kovulmuş adamı mı buldular Chelsea'den kovulan Mourinho dururken....

Basın haber alamamanın verdiği sinirle bize Ersun Yanal'ı yamamaya çalışırken sahneye Frank Rijkard çıktı ve sus işaretini yaptı. Bugün saat 20:00'de medyamızın güzide mensuplarının

Frank'ın önünde ceketlerini ilikleyerek oturmalarını keyifle izleyeceğim. Mümkünse kravat da taksınlar ;)

Yönetim bütün ön yargıları ve olumsuz havayı dağıttı, helal olsun. Sonuna kadar hocamızın YANINDAYIZ. Allah utandırmasın.

Oylum Tanış dedi ki...

Rijkaard'a mı sevineyim, Neeskens'e mi. Bilemedim şimdi...

:)

Basketbol Günlüğü dedi ki...

Frank Rijkaard ve Johan Neeskens için çok şey söylenir, çok şey yazılır...Galatasaray çok önemli bir hamle yaptı! İnşallah yeni bir Avrupa kupası kazandırır.

antti_sumiala dedi ki...

sevinmeyen galatasaray lı var mıdır bu habere.. bence yoktur.. harika bir hamle.. polat tan beklenmeyecek kadar iyi bir hamle.. inşallah uyum sürecini kısa sürede atlatır.. klasik basın eleştirilerine kanmaz yönetim kanadı ve sabırı bir skora kanmamayı öğrenir ve uzun yıllar camiamıza hizmet eder.. ve biz de total futbolun dibine vururuz..

bakalım bu hamle transferde rotayı nerelere çevirecek.. reijkaard ismini ve nüfuzunu kullanarak önemli isimleri takıma kazandırabilir..

BuRaK dedi ki...

bravo ramon abi iyi vermişsin ağzının payını..

aziz yıldırım da okusun bunları revizyon dedi aldığı adamlara bak bilica daum.. gs rijkaardı biz daumu bjk topuzu biz dağaşanı.

hıncal uluç faktörünü hesaba katarak diyorum ki çok atıp tutmazsa ardından haşmet ile beraber iyi adam frank..

@varol döken..

ben bu siteyi 2 yıldan daha fazladır takip ediyorum. sanırım sen "ben futbolu bilmiyorum o yüzden aceto okuyorum" falan diyordun. madem bilmiyorsun lütfen abuk sabuk konuşma da biz fenerbahçelileri de elin herifine sakız etme.

berserk dedi ki...

Barca da ki gibi 5 sene bizimle kalsın en azından, 5 senede takım çok şey kazanacaktır, hasbelkader ilk senede şampiyon da olduk mu aman ne güzel.

Barca da Riijkard zamanında, Iniesta daha 11 oynayamazken bu adam oynatıyodu, kadroda oluyordu sonradan kesin oyuna alıyordu filan, ben de diyordum ki ulan bu bıcır adamda ne varda su süper takıma koyuyo bu adamı.

Ayrıca Ramon da pis ayar vermis::)

Murat1905 dedi ki...

Te queremos Ramón Abi.
Envianos Drenthe jejeje

pclion dedi ki...

Bülent abi, geçtiğimiz aylarda üşenmeyip bloga başından sonuna kadar bir göz atmıştım. Rijkaard'ın yardımcısının Neeskens olduğunu öğrendiğimde Neeskens yazın çağrışım yaptı. Açayım bakayım diyordum, sen eklemişsin buraya. O zaman da kelimesi kelimesine katılıyordum, şimdi de farklı değil. Rijkaard'ın gelişi kadar önemli bir detaydır Neeskens.

Şimdiden heveslendim, Türkiye Liginde gelecek sene çok eğlenceli ve dolu geçeceğe benziyor...

Adsız dedi ki...

jejejejejeje
Ramon Dayı olaya damardan girmiş. Öldürdü gülmekten. Sabri ile aynı kanı paylaştıklarını düşündüm yazıyı okuyunca harbi süper yaa :D:D

cankalender dedi ki...

Sabri, Mehmet Güven, Hasan Şaş, Ümit Karan giderse çok iyi işler yapılır. Yoksa üstüne ne kadar koyarsan koy altı oyulacağı için bir şey farketmez.

anonim dedi ki...

"Her başarılı teknik direktörün arkasında ikinci adam faktörü vardır."

Böyle olmasaydı bile teorik ve pratik olarak bunu kanıtlayabileceğimiz yığınla örnek sayabilirdik.

Olayın çıkış noktası şudur; her insan hata yapar, yapacaktır da. Lakin önemli olan o insanın yanında, olayları farklı bir gözle değerlendirip yorumlayabilecek, yanlışlarını yüzüne karşı söyleyip, doğruları gösterebilecek başka bir insanın olup olmadığıdır.

Rijkaard ve Neeskens arasında böyle bir ilişkinin olması büyük bir nimet olarak değerlendirilebilir. Gerektiğinde birbirleriyle tartışabilecek, düşünsel anlamda "kavga" edebilecek durumda olmaları Galatasaray adına bir kazançtır. Çünkü biz bu güne kadar teknik direktörleri eleştirirken hep şunu söyledik; "Tamam adam hatalı, ama yok mu buna hatasını söyleyebilecek bir baba yiğit? Yanında oturan denyolar bostan korkuluğu mu?" İşte bu serzenişlerin muhatabı yardımcılar olması gerekirken, nedense üstüne alınanlar hep yöneticiler oluyor(!) Sonrası malum; kahvedeki adamın jargonuyla, "birileri düğmeye basıyor". Yöneticilerin takım üzerinde baskı kurması sonucu bir takım değişikliklere gidilmesi otorite zaafiyeti yaratıyor. Kaldı ki o saatten sonra "allame-i cihan" olsa, futbolcuların gözünde silinip gider. Galatasaray bunu son yıllarda sıklıkla yapmakta. Ama bu sefer durum gerçekten farklı. Çünkü bu sefer yöneticiler asli görevini yapıp kulübü yönetecek; teknik direktörler de takımı.

Bu açıdan bakınca beni heyecanlandıran Rijkaard'ın isminden ziyade, Neeskens ile aralarında mevcut olan "teknik direktör - yardımcı" ilişkisinin sözde kalmayıp, tam manasıyla işlevsel bir halde olmasıdır. Şimdi son aşamaya gelindi. Bakalım Rijkaard ve Neeskens yeni sezon için nasıl bir takım kuracaklar??? Merakla beklemekteyiz...

rahmievinc@gmail.com dedi ki...

artık şampiyonluktan fazlasını hayal etmekten başka birşey aklıma gelmiyor bu sene olmaz ama gs yönetimi ve taraftarı sabrederse herşey çok daha güzel olacak uefa kupası az gelecek

Unknown dedi ki...

Beraberinde kimler gelecek ? Güzel ülkemin tansiyon problemi nüksedebilir, bizden ayrılmayın :)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

kamyonetle kahveden adam toplar roma'ya geliriz.

Jester dedi ki...

Neskeens ve Rijkaard altyapıyla ilgilenir 3-5 maç izler de geleceğe yatırım olur inşallah. Benim en büyük umudum bu çünkü bu konuda Hollandalılar 1 numaradır...

http://kadifeayaklar.blogspot.com/

AnAvArzA dedi ki...

esentepe'den metroya bindim, saat 12:19, osmanbey durağına geldik, saat 12:22, yan koltuğumdaki şahıs kalktı yerinden, yer verdim, inerken o yöne gitti gözüm, metro durağındaki lcd'de rijkarrd var, alla alla niye var ki dedim içimden, metro hareket etti, son anda yazılara yetişebildim, hatta en son pencereye yarım planjon bile yaptım

Rijkaard Galatasaray'da

allah yüzümüzü kara çıkarmasın

mre dedi ki...

yaa bu ramon'un kafası iyi sanırım roma'ya çağırmalar falan. allah akıl fikir versin :)

bu arada dün gece ntvspor'da Mehmet Demirkol adlı eşsiz(!) gazeteci Galatasaray'ın hoca adayları sayılırken ukala ukala gülüp "heh ramos'a mı okadar parayı vermişler? schuster'le mi anlaşacaklarmış" diye dalga geçti meşrebince. "Daha satdı yapamıyorlar olmayan stadı satıyorlar" gibi de destekledi yine aklınca. Stadın yapımını üstlenen kurumun Galatasaray olmadığını bilmeyecek kadar cahil olduğunu sanmıyorum. Sadece tarafsız (!) bir artniyetli kendileri. Rijkaard havaalanına indiğinde rengi benzemiş midir acep ona?

Unknown dedi ki...

Ulan Ramon,

Eceli gelen it cami duvarina isermis diyecegim ama bunu ne Google cevirir, ne sen anlarsin.

Diger taraftan iyi guldurdun beni Allah uzun omur versin, Varol beye de sabir...

Karagoz-Hacivat.

Asy

Utku dedi ki...

Del Bosque geldiğinde Real Madrid dışında takım çalıştırmamış adam ne verebilir şüpheli demiştim,şimdi de bir Galatasaraylı olarak aynı endişeyi taşıyorum.Futbol mantalitesi ortada ama bu mantaliteyi Sabri ve Barış (Küçük Sabri) gibi adamlarla nasıl sahaya yansıtır bilemem.Neeskensin gelmeis de ayrı bir olaydır türkiye için hayırlı olsun

Unknown dedi ki...

Neeskens kesinmi arkadaşlar? İmza töreninde biraz çekingen konuştu yardımcıları konusunda?

joe kleine dedi ki...

Riijkard öncelikle hayırlı olsun ama benim kafama takılan bir husus var... Herkes bu adamın barca kariyerinden bahsediyor ama barca yıllardan beri altyapılarında ve as takımında aynı sistemi oynayan her zaman pasa ve iyi futbola, artı total futbola bağlı bir takım ve hoca seçiminde bu sistemi devam ettirebilecek hocaları seçiyor, kim bu yılki başarılar pep sayesinde diyebilir ki, tamam pep in büyük katkıları vardır ama başarılı olan altyapı ve sistemdir, riijkaard'ın barcanın başına seçilmesi, başarılı olması da sistem (yada cruyyf diyelim) sayesindedir, ayrılması ise futbolcularla yaşadığı iletişimsizlik sonucu.

Peki gs de böyle bir sistem var mıdır?Aslında Bülent Korkmaz hamlesi bu yüzdendir varolduğuna inanılan sistemi devam ettirebilmesi için seçilmiştir ama görülmüştür ki...gs bu treni kaçırmıştır...
Ve artık tüm Türk takımlarının olduğu gibi gs nin de hoca olarak, bir sistem önerecek takımın herşeyine hakim olacak hakiki bir hoca ya ihtiyacı vardır, yani co adrianse gibi, feldkamp gibi, derwall gibi...
Sonuç, bence Riijkaard başarılı olur olmaz ama Bülent Korkmaz'ın bir gömlek üstü bir tercihtir.

varol döken dedi ki...

ne kadar iyi niyetli olursan ol, sonunda bir gün cehaletin tuzağına düşersin...

keyif almak ve kimseyi kırmadan, öteki kavramını, bir başkasının gölgesini unutmadan girdiğim şu blogda, hayatındaki yerini bu yaşa gelmiş de keşfedememiş bir adamla gerçekten daha fazla uğraşamayacağım... sadece şunu söylemek isterim kendi ülkende adnan aybaba'ya yuh çekip burada onun kopyasına bravo, yaşa, ne verdin be ayarı dememek için beyazıt halk kütüphanesi seni bekliyor...

böylesine bir aptallığın daha fazla öznesi olmak istemiyorum, o yüzden de konuyu kendi adıma kapatıyorum...

Gala's dedi ki...

@ Ramon

Guardiola win CL.

Rijkaard > Guardiola

go go go!!

Adsız dedi ki...

Neeskens ile kesin olarak anlaşıldı mı?

erdersson dedi ki...

neeskens kesin değil sanırım.yardımcıları belli olmadı.umarım yardımcılardan biri ergün pembe olur.karakter olarak çok yakışır.bir köprü vzifesi görür.

Adam dedi ki...

Açıkçası Rijkaard bize gelmiş olsaydı başarı şansı daha düşük olurdu. Ezeli rakibimizde başarılı olma şansının daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Neeskens transferi bence Rijkaard'dan daha önemlidir. Bu sene umarım futbol kalitesi yüksek maçlar izleriz. En azından derbiler derbi gibi olur. Rijkaard'ın başarılı olmasını diliyorum. Böylece Fenerbahçe'mizin bu seneki şampiyonluğu daha keyifli olacaktır :)

dogan pamuk dedi ki...

neeskens in olması rijkaard dan daha önemli bence. şu altyapıdan birtürlü istikrarı oturtamadık.
açıkçası ben yönetime hiç güvenmiyorum. bu işi de yüzlerine gözlerine bulaştıracaklar gibi geliyor ama inşallah yanılırım. adamın işine karışmayıp zaman versinler ama nerde...
adamın nasıl alındığı ortada. rijkaard dan önce 4-5 kişiyle görüş sonra git onunla anlaş. ortada planlı bişey yok. bizim takım yeryüzünde her sistemi oynayacak kadar iyi bir takım mı. bazen alman bazen hollanda ekolü ya da fransıza da döner...ne versen önüne yer mi bu takım?
hollanda ekolünü ve rijkaard ın sistemini oynar mı bu takım? ya da sisteme göre çok iyi oyuncu alacak paran mı var?
yönetimin bunların çoğunu düşündüğünü hiç sanmıyorum.
bence tamamen isme göre laf olsun diye yapılmış bir transfer. yönetimin sistemi taktiği düşündüğü yok.

Califax dedi ki...

şu yeni stadımızda tamamlansa süper olacak düşünsenize kewell baros arda şov yapıyor.kulübede rijkaard ve muhteşem taraftar :)) düşünmesi bile güzel

Murat1905 dedi ki...

Bu yorum Ramon Abi'yi çok kızdıracak:

%100 Futbol Güntekin Onay : Frank Rijkard Real Madrid'e 2 kere geçirdi.

Bunun dışında Rıdvan Dilmen aldığı Hakan Ünsalsin ilacının etkisiyle yine Lincoln'e saydırmış. Ayrıca Topuz ile Fenerbahçe arasında aracı olduğunu itiraf etti, kendisinin yorumları ne kadar objektif olur orasını da siz düşünün.